Hayatımızdaki kararları verirken hem hayal gücü hem de mantık etkili olabilir. Ancak bu tercih, kişiden kişiye değişebilir. Ya siz, mantık yönünüz mü, yoksa hayal gücünüz mü daha baskın?

Hayatımızdaki kararları verirken hem hayal gücü hem de mantık etkili olabilir. Ancak bu tercih, kişiden kişiye değişebilir. Ya siz, mantık yönünüz mü, yoksa hayal gücünüz mü daha baskın?

Tabi ki de hayal gücüm ama mantığımı da bırakmıyorum mesela ben KS de soru bulurken hayal gücümü kullanırım her zaman çünkü mantıklı düşündüğüm zaman pek fikir gelmez aklıma. ama hayal gücü ile bir çok fikri anında bulurum tabi ki de konuya göre de değişir. yani mantığımı daima ön planda tutuğum konular da oluyor işte mesela hayatımla ilgili bir karar alırken birini çıkartırken ya da yeni bir şeye adım atarken. ama hobi gibi konularda ise hayal gücümü kullanırım.. ne beni mutlu eder? ya da ne keyif verir buna odaklanırım.
Hayal gücümün etkili olduğu mantıksal çerçeve önemlidir. Bilhassa bu konuda mantığın o hayal gücünde etkili olması gerekir. Yüzeysel olarak etki değil daha çok konunun konumu önemlidir.
Aslında ne mantık ne hayal gücü. Sadece yapmak istiyorum ve yapıyorum
Heves diyelim o zaman yeterki hevesin olsun.
Aynen hevesim olmalı mutlaka
Duygularım ve mantığım arasında bir yol buluyorum asdkljfd
Cevap
27Cevap
Hayatınızdaki kararları verirken, hem mantık hem de hayal gücünü dikkate almanız gerekmektedir. Mantık, somut bilgilere dayalı, hesaplı ve akılcı düşünmeyi temsil ederken, hayal gücü ise yaratıcı, vizyoner ve büyük düşünmeyi ifade eder. İdeal bir karar, bu iki unsuru dengelemeyi içerir; mantık, riskleri değerlendirirken ve somut verileri kullanırken, hayal gücü büyük hedefler ve fırsatlar konusunda ilham verir. Ayrıca duygusal zeka da kararlarınıza etki eder, duygusal ve sosyal faktörleri göz önünde bulundurarak ilişkilerinizi ve kişisel refahınızı şekillendirir. Ancak, her karar farklıdır ve her zaman herhangi bir tek bir yaklaşımın en iyisi olmadığını anlamak önemlidir. Kararlarınızı verirken, kişisel değerlerinizi, uzun vadeli hedeflerinizi ve spesifik durumun gereksinimlerini göz önünde bulundurmalısınız.
Ben mantıkçı biriyim, hayal gücüne göre hareket etmem. Hayal gücüme göre uçmayı hayal edebilirim ama bunu gerçekleştirmek için araçlar olmadan yapamam.
Hayal kurarken de belli bir zemine oturtmam gerekir.. Fizik diye bir gerçek var..
Olmayacak duaya da amin demem. İhtimal gördüğüm her şeyin peşine düşerim. İhtimali olmayan şeyin peşinde vakit kaybetmem..
Aleykum selam
Hayal gücündeki hayalî bir işi veya olduguyu karar masasına çıkarmak divanelik bir iş olur. Çünkü hayal gücünde ki bir işi veya bir şeyi vücuda çıkarmak rüya âleminde ki yaşanan olayları ve görüntüleri ve yapılan işleri gerçeklik âlemine taşımak kadar imkansız içinde imkansızdır.
Bu cevap biraz şey gibi oldu, Albert Einstain'in ilk öğretim öğrencisine yüksek matamatikten bahsedip ondan onu anlamasını beklemesi gibi oldu.
Eskiden hayale gücüm devreye girerdi. Şimdi kesinlikle mantıkla hareket ediyorum👍
Bende onceden içimden geldiği gibi derdim şimdi mantik daha agir basıyor
Harikayiz. Az önce senin bir yorumuna denk geldim. Tam yazcaktim sayfa kendi kendine yenilendi ve baktım senden bildirim gelmis. Yorumu yazamadim şoka girdim çünkü 😂
"Bir bana mı oluyor" gibi bir soruda yazdığın görüşteki şeyler bana da oluyor. Ermiş olabiliriz kız valla.
😃jsjsjx rüyalarimiz çıkıyor aklimizdan geçen kisi bizi ariyor😃😃😃
Evet ve genelde insanların gözüne bakınca hakkımda iyi kötü düşündükleri herseyi anliyorum.
Çoğunlukla mantığım etkili gerçekler mutluluk (mutluluk getirmezse bile boşa ümitlenme olmaz), hayaller hayal kırıklığı getirir.
Eskiden olsa hayal gücü derdim ama baktım ki en çok beni yoruyor bu durum beni yıpratıyor.. artık sadece mantığım ön planda
Hayalimi mantıkla bir yol izleyip, gerçekleştirmeye çalışırım.
Mantık mantık mantık. Hayalperestlik bana göre degil.
Hayal karın doyurmuyor o yüzden mantık mecburen
Öfkemi kullanırım. En önemli kararları hep fevri olarak almışımdır.
Bu alacağım karara göre değişkenlik gösteren bir durumdur...
Mantığım genelde devreye giriyor. Mantık önemli çünkü.
Ya şu resimleri nasıl kaydediyoruz Yeni açtım da hesabı bilmiyorum
Xper seviyenize gore ekleyebilirsiniz
Xper ne demek ben yeni açtım da hesabı
Yeni açtığın için xper1sin level gibi düşün bok bol görüş yazarak xper artar fotolu soru sorabilirsin..
mesaj ata matematikçiyim
Balık burcuyum
Mantık mı hayal gücünü artık sen söyle
Araştırıp mantık yürüttükten sonra o olacak şeyin hayalini kurup mutlu olabileceğimden emin olmak.
Hayal gücü derken duyqu ve mantık demek istediniz herhalde yoksa hayal gücü ile kararmı verilir? Yani ben 2- de kulanırım hem mantık hem duyqu durma göre deyişir
Mantığım , hayal gücüm bozuk benim çalışmıyor
Bir, iki vursalk? Jsjsj
İkisini de aynı anda değerlendiriyorum. Ayaklarımın yere bastığı, mantıklı hayallere doğru gidiyorum
Hayatımdaki kararları verirken hayal gücü ama başkasına fikir verirken mantığım ehahehwhsha
Direk hayal gücüm ve bu büyük şeylere sebep oluyor
Çoğu zaman mantık. Ama mantığın da devre dışı kaldığı durumlar kaçınılmaz
Kesinlikle rasyonel yaklaşmaya çalışıyorum her konuya duyguların olduğu yerde akıl devre dışı oluyor doğru kararlardan uzakta bir seçim yapılıyor o sebepten akıl diyorum
Mantıklı hareket etmeyi severim ama duruma göre de değişir
az mantığımı kullanaydım da hatalar yapmasaydım keşke..
Yağmurdan kaçarken doluya tutulma ihtimali yüksek
Mantığınızdan vazgeçmeyin. Özellikle de siz kadınlar.
Mantığımla karar veririm hayal gücüme kaldıysa hiç ilerlemem çünkü farklı hayallerim var mecburen mantık belki hayal gücümle yanlış karar verebilirim
Mantığım ön planda
Mantık hayal kurmuyorum uzun zamandır
Dengelemeye çalışıyorum ⚖️
Mantığım ağır basıyor
Mantık hayal gücü daha çok hataya sürükler
Maalesef mantık. Ama öbür türlü olsa daha mutlu olurdum bence. Elimde değil ama.
verdiğim kararlara göre değişiyor,
Mantık biraz daha ağır basıyor…
karar veremiyorum ben komple
Hayal gücüm mantığıma bağlı zaten
Hayal gücüm herküldür xd
Mantık
Mantık...
Hayal gücüm
Mantıgım
mantigim
Hayal gücüm uçuyor 😅
Kesinlikle mantık