İkiside değil insan yaşadıkça hayatta karşılaştığı iyi ya da kötü olaylarla olgunlaşır çünkü herşeyi girmiş ve biliyordur fevri davranmaz yapmadan ya da söylemeden önce herşeyi bir kere daha dusunur buna olgunluk denir
Mutluluk insanı olgunlaştırmaz ki.. düşünsene istediğin herşeye sahipsin paran var evin var araban iyi bir iş güzel bir eş.. nasıl olgunlaşabilirsin? halbu ki acı çekmek öyle mi. Ne için acı çekiyorsan onun hakkında fikir sahibi olursun bir süre sonra neden acı çektiğini düşünmeye başlarsın. Acı çekmek insanı düşünmeye zorlar.. benim de yoğurmam budur.
Ben tam tersi düşünüyorum, çocuklar olgunlaşmaz çünkü acı çekmiyor kapsül bir hayat gibi yaşıyorlar tabii ki iyi anne baba eşliğinde, ne zaman acı çekmeye başlıyorsun sorunlarla baş başa kalıyorsa o zaman olgunlaşma başlıyor
Her ikisininde belli derecede etkisi vardır,, aci yorar daha çok ve olgunlasmayi saglamaz pek diye düşünüyorum,, ama mutluluk daha verimli olur insanın hayatinda
aslında tecrübe bazen iyi bir şey olamayabiliyor, bazen olaylara tecrübelerin nedeniyle önyargılı bakabiliyorsun, yaratıcılığını da azaltıyor. o yüzden çocuklar ile çok değişik ve akıl dolu yaratıcılıkta sohbetler oluyor
En İyi Cevaplar