Kadınlar erkeklerden bir adım daha yakınlar evliliğe. Erkeklerse uzak durmaya çalışıyor. Bunun nedeni ne?
Cevabın nedir?
- Kişilik & Karakter konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılSöyleyeyim hemen. Birisiyle evlenmeye kalksam soracakları ilk şey evin var mı araban var mı? Yok ikiside yok. Maalesef kendi evlendiklerinde hiçbirşey görmeyen kadınların kızları evlenecek çağa geldi ve kendisi ne görmediyse kızında görmek istiyor. Dolduruyor da dolduruyor. Onu iste, bunu iste, şunu iste. Şu olacak, bu olacak, şurda düğün isterim, burda balayı isterim, şu kadar takı isterim vs. vs.
Bu devirde ev almak imkansız. Düğün yapmak minimum 50.000 TL en dadiği. Evi düzmesi cartı curtu 100.000 TL. Ben el alemin kızının egosunu tatmin etmek için, sonrasında nasıl ödeyecem bu borcu diye kafayı yiyeceğime bekar kalırım daha iyi.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılFinansal köle olmak istemememiz.. Evin tüm giderlerinden sorumlu olmak, fazladan bir boğaza bakmak, onun tüm ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla çalışmak istemeyiz.. Bundan sebep aramızdan çıkan evlilerin ya para sıkıntısı yoktur, ya da babası zengin bir kadın bulmuştur, diğer türlü adamlara aptal diyoruz..
27 Yorumla
Soran+1 yılÇalışan bayanlar var. Aynı zamanda ev hanımı olmak küçümsencek bir şey değil emin olun. İşin para kısmını düşünüpte "aptal" demeniz gerçekten çirkin bencr
- +1 yıl
Çalışan kadınların var olması, bir erkeğin bu dediklerimi düşünmeyeceği manasını taşımaz. Kaç evli kadın çalışıyor, kaç evli kadın evde oturuyor onu tartışmamız gerek. İstisnalar elbette vardır ancak bizler kaideye bakmak durumundayız, kaide olarak evli olup da çalışan kadın istisnadır veya geçici olarak çalışıyordur. Fakat kaide olarak evli kadınlar çalışmıyorlar. Hiç bir erkek de kadının çalışmasına güvenerek evlenecek değildir. Toplumun dayatması sonucu erkeğin ev geçindirme zorunluluğu olduğundan, evliliğe kendini hazır görmesi için yeterli gelire ulaşması icap ediyor erkeğin. Bundan sebep, evlilik hususunda kadınlar kadar istekli değillerdir erkekler. Bizim de ''ev adamı'' olma gibi bir şansımız olsaydı, emin olun bizde göbek ata ata evlenmeye giderdik.. Günümüz konjonktüründe bu söz konusu değil ne yazık ki..
Soran+1 yılEv hanımı olmaktansa çalışmayı tercih ederim emin olun. Temizlik, yemek, çamaşır, ütü, misafir ağırlamak, çocuk doğurmak, bebeğe bakmak, onu yetiştirmek büyütmek okuluyla ilgilenmek adam etmeye çalışmak. Yapılan bütün ev işlerini geçin. O çocuğu karnınızda taşıyıp dünyaya getirmek bile canınızdan can götürüyor. Bunların hiçbiri kolay şeyler değil. Her gün aynı şeyleri defalarca yapmak. Ve en kötüsüde sizden "teşekkür ederim" i bile duymamamız. Ama siz bizlerden duyuyorsunuz. Sizin için yapılan bunca şeyi görmemeniz üzücü
- +1 yıl
Burada hangi cinsiyetin ne kadar sorumluluk yüklendiğini tartışacak değiliz.. Ancak, başında sana emir veren birileri olmadan, baskı altında olmadan, işten kovulma kaygın olmadan, her gün dışarıdaki tehlikelerle yüz yüze gelmeden, para kazanmak için savaşmana ihtiyaç duymadan, dilediğin gibi mola verebildiğin, yorulduğunda uzandığın, ''bugün canım istemedi dışarda yiyelim, işe gitmeyeceğim banane'' diyemediğin, 65 yaşına kadar çalışmak zorunda olmadığın, çocuğun 1-2 senelik emek isteyen süre zarfına katlanarak, o süre sonunda rahat etmediğin, zorunlu bir çalışma saatinin olmadığı bir işe nazaran, dışarıya çıkıp bu saydıklarımı aksini harfiyen gerçekleştireceğin bir hayatı tercih etmek kimse istemez.. Üstelik güçlü olmak zorunda olan, doyasıya ağlayamayan, iş yerindeki sorunları gelip eve yansıtamayan, omzunda ağlayabileceği biri olmayan kadınlar değil, erkeklerdir.. Erkeklere hak vermeniz icap ediyor, evlenmek sadece %90'lık paydayla erkeğin sorumluluğunda olan bir olgudur..
Soran+1 yılBurada sorumluluğun hangi tarafta daha çok olup olmadığını tartışmıyorum. Kadının yaptıklarını belirtiyorum. Canınız istemediğinde kenara çekilemiyorsunuz. Çocuk bakmakta bir iki sene değil maalesef onu evlendirene ya da onu bir işe sokana kadar devam ediyor. Çook fazla hafife alıyorsunuz. Bu söylediklerinizi annenizede söyleyin vereceği tepkiyi merak ediyorum. Evlendiğimde asla işimi bırakmayacağıma kendi kendime yemin etmiştim. Haklıymışım.. bütün erkekler sizin gibi düşüncedeyse eğer asla ona muhtaçmışım gibi ya da yükmüşüm gibi düşünmesin. Bu tarz saçmalıklara gerek yok. Görüşünüze saygı duyarım ama size asla hak vermiyorum. Koskoca evin yükünü %10 luk paydaya sığdırıp geri kalanını erkeğe yüklemeniz savunabileceğim bir şey değil. %50 %50 dir bana göre. Hatta kadın çalışıyorsa erkeğin o yüzdelik paydası iyice düşer
- +1 yıl
Evet ben de ondan bahsediyorum, kadınlar finansal özgürlüğe sahip olmalılardır. Benim bahsettiğim evlilikler sağlıklı yürümezler. Sadece erkeğin finansal köle olarak kullanıldığı evliliklerde bir süre sonra erkek kendine itaat beklemeye başlar, yat dediğinde yatmanızı, kalk dediğinde kalkmanızı isterler. O finansal köleyse, sizin de onun kölesini olmanızı isterler. Ancak kadınların finansal özgürlüğü olan evliliklerde bu tür birbirlerine üstünlük kurma durumları söz konusu değildir, her şey ortaktır, evin bir bütçesi vardır taraflar o bütçeye aylık katkılarını yaptıktan sonra, kalan paraları kendine aittir. Kimse kimsenin ne makyaj malzemelerine harcadığı paraya karışır, ne de arabasına aldığı yeni tekerleklere.. Ha istisnai durumlar gayet tabii olabilir, erkek hastalanır kadın bakar, kadın hastalanır erkek bakar. Ancak her şey ortak olmalıdır, çocuğun altı değiştirilecekse ''kadının görevi'' kredi borcu ödenecekse ''erkeğin görevi'' denmemelidir..
Soran+1 yılAnladım şimdi sizi. Evet bahsettiğiniz duruma katılıyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunun nedeni tek kadınla yetinmek istememeleri ve zina onlara tatlı gelmesi allahım helak eder birgün onları dinen evlenmek sebaptır
115 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Ve-Deniz evet tek başına yapmıyorlar doğru yaptıkları kanınlar zaten o biçim kadınlar erkekde buna izin vermesin o zaman zina olmasın uçkurlarına sayip olsunlar kadınlar zorlamı yatağa atıyor ama erkekler kadınları zorluyor bu konuda çok örnekler var
Soran+1 yıl@Ve-Deniz söylediklerinize karşı değilim ama bir noktayı da kaçırıyorsunuz. Sözlü ve fiziksel taciz meselesi.. bunlar kadının isteği doğrultusunda gerçekleşmiyor yani evet tek başlarına zina yaptıklarıda oluyor
Cevap sahibi+1 yıl@Ve-Deniz ve bu arada soruda ince bir cizgi var soran demiski kadın evlenmeyi isterken erkek neden istemiyor demiş bende dedim zina tatlı geliyor diye sen konuyu sapıtıyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@Ve-Deniz doğru 9 aylık kız çocuguda erkeği yataga atmak istemişti tahrik etmiş di haklısın bak ben burda kadınları savunmuyorum ama hep iki kişi zina yaptıysa kadını sucluyorlar erkek neden suclanmıyor
Cevap sahibi+1 yıl@Ve-Deniz bende onlardan bahsediyorum zinaya dem vuruyorum helak olsunlar diye
Soran+1 yılTecavüz, taciz bunlar zinaya giriyor. Gözünle süzmek bile dinde zinaya giriyor
Cevap sahibi+1 yıl@Ve-Deniz sen niye bu kadar savunuyorsun ki anlamadım zina yapmıyorsan savun ma geç kardeşim alın ma bu kadar zinanın kadını erkeği yoktur hepsinin canı cehenneme
Cevap sahibi+1 yıl@Ve-Deniz ben hepsinde haklıyım tecavüz zinadır birnevi bu arada ama erkekler de kadınlar kadar namusuna sayip cıkacaklar kardesim 15 yasına gelince genel eve giden erkekler var
+1 yılkadınların annelik güdüsü
erkeklerin bekarlık sultanlık mantığı10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
39Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 924 cevap paylaştı.
+1 yılAsıl problem o değil biliyomusun
Problem evlilik teklifini erkeğin yapıyo olması
Olum evliliği sen istiyon ben niye teklif ediyorum 🤔
Bide dünyanın yarısını ayağa kaldırman lazım
Kabul etmiyolar la111 Yorumla
Soran+1 yılEvliliği erkek de istiyor ki teklif ediyor🙄
Soran+1 yılValla sevdiğim adama bende teklif ederim sıkıntı değil ahskflfldm
- +1 yıl
Etmezsiiiin
Hatta teklif etse naz yaparsın bide
"Bi düşüneyim ben şok oldum şu an hiç beklemiyodum"
Falan dersin
Soran+1 yılYoo benim çıkma teklifi ettiğim oldu
Soran+1 yılTakılmam öyle şeylere
Soran+1 yılHatta etmesede olur yani boşuna strese girecek adkfmf
- +1 yıl
Görende 35 e yaslamış
Nefes alsın yeter modunda sancak seni
Dur bir la
Ne bu acele
Kök söktür
Türk erkeği alışık değil bu şekle
Sevinçten kalbi durur yazık edersin adama
Soran+1 yılBişi olmaz bişi olmaz haksdm anne tarafı gürcü baba tarafı türk olunca dengeyi kuramıyosun. O yüzden kafama ne eserse ahdjfk
- +1 yıl
Benim ikiside laz ben nabayım
Oy ben ölem
Soran+1 yılValla lazlar nasıldır bilmiyorum🙊
- +1 yıl
Düşünsene hem ağır lazsın
Hemde ağır terazi
Gezegen olsa yörüngede durmaz
Yan galaksiye salça olur
Erkeklerin mesafesi normaldir evliliğe. Kadınlar yakındır. Akraba konu komşu kelime yapar sizin kız evlenmedi, evde mi kaldı, hayırdır, ne ayak gibi dedikodular olur.
10 Yorumla
+1 yılEvlenecek kizlarin evlenmeyecek erkekler tarafindan kandirilmasi..
Evlenecek erkeklerin evlenmeyecek kizlar tarafindan kandirilmasi..
Evlilige kilit vurdu.
Ha birde kizlarin doga ustu istekleri 😊10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü toplumumuzda kızlara belli bir yaştan sonra evde kaldı gözüyle bakılıyor. Ama laf erkeğe gelince 30 a kadar yolu var deniyor. Tabi herkes uzak durmuyor. Benim imkanım olsa bir dakika beklemem evlenmek için.
10 Yorumla
+1 yılErkekler ciddi bir durumla karşılaşacak yaşa kadar el enseler. Kızlarımız küçüklükten beri sorumluluk altında büyütüldükleri için evlilik gibi ciddi bir olayın altına daha kolay imza atıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılben nedense durmuyorum tam aksine evlenicek bir insan istiyorum
10 YorumlaBağlanamamak, pişman olma korkusu, sorumluluğun vereceği stres belki mutlu olmam endişesi
10 Yorumla
+1 yılerkekler genelde çapkın olur göz dışardadır ve her dakika bırakmaya müsaittir
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13b cevap paylaştı.
+1 yılÇevresinde yaşanan olaylara bakıyorlar
Boşananlarımı ararsın aldatanımı ararsın kaynananın cazgır çıkmasınımı ararsın hepsi var10 Yorumla Korkuyorlar bence yani ben evliliğe uzak değilim ondan kendimi dahil etmedim
10 Yorumlabir çiçekle bahar gelmez , her gün aynı yemek yenmez vb..
10 Yorumla
+1 yılSorumluluğa baskıya kısıtlamaya gelemiyorlar çünkü özgürlükçü olmak istiyorlar
10 Yorumla
+1 yılAksine evliliğe çok sıcak bakıyorum... Doğru insanla karşılaşınca hemen evlenirim...
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 562 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü evlilik sizin sandığınız kadar kolay bir şey değil. Kendinizi bir erkeğin yerine koyun ve sadece düşünün...
02 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki koyuyorum. Ama çok abartılacak bir şey de yok ortada
- +1 yıl
Dediğim gibi, olaya yüzeysel baktığınızı düşünüyorum.
+1 yılTürk toplumunda kızlar evlenince ancak özgür olabilirler... Erkekler ise evlenene kadar... Birisi özgür olmak, diğeri özgür kalmak istiyor...
10 Yorumla
+1 yılYahu aksine kardeşim! Evlilik benden uzak durmaya çalışıyor.
10 Yorumla
+1 yılErkeklerin kalbi otel gibidir giren çıkan belli olmaz kadınların kalbi MEZAR gibidir bir giren bir daha çıkamaz Erkekler uckuruna düşkün dür yani ama Sevgili ni kendine bağlamak ta yönetmek te senin ellerinde.
10 Yorumla
+1 yılHazır değildir ön önemli nedeni maddiyat yani parası olunca evlenir olay bu
10 YorumlaHazır değildir daha çapkınlık yapmamışdır bir sürü nedeni var aslında :)
10 YorumlaYok öyle bişey evlenmek istiyoruzda is o noktaya gelince kızlar yan çiziyor yok onu isterim yok bunu isterim olmazsa olmaz ozaman koca da olmaz
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı. Çünkü erkekleri ailesinden koparırlar kadınlar ve arkadaşlarıyla görüşmesine engel olurlar şeytanlar
01 Yorumla
Soran+1 yılŞeytanlar mı?
Kişilik & Karakter konusunda 403 cevap paylaştı. Evlilik hayatın %50 değişmesidir kafa olarak hazır olmadan akıllı hiç bir erkek bu sorumluluğu almaz
10 Yorumla
+1 yılhak etmediğiniz halde malımızda hak sahibi olmanız herşeyi bizden beklemeniz vs. vs. neden çok da neden evliliğe yakın olmak isteyelim ki mal mıyız?
01 Yorumla
Soran+1 yılBu ne çirkin bir düşünce. Lütfen evlenmeyin eşinize ve çocuklarınıza yazık olur.
Çevresindeki kişilerin pişman olmalarından bence erkek veya kadın olarak bakmamak lazım 😉
10 Yorumla
+1 yılYooo kim ızak duruyormuş. Gel evlenelim ben hazırım 😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılAsıl soru kadınlar niye bu kadar meraklı.
112 Yorumla
Soran+1 yılBunun bir sürü nedeni olabilir
- +1 yıl
Erkekleri anlıyorum açıkçası kim erken yaşta bir evi geçindirmek için sorumluluk üstlenmek ister ki? Bazıları tek kadına bağlı kalmak istemiyor onlar hiç evlenmesin zaten.
Soran+1 yılTabi onlar evlenmesin katılıyorum. Yaş olarak söylemedim genel olarak düşündüm ben
- +1 yıl
Bazıları hiç istemez bu sorumluluğu. Düşünsene bakmak zorunda olduğun bir erkek geçindirmek zorunda olduğun bir ev sorumluluğu ister miydin? Herkes kolay kolay bu toplara girmek istemez.
Soran+1 yılSeviyorsam bu yük bana ağır gelmez
- +1 yıl
Ben sevsem de beni düşündürür. Kolay değil çünkü. Hele asgari ücretle bir ev geçindirmek kolay mı?
Soran+1 yılBunun için okumaları lazım işte
- +1 yıl
Yani ama üniversite mezunu işsiz var. Atanamayan öğretmen var. Okumak da yeterli değil. İş imkanı olan bölümden mezun olacaksın.
Soran+1 yılSorun değil o gerekirse kadın da çalışır hallolur
- +1 yıl
Çoğu kadın bunu istemediğinden hatta çalışanların çoğu evlenince ev hanımı olmak istediğinden erkekler çekiniyor.
Soran+1 yılHem ev işi hemde işi yürütemeyeceklerini düşünüyor olabilirler
Soran+1 yılTabi doğru çekinmekte haklılar
+1 yılTabiki de öyle değilim. bulursam birini evlenirim anlasabilecegim birini
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkadınlara güvenmiyorum ondan
namus yüzünden evlenip katil olacağıma bekar ölürüm00 YorumlaKısıtlanmak ve sorumluluk sahibi olmak
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılKadin surekli guzel bir gelecek pesinde cunku.
11 Yorumla
Soran+1 yılKadın mutlu bir gelecek peşinde
+1 yılDegisir ama genel olarak korku
10 Yorumla
+1 yılözgürlüklerinin son bulduğu gündür, evlendigi gün.
02 Yorumla
Soran+1 yılBu kadın içinde geçerli
- +1 yıl
O zaman evlenmesin özgürlüğüne düşkünse
Yeni sorumluluklar falan
10 Yorumlakari patlakdir korkuyodur is gormez korkuyodur
04 Yorumla
Soran+1 yılBelirtmek isterim "kadının" patlak olmasıyla bir erkeğin cinsel ilişkiye girmesi aynı şey. Bu özgürlük sizde de yok yani. Onunla bununla yatıp kalkıp namuslu kız aramayın boşuna. Ne ekersen onu biçersin
Soran+1 yılKonuşmasınıda bilmek lazım
+1 yıldaha yaşın 18 b, sakin ol bence :D
09 Yorumla
Soran+1 yıl20 sayılır yaşım. Evlenmek istediğimi belirtmedim. Sordum sadece
- +1 yıl
yine küçük :D
kim kendini sıkboğaz edilmesini ister ki kaçıcaz tabi miss gibi bekar hayatı varken
Soran+1 yılValla benim çocuk sahibi arkadaşlarım var
Soran+1 yılKeyfiniz bilir😊
- +1 yıl
benimde varda hiçte iyi bişi değil hatta benim çoğu eski sevgilim evlendi ahh ahh :D:D bence ideal evlilik yaşı kız iiçin 21-23 erkek için 25-27
Soran+1 yılYaşa bakmaz akla bakar
- +1 yıl
anca gelir akıl başa o yaşlarda.
Soran+1 yılO yaşlarda gelmeyende var maalesef
- +1 yıl
sana yaşı gelmeyen gelmiş o zaman :D
Alışveriş :( :( :(
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
+1 yılEsaret ve hayatın bitmesidir çünkü
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldemek ki o yükün altına giremiyor erkeklerin çoğu
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCunku tum sorumluluk onlarda
00 YorumlaDeğişir ben diilim
10 Yorumla
+1 yılKadın dırdırı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMalesef
10 Yorumla
+1 yılHazır değilim
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 934 cevap paylaştı.
+1 yılKorku gibi birşey
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyo ben istiyom
10 Yorumlaazamayacakları için
00 Yorumla
Devamını Gör(32)
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım