Unutuyorum her sabah, yeniden hatırlatıyor geceler... 👒

Unutmak insanın elindedir. Sürekli aklına getirmediğin birini/ bir şeyi unutursun.
Hatırlamak ise zihnine anıları bile isteye davet etmektir. Bu da kısaca "gelin ve beni alt üst edin" demek gibi bir şey.
İkisi arasında unutmak biraz daha zorlayıcıdır. Çünkü yaşanmışlıkları yok saymak, aklından çıkarmaya çalışmak başlarda insanı fazlasıyla yoruyor. İrade ve güç gerekiyor.
Unutmak daha zordur birinin senin kalbinde bıraktığı etkiyi silip atmak hem zihnen, hem fiziken yorar insanı. Unutmayı başarıp üstesinden gele bileceksen , yani en zorunu aşa bileceksen onu hatırlayınca sende büyük bir etki yatamaz sadece yaşanmışlıkların geçişi yaşanır beyninde , anıların tesirinden oluşan küçük bir sızı, derin bir iç çekiş ve ya hüzünlü bir gülümseme oluşur insanda...
Unutmak zordur zira her baktığında onu görme ihtimalin vardır. Bakarsın görürsün, uyursun görürsün, gördükçe görürsün. O yüzden unutma sanatı dersine gidip unutmayı öğrenmek gerekir.
Ne unutucak ne harırlanacak olsun ayrılıklar olmasın
Cevap
39Cevap
Hatırlamak kolay. hatırlamak istediğiniz şey iyi ya da kötü olsun bir hatıra yeterli bunun için.
Fakat unutmak öylemi?
Bazen bir ömür gerekir bunun için...
Hatta yetmediği bile olur.
Yeri gelir dön diye yalvartır adamı...
Unutmak daha zor biliyor musun çünkü hatırlamaya çalışsan hatırlarsın ama unutmaya çalışırsan hatırlamaktan başka hiç bir şey yapamazsın…
unutucam unutucam dersin kafanın dahada içine girer unutamazsın ama bir kez hatırlayacağım dersin hatırlarsın unutmaya çalışırkende hatırlarsın hatırlamaya çalışırkende yani…
hatta bir şeyi unutmak istersen asla unutamazsın…çünkü kendi kendine hstırlstır insan unutmak istediği şeyi
Unutmak daha zor. O yüzden 17 yaş aşkımı buldum, zamanda yolculuk yaptım. Böyle bir yaşam enerjisi yok. Böyle bir a’nı tekrar yaşamak olağan üstü birşey. Yoldan geçen adama teşekkür etmek istiyorum.
Abicim birini çok seviyorsanız, peşini bırakmayın yıllarca o düşünce sizin peşinizi bırakmaz.
Buyrun
Yardımcı olacağım bir konuysa buyrun
Unutmak zordur hatırlamak zor değildir onu yaşadığın için.
Sadece insan bununla yaşamayı öğrenir zamanla da unutulur gider gibi olur ama unutmaz herkes kendi tarihini bilmek ve hatırlamak ister noldu, nasıl geçti
Gece olunca insanın aklından olan olmayan her şey akıp geçiyor sanki.. Unutmak da kolay hatırlamak da.. Unutmak da zor hatırlamak da.. Duruma ve kişiye göre şekil alır.. Keyifli geceler..
Çok kolay hatırlarsın işte bir kere hatırlayınca da unutamazsın.. Hatırlamak unutamamayı doğurur… Unutmak cok daha zor…
Benim dusuncem birazcik farkli sanirimm ne unutmaya meyilliyim ne hatirlamaya.. anisi kalmistir, hayatima entegre ederim. Beni rahatsiz etmez yani...
Unutmak herzaman daha zordur. Unuttum zannedersin yıllar sonra bile ansızın hatırana geliverir...
Hatırlamak bilinçli bir eylemdir, unutmak ise bilinçsiz bir şeydir. Onun için unutmak daha zordur.
Bence hatırlamak daha zor unutma değil de alışıyorsun ama aklına gelince kötü
Unutmak zordur hatırlamak kolay iki saniyemi bile almaz.
Unutmak daha zor Hatırlamak peşi sıra
https://www.youtube.com/embed/76fCXwzlgEcunutmussam , unutulmustur , ne dıye hatuırlayayım velev kı hatırlasamda gecmıs bıtmıs etkisi olmaz.
Sevdimmi tam severim sildimmi bir kalemde o yüzden anında unuturum
unutmak hiç kolay değil ama bi anda hatırlamak anımsamak daha berbat
Unutmak olur heralde efendim... Çünkü bi sonu yok...
Hatırlamak zor değil, en ufak bir hatıra ansızın hatırlatabilir herşeyi...
En kötüsü sana hiç dönmeyecek birini deliler gibi özlemek
Yerine göre ikiside zor ama unutmak bir tık daha önde.
unutmak daha da zordur çünkü onunla olan anıların güzel zamanların gelir aklına hep hatırlamak ise kolaydır onun sana yaşattığı kötü anıları kolayca hatırlayabilirsin mesela
Unutmak daha zor. Her şeyde gözünün önüne gelir hatırlamak sadece anidir hemen geçer.
unutmak öyle kolay bişey değil unutmak yıllar alır ama hatırlamak saniye sürmez
Tabiki de hatırlamak zor
İkiside birbirinden zor
İkiside kolay. Yeterki gıcık kapayım 🥳 sksk
Hatırlamakta çook zorlanıyorum ben🥺🥺😂
Unutmak ! unutunca hatırlamasıda zor oluyor🙏🙄
İkiside içeriğine göre zordur ya da kolaydır
Unuttuğum şeyi hatırlamam
Bence ikisinde zorlukları var
Unutmak. Hatırlamak neden zor olsun
Ben unuttuğumu hatırlamam.
Unutmak zor. Bir de alışmışsan eğer