İnsan bir kişiyi ya da bir olayı unutmak isteyince, buna yoğunlaşıyor ve daha çok düşünüyor. Bu da unutmanın aksine daha çok hatırlamaya sebep oluyor. En azından şu an bende böyle. Buna ne gibi bir çözümünüz var?
Unutmaya çalıştıkça daha çok hatırladığınız oluyor mu?
bende unutmak istiyorum bazi seyleri bazi insani ama yapamiyorum ya ben hic boyle diyildim ben hayatimda konustugum kisiler oldu ama bu kadar kimseyi sevmedim ya neden simdi untamiyorum sevdiyimi ayrildi benden neden ya
unutmak isteyince unutursun düşünmemen yeterli ama sen sürekli onu unutucam onu unutucam derken bile onu düşünüyorsun aslında yapman gereken başka şeyler düşünmek onu unutmayı düşünmek değil
Unutmak için sevmemişsen birini zor ama tam anlamıylada unutup gidemiyorsun, insan düşünür düşünmez canı yanıyor yine. Ama bitecektir, üzüntüden çok gülümseyebileceğin bir anı kalır ileriye. Şuna inanmak lazım, haketmeyen birisi için başkasının hakettiği değeri ona vermemek daha kötü. İnadına yeniden sevip alışmalısın birine ama daha temkinli olmalısın bu sefer.
Zaten en kolay yolu bir başkasıyla unutmaktı. Bunu istemediğim için zor yolu seçtim. Artık birini unutmak için başkasını kurban edemem. Bu yaşı geçtim, bu olgunluğa geldi.
Birisini unutmak için başkasını sev demedim zaten. Yıllarca acısını çektikten sonra yinede sevmekten vazgeçme, birine değer vermekten kaçınma dedim. Yoksa öbür türlü lay lay lom sevgiler yaşamış olursun. Bu zaten kendimize yaptığımız ayıptır.
En İyi Cevaplar