Sanki çok yakın birini toprağa vermiş gibi çok üzüldüm ağlıyorum saatlerdir. Siyaset yüzünden benimle ayrı düştü. Bana sinirlendi instagramdan sildi. Bende telefon numarasını sildim ve bir daha konuşmama kararı aldık. Ben bu arkadaşlığa 3 seneden fazlasını verdim. Çok canım sıkıldı mutsuzum. Geçmiyor bu his
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım demek sen daha çok seven tarafsın. Bende 8 yıllık kardeşim dediğim yediğim içtiğim ayrı gitmeyen arkadaşımla 4 yıldır konuşmuyoruz devam etseydik 12 yıl olacaktı. Bu yaşıma kadar tek onu sevdim çok farklı bir sevgiyle oda beni sevdi ama ağır basan taraf bendim bizim arkadaşlığımız sizinkinden bile basit nedenle bitti. O seni gerçekten senin onu sevdiğin gibi sevse seni silmezdi ilk ondan hareket gelmiş. Biz 4 yıldır konuşmuyoruz ama birbirimizde ekliyiz paylaşımlarımıza bakıyoruz silmiyoruz birbirimizi. Bu süreçte o evlendi hatta 2 3 aya doğum yapacak o kadar üzücü ki hiçbirinde yanında olamadım ve yaşadığımız şehirden uzun aylar önce başka uzak şehre taşınmış. Aramıza mesafeler girdi her anlamda insan çok üzülüyor ne hayallerimiz vardı ne oldu. Şimdi de yakın arkadaşım var ama hayatımdaki herkesi toplasan bir o etmez. Ama beni hakettiğini de düşünmüyorum o kız da seni haketmiyor. Biz gururdan birbirimize yazmıyoruz bu arada. Siyaset birbirini gerçekten seven kimsenin arasını açmamalı. Gerçek dostluklar da gerçek aşk gibi çok zor bulunuyor. Ondan barışmak için hiçbir adım görmezsen sende bir şey yapma benim ki bir adım atmıştı aylar sonra ben dönmedim o adımına değersiz gibi kendimi hissettiğim için. Hakkınızda hayırlısı olsun.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Benimde öyle oldu ben Atatürkçüyüm o nankör dedi akparti dedi o an yükseldim ve bir anda bitmesede koptuk sonrada yaralarımızı destik herhangi konularda ve beni erkek arkadasından kıskandığını fark ettim ama o gidip erkek arkadasımın numarasını benden habersiz alıp hediyelerimi beğenme teklifine olumlu bakmıs hos ki takip ederlerdi birbirlerini. O günden sonra Anladımki benim sevdiğim insandan öte bir hemcinsim arkadasım olamaz. Bak arkadas olabiliriz fikir ayrılıklarıda olabilir o yüzden en güvendiğim en yakınım olmamalı ki canım yanmasın. Çok acı tecrübelerle sevgili dısında ona bile hos mesafemi koruyorum. Kimseyi merkezine almamalısın yoksa o kadar canın yanar
17 Yorumla
Soran+1 yılBende CHP destekliyorum beni terörist ilan etti kendisi
Farklı siyasi görüşlere sahip olmak çok da sorun olmuyor ama deli gibi görüşünü savunmak, hakarete varan cümleler kurmak değil arkadaşlığı aile bağlarını bile kopartır. Ben de bu yüzden uzun süren bir arkadaşlığımı sonlandırdım. Görüşlerinize saygı duymayan , at gözlüğünü cikarmamakta ısrar edenden ne kendine ne de ülkesine bir faydası olmaz. Çok da bir şey kaybetmezsiniz emin olun. Birkaç aya unutursunuz seçim süreci geçip de ortalık sakinleşince o arkadaşın da pişman olacağına ama gururuna yediremeyip özür dilemeyecegine de kalbimi basarım.
20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSiyaset yahut takım tutma gibi durumlardan ötürü birbirini inciten, tavır alan ve hatta arkadaşlık bitiren kişiden bırakın karşısındakine, kendine de hayır gelmez. Çünkü henüz kendisinden haberdar bile olmayan siyasetçiler, futbolcular, kendi fikrini taşıyan ünlüler için en yakınında ve belki de her gün muhatap olduğunu kırabilen kişi ne olgundur, ne kendini gerçekleştirebilmiş bir bireydir nezdimde. Ben bu tutumu gördüğümde akrabamsa siyaset hususunu açmam, açmasını da istemem karşımdakinin, ama arkadaşım olan birisi kalbimi kıracaksa mesafemi koyarım, bu kadar değersiz biri değilim ben. İstisnalar hariç...
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
148
Cevap
88Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır değmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen Ak partili insanları ayrıştırmayan herkesi eşit seven biriyim Ak partili olmadan önce de böyleydim CHP'li o kadar çevrem var ki en çok güzel anlaştığım en başta öğretmenlerim arasından insana aşırı hakarete varacak fanatik söylemlerde bulunmaya çalışıyorlar ve o kadar kitap tavsiyesi verirken bile ayrıştırıyorlar ki veya o kadar konuşurken böyle üstten bakan dilleri var ki sen tartışma konusu açmıyorsun buna rağmen şöyle böyle yermeye başlıyor seçmeni, asıl milli olan halkı hatta şimdi de depremzedeleri daha aşağı bir tabaka olarak gördüklerini açık açık söylüyorlar, mülteciler özellikle Suriye'den gelenlere aşırı ayrıştırıcı bir tutum izliyorlar.
Oysa onların atam dediği Atatürk zamanında onlar gibi bir sürü insanı bu vatanı kanıyla sulamadan en güzel bölgelere deniz kenarlarına batıya yerleştirdi ve dedi ki GÖÇMENE SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDASINIZ.
İşte bu kesim torpille getirilip bu ülkede beslenince şımartılınca insanlara adi bir pislikmiş gibi davranıyorlar. O yüzden bırakın aşağılayan insan hayatınızdan çıksın. Demek ki o noktada kalmayı hak ediyor.45 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇoğu sigortasız güvenliksiz az maaşlı yerlerde çalışıyor, çoğu Türk vatandaşı onların yerine çalışmayı zaten kabul etmez, peki işçiliği, el ayak işlerini kim yapacak. Ekonomik açıdan da el işçiliği büyük önem taşıyor, birden hepsinin gitmesi doğru olmaz. Yavaş yavaş gidenler var arada zaten. Üstelik ülkemizde diğer ırklardan da milyon küsur insan yaşıyor yıllardır. Kimse onların bahsini dâhi açmıyor. Olması gereken bu. Diğer ülkelerde de her ırktan insan görüyoruz siyahi vb. ağırlıklı. Suriye'den gelen bu insanlar savaş ve siyasetten ötürü çok gündeme geldikleri için ayrıca mağdur edildiler. Çoğu psikolojik olarak hiç iyi muamele görmedi diğerleri kadar. Atatürk'ün zamanında yerleşen göçmenlerin sevgi içerisinde el üstünde tutulması nerede, savaştan gidecek başka yeri olmadığı için taşlanan, yolda gelirken kaza vb felç kalan insanların yaşamı nerede.. arada çok fark var. İçlerinde bize kin besleyenler eğer olmuşsa haksızlar mı sence de? Onları iyi bile ağırlayamadık, ülkece gerginiz diyebilirim..
Cevap sahibi+1 yılHepsi aynı olmamakla beraber evet öyleleri de var haklısınız. Onların bazılarına gereken cezalar veriliyor sınırdışı edilmek gibi. Kontrolsüz çoğalmayı ve zararlı eylemleri yapan sadece yine onlar değil tekrar altını çizmek isterim. Bizim kendi insanımız da bu konuda normal değil. Bir yere göçmen alınıyorsa orada illegal işler yapan insan az veya hiç olmalıdır. Irkçılık, kin gütme, terör eylemleri yapma gibi durumlar olmamalıdır. Suriyeliler dışında normalde de sürekli çoğalan ve çocuk yapan kısım Kürtlerdir. Devlet onlara da Suriyelilere de karışmaz. Çünkü Türkiye nüfusunun çoğalması adına diğer kesim olan halk ekonomik sıkıntılar ve ruhsal buhran yüzünden yeterince veya hiç çocuk yapmıyor. Evlilik oranı da azaldı. Genç nüfus demek, aktif nüfus demek, biz henüz gelişim aşamasında bir ülkeyiz, o yüzden genç nüfus da lazım. Bizler de gelecek nesli çoğaltırsak zaten devlet de o zaman daha farklı politika izler ve tam tersi sınırlama koyar.
Aile & Toplum konusunda 561 cevap paylaştı. Hanginiz ne görüşte bilmiyorum ama ben de etrafımda birçok insandan uzaklaştım elimde değil. Evet siyasiler yüzünden ilişki bozmaya değmez. Ama canım da tahammülüm yok arkadaş. Desteklemek ayrı ama körü körüne de bu kadar olmaz. Eleştirdiğin şeyi başkası yapınca eleştir terörist de kendi desteklediğin yapınca kabullen kılıf uydur yok öyle. Ben artık siyaset konuşmuyorum dar görüşlü insanlarla. Kabullendim.
Evet herkes özgür ama yeter bu kadar da olmaz kimse edebiyat yapmasın bu millete her şey müstehak kimse ağlamayacak çok memnun oldukları devlet arka çıksın onlara. Düşüncem bu başkalarının düşüncesi farklı olabilir. Bu konuları boşa tartışmanın manası yok konu açılınca kapat bundan sonra.
51 Yorumla
+1 yılTüm türkiye gergin, bir bitseydide kurtulsaydık. Siyaset yapmayın ve herkesin görüşüne saygı duymayı öğrenin. Gerektiğinde he diyip geçmeyi bilin. Veya en azından “siyaset yapmayalım” diyebilin. Ya birinin düşüncesi senden farklı diye kimseyi yargılayamazsın, kendini yırtsanda kimseyi düşüncesinden döndürüp kendi düşüncene ikna edemezsin. O yüzden çabaya bile değmez. Ne Kılıçdaroğlu nede Tayyip Babanız değil. Onların sizden haberi bile yok siz böyle birbirinizi yerken kimse size aferin demiyo. Şimdi yaz ona iki yaşlı moruk için kardeşliğimizi zedelemeye değmez, bizim birbirimize hep ihtiyacımız olucak yaz
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 642 cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef bu yaygın bir konu ve yorumları okudukça gerçekten çoğu kişide olduğunu görebiliyoruz. Yalnız, ben diğer yorum yapanlar gibi "aranızı düzeltin siyaset yüzünden arayı bozmak yanlış.." cümlelerini savunamayacağim. Zannedersem başı belli partilerin kutsallarinin ne olduğu ortada. Din vs. Laiklik. Mesele insanın idealleri karşısında duran bir düşünce tarzı varsa eninde sonunda bir yerden patlak verecek arkadaşlık veya herhangi bir ilişki. Bu nedenle idealler uyuşmuyorsa bunları görmemezlikten gelmek kendini kandırmak olur
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSiyaset yüzünden aranız bozulmamıştır, aranızı bozmuşsunuzdur. Yani karşılıklı olan bir şey. Arkadaşlığınız instagramdan silmeye bakıyorduysa, zaten temeli çok sağlam değilmiş. Arkadaş dediğin, konuşur, tartışır, kabalaşsa bile hatasını kısa süre de fark edip boynunu büküp arkadaşından özür diler. Ve bana sorarsanız, gerçekten siyaseti bırakın mecliste birbirinin üzerine yürüyen politikacılar yapsın. Kimse bundan dolayı ailesiyle, arkadaşıyla arasını açmasın. Seçim geçer gider, kötü olup kötü kalan siz olursunuz.
10 Yorumla
+1 yılÇok gereksiz bazilarini gördüm Deprem bölgerinide sayanlar var ve kendileri Saygidan bahsediyor Komik olanda siz özgürlükten bahsediyorsunuz herkes istedigini oy vere bilir ede bilir diye ama herkes ayni düsünmüyorki herkes kendisine göre hakli bence git konus ne biliyim
Seçimlere az kaldi zaten öyle de böyle biri kazanacak edecek öyle ya da böyle gereksiz şovlara gerek yok ben siyasetci degilim Allahtan Babam Akp den nefret ediyor ama yinede Akpli arkadaslarim var saygi gösteriyorum yari yabanciyim ve
Yabanci oldugum halde kimseyi oy vermiyorum10 Yorumla
+1 yıl3 sene dediğiniz hiç bir şey, insanlar 30 senelik arkadaşlıklarını bozuyor.. ya her fikre saygı duyulup alınmadan tartışacaksınız, ya da söylenen sözler ağıra gidiyorsa o sohbeti yapmayacaksınız. Siyaset kötü bişey, siyasiler gelir geçer onlar unutur herseyi ama olan samimi dostluklara olur
12 Yorumla
Soran+1 yılAçıkça belirticem ben CHP taraftarı solcu bir bireyim. Bana bir teorirst demediği kaldı
- +1 yıl
Arkadaşlığını bitirmeye değer hanımefendi.. bilmeden araştırmadan, ki sizi tanıyor, bu söylemi çok yanlış
- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yıl15 yıldır arkadaşım, dostum dediğim adam koyu chpli. Ben Akpartiliyim. En başından beri biliyoruz birbirimizin siyasi görüşünü. Arada ufak tefek atışmalar, birbirimizi kızdırmak için laf atmalar vs olur. Ama hiçbir zaman ciddi anlamda tartışması, kavgası olmadı aramızda. Hiçbi zaman dostluğumuzun siyasetten ya da diğer herşeyden daha kıymetli olduğunu unutmadık. Siyaset yüzünden akrabayla, arkadaşla arayı bozmak çok saçma. Sen yine de geçmişin hatrına yaz, arayı düzeltmeye çalış. Baktın ki o ısrar ediyo yapacak bişeyin kalmaz o zaman.
12 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru 👍🏻
- +1 yıl
Halamın oğlu yapmıştı aynısını. Onlar da koyu chpli. Benim akpartili olduğumu öğrenince tek kelime etmeden sayıp sövmeye başladı. Yapma dedim, bak biz kardeşiz siyaseti sokma aramıza dedim. Ama dinletemedim. Bi yerde sabrım taştı, bende saydım sövdüm. Bi daha evime gelmeyeceksin sakın ola dedim. Şimdilerde babamı annemi falan ne zaman görmeye gelecek olsa önceden arıyo Hüseyin'e söyleyin diyo. Ben evdeyken gelemiyor ya evden çıksın diyo yani. İyi mi yaptı yani böyle? Ben istemez miydim onunla oturmayı, çay içip sohbet etmeyi gezip tozmayı? Onca uyarıma rağmen dinlemedi devam etti sövmeye hakaret etmeye. Gördün mü ne kadar gereksiz bi davranış bu? Dediğim gibi son bi kez konuşmaya çalış. Olmuyosa da zorlama hiç, kavgaya dönmesin konu.
- Aile & Toplum konusunda 526 cevap paylaştı.
+1 yılTakım tutar gibi siyasi parti tutmaktan kaynaklanan bir durum maalesef. Herkes kendi desteklediği partiyi sütten çıkmış ak kaşık görüp sadece karşı tarafı suçlama çabası neticesinde gerilim artıyor.
Bu sitede bile kaç kişiyle tartıştım. Görüş beyan ettiğin için linç etmeye kalkıyorlar22 Yorumla- +1 yıl
aynen ya çok saçma artık parti holiganları türedi
- +1 yıl
Kesinlikle
- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılöncelikle hakaret saymayın ama resmen canım bu ayrıca görüşünüz ne olursa olsun siyaset yüzünden seni engelleyip silecek kadar basit gören biri için gözyaşı dökmende çok aptalca, niye anlamıyosunuz bu adamlar meclisin arka tarafında güle oynaya yemek yiyolar yarın senin başına bişey gelse ne tayyip ne kılıçdaroğlu senle ilgilenmez eşin dostun yanında olur ölsen tabutundan erdoğan tutmaz arkadaşların tutar sizin onlar için böcek kadar değeriniz yokken siz onlar için niye birbirinizi yiyosunuz
10 Yorumla
+1 yılBöyle bir şey için yakın arkadaşlar birbirini silebiliyorsa zaten ortada bir arkadaşlık yoktur ya bence. Giden kaybeder, sen de üzülme.
31 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum. Zaten ne yapsam hiç beğenmeyen biriydi. Komik bir video atardım bu ne ıyy iğrenç yazardı halbuki gülsün diye atardım. Çok kırıcı bir insanmış onu görmüş oldum. Onun gözünde şu an ben bir teorirst destekleyicisiyim böyle bir saçmalık yok
+1 yılBende tartışıyorum her seferin de o akp diyor ben chp fakat kılıçdaroğlunu dini yüzünden yargılıyor neymiş oruç tutmuyormuş müslüman değilmiş falan filan baya kavga ediyoruz sonra konuşuyoruz😅 ama hep diyor aramız bozulursa şu siyasetten bozulacak
12 Yorumla
Soran+1 yılBende chpliyim bana neler neler dedi. Bir terörist demediği kaldı
- +1 yıl
Maalesef öyle oluyoruz
+1 yılAz kaldı bende bitiricem 6 yıllık dostluğu... Benimle siyaset tartışma dedikçe konunun içine çekiyor, bir gün birbirimizi kırmaktan korkuyorum, ben çok kez kırıldım ses etmedim ama onu kirarsam biter gibi sabrediyorum bakalım.. sen sizin olaya biraz zaman ver, mutlaka barışırsınız diye düşünüyorum..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. 50 yasındaki ablamızla da aynı oldu kankası arasında. bana da dedi kankası olan diğer abla erdogan mı diğerimi secicen diyor. yani her halükarda anti erdogancı. erdoganın yanında poset olsa onu sec diyor :D ne diyim bu ablaya. ben hayatımdaki herhangi bir kararı verebilecek yeterlilikteyim dedim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 640 cevap paylaştı.
+1 yılAynısı benim de başıma geldi, 10 yıllık arkadaşımdi. Israrla siyasete girmek istemedigimi, sevdiğim insanlarla aramı bozmak istemedigimi belirttim ama 3 kuruşluk zekasıyla bana ordan burdan duyduğu ve izlediği kendi fikri bile olmayan şeylerle hava atmaya çalıştı..
Böyle bir ma li niye bunca sene taniyamadim diye kendime kızdım sadece. Hiçbir kaybım olmadi, güle güle..
Sen de böyle bak lütfen.
20 Yorumla Benim fikrimce arkadaşlık illa ki, aynı fikirde olmayı gerektirmeyen bir şey. İki farklı insan arkadaş olabilir. Ve eğer her iki taraf da karşı tarafa kendiyle aynı fikirde olmayi mecbur etmiyorsa bu arkadaşlık olur. İster siyasi, din ve başka ayrılık olsun. Her kes diğerinin fikirlerine katılmaya bilir ama saygı göstermeli. Zaten fikir ayrılığı yüzünden arkadaşlığınız bozulmuşsa o arkadaşlık olmamıştır
10 Yorumla
+1 yılBenimde siyasi olarak ayrı düştüğüm insanlar çok var ama Allaha şükür kimse ile aramı bozmadım çünkü hepimiz farkındayız ki düzgün bir parti yok mantığımıza hangisi uygunsa onu açıklayoruz sadece hatta ekran da felan görünce oo seninki çıkmış felan diye dalga geçiyoruz bu kadar kasmaya gerek yok sonuçta seçim özgürlüğü var. Taban tabana zıt da olsak ona verme ya felan diyoruz en fazla gerisi yok
10 Yorumla
+1 yılBu arkadaşlığı bitirmek için bir sebep bile değil, siyaset yüzünden arkadaşlık mı bitirilir, benimde yakın, hiçbir şeye değişemiyceğim sadece 1 arkadaşım vardı ve ona eskiden haksızlık yapmıştım, kalbini kırmıştım, hata bendeydi çok pişman oldum halada pişmanım, ve bu yüzden ikimizin arasında güven yok, eskisi gibi değiliz, ne kadar konuşup etsekde, saçma sapan şey yüzünden değerli arkadaşımı kaybettiğime çok üzülüyorum, şimdi hiç bir arkadaşım yok, yanlızım, keşke böyle olmasaydı
13 Yorumla- +1 yıl
😂 😂, yani söylemek istemiyorum ama, duysan çok saçma bir şey ya çocukluk işte,
- +1 yıl
Çocukça bir şey
Yapmayin şöyle seyler ya. Zıt gorusluyseniz konuşmayın ben oyleyim mesela zamaninda cok kavga ettik küstük ettik bosu bosuna birbirimizin kalbini kirdik kimsenin de fikri degismiyor sonucta. Ogrendik artik siyasetle ilgili hicbir sey konuşmuyoruz farkli düşünüyoruz bunu tartismaya ne gerek var ki
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılHic kimseyle ailenle bile siyasete girmeyeceksin asla seninle siyaset konusmaya calisanlari uzak tutacaksin ben konusmuyorum diyip kapatacaksin o kadar ben bir arkadasimla zıtız her konuda oyleyiz ama bu konuda daha beter ben ona soverim o bana sover biz takmayiz bile yine de
10 Yorumla ben siyaset yüzünden babamla kavga edeceğim neredeyse. hep alttan aldım. bence kendisine ulaşıp üzgün olduğunu, siyaset yüzünden küsmenin saçma olduğunu ve barışıp bir daha bu konuyu açmamanız gerektiğini söylemelisin. gerisi ona kalmış. o da senin kadar seviyorsa arkadaşlığı bitirmeyecektir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes istediği kişiyi ve partiyi destekleme hakkına sahiptir insanların farklı görüşlerine saygı duyulmalıdır ayrıca bir siyaset için arkadaşlığınızı bitirmeye değmez herkes aynı kişiyi ve partiyi desteklemek zorunda değil arkadaşınızla aynı şehirde yaşıyorsanız yüz yüze konuşun evine gidin ya da dışarda buluşun ona ne kadar değer verdiğinizi ve her arkadaşlıkta kişiler arası farklılıkların olabileceğini bizlerinde bu farklılıklara saygı duyması gerektiğini söyleyin zaten arkadaşınız gerçekten sizi sevip değer veriyorsa aranız düzelir barışırsınız
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTurkiyenin bu secim sonrasi herkesi kutuplastiricak ben bir 20 yildaha Akp gormek istemiyorum akrabalarimla bile konusmayi kestim en yakim zamanda Avrupaya kacmayi planliyprum bir sansim var kiz arkadasim cifte bulgar vatandasi evlilik uzerinden birlikte cikmayi dusunuyoruz.
31 Yorumla- +1 yıl
Benden mi bahsediyorsun?
+1 yılHhahahs bende silmiştim çünkü kendisi bilmediği siyaset bilgisiyle terörstleri desteklerken bana terörstimmiş gibi muamele yaptı. Şimdi onun dertlerini dinleyen kim vardır çok merak ediyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılBende de aynı durum. Şimdi bulsun kendine birini de anlatsın dertlerini. Her şeyini bana anlatırdı beni mumla arayacak
- +1 yıl
Cidden evet
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılEn güzel söz saygı duyarım diyeceksin, oldu bitti gitti. Sizin aranızda saygı yoksa o arkadaşlık zaten olmaz. Bu gün olsa yarın olmaz. Yine bir şekilde ayrışma olur.
11 Yorumla
Soran+1 yılBen en son konuşmayalım bu siyaseti dedim. Bana sürekli bir şeyler atıyor sen şunu demiştin ya bak bunu gördün mü diye bir sürü şey attı en sonunda bitti arkadaşlığımız
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenimde başka konudan dolayı 35 yıllık arkadaşlık bitti. Köylümdü ilk okuldan beri güvendiğim biriydi kopuktuk tamam dışarıya çıkınca ben yıllarca görüşmüyorduk ama blr araya gelince sanki onca ayrılık olmamış gibi oluyordu. Ben birine gönlümü kaptırdım ondan yardım istedim. Eşi dedi ki ben onu tanıyorum orada da tanıdığım var yeğenim onu alıp gelsin görüştürelim dedi, sonra çalıştığı yere gıdelım dedı, ama hiçbirisi olmadı. Ben devlet memuruyum kendısı önceden tayin istesene dedi şimdi ev yok kiralık dedi, bana arkadaş olacaktı çocuk devlet kurumunda oraya gıdecektık beraber ama çocuklarım okuldan gelecek dedi gelmedi, tamam yıllarca görüşmüyorduk ben dışarlarda olunca ama bir araya gelince hiç ayrılmamış gibi oluyorduk, ama bak böyle oldu çok kırıldım 35 yaşımızdayız çocukluk arkadaşı sayılır ama böyle oldu işte benimde canım yanıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılG*erizekalı turnusolu ama bu siyaset kavgası,😂 bazen gerekiyor. Ben de a*ptalın tekiyle arkadaşlığımı bu yüzden bitirdim. Biraz da bahane oldu iyi oldu valla. Herkes kötü bir tek kendi iyi m@l 😂😂 yıl olmuş 2023 hala partilerden medet uman benim arkadaşım olamaz zaten.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaç arkadaşım dedi kime oy vereceksin diye hiçbirine demedim. İş yerindekilere bile söylemedim. Söylemeyin arkadaşım en yakınınız dahi olsa he de geç. Din olarak dine inanmıyorum. Onuda bir arkadaşım bilir sadece o da dini sorguluyor diye söyledim. Söylemem yani. Dini konulara siyaset konularına asla kimseyle konuşmam. Sizede tavsiyem sizde öyle yapın.
10 YorumlaSiyaset ve din zaten ara bozmak için vardır bence arkadasın gerçek iyi bir arkadas olsaydı siyaset yüzünden böyle davranmazdı ve siyasi anlamda da zaten olağan durumu değiştirmek için çabalardı eğer öyle biriyse duruma raazıysa zaten onunla arkadaşlıgını bitir daha iyi
10 Yorumla
+1 yılFikir çatışmaları iliskilerin sonunu getirebiliyor maalesef ozellikle bu konudaki catsmalar arkadaslk bitmezse cok daha zedeleyici de olabilir ama soyle bir sey var her donem bastaki insanlar degisir siyasilere ve partilere takım tutar gibi fanatik olmak hic dogru degil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılElbette böyle bir konu için arkadaşlığın bitmesine değmez. Benim Akpli arkadaşım da var Chpli de hatta Hdpli de ve bir araya geldiğimiz zaman birbirimizin kararlarına saygı duyuyoruz. Önemli olan saygı ve anlayış, herkes bizimle aynı fikirde olacak diye bir şey yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOlur, hepimizin hayatında oluyor. Belki iyi de oluyor. İnsan mutlu olduklarıyla birlikte olmalı. Farklı düşünceler sadece düşünce farkı değil. Evlendiğini düşün. Düşünce farkı kıyafetinden, okuduğun kitaba, evde seyrettiğin kanala - diziye kadar her şey tartışma konusu olabilir.
Hayırlı olmuştur de, önüne bak.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNeden böyle bir şey yaptınız ki. Benim de en yakın arkadaşımla siyasi düşüncemiz farklı o akpli ben chpliyim ama hiç bunun için aramızı bozmadık hatta aramızda esprisi döner ben ona koyun derim o da bana hadi ordan bebe deyip durur 😂 Bence fazla ciddiye almışsınız bu işi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s +1 yılAynı görüşte olduğum insanlarla bile siyaset konuşsam zıt düşebiliyorum, hele zıt görüşse asla o konuya girmemek lazım. Benim çok sevdiğim karşıt görüşlü bi arkadaşım vardı, bir ara siyasete girer gibi olduk, seni çok seviyorum benim için çok değerlisin siyasete girersek birbirimizi kırarız gerek yok dedim, haklısın dedi o gün bu gündür siyaset konuşmayız. Hoş artık ben kimseyle konuşmuyorum, cidden değmez
10 Yorumla Bende malum partiye oy veren arkadaşıma laf attım biraz savunur gibi oldu ama siyasetten anlamadığı İçin cevap veremedi zaten o partiye oy veren insanlar genelde cahil bir topluluktan ibaret ama maalesef çoğunluğu oluşturuyorlar
20 YorumlaSiyasiler keyfine bakıyorken, en yakın arkadaşımla onlar için aramı hiç bozamam. Arkadaşlık dostluk insanın gönlüne güç veren ilmeklerdir. Böyle basit şeyler için tartışmayın ya. Baktın çok zıtsınız bu konuyu hiç konuşmayın. Hep çok sevin birbirinizi 🦋🍀
00 Yorumla
+1 yılBence tekrar barışmayı deneyin. Eğer gerçekten en yakın arkadaşsanız aranızda lafı bile olmaz zamanla unutulur gider. Yinede birbirinizin farklılıklarına saygı gösterin. Her konuda aynı fikirde olacaksınız diye bir kural yok. Böyle eften püften şeyler yüzünden kırmayın birbirinizi. Yakın arkadaş, aile gibi sevdiğin insanların bulundugu yerlerde çok siyasete girmemeye çalış benden sana tavsiye. Ve yorumdakilere bakıp eskisi gibi olmayız diye düşünme. Gerçek arkadaşlar barışınca bir süre sonra güler geçer bu olaya, uzamaz
00 Yorumla
+1 yılSiz siyaset yüzünden birbirinizi yiyin ama siyasiler aynı masada oturup kahve içsinler💁🏻♀️. Aslında olay siyasette değil partide değil olay kim daha iyi bir yönetici olabilir. Bundan bağımsız düşünürseniz gerçek ortadadır.
Ha hayatımdaki insanların siyasete karşın tutumlarına göre ben de onlarla arama belli ölçüde mesafe koyarım orası ayrı... Çünkü yukarda da anlattığım gibi akıllı insan olmalı değilse hiç tartışmaya değer dahi görmem. 😂00 YorumlaOf bu siyaset yüzünden arkadaşla aran bozulması çok kötü bir şey benimde 2 tane yakın kız arkadaşım vardı biriyle siyaset yüzünden aram bozuldu bende onu engelledim diğer kız arkadaşıma da benim aleyhime konuşmuş oda bana soğuk davrandı kendisinin babası öldüğünde baş sağlığı aradım depremde arayıp sordum oda bana görüldü atıp cevap vermeyince sinirden onuda engelledim siyasetçiler birbirlerine atıp tutar menfaat için irtifaklık yaparlar ama olan senin arkadaş ilişkilerine olur
00 Yorumla
+1 yılYapma.. inan kimse senden kıymetli değil, üzülmene asla değmez.. üniversitede oda arkadaşım yataklarımız bile yan yanaydı ama sonra küçük bir tartışma yaşandı aramızda ve sildi beni.. çok net bir duruşu olan mükemmel bir insandı.. aynı gün olaydan sonra 1 saat geçti geçmedi onunla konuşmak istedim derse bile girmedim ama beni kendi sınıf arkadaşlarının yanında gurur kırıcı bir şekilde konuştuğu o an ben de onu sildim... Aynı odada en sevdiğim insanla sanki o yokmuş gibi davrandık aylarca çok ama çok üzücü bir durumdu.. düşünsene aynı ev içinde kardeşinle ya da eşinle iki yabancı gibisiniz.. ama bir süre sonra o yokmuş gibi davrandım ben de.. bazen seni silecek kadar göze alacak insanları sen de silmelisin. Seni kaybetmekten korkmayan hiç kimse için sakın üzülme.
00 Yorumlasiyasiler artık içiçe geçmiş bireyleri kavga ettirmekten vazgeçmeli , dost ve arkadaş kafaya göre olur siyaset ne yaaa*bireyler sanki çok farklı denize aynı yerde sinmeada aynı yerde eee . derdiniz ne baba? ihtiyarlar fanatik. yalnızlığı siyaset ya da kedi ile biter sanıyor.
00 Yorumla
+1 yılDelisiniz siz 😂 millet arka planda aynı masada çay içerken siz babanızın ogluymus gibi elin adamlarini savunup birbirinize düşman oluyosunuz. Saçmalık
30 YorumlaAbi sal allah aşkına senin yanında yürüyemez demek ki kültür mantık her konuda ortak insanları seçmeye çalış çıldırmış haksızmış ki silmiş seni her yerden. Başta üzücü olabilir ama sonradan anlayacaksın başka 2 dünya insanı olduğunuzu
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSol görüşlüyüm ama sağ tarafı tutan kişilerle arkadaş değilim. Çok gerek görürsem merhaba merhaba, onun haricinde uzak dururum. Zaten arkadaş olabilmek için ortak düşüncelerin olması şart. Ortak noktaları olmayan insanlar sohbet bile edemezler. Sen de kendi düşüncelerine uygun kişilerle arkadaş ol. Yapılacak bir şey yok. İnsanları bu şekilde ayrılmaya iten kişiler utansın.
10 YorumlaYa neden siyaset uğruna böyle ark ilişkileri bozuluyor anlamış değilim herkesin kendi oyu abicim kimse kimseyi etkilemesse sıkıntı kalmaz benim de ne arkiler im var ayrı partileri destekliyoruz ama kimse kimseye saygısını bozmuyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Degmez sunu yaMani önerirm siyaset yüzünden küsmeyelim unutalim yeniden arkadas olalim yaz
11 Yorumla
Soran+1 yılBana neler neler dedi bir daha konuşmam onunla
+1 yılİste siyasiler insanlari bu şekilde ayırıyor bence. Her ikiniz içinde söylüyorum değer miydi? Hayir. Türk halkının uyanması lazım artık parmaklarında oynatıyorlar bizi
20 YorumlaEn yakın arkadaşının siyasi görüşünü yeni mi öğreniyorsun? Bu bariz bir şeydir zaten. Bunu bilmeden nasıl en yakın arkadaşın oldu?
Ayrıca bence siyaset buna değmez.
31 Yorumla
Soran+1 yılSiyasi görüşünü biliyordum. Ama hiç böyle yapacağını tahmin etmiyordum
Gizli Üye(30-35)+1 yılSiyasî partilerin başındaki adamlarında çok umurundasınız. Umurunda olsak o zat ların zaten bu durumda olmayız.
Buna bir ata sözü iyi gider.
"Filler tepişirken çimler ezilir."
Çim= Halk.30 Yorumla
+1 yılChpliyim mhpli ve akpli çok arkadaşım var çok iyi anlaşıyorum:) siyaset yüzünden silmek çok saçma kimsenin birbirini yadirgamamasi ve goruse saygı duyması lazim:)
10 Yorumla
+1 yılSiyaset bence arkadaşlar arasına girmemeli benimde siyaset konusunda çok ters düştüğüm arkadaşlarım var siyaset her yerde olmamalı benim naçizane tavsiyem
10 YorumlaKimseye bağlı yaşamayın. Bu kim olursa olsun. Ölüm var kalım var hayat ölümlü unutma. Ayrıca o seni çok rahat siliyorsa ve üzülmeyip hayatına devam ediyorsa 3 yıllık arkadaşılığı umursamıyorsa kesiyorsa bıcak gibi seninde umurunda olmasın. Hayat ona güzelse sanada güzel. O hayatında yokkende senin bir hayatın vardı bunu unutma. Eski hayatına dön.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılErgenlikte benim de yaptığım bir hataydı. şu an konuşuyoruz ama eskisi gibi değiliz. Neyse benim için bu sorun değil, senin için değerli bir insansa bunu düzeltmeye bak canım😊
10 Yorumla Mantıklı bir açıdan aslında motomot bir görüşe bağlı kalıp diğerlerini bilememek için kendine engel koyan biri ile bir arpa boyu yol gidilmez
#Mirliva10 Yorumla
+1 yılEğer ak partiliyse bitirmeye değer pişman olmanın sebebi muhtemelen Eğer onu son görüşüm olacağını bilseydim kapıyı suratına daha sert çarpardım veya keşke yüzüne tükürseydim gibi düşüncelerin olabilir boş ver kader belki sizi bir gün tekrar bir araya getirir onları da o zaman yaparsın
10 Yorumla
+1 yılAsla değmez. Hepsi memleketin siyasi partileri. Hepsi yasal. Hepsi anayasa ile sınırlandıırlmış durumda. Yanlışları varsada er ya da geç hesabını öderler. Önemli olan bizim birlik ve beraberliğimiz. Hele arkadaşla, dostla, akrabayla siyaset yüzünden küsmek nedi? İyi günümüzde kötü günümüzde yanımızda siyasetçiler değil onlar olacak.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılİşte bu yüzden sosyal hayatımızda siyaset yapmamak gerekir. Sen pişmansan karşı taraf da pişmansa bir daha ortak konuşurken siyaset almayacağınıza söz verip barışın
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılGerek yok bunlar için siyasi için düşman olmaya gerek yok. Madem o seni silmeyi göze aldıysa senin de yalvaracak halin yok gidene yol ver gitsin.
23 Yorumla- +1 yıl
Ben de zamanında dost acısı çektim. Hain olanı da gördüm, çıkarcı olanı da gördüm. Derslerim iyi diye kapımı çalıp ayağıma kapananlar mezuniyetten sonra aramaz mesajlarıma bakmaz oldular. Bunun daha beterini yaşadım. Şu an arkadaşım yok ve mutluyum. Herkes istediği siyasi görüşe sahip olabilir. Eğer karşıdaki insana zorla benimsetiyorsa, provokatörlük yapıyorsa ona saygım olmaz. Hangi parti olursa olsun. Sonuçta ölümlü dünyadayız kalp kırmaya değmez. Fakat kalp kırana da gül atamayız.
- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻
- +1 yıl
🙏🙏
Bende bir arkadaşımı engelledim bu yüzden 🤓 Ben ona laf söylemiyorum ama kalkıp beni eleştiyor, bende engelledim mutluyum.
20 Yorumla- Devamını Gör (176)
Devamını Gör(221)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > En yakın arkadaşımla siyaset yüzünden aramız bozuldu. Arkadaşlığımızı bitirmeye değer mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler