Bazen cok sey düsünürüz ama karsi karsiya gelince tutuluruz :( siz düsündüklerinizi rahat dile getire biliyormusunuz ?
link
link
Çok güzel bir soru. Bence bu konuda insanlar ikiye ayrılır, düşündüklerini dile getirebilenler ve düşündüklerini dile getirebildiğini sananlar. Genel olarak toplum olarak bir hastalığımız var, sürekli kendi doğrularımızı savunmak. Her konuda, hemen herkes kendi doğrularını savunur ve bu doğrular çoğalır gider. Ama neden hiçbir zaman gerçek doğru konuşulmaz. İşte bu durumlarda sadece gerçek doğruyu görenler düşündüklerini karşı tarafa iletebilir. Diğerleri sadece düşündüğünü dile getirdiğini sanar. Çünkü düşündüğü her ne olursa olsun, karşı tarafa dile getirdiği sadece kendi doğrusudur.
Bence unutulmaması gereken diğer bir konu ise, açıksözlü olmakla, küstah ve patavatsız olmak arasında çok ince bir çizgi olduğudur. Bazı insanlar, "ben düşündüğüm herşeyi rahatlıkla dile getiririm, çünkü açıksözlü ve kişilikli bir insanım" diye düşünür. Oysa çoğu sadece kendi doğrusunu savunan, küstah, ukala ve patavatsız insanlardır.
Sonuç olarak, bence düşündüğünü karşı tarafa rahatlıkla dile getirmenin en kolay ve güzel yolu, konuşmaktan çok dinlemeyi öğrenmektir. Karşımızdakini dinlemeyi öğrenirsek, kendimizi ifade etmemiz de bir o kadar kolay ve etkili olacaktır.
Ben şahsen böyle yapmaya çalışıyorum :)
Net biriyim, Kişiye göre söylerim
üsengeç bir insanim, anlatmayi sevmem, anlamasin daha iyi, anlamasina gerek mi vardi, ya da offf simdi de ona anlatacam, ciddi konulari asla dile getiremem, sacma sapan seylerden konusurum hep
söylerim ama kontrollü şekilde kelimeleri kısmam ama değişik biçimlerde ifade ederim
sende öylesin<3
Cevap
60Cevap
Benim aslında bu konu hakkında sıkıntılarım çok. Düşündüklerimi ve söyleyeceklerimi içimde kendi kendime söylerim ama söylemek istediğim insan bunu duymaz. Genelde tüm düşüncelerimi yazılarıma dökerim ve bu şekilde rahatlarım. Tweeter bu konuda bana baya yardımcı oluyor. ya da link burası :) reklam oldu ama yazılarımı okumak isteyenler okuyabilir.
Her kim ki her düşündüğümü söylerim diyorsa yalandır bence. Her insan az ya da çok oynamak zorunda. Sosyal varlıklarız ve ağzımızdan bir şey çıkarken sadece kendimizi düşünemiyoruz. Bir laf var ''Millet ne der'' diye. Hatta BKM oyuncuları bunun skecini bile yapmıştı.:) Bu imkansız bir şey bence.
Hayır . Kesinlikle değil, İşin aslı normalde kendimi bir çok konuda iyi ifade edebilen bir insanım. Tarihi konular olsun , fikir beyanları olsun anlatmak istediğimi net bir şekilde karşı tarafa anlatırım. Lakin günlük hayatta beni huzursuz eden olayları anlatmakta aşırı derecede güçlük çekiyorum. Bilmem yadırganma korkusundan bilmem anlaşılamama korkusundan ama her ne sebepten ise bu durum canımı çok sıkıyor.
Düşündüğüm her şeyi dile getiririm. Dobrayımdır ama kimseyi kırmam. Hatta düşündüğüm her şeyi söylediğim için arkadaşlarım çok güler :D Mesela bir arkadaşımla konuşurken ağzından küçük bir tukuruk çıktı ustume geldi. E kussaydın daha iyiydi falan yaptım. gülüştük :D yaparım :D
Düşündüğümü söylerim, bazen patavatsız olduğumu bile düşünürüm bu yüzden...
Hani "Deyyusun yüzüne deyyus denilmez" atasözüne inat deyyus gördüğüm zaman sadece deyyus demekle de yetinmem...
ben söyleyemiyorum keşke söyleyebilsem ana avrat sayardım şerefsizin yüzüne ulan gece gece sinirim yine çıktı tepeme ağzıma geleni söyleyebilseydim keşke içime atan bir yapım olmasaydı..
Tutukluk olmaz bende. Ne söylemek istersem söylerim. Birde söylemek istemediklerim vardır .Onları da söylemem .
Birçok kez ise saçmalarım.Belli bir doygunluğa erişince , yapacak birşey kalmıyor malesef.
Benim jeton köşeli olduğundan hep gece yatarken aklıma gelir; "Ulan keşke bugün şurda şunu söyleseydim bak görüyo musun tüh kaçtı!" diyerekten...
fikrim neyse zikrim odur bu yüzdende çoğunlukla yanlış anlaşılırım napim beceremiyorum kıvırmayı
sustuğun zaman yanlış anladığını anlıyorum :S
sustuğun zaman yanlış anlaşıldığımı düşündüm hep :S
var bişey aramızda anlaşılmayan ama çözülür elbet
ee komşu sayılırız çözmemiz lazım :)
hoş geldin kısırını özlemiştim :)
malesef aşırı rahat biçimde dile getirebiliyorum ve bunu güzel bişey sanan nice yiğitler dayanamayıp kaçtı gitti :)
O konuda şükür rahatım :) Yalnız söyleyemediğim değil de söylemek istemediklerim var kırıcı olmamak adına yoksa anında kapak yaparım ;)
Söylemeden önce empati yaparım sonra Kırmamaya özen gösterek söylerim.
içimde kalacağına onun içine otursun :D
çoğunu söylerım. söyleyemedıklerımı de şakayla karısık söylerım :D anlayan anlar
evet artık rahatca soyluyrm cnku hak edyrlar asla artık yumusak yuzlu değilm neyse o dur :)
kişisine göre değişiyor .. bir de çok fazla düşünüyorum ben hepsini dile getirmeye kalksam cevremde kimse kalmaz heralde :D
Çekindiğimden değil ancak çoğu zaman söyleme gereği duymam.
ben düşüncelerimi ve duygularımı maalesef dile getiremiyorum yazmam gerekiyor illa :( kötü bir durum benim için hep içimde kalıyor çünkü .s
Bazen. Bu da onlardan biri: "SöylEyebiliyor musunuz"*
sevgili LaLkiLaL abla,
tek istisnai durum var. sevdiğim kızın üzüleceği bir şeyler söyleyeceksem dilim tutuluyor.
Hiç içimde saklamam,düşünürüm e konuşurum,açık sözlüyüm,direk konuşmayı ve açık ve net söylerim,
O an aklıma ne gelirse söylerim bu yüzden başıma çok iş açıldı.
Bazen duygu selı ya bogazında dugumlenıyo ya da gözlerınde
o vakıt ıstedıgın kadar sey dusun
hepsı booguyor senı
ya bı damla akıyor dızlerıne
ya yuregıne bı kac damla kan sızıyor usul usul
yok söyleyemiyorum.kız yanında yokken şöyle söylerim böyle yaparım diyorsun onunla karşı karşıya geldin mi işim rengi değişiyor adam heyecandan herşeyi unutuyor
buna özellikle dikkat edıyorum düşündüklerimi söylemekten hiç çekinmedim çekinmemde.
evet söylüyorum ! hatta söylerken bile o anda düşündüklerimide söylüyorum:)
Bence tutulan ağız değil kafadır zihinimizde doğru düzgn şekilde ifadede edemiyoruz bilgisayar telefon beynimizi köreltiyor :(
1000 kere düşün 1 kere söyle derler, benim yaşam felsefem, her şeyi dile getiren açık sözlü insanlar çoğu zaman yalnızdır. Çünkü insanlar duymak istemedikleri şeyleri söyleyenlerden hoşlanmazlar.
BAZEN ama normalde dile getiremem bir zamn sonra ben bunu neden söylemedm dye kendmie kızarım
Genelde söylerim.
Not: Söyleyebiliyor musunuz?*
Not 2: Getirebiliyor musunuz?*
yazım hatalarına takan düzeltmek için uğraşan insanları seviyorum <3
yok ben de öyle bir çene war ki direk söylüyorum neden bilmyrm ama çok rahatm galiba.
ya yanlış bir şey söylersem veya anlarsa diye düşünür insan bu yüzden söylediklerini dile getirmek cesaret ister
malesef. kendi kendime konuşuyorum şöyle dicem böyle dicem görcek o ! ama yüzyüze gelelim. hınkkkk :D
Görünce şöyle söylerim böyle söylerim dedim ama hiç yapamadım. Hep farklı bişeyler çıktı ağzımdan.
Karsimda ki insana bağlı o. Herkese düşüncelerimi söylemem
genel olarak söylemek çekinmiyorum ben.neyi nerede nasıl konuştuğun önemlidir.
Açık sözlü, rahat biriyimdir. Ama bazı anlar, durumlar olur insan rahat olamaıyor bür türlü
her zaman değil. yerine göre. düşünmeden söylediğim olmuyor ama hiç :)
Artık söylüyorum şeffaflık politakası :)
tabi patavatsızlık ta yapmıyorum :D
düşündüklerimi söyliyemiyorum ama söyleyebiliyorum ve rahat dile getirebiliyorum.
evet ya.rahatken baskı yokken makina gibi çalışır hem kafam hem dilim.ama canlı yayına gelince tık yok :)
bırak içinde kalsın.. söyleyince kıymete biner karşındaki ya da bana öylesi denk geliyor hep
çoğu zaman söyleyeem ama sinirlenince de kimse tutamaz beni
malesef :(
az konuşurum
taşı yerine koyacak şekilde konuşurum
herşeyi solerim asla çekınmem utanmam dobra dobra :D
malesef bende rahat raht düşündüklerimi söyleyemiyorum
evt karşımdaki kişinin kırılıcanı bile bilsem hak ediyosa düşündüğümü yüzüne vururum.:) acımam
düşünürken gaza gelir insan yapıcam edicem söylicem diye karsı karsıya gelince de fısss :D
karşıdakinin kim olduğuna bağlı ve karşıdakini ne kadar umursadığına bağlı olarak değişir elbette.
Onun sesini duyunca aklım basımdan gidiyo ve ne söyliycemi hatırlayamıyorm bile :D
Bazen kendime saklarım bazen söylerim.
yok söyleyemem maalesef
o nasıl bır turkce ya ılkokul terk mısın
söylerim..kaybedecek hiç bişeyim yok..
çoğunlukla linkteki gibiyim...
Valla bana farketmez doğrumu söylerim zannımca
Çoğu zaman üşeniyorum.
Genellikle rahatımdır tutulduğum çok az olur
asla. çoğu zaman içime atarım. hatta her zaman.
Ne olursa olsun söylerim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar