Burada bir soruda gördüm. Derdinizi kime anlatıyorsunuz diye.
İnsanlar derdini anlatıyormuş. Çok garibime gitti. Derdimizi neden paylaşıyoruz ki?

Burada bir soruda gördüm. Derdinizi kime anlatıyorsunuz diye.
İnsanlar derdini anlatıyormuş. Çok garibime gitti. Derdimizi neden paylaşıyoruz ki?
Pek dert anlatmayı da dinlemeyide sevmem zaten çünkü bu tür şeyler benim modumu düşürüyor öyle arada dertleştiğimiz oluyor ya da derdi olup dinlediğimiz yol göstermeye çalıştığımız insanlar tabiki oluyor
Kesinlikle öyle 👍 birde dert anlattigin kişi de önemli herkesle her şey olmaz
Kolay kolay anlatamiyorum... anlatinca daha yük oluyor insana onu farkettim.. sesli söylemek, bide birine anlatmak bunun ağırlığın altından kalkmak zor... anlatmam
O da zaten takma kafaya diyor dertlesmeyi unutmuşlar
Dert anlatmayı sevmem ama öfkelendiğimde birinin beni durdurması gerekiyor, o sebepten öfkelendiren bir derdim varsa anlatırım.
Yalan söylememek lazım, iftira atmamak lazım, iki yüzlülük yapmamak lazım. Aileme, sevdiklerime, vatanıma bulaşmamak lazım. 😃
Öfkeleneyim de parçalayayım diye :D
Mazoşist insanlar seviyorlar :D vurucan kırbacı vurucan kırbacı bir de ezikleyecen “oh yarabbi şükür” diyorlar shdjahahah
Ay ben de korktum kdkd
Teşekkür ederim 🙏
Ben kolay kolay dert anlatabilen birisi değilim. Yani derdimden ölsem bile gidip birilerine böyle böyle bir sıkıntım var diyemem asla. Bu konuda fazlasıyla katı bir insan olduğumu düşünüyorum.
Cevap
8Cevap
Anlatılmıyoki kimseye adam beni dinlemiyor kendini anlatıyor.
Benim max dert:Can sıkıntısı
Gelecek kaygısı sıfır
Stres sıfır
Ekşın yok hayatımda
Gelecek kaygısını istesemde duyamıyorum.
Artık anlatmıyorum insanları sıkmaya gerek yok gülelim eğlenelim
Dert başkasına anlatılmaz, anlatılıyorsa o insan güvenilir dert ortağıdır, öyle insanlar da ha deyince bulunmaz. Başkası derdini dinler, üzülmüş gibi oynar, içinden de sevinçten oynar ✔️
dert anlatıldıkça yayılır ve içinden çıkılmaz bir hale bürünür. Anlatılan fermana bürünür tüm benliğinizde kalır. Derdinizi Allaha anlatın ki dertleriniz dermana dönüşsün.
sadece annem ve kız kardeşime , benim yakın kız arkadaşlarım bile bilmez dert edindiğim şeyleri
masamız iki kişilik ben ve kardeşim
Anlatmamayı tercih ediyorum çoğu zaman. Kendi içimde üzerine düşünüp çözüm bulmak daha kolay olmasını sağlıyor.
Derdin paylaşıldığını kim nerden çıkarmış😂 paylaşılabilecek bişey olsaydı zaten dert olmazdı.
Kimse kimseyi tanımıyor ondandır tanıdığına anlatsa belki onla dalga geçecek daha da kötü etkilenecek psikoloğa ayıracak parasıda yoktur.
anlayan yok ki anlatalım, kendi halimizde devam iyi böyle :D
Derdin varsa ilk rabbine sonra Ailene anlatıcaksın, bu biraz izafi bir şey.
Neden paylasmim snlayan yok
Genelde kimseye anlatmam.
Dert herkese anlatılmaz
Yaradana anlatırım yeter
Hayır
Derdimi anlatıyorum mecburen
Hayir
Herkese değil
Pek anlatmiyorum
anlatmıyorum
Bıraktım artık
hayır genelde