20 Yaşındayım Hiç Sevgilim ve Arkadaşım Yok Ne Yapabilirim?

bende üniversitedeyim hatta bu yıl başladım. İlk başlarda çekiniyo insan acaba arkadaş edinebilir miyim gibisinden , sonuçta yeni bir ortam yeni insanların yeni bakış açıları, yeni kültürleri vs. eğer kendini çok dışlanmış ve yalnız veya özgüvensiz hissedersen dışarısı da seni öyle görür. Önce kendini beğenip, sevdiğin özelliklerini, ilgi alanlarını keşfedip kendini sevmelisin. Eğer kendine saygın ve sevgin olursa dışarıdaki insanlarda sana sevgi ve saygı duyar böylece aynı kafa dengi arkadaşlar edinebilirsin...
sevgili konusuna gelicek olursam; bence sevgiliyi oturup beklemektense hiç farkına varmadığın bir anda karşına çıkması daha güzel.
Bak kendinin farkındasın bu negatif yönlerini değiştirmekle başlayabilirsin bence :)
Çok güzel yazmışsın ama ben biraz da çirkinim maalesef. :)
Aynen. Maalesef çirkin de dünyaya gelebiliyoruz.
Eskiden arkadaşlarım vardı gezip tozduğum lisede kaldı sevgili varsa yok arası Arap saçına dönen bir ilişki bilmiyorum hangisi iyi kedi gibi mesaj atmasını bekliyorum tabi ki 3ün 1 i
İşte dizilerden aşılanan şeylerin siteye böyle soru olarak yansıması Sevgilin yoksa gaysindir, ya da lezbiyensindir, ya da tipsizsindir , ya da ezik ya da popüler değilsindir gibi saçma sapan şeyler. Böyle boş şeylere kafa yormayın. Asosyal kimseler ki bende asosyalim içlerindeki cevherleri keşveden yetenekleri kimselerdir (Kendimi övmek için demiyorum). Fakat işin aslı bu ilgi odağı olduğunuz şeylerde kendinizi geliştirin. Ve okulunuza derslerinize sarılın iyi bir yere gelin hayatınızı elinize alın ondan sonra birini seversiniz veya o sizi sever evlenir mutlu mesut yaşarsınız kader dediğimiz birşey vardır sabır edip beklemek gerek.
Aslında bir anlamda iyi bir şey. Ama ev arkadaşlarımın sevgilisi ve arkadaşları var ve bu durum beni çok üzüyor bu yüzden bırakmayı bile düşünüyorum okulu. Millet 15 yaşında affedersin ama öpüşüyor ben hala yalnızım. Ve bu konuda Allah'a isyan ediyorum arada.
1. cisi İsyan ettiğiniz konu bile ALLAHın emirlerine karşı olan birşeydir. Bilmiyorum bir müslüman olarak bu konuda nekadar hassassınız. Bunu sorgulamak bana düşmez. Çünkü ekmeği suyu olmayan ayagında ayakkabası olmıyan insanlar bile isyan etmezken bukadar saçma sapan ve gülünç şeylere isyan etmek gerçekten yadırganması gereken bir olaydır. İstediğiniz bumu birileriyle öpüşmekmi seksmi? Bukadar basitmi olunca ALLAHA dahamı çok bağlanacaksınız?
Ben 19 yaşındayım. Bende tipsiz olduğumu düşünüyorum. Ama bir kaç kız benden hoşlandığını falan söyledi bu sene içince ünide. şu an diyorum ki keşke hiç çıkarmasaydım kafamı evden. Bide daha da tipsiz olayım diye saç sakal saldım. Öyle beğenmişler. Ama insanlar kötü niyetliymiş baya duymuştum da gözümle görmüş oldum. Sevgili olayları falan çok kötü. Zor kurtuldum ben. Sevmek, sevilmek istiyorum elbet. Ama ben nasıl kendimi koruduysam ve başkalarının kızına falan bakmadıysam bana layık birini bulmak istiyorum şimdi. İnşallah evde kalmayız :D :D
İnşallah. :)
Cevap
50Cevap
20 yaşındayım üniversite 2. sınıf bitiyor. Ne bir arkadaşım var ne de sevgilim. Daha önce de olmadı. Ne yapmam gerektiği hakkında sürekli internette araştırma yapıyorum ama hiçbir şekilde hiçbir şey olmuyor. Psikolojik olarak çok kötü durumdayım. 😔
Fiziğim iyi değil. Boyum 164, kilom 60. Yakışıklı da değilim. Kıyafetine önem ver, bakımına önem ver, görünüşüne önem ver, konuşmasını bil vesaire vesaire önerilerin hepsini yaptım. Hiçbir şey değişmedi. İlk defa bi kafeye gidip oturdum kahve içtim. Belki biri denk gelir de arkadaş oluruz diye. Hala daha da gidiyorum ama birinin denk gelme ihtimaline artık inanmıyorum. Kahvemi içip paşa paşa, tıpış tıpış yurduma geri dönüyorum. 😅
Notlarım çok iyi. 4 üzerinden 3.94 ortalamam var. Yazılım Mühendisliği okuyorum. Olduğum okulda bölüm birincisiyim şu an. Ders bahanesiyle birkaç arkadaş edinirim belki diye düşündüm ama bir tane bile arkadaş edinemedim. İngilizce de biliyorum. Okulda yabancılarla mı tanışmaya çalışsam acaba diye düşünmeye başladım artık. 🤔
Acaba çok para harcamam mı gerekiyor diyerek denemek için tanıdığım tek kızla dışarıda yemek yiyelim, kahve içelim diye teklif ettim. Her şeyi ben verdim. Daha sonrasında kız benimle bir daha konuşmadı. Tek tanıdığım kızla da bu şekilde konuşmayı kestim. Kaldı 0. Ödediğim hesaplarla kaldım. 😡
Etrafıma bakıyorum. Kaldığım yurt karma bir yurt. Etrafımda bir sürü insan var. Ben yurtta tek kişilik odada kalıyorum. İsteyen odama gelebilir. Rahatsız olacak bir oda arkadaşım yok. Yanımdaki odalarda filan hep kızlar kalıyor. 1-2 kez kapılarını çaldım bir şey isteme bahanesiyle. Onları yiyecekmişim gibi nefret eden gözlerle bakıyolardı. Kapıyı 1 santim filan aralayıp ordan göz ucuyla konuşuyolar. Bir daha da çalmadım kapılarını. İllaki iyi birisi vardır diyip bütün kapıları tek tek dolaşmam mı lazım 😒
Her şeye razıyım. Karşımdaki kişi kimse, neyi seviyorsa bana uyar. Arkadaşlarımla, sevgilimle her şeyi yapmak istiyorum. Artık ne yapmayı seviyorsa.
Bana önerisi olan, konuşmak isteyen olursa lütfen hiç çekinmeyin. İster yorum atın, ister mesaj atın lütfen 🤗
www.kizlarsoruyor.com/.../a60709-sevgilisi-olmamis-bir-gencin-evlilik-hayalleri
Bence mi oku o zaman. ayni durumdayız
Demek ki yalnız değilmişim..
https://vocaroo.com/i/s14tncRyf9ey
Bu şiirimde sana gelsin. bugün soru olarak sordum. herkes çok beğendi. :) Dinlersen sevinirim
Tamam dinleyeceğim. :)
Beklemedeyim :)
Şu an dinliyorum çok güzelmiş. Fon müziğinin adı ne? :)
Bende bilmiyorum PC de kayıtlıydı ismi yazmiyor :)
Tamam, yine de teşekkürler. :)
Rica ederim, ben teşekkür ederim. :)
Var ben hayatında görebilceğin en asosyal insanım bir duvar köşem var orda boş boş oturuyorum okulda sınava girip yurda geri dönüyorum özgüvenim sıfır tipime kadar herşeyi yeriyorum ama yalnızlıkta fena değil dert tasa yok :D
Aynen ama insan arada üzülmüyorda değil.
Üzülmekten değilde arada gelince krize sokuyor insanı
Aynen. Bana zaman zaman geliyor hatta bugün geldi. Böyle krize giriyorum sonra da vücudumda kızarıklıklar oluşuyor.
bende 19 yaşındayım benimde yok ben yakışıklı sayılmam pek istemeye istemeye asosyalim daha hiçbişey için geç değil elbet bir gün herşey düzelir be.
Umarım.
Daha yolun başındasın olur bence, bu bağımlılıkların sevgilin veya arkadaşlarının olmasına engel değil. Bence biraz gez, dolaş diğerleri kendiliğinden gelir.
Tek başıma dolaştığımda da kendimi kötü hissediyorum.
öncelikle asosyal insanların çoğu zekidir.. yaşın da daha çok genç daha neler yaşayacaksın kim bilir... belki ilerde zoraki sosyal olman gerektiğinde bu günlerini hasretle anacaksın.. üstesinden gelmeye çalışmalısın tabii ama kendini de fazla yıpratmamalısın.. beterin beteri her zaman vardır.
Kelin ilacı olsa başına sürermiş :)) ama şunu söyleyim çirkin olduğunu düşünüyorsan bile bir kız kendine biraz baktı mı birini çok kolay buluyor. Erkeklerin aç olduğu bir ülkeyiz sonuçta.
20 yaşına kadar sevgili ya da arkadaş edinmemek bana biraz garip geldi :) özellikle bir kız ise dahada garip. Bazı sıkıntıların var belliki. Normal bir kız gibi olmaya çalış. Biraz düzelt kendini o zaman seninde olur ;)
Aynen ama bence bu biraz da tiple alakalı bir şey. Dünyaya çirkin geliyorsan eğer şansın yüzde 20.
Eğer çirkin olduğunu düşünüyorsan sende başka yönlerine yönel ve öne çıkart.
Sorunun belli sende diyorsun a sosyalsin. Sosyalleş ama öncesinde öz güvenini artır. Kendini zayıf ve küçük görme.
olabilir böyle gidecek diye bir kaide yok
çeki düzen ver kendinee
acele etme olur ya , bu tarz şeyleri çokta şaaaaaaaaaaaaaap mamak lazım :D
tıpsız de olsan arkadasın olur ben ne cırkın kızların yanında guzel cocuklar gordun bıraz gırısımcı ol
27 yıllıl sevgili değil sevginin ne olduğunu öğrenememiş biri. bir kaç sene önce de sahte arkadaşlarının hepsinden iyi bir kazık sonunda hepsine birer tekmeyle yalnız bir şekilde sadece kendi kahrımla Allahın da yalnız bıraktığı biri.
Vok kotuymus ya benimde sev gilim olmadi ama bir dun ya arkadasvar takiliyorum bagimliliklarin ne ki bu seni asos yal yapiyor ustelik unuversite okuyosun arkadas edinmemek icin baya urasman lazim
Asosyal değilsin sadece dogru karakterli arkadaşlara ihtiyacın var bu sayede düzeleceksin
Bosver ya yalnizliginin ve ozgurlugunun tadini cikar :)
Burda arkadaşların olur cevre yaparsın öylelikle sorunlarına çözmüş olursun
Bağımlığının sigaradan kurtulursan belki bulabilirsin ;)
Sosyal medyadan arkadaş edinip buluşa bilirsin eğlenceli olmaya çalış
Bende öyle tek arkadaş yok sevgili yok tek başıma gidip geliyorum okula ot gibi :D
En İyi Cevaplar