Evet arkadaşlar var mı böle durum başından geçen veya bnde yaparım anlaşamam sevmem diyen? Siyasi görüşü yüzünden arkadaşından yakınından soğuyan uzaklaşan var mı?
Cevabın nedir?
Vatandaş sadece ideolojisi yüzünden arkadaşından yakınından soğuyorsa şayet, o kişi dar kafalıdır ve aptaldır. Yani sen armut seviyorsun ben elma, konuşmayalım demek kadar aptalca bir iştir. Kişi ideolojisini kendi içinde yaşar, aktif olmak isterse de oy kullanır, yürüyüşlere katılır, derneklere üye olur ya da aktif siyasetin içerisinde olur. Ama ideolojiyi arkadaş seçme kriteri olarak ya da sosyal yaşamda bir nitelik olarak yüceltmeye çalışırsa kişi bence yanlış yapıyordur.
Çünkü insanın yaratılışında siyaset yok, kişilik ve inanç var sadece. Bunu sosyal hayatta ikili ilişkilerimizde ayyuka edersek insanın doğasına aykırı hareket etmiş oluruz gibi geliyor bana.
Mesela ileride çok samimi olacağın, kankam diyeceğin bir kişi senin tersin bir kafada olabilir. Yada evleneceğin karşı cins seninle zıt olabilir. Yani diyeceğim o ki ideoloji insanları değerlendirme kriteri olarak görülmemeli. Zaten biri seni sadece ideolojin yüzünden dışlıyorsa o adamdan uzaklaş.
Benim en yakın arkadaşlarımdan bazıları tam ters fikirdeler ama hiç soğuma falan olmadı. Zaman zaman konuşuruz, tartışırız ancak hiç ileri gitmemiştir olması gerekende bu.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMaalesef böyle şeyler oluyor. Ben kimseyle siyaset konuşmamaya çalışıyorum bundan dolayı. Yoksa birilerinin kalbi kırılıyor, çok sevdiğin birini sırf siyaset denen boktan bir kavram yüzünden kaybediyorsun.
Bu yüzden alttan alıyorum. Arkadaşlarım yanımda benim görüşümde olanların anasına söverken sesimi çıkarmıyorum. "Ben de o şekilde düşünüyorum" desem arkadaşlığım bitecek. Şimdi diyeceksiniz "o tarz insanlarla arkadaş olacağına hiç olma" diye, ama maalesef insanların %95'i böyle. Bu tarz insanlarla arkadaş olmayı bırakırsam yalnız kalırım.
Maalesef yaşamımızı sürdürmek için saygısız, sapık pek çok insanı sevmek zorundayız.00 Yorumla
+1 yılBenim mahallemde bir çocuk vardı kendisini çok severdim gerçekten çokta efendi yakışıklı birisi bana abla der fakat seneler sonra solcu oldugunu öğrendim. Solculuğa,dahada ötesi komünizme,sosyalizme ve buna benzer birçok şeyi desteklediğini gördüm.Twitter hesabındada neyse ben namaz kılayım tarzı dalga geçermişcesine bir twit gördüm.Buda soğumama sebep oldu açıkcası.Sildim onu.Babama bile böyle konularda posta koyarım.Tarz yapmak adına dini şeylerle dalga geçmek ne demektir ya? Sonuna kadar MHPliyim asla taviz vermem!
82 Yorumla- +1 yıl
ben koyu bir solcuyumdur solcu olmamın sebeplernden biride Atatürk'çü olmam ve bugünkü görüşleri pek aydın bulmadığımdan... bunu parantez içinde iktidar olarak gösterebilrm.Yanlız her ne olursa olsun insanların bir kısmı dini olayları alaycı olarak kullanması hiç doğru değil.İnsanın ilk kendisine saygısı olması lazım ki sonra diğer şeylerede saygı duysun.
- +1 yıl
Doru sölemişin
+1 yılben dostluklarımın arasına hiç siyasi seçşmlerimi karıştırmadım hatta o konuları konuşmam bile ben mhp liyim mesela çok akpli arkadaşım var. onlar eğer benimle siyaset yapıp benimle kavga edip küseceklerse kendileri bilirler. ben bunun kavgasını yapmam
52 Yorumla- +1 yıl
Gzl cevap :)
- +1 yıl
teşekkür ederim :)
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
59
Cevap
55Cevap
Siyasi görüş yüzünden değil ama insanlık görüşü yüzünden soğurum. Örneğin Gezi Parkı'nda ölen bir genç için iyi olmuş diyebilen ya da ölen polisimiz için iyi olmuş diyebilen zihniyetlerin hayatımda yeri yok. Görüş farklılıkları zenginliktir ama insanlığı kaybetmediğimiz sürece.
21 Yorumla- +1 yıl
+1 Halkta benim poliste ADAMSIN :)
benim görüşüme en zıt kişiye bile saygı duyarım tek isteğim onun şu hatası var dediğimde hayir yok o doğru yapar demesin diyenlerle zaten yolum ayrıldı. Birde capulcu lafı geçmiş eğer özgürlük istemek capulcu olmaksa sonuna kadar capulcu hatta ayyaşim nede olsa ben ve benim gibi düşünenler MUSTAFA KEMAL ATATÜRK un gençliği askerleriyiz. Yeter artık şu ülkeyi kuranlara azıcık saygı sevmesenızde saygı nasıl birileri saygı istiyor ya o zaman ATATÜRK ve INÖNÜ ye saygı duyacak ki bende ona saygı duyayim.!
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılvar tabi bu hükümete kadar siyasete hiç karışmamış bulaşmamıştım ama şu tayyip denen adam yüzünden siyasi kavgalara girmeye başaldım önce allah sonra tayyip diyecek kadar namussuz şerefsiz doldu ortalık öyle adamlarlada muhabbeti kesiyorum doğal olarak
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen çok doru sölemişin
Yok hayır. Benim bebeklik arkadaşım var. İkimizde siyasi olarak tam birbirimize zıttız.
Tartışmaya giriyoruz bazen ama fazla uzatmıyoruz. Anlıyoruzki birbirimizi kırıcaz o yüzden boşver diyoruz. :))31 Yorumla- +1 yıl
En güzeli
direnişe katılan arkadaşlarımızı polis sürüklerken onu görüpte iyi yapıyorlar helal olsun polislere diyen bırak arkadaşı kardeşim bile olsa tiksinirim kavga çıkarırım.
70 Yorumla
+1 yılşahsen çok yakın bir arkadaşımla hemen her konuda zıt düşüyoruz. siyasi görüş olsun , dini görüşler olsun , siyasi isimler olsun. ortak noktalarımız yok mu ? var. lakin biz birbirimize saygı duymayı biliyoruz. seslerimizi yükseltmeden fikir paylaşımında bulunabiliyoruz. karşıt görüşü kabul etmeyen ağır bağnazdır , gericidir. önemli olan saygı göstermektir.
30 Yorumla
+1 yılHayır hiç öyle şey olurmu. İnsanı insan yapan farklılıkları. Hatta biz arkadaşla çok tartışıyoruz. Laf saydırıp duruyorum. Ama bu asla engel değil. Küfür bile edecek seviyedeyiz. Hiç bir sorun olmazki
29 Yorumla- +1 yıl
Oluyo çoğunlukla ama bnde çok uçuk görüşte değilse karşımdaki saygı duyarım
- +1 yıl
Nasıl uçuk bir düşünce merak etmedi değilim. Hani çok çok çok absürtse katlanılmaz :) Haklısın kardeşim
- +1 yıl
Uçuk derken mhp chp akp dsp falan değil farklı :) İster istemez soğurum yani
- +1 yıl
Parti olayları değil yani. Valla o zaman bilemicem :D Soğu gitsin napalım. Adam akıllı davransın :D Sinir etmesin seni :D Salla amann. Belki ilerde anlar. Belki de koyun koyun meler. Napacaksın
- +1 yıl
Ünide geçen sene yani aynı sınıftaydık tıplu taksime nergileye gtmiştik orda dökmüştü içini dedim kesinlikle kabul edemem hatta yanlış yolda olduğunu söledim sonra selam verirse aldım yoksa yok :) Okul bitincede itibat bitti :)
- +1 yıl
Anladım. Çok iyi yapmışsın. Kimsenin seni yönlendirmesine izin verme. Bir şeyi iyice araştırdıktan sonra senin doğrun olduysa o ondan şaşma. Boşver onlar kötü kaka :D
- +1 yıl
Bi karadenizliyi kendi tarafına çekmesi mümkünmü sence? :) Dua etsin eli aya düzgün çıktı cafeden çünkü ben götürmüştüm adamları bir nevi ev sahibi :) Bide tam sağımdaydı yani yanyanaydık sonra sustu ztn konuşmadı daha :) Onun sağındakide duymuş diyo nargileyi geçircektim kafasına :)
- +1 yıl
Hahaha süper ya :D Helal olsun. Bu ülke 2 kıçı kırığa mı kalacak. Bizim tabi. Kimse ileri geri konuşmasın.
- +1 yıl
Aynen öyle :)
+1 yılsadece 1 tanesinden onunlada samimi değildik. tam olarak siyasi görüşüde değil başkasının görüşünü sindirememesinden dolayı onundışında farklı görüşteki arkadaşlarımla gayet mutlu mesut yaşıyoruz.
29 Yorumla- +1 yıl
Çok uçuk görüşleri yoksa sindirememe olmaz gibi ama :)
- +1 yıl
çok uçuk görüşlerde bile adam görüşünün ayrıntılarını biliyor ve gerçekten o siyasi görüşün kendini yansıttığına inanıyorsa anlaşırım çünkü bu tür insalar boş kafalı değildir.*körüne sadece marjinallik olsun diye ya da taraf olsun diye siyasi görüş tutuyorsa ve siyaset konuşurken 2 kelimede bir tehditkarsa anlaşamam
- +1 yıl
Tehtide falan hiç rastlamadım :) Ama ben şahsen çok uçuk görüşlüyse sanırım anladın saygıda duyamam anlaşamamda yani elimde değil ister istmez soğurum bu olay chp mhp akp olayı değil anladın sanıyorum öyle kişilere duyamıyorum ama normale eyw :)
- +1 yıl
sana saygı duymuyorsa sende onun yaptığıyla karşılık vericeksin tabiki.
- +1 yıl
Vardı bitane bana saygı duyuyodu ama ben ona duymuyodumda sen beni anlamadın sanırım :) Ztn bana söledikten sonrada selam verirse aldım yoksa yok :)
- +1 yıl
anladım ben onu:) hala dediğimin arkasındayım ben saygı duyuyorum
- +1 yıl
İlginç :) Ben okadarını yapamam kendimede vatanımada ihanet etmiş gibi hissederim çünkü. Karadenizliyiz da brz milliyetçilik duygularımız kabarık :) (kastım siyaset değil) :)
- +1 yıl
o kadarda değil. okadarına saygı duymuyorum elbette.
- +1 yıl
Şimdi anladın sanırım :) Yoksa akpliymiş mhp miş chp miş bzm partiler :)
şimdi siyasi görüş diyince ortada bir düşünce mantık olması lazım. eğer savunduğu düşünce mantıklı temellere dayanıyorsa dersin ki eyvallah ,ben öyle düşünmüyorsam da sorun olmaz. ama siyasi düşünce diye tanımladığı şey birilerinin din iman diyip halkın en naif duygularını kullanıp arka planda vatanı pazarlamaksa ona saygı duyamam anam babam kardeşim değilse çok zorunlu olmadıkça görüşmem çünkü 2 çift laf da edemiyorsun onlarla öyle bir kandırılmışlık var ki mantık dışı oluyor ortam. siyaset ve şerefsizlik,haysiyetsizlik,onursuz yaşam ayrı şeyler ikisini karıştırmamak lazım.
00 Yorumlasiyasi görüşüme yansıtcak kadar basit arkadaşlıgım yok benim
41 Yorumla- +1 yıl
Güzel :)
+1 yılhayır ama görüşlerini bana sürekli anlatıp dayatmaya çalışıyosa bir daha yüzümü göremez hayatta en tahammül edemediğim şeylerdendir ısrar ve faşizm.
21 Yorumla- +1 yıl
Israr etsede çoğu kez bişe değişmez ztn :)
Kişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı. elimden geldıgı kadar uzaklaşmamaya calısırım.dusuncelerı farklı dıye kımseyı hayatımdan cıkartmam.etrafımda hep benım gıbı dusunen ınsanlar olacak ıye bırsey yok.tartısılmalı,konusulmalı,fikirler paylaşılmalı.yok yapamıyorsam bız sıyaset konusmayalım derım.bırlıkteyken sıyasetten konusmayız.
10 Yorumlainsanları, insanlıklarıyla yargılarım.. çevremde bana çok zıt insan var. bulaşmıyorum, kavga çıkarmıyorum.. ben hükümete de düşmanım, şu gezi parkındaki, nasıl bir sinsi oyunun içinde olduğunun farkında bile olmayan salak sürülerine de düşmanım. şu bir kaç günde canımı sıkan bir şey olmadı bu yüzden. yesinler birbirlerini dedim.. ama bir tane pkk sempatizanı varmış çevremde. yeni fark ettim. direkt çıkardım hayatımdan.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. ben saygı duyuyorum ama onlar benimle aynı değilsin diye gidiyor.ne diyeyim güle güle diyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
En Gzelini yapıyosun :)
Siyasi görüşümüz ne olursa olsun birbirimize saygımız var ama saygısızlık yapılırsa bende yaparım herkes birbirine saygı duymalı
21 Yorumla- +1 yıl
Çok uçuk görüşler olmadığı sürece duyarım bnde evet :)
yurtta vardı çok sevdiğim bir arkadaştı baktım ki devletin yıkılmasını ülkenin bölünmesini istiyordu Müslümanız dedim olmadı insanız dedim olmadı huzurumuz kaçmasın dedim olmadı anladım ki bir ermeni pisliğiymiş meydan boş olunca ötmeye kalkıştı ama erkn öttü şimdi aklıma bile gelmez
00 YorumlaBir "arkadaş" vardı, Karl Marx ve Rosa Luxemburg'un fikirlerini örnek aldığını söylerdi. Sonra bütün arkadaş çevresinin feministler ve de milliyetçi görüşlülerden ibaret olduğunu gördüm. Rosa Luxemburg ömrü boyunca feminizme karşı durdu, bunu bir öğrenseydi keşke. Böyle bulamaç insanlarla yapamıyorum
00 YorumlaGezi parkı olayından sonra Chp taraftarı olan (eski) sevgilimle ve yakın 3 arkadaşımla tartıştık. Sevgilimle ayrıldım arkadaşlarımla engelledik birbirimizi. Sorun siyasi görüşü değil ama bana zıt olan fikri ısrarla savunmaları. Herkesin görüşü kendinedir.
04 Yorumla
+1 yılARKADAŞ ARANIYOR!
eylem nedeniyle boşalan face listesine arkadaş alımı yapılacaktır. aranılan nitelikler
* her fotoğrafı beğenecek, kendi fotolarının beğenilmesini beklemeyecek
* komik karikatür, fıkra, video yayınlayabilen, bu konuda referans verebilecek,
* akşam 20:00/ gece 01:00 arası yayan yapabilen,
* Dürtmeyen, oyun isteği göndermeyen,
* siyasi görüşü tercih sebebidir.
* fotoğraflı adaylara öncelik verecektir.
Alım sınırlıdır! :P10 Yorumla
+1 yılHayır demek isterim :)))
Ama bazen bazıları okadar üzerine geliyorki insanın
tarafsız olmak suç sanki...
evet siyaset yüzünden ayrı düştüklerim ancak hiçbirinde esas neden siyaset değil mahalle baskıcılığıydı...10 Yorumla
+1 yılsiyasi görüşü yüzünden değil at gözlüğü takanlardan soğuyorum bir görüşe körü körüne inanıp yanlış yerlerini eleştirmeyenlerden soğuyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle :)
Bazilari bu siralar ozellikle benimle arasina mesafe koydu.
11 Yorumla- +1 yıl
Bak :) Çok uçuk değilse görüşler saygı lazım ama
evet.ben çok dikkat ederim ve hemen kişi hakkında fikir edinirim ve soğurum.
11 Yorumla- +1 yıl
ne gibi mesela? Diyelim sağcısın karşındaki solcu atıyorum :) Ne dersin belki çok iyi biri genellediğin kişiler gibi değil?
+1 yılyok asla ama bazen kendi gibi düşünmeyenlerin aptal falan olduğunu iddia edenler çıkıyo.bunu söylerken yakın arkadaşı gelmiyodur aklına ama sonuçta laf ona gidiyo.bunu da genelde solcular yapıyo en çokta chp liler.o kadar açık ki belirtmeye bile gerek yok
10 Yorumlanefret ederim. siyah ya da beyaz vardır benim için.
11 Yorumla- +1 yıl
ow :)
Ne sildiğim oldu ne de beni silen oldu.. Normal hayatta nasıl biri olduğumu bilen biliyor.
23 Yorumla- +1 yıl
En gzli gerçekten insanlık önemli olan tabi çok uçuk görüşte olmicak
- +1 yıl
Bencede katılıyorum sana
bana küfür ve hakaret edilmedikçe kimseden bu sebeple uzaklaşmadım... ama iş yerinde biri kendi lafı açıp ben cevap verince şaka diyor, ama aynı şakayı ben yapınca kaldırmıyor.. bende s. git dedim darıldı :) ayrıca ben uzaklaşmadım, o kaçıyor benden... madem şakaya tahammülün yok bana niye yapıyorsun aynısını... Demokrasi tahammüldür ve tahammül etmeyi de bilirim...
00 YorumlaBen öyle bişey yapmam. Benim görüşüme saygı duyacak ben de ona duycam. Benim desteklediğim partiye küfür eder belki sinirlenirim ama ona bişey demem.Sonuçta siyasi parti için kavga etmek saçma.. Gezi parkı meseleleriyle ilgili faceden bişyler yazdm diye 3 karşıt görüşlü arkadaşım beni silmiş. Kendi olgun olmayışlarına verdim..
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılFaceyede direniscilerle ilgili ince gonderme yapmıştım 2Hafta önce bugün farkettim ki ilk okul arkadaşım beni silmiş
12 Yorumla- +1 yıl
Oda gzlmiş :)
- +1 yıl
Iyi oldu karekteri ortaya çıkmış oldu
siyasi görüşü yüzünden asla bir insandan soğumam ama şu gezi parkı olaylarından sonra burdakilerin hepsini kurşuna diziceksin tarzında yorum yapan yakınlarım oldu, işte o zaman gerçekten soğudum insanlıklarından şüphe ettim
20 Yorumlahala bişeyi uzatıyosa sus dedikçe mal mal devam ediyosa skmişim onun arkadaşlığını
21 Yorumla- +1 yıl
Oluyo bzn evet
+1 yılherkes farklı görüşlere sahip çünkü birbirimizen farklı insanlarız... önemli olan görüşlerimize saygı duymak.. eğer farklı görüşleri rededersek kendimizi geliştiremeyiz... tek doğrunun biz olduğunu sanırız..
11 Yorumla- +1 yıl
Helal abla :D
Gezi parkı olayları ile beraber 3 arkadaşımdan nankör ve hain damgası yedim..
Görüşmüyoruz :))
Teşekkürler Türkiye :)10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılonların koltuk kavgasına alet olmaktansa mutlu mesut yaşamak daha güzel.. birde kendi fikirlerini dayatarak ya benim dediğim olacak ya da s.ttir git diyenleri zaten arkadaş almıyorum... saygı başı çeker..
10 Yorumla böyle saçmalıkmı olur kardeşim hepimiz aynı ülkenin çocuguyuz. herkesin görüşleri farklı olabilir tuttugu takımlar partiler vs farklı olabilir. en önemli unsursaygıdır ben kırmızıyı desteklerken benim kan kardesim beyazı destekleyebilir görüşlerimiz uyusmuyo diye ayrı mı düşecez. yakısık almaz saygı sart görüşlere!
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayır soğumuyorum ama düşüncem hep şöyle olmuştur siyasete bu kadar önem verilmesi saçma siyasi bir görüşüm yok açıkçası ve siyasi görüşüm olsa bile bunu insan içinde söylemem konu açılsa bile belli etmem siyasi görüşünü her yerde tartışma derecesinde söyleyenleri de tuhaf buluyorum herkes siyasi görüşünü kendine saklamalı
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen. Siyaset insan ilişkilerini belirleyici bir unsur olmamalı.
Süreç herkes için, adeta turnusol kağıdı işlevi gördü. Herkesin rengi belli oldu.
Bir yandan insanlar, birbirilerine kırdırılmaya çalışılırken, tabiri caizse, ''Hayvan terli, yemez!''
Provokasyonları yemezler. Oyuna gelmeyelim. Oyunu oynayalım.00 Yorumla
+1 yılbir ırkçıyla ırkçı oluyorum
bir komünistle komünist oluyorum
bir liberalle liberal oluyorum
sonra gidip çapulcuyla çapulcu oluyorum
sonra akpci oluyorum
sonra gidip hizbullahçı oluyorum
çok zevkli sizde deneyin32 Yorumla- +1 yıl
Buda gzlmiş :)
eskiden böyle bir şey yapacağım ve düşüneceğim hiç aklıma gelmezdi. ama son olaylardan sonra iktidar partisi sempatizanları ile selamlaşmak bile istemiyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldirek silerim hele direte direte sıksık gündeme getirip bilerek tartışma yaratmak istiyorsa git sandıkta hallet işini ilişkilerine ne karıştıryosun mal
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSiyasi görüşümden dolayı bir çok arkadaşımı silip ve engelledim bazen Tlf ediyorum hal hatıra vs uzun olmamak şartı ile 3 -5 kelime konuşup kapatıyor akrabalara gelince benle abi çok. Zıttiz. Ben solcu (BDP ) o ise sagci (mhp ) 10 seneden fazladır evine gitmiyordun sadece babamin evi de karşılaşırsak sohbet ediyoruz bayramlarda özel günlerde ararım
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlarımla siyaset yapmam siyasi görüşleride onlarla benim aramda bir sürtüşmeye husumete sogumaya neden olmaz
10 Yorumlahayır kesinlikle uzaklaşıp soğumam herkezin düşüncesi farklı sonuçta ben onun düşüncesine saygı duyuyosam oda benim düşünceme saygı duyar tartışmalar olur ama birbirimizi kıracak üzecek kadar asla değil siyaset yüzünden insan silinir mi ?
00 Yorumla
+1 yılPek zıt görüşlü arkadaşım yok ama futbol muhabbetinde rakip takımlara kadın-erkek demeden söven bir arkadaşım vardı Facebook duvarında sildim gitti sonunda .
00 YorumlaSiyasi görüşe göre insan seçen kişiye selamün aleyküm denmez zaten. O tarz zihniyetler yanımda olmaz. Benim siyasi görüşüm yok. Çünkü Müslümanın siyasi ideolojisi olamaz.
10 Yorumlabenim fikirlerime nazaran daha farklı fikirlere sahip olan ve
fikriyatı şahsıma zarar verecek olan kişilerden soğudum10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen herkes gibi düşünmek zorunda mıyım,ee herkeste benim gibi düşünmek zorunda değil.Böyle düşünüp soğuyan varsa cehenneme kadar yolları var.
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 448 cevap paylaştı.
+1 yılçok uç sınırlarda değilse uzaklaşmaya gerek yok arkadaşlık başka.siyaseti karıştırmaya gerek yok arkadaşlığa.
10 Yorumla
+1 yılasla.. kmseyle yalnış düşünceleri yüzünden aramı bozmam sevgi saygı bütünlünü korurum herkez böyle olsa ülkeyi bölemezler
10 Yorumlafikirleri hakaret,saygısızlık boyutuna ulaşmadığı sürece Hayır.
22 Yorumla
+1 yılSiyasi görüşü farklı olan insanlarla her daim tartışırım.
Ancak insan ilişkileri siyasi değil manevidir.
Asla insani ilişkilerime siyaset girmez.00 Yorumla
+1 yılınsanların siyasi göruslerıne sayg duyarn otrur tartışır konusurum ama ben ona saygı gösterip onu siyasi görusunden dolayı kınamayıp gorusune karısmam karıstıgındad azına sıçarıd
00 Yorumla
+1 yılMaalesef... gönderdiğim çok oldu. Zaten ne eğitim seviyesi ne de dünyayı algılama biçimiyle ortak bir yönümüz yoktu.
00 YorumlaBen uzaklaşmadım kimseden de bu sebeple soğuyup uzaklaşmam ama insanlığından utandığım kişiler oldu. Ayrıca bir yakınım benden uzaklaştı bu sebeple.
00 Yorumlasiyasi görüş bu dünyada pekte umrumda olmayan bişi öyle arada muhabbetler ederim bu konuda ama kendi düşüncemi söylemem çünkü bir düşüncem yok siyaset hakkında.hayatımda oy vermeye bile gitmedim..
10 Yorumlaevet var ve ciddi sinir oluyorum artık bazılarına...
10 Yorumlagörüşünden değil bunu dikte eden ve uzlmaşyanlarla sorunum var.. saygıı asarsa zaten benım arkadsım egıldır.. sılrerım hemen ..
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 446 cevap paylaştı. Bazen oluyor ne bilim adam ana avrat sövüyor yok destekliyeni yok yedi süralesini yok vatan haini yok satılmışlar vs vs yani oha diyorsun yani
00 Yorumlaaçık açık beyan etmesemde soğuduğum çok arkadaşım var ehh birazda memleketim dolayısıyla silmeye kalksam arkadaşım kalmaz o derece
10 YorumlaArkadaşımın siyasi görüşüne saygı duyarım, arkadaşlığımı etkilemez.
20 Yorumla- Devamını Gör (54)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Siyasi görüşü yüzünden arkadaşından yakınından soğuyan uzaklaşan var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler