daha 19 yaşındayım ama içim 50 yaşında böyle hiçbirşey yapmak istemiyorum çok tembelleştim ne okuduğum bölümü seviyorum ne hayatımı seviyorum ne kendimi seviyorum yeni okulumda doğru düzgün arkadaşım yok zaten okulumdan nefret ediyorum bu durağanlıktan kurtulmak için sizce ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Depresyon aslında sanıldığı kadar kolay birşey deyildir. Depresyon saf acıyı temsil eder. Tabiki senin yaşadığın durumu bende daha önce yaşadım. İnan bana nefes almaktan bile sıkılıp yorulmuştum. Sanki bir robotmuşum gibi her gün aynı şeyler hergün aynı şeyler diye sitem ediyordum. Farkında deyilmişim. Ben sorunumu dini bir yöntem ile çözdüm. Yani dualarla vs deyil tabiki inancın varsa her gün dua etmelisin elbet ama ben akşam ile gece arası bir saate-tenha insanların bulunduğu saate-Şehrimizin mezarlığına gittim. Mezarlar arasında gezindim. Tabiki elime Kuran-ı Kerim aldım ve ölülere
Kuran okudum. Birçoğu insan korkar bunu yapmaya ama bunun asıl anlamı daha farklıdır. Dünyada zengin ve fakir vardır. Zenginin yaşantısı bir hayli iyidir fakat fakir için aynı şeyler denemez belkide. Bu dünyada olan şeylerdir. Kimisi çok güzeldir kimisi çok çirkin. Kimisinin çok parası vardır kimisinin yoktur. Kimisi çok dedikodu yapar kimisi susar. Kimisi çok okur kimisi okumaz ama ben mezarlığa gittiğim gün anladım. Tüm mezarlar aynı. Hepsi toprak ve mermer kalıplı. Tamam belki kimisinin mezarı çok allı pullu ama toprağı hesaba katarsak hiçbir anlamı yok. Elbette birgün ölücez. Ölmeyecekmiş gibi yaşasak ta ölücez. ÖLÜM ASLA ÖLMÜYOR ÇÜNKÜ. Bu demekki her hayat değerli hayatın her bir karesi değerli. Düşün şu an bu yazıyı okurken aldığın nefesi bir daha alamiyacaksın. şu an ne zamandır asla tanımlayamıyacaksın. Çünkü şu an denen bir zaman yoktur. Durmaz ilerler şu an. Yakalayamassınız. Hayattan sıkılıyorsun ha? Belkide artık sıkılmak gibi bir seçeneği olmayan o mezarlıktaki insanları düşün. Sadece amelleri ve özleri var. Hayatının sonu olduğu için değerlidir. Ve ben mutlaka üzüntümden derdimden kurtulmak için benden daha kötüleri düşünürüm. Sıkılmak üzülmek sevinmek gibi seçeneği olmayanlar da buna dahil. Hayat değerlidir her zaman için. Ve sen baktığın şeylere olumsuz denen şeyi unutarak bakmalısın. İşte o zaman ALLAH ın izni ile düzeleceksin..300 Yorumla
+1 yılSosyal kulüplere katılabilirsin, dil v. b. bir kursa yazılabilirsin. Yeni insanlarla tanışıp yurt dışına seyahate çıkabillirsin mesela. Aklına ne eserse onu yapan bir insan kıvamına gelince sıkılma problemin çoktan ortadan kalkmış olacaktır. Üniversitede okuyorsan sosyal kulüpleri kesinlikle öneririm özellikle yurtdışı ile bağlantılı olanları bulmaya çalış, hem ufkun hem çevren hem de kültür bilgi birikimin genişler, dil öğrenirsin. Bir insanı mutlu yapan yegane şey sosyal ilişkilerinin ne kadar iyi olduğudur bunu asla unutma. :)
10 Yorumla
+1 yılBazen bende oyle hissediyorum ama inan hersey insanin kendi elinde..Mutlu olmak seninde,Cok istersen eger ola bilirsin..Bak bazi insanlar herseye negatif yaklasir onu sevmem bunu sevmem ay iyy derken hicbiseyi sevmezler hayatlarinda ve mutsuz olurlar..ama bazilari ise herseye pozitif yaklasirlar..Birincisi sahip olduklarinla mutlu olmaya calismalisin,.Allaha sukur etmelisin..Daha iyi seyler icin ona dua etmelisin..O mutlaka sana yardim edecektir..yeterki sen inan..
40 Yorumla
+1 yılÇok iyi anlıyorum seni:/Ne yaparsan mutlu olabileceğini düşün.Hayatına kendin yön vermeye çalış.İsteklerini gerçekleştirmek için çabala.
12 Yorumla
Soran+1 yılsorunda orada zaten bu hayatta istediğim şeylerin bir türlü olmaması
- +1 yıl
Bak nalıyorum gerçekten ama pes etmemeyi bilmelisin.Ne olursa olsun pes etme.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
74Cevap
Depresyonda olduğunun farkındasın en azından. Çoğu kişi kabul etmez bu durumu. Kafanı dağıtacak konulara ihtiyacın var. 1-2 gün uzaklaş yaşadığın çevreden, eskiye dair birşey düşünme ve arkadaş edinmeye başla. Sorunlarını paylaştıkça, o sorunların altından kalkabileceğini çok iyi göreceksin.
11 Yorumla
Soran+1 yıldepresyon diyorsun hmm...
Senden daha beter durumda yaşayanlar var onları düşün.Huzurevine yetimhaneye falan git.
21 Yorumla
Soran+1 yılhmm güzel fikir
Okulun ilk zamanlarıysa normaldir bunu çoğu kişi yaşar. Bende yaşadım. Bence farklılıkları dene.. Bu zamana kadar hep yapmayı istediğin ama yapamadığın şeyler vardır. Mesela saz çalmak gitar çalmak ata binmek artık her neyse bunları öğren. Hem boş vaktini değerlendir hem kendini geliştir hemde sıkıcılıktan kurtul derim..
10 Yorumlawalla ne yalan söyleyim ben de 19 yaşındayım ben de kendimi zombi gibi hissediyorum.hiçbir şeyden zevk almıyorum.ama bi kitap varmış hayatımızın değerini anlamamızı sağlayan onu okucam.kitabın adını öğrenince istersen yazarım
01 Yorumla
Soran+1 yılyazsana lütfen :)
+1 yıl00 YorumlaSenin bir erkeğe ihtiyacın var.
O olunca bunların hepsini unutursun..24 Yorumla
Soran+1 yılsaçmalama istersen he?
Soran+1 yılsevgiliye minnet edicek kadar düşmedim ya başka çözüm öner ya da bu konuyu kapat
Gec odana aç tv yi olmadı Aç bir film onu izle al eline aparatif yiyecek içeceklerini otur Yat müzik dinle chet çhat yap arkadaşını cagır dedikodu yap cama balkona cık erkek kes.
11 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=uXNg1k4FoDg
al sarkı dınle10 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 309 cevap paylaştı. Ah canım sen nerelerdeydin. :D
Geçen yıl aynen böyleeydim ben de ve bölüm değiştirdim...
Hâlâ içimden bir şey yapmak gelmiyor gerçi.
Gel birbirimize arkadaşlık edelim. :))10 Yorumla
+1 yıl"Cok sıkıldımmmmmmmm? Arkadaslar cok sıkıldım sizce ne yapmaliyim?" Diye soru sor.
00 YorumlaZevklerini bilmeden öneri yapamam istersen mesaj at bir kaç bişi önerebilrim sen bilirsin
00 YorumlaAt yarışı oyna ganyan bayiden yatır sonra eve geç tjk tv yi aç bol şanss 😃😃
27 Yorumla
+1 yılnolursa olsun sükret haline.. nede olsa beterin beteri vardir herzaman...ve ufacik seylerle mutlu olmaya calis :)
10 Yorumlasen bide bizim gibi 27 lere gel bakalım herşeyi sorun ediyor insan yine sanslısın kızsın erkek olmak zengin değilse baban çok zor
10 Yorumlaintihar edip hayatına bir son vermelisin 50 yaşına kadar bunalırsın yapamazsın
34 Yorumla
Soran+1 yılonu sen yap
Soran+1 yılhmm durağan hayatın yok yaşayacak çok şeyin var bu sitede takılıyorsun ilginç...
+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/ARN1cCafBfwSadece Bu Parçayı Dinlemen Yeterlidir, Bu Parça Benim Surem ve Duamdır.
00 Yorumla
+1 yıltamda yerinde sordum fikrimiz olsa burada olmazdık :S
00 Yorumlanerdesin ona göre bişey onerelim okuldaysan bişey diyemem evdeysen hiç yapmadığın şeyleri yap ahah
00 YorumlaÖnce bir kahve yap kendine , sonra bak bakalım internetten güzel filmler varmıymış bacı.
01 YorumlaHava güzel ve her yerde sezon sonu indirim vaaaarrr :)))
03 YorumlaCamasur suyu ic olmadi kezzap suyu icin temizlensin canin sikintisi gider
00 Yorumla
+1 yılParmaklarini kullan mesala sayabilirsin tekrar basa don yine say anladin sen onu
00 YorumlaBence tak kulaklıklarini giy polaribni koşmaya cik en temizi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltek basına dısarı cık gez.
kulaklıgın benden ;)
bisssürü de müzik02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılrica :)
Müzik dinle, kahve iç. Kitap oku.
01 Yorumla
+1 yılGidip başka odada sıkıl :D
04 Yorumla- +1 yıl
Olur bak buda birşey :)
- +1 yıl
Rici idirim :)
+1 yılkulaklık tak son ses müzik dinle.
01 YorumlaBende sıkıkdım gel bir kahve ısmarlim
00 Yorumla
+1 yılamuda kalk sarki sole
01 Yorumlayeni bir diziye başla
05 Yorumla
+1 yılBenimle konuş espri yapma yeteniğim vaarr
10 YorumlaKulaklığını tak spor yap
01 Yorumlaçok sıkılmamak için az sıkıl :D sende
00 Yorumlapencereyi aç biraz hava al
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 4,7b cevap paylaştı. birazdan sıkıntını giderecek mesajlar gelir :D
00 Yorumlafilm izle paran varsa bara git iç
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılfilm izle müzik dinle kek yap arkadaşlarınla konuş
00 Yorumla Gel özel mesaj at : ) .
00 YorumlaAc güzel bir müzik deliler gibi dans et
01 Yorumla
+1 yılEski müziklerden dinle çok güzel geliyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Kişiye göre değişir ya. Ben 10-15 yıl öncesinin müziklerini seviyorum hem Türkçe hem İngilizce.
+1 yılSohbet edelim.
bende sıkılıyorum00 YorumlaBirine süpriz hediye yap
01 Yorumla
+1 yılkafanı camdan dışarı çıkart
06 Yorumla- +1 yıl
Hahahah 😂😂
- +1 yıl
@ohadiyorummm ne diyim başka :)
- +1 yıl
En iyisini demişsin zaten başka söze gerek yok :))
- +1 yıl
@ohadiyorummm biliyosun enler için yarışırım hep ;)
- +1 yıl
Bilirim, bilmem mi :))
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 17,4b cevap paylaştı. film izle bende sıkıldım valla
10 Yorumlabeş parmagın beş i bir değil değiştir bnce :D
00 Yorumlabeterin beteri var düzelirsin
10 Yorumla
+1 yılMatematik çözebilirsin :)
14 Yorumla- +1 yıl
O zaman edebiyat çöz. ;=)
- +1 yıl
=))
+1 yılAbdest al ve yasini serif oku gecmisler icin
20 Yorumlaçok sıkıldıysan sıkılmamayı öğren
05 Yorumlak. cını parmakla ole derler bızde :D
07 Yorumla
+1 yılBende çok sıkıldımmmmm
00 YorumlaBunun cevabı sadece sende bence , saçma :P
10 Yorumla
+1 yıldışarıya çık milletin ağzını sulandır biraz :)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBoş duranı Allah'ta sevmez kulda. Evi temizle.
11 Yorumla
+1 yılHayat bu konuda ne düşünüyor
00 Yorumla
+1 yılAşko dünyadan hadi ordan et <3
00 Yorumla
+1 yılBürek aç
03 Yorumla- +1 yıl
Patatalıı bende yerimm😱😍
+1 yılKarşılıklı mesajlaşak mı
00 YorumlaGel konuşalım :)
00 Yorumla
+1 yılçık dolaş
10 Yorumla- Devamını Gör (30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Gencim ama hayattan çok sıkıldım, durağanlıktan kurtulmak için ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat