Hayatı gelişine yaşamak?

Merhaba arkadaşlar. 18 yaşındayım ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Son birkaç yıldır böyle bir hal içerisindeyim. Arkadaşlarımın gelecek hakkında inanımaz planları varken ben önüme ne çıkarsa onu yaşıyorum. Bir yerde de okuduğum gibi atomu parçalamakla bomboş bir hayat sürmek arasındaki farkı bir türlü algılayamıyorum. Birgün öleceğiz ve birşeyler bırakmak için bir hayat verdiğimiz bu dünyada yok olacak. Ölümün var olduğunu hiçbir zaman unutmadan yaşıyorum ama bu demek değilki gamsızım. Sadece hiçbir zaman hırslanamıyorum mesela. Ders çalışmak için ya da über zengin bir insan olmak için. Çünkü dünyadan elde edebileceğim mutluluk çok sınırlı geliyor. Depresyonda veya mutsuz bir insanda değilim ama yoldan geçen bir insana yardım etmek bir insanı güldürmek ya da güzel manzaralı bir yerde oturup içmek zengin olmak kariyer yapmak için çabalamaktan çok daha anlamlı geliyor. İnsanların nasıl bu kadar hırslı olduklarına anlam veremiyorum. Bunlar yaşımın getirdiği düşünceler mi yoksa benim gibi olup da mutlu bir hayat süren abilerim ablalarım var mı?
Hayatı gelişine yaşamak?