Hayal gücünün nerelere gideceğini tahmin etmek mümkün değil. Uçsuz bucaksız ve sınırları olmayan bir alemdir. Orada imkansız yoktur. Limitlerden bahsedemeyiz. Hal böyle olunca bu dünyanın bize ne getireceğini orada neler olacağını ancak hayalin sahibi karar verir. Haya gücü insanlara yapmaya muktedir olmadıkları imkanları sağlar. Kimisi uçtuğunu hayal ederken, kimisi yenilmez olduğunu düşünür. Orada matematik farklı işler. Fizik kurallarına bağlı değiliz. Kuantum fiziği de geçerli değil. Kimyasal denklemler işe yaramaz. Hayal gücü öyle büyük bir hazinedir ki en uzak düşüncelerin bile gerçek olduğu yer haline gelir.
Hayal gücüm hep kuvvetli oldu. Kendimi kısıtlamak yerine rengarenk bir dünya kurdum. Orada neler yaşadığına bazen ben bile şaşırıyorum. Bazen bir süper kahraman olurum bazen de aşamadığım sorunları yıkıp geçerim. Orası benim için kimsenin giremediği sihirli dünyam.
Valla ben en çok kitap okurken hayal kurarım. Oradaki karakterleri kafamda şekillendiririm. Filmleri yapılınca da kafamdaki karakter ile filmdeki karakter bağdaşıyor mu diye bakarım. En son Grinin Elli Tonunda yapmıştım bunu. Başrol oyuncusu olan Christian Grey kafamda canlandırdığım tipe yakın biri çıktı mesela. Kadın başrol oyuncu Anastasia Steele tutmadı :) :) bir :) :)
Kitap okurken size görme duyunuzdan faydalanmadan bir şey aktarılır. İster istemez kitapta geçen konu kafamızda canlanır. Bu yüzden de kitaplar hayal gücünün çalışmasında etkin bir yer tutar. Romanlar sinemaya aktarılırken pek çok zorluk yaşanır. Gerçi Fifty Shades Of Grey biraz farklıydı. Karakterlerin seçilmesi daha kolaydı. Ben en çok LOTR serisinde sükut-u hayale uğramıştım. Tom Bombadil'i filmde göremeyince yönetmen Peter Jackson'a iyi bir sövmüştüm içimden. The Hunt For Red October çok severek okudum bir kitaptı. Beyaz perdeye uyarlanması sırasında Ramius'a çok beğendiğim Sean Connery can verince mest olmuştum.
En derin, en yasak, en ulaşılmaz ve en arzuladığım olmazlıklar madenine götürür. Bir çocuk gibi beni orada belli bir süre eğlemdirir ve daha sonra gerçek hayat gelir, elimden tutar ve beni tekrar büyük dolaşımına sokar.
En İyi Cevaplar