Geçenlerde bir arkadaşım çok nefret ettigi halde eski sevgilisinin ailesi kaza yapınca ona geçmiş olsuna gitmiş babasının yanına..
peki sizin nefretiniz ne durum?
yukarıdaki resimde yazdıgı gibi nefret ettiginiz birisi varmı?

olmadi ama, yikandiğimiz su bulaniyor sonra..
bahşedilen 2 duyguyu-sifati sevmiyorum..
w. nefret
w. acimak
bir insanda ayni esnada bu tip 2 duygu eforu olamaz bence ikisi birbiriyle tezat eylem gerektiren olaylar, allah bu ikilemde yaşatmasin hiç bir insan evladini, zira içi içini kemiren çoçuk talan edip birakmişsa beynini, acimak uykuya dalmiştir çoktan. ati alan üsküdari-da geçmiştir çoktaan. birileri hata yapabilir, doğrunun üstünü sinsi elleriyle kapatabilir, şomağzi fettan arifelere olanak gösterir, kendi yanar yangin ortasinda. sana bana değer mi kivilcimi? ciks.
sorunu okuduğum da farkli şeyler geldi aklima ayri ayri yazacağim sanirim onlari az sonra. şimdi benim nacizane bedenim bu günleri görmüşse muhakkak o kişiyle geçmişte hukukumuz olmuştur ( isotlu-şerbetli) ben bunlarin hatrina bir nebze kavalimi çalarim kendisine iyimser olarak. fakat hayat ne gariptir ki ölmeden yaşatmam dediklerini yaşarsin. eğer ölüm varsa hastalikla imtihan ediliyorsa bu zaat, durmam manevi desteğimi esirgemem. beklenti değildir bu insanliktan gelir vicdandan sömürür. ha hak etmiştir etmemiştir orasi ayri, ben benden sorumluyum.
acimak ise.. en tiksinç kelime en tiksinç duygu, en en en.. yahu benim nefret ettiğim kişi illa ki onurludur gururludur ( öyle temenni ediyorum) biraksin benden acimayi beklemesin, düşersem birgün bende bekmeyeyim. acimak nedir? fecr-ü istemeden yaklaşmaktir. beşer şeşer bu dünya ola'ki düşerim aciyle yürümesin ayaklari benim derdi devama, haddine de değil acimak.
diğer türlü aklima başka bir şey geldi. ölüm kalim yoksa farzediyorum burayi ayri köşeye iliştiriyorum. nefret edilen insanlarin doğru işler yaptiğini, görünmeyen ketumluklarin göründüğünü, koyun sürüsü gibi dizilmiş ipten saptan 4 bacakli insanlar gibi ayni yolda yürümediğini düşünüyorum/görüyorum. nefret varsa doğruculuk vardir, ha ben doğrucu davut değilim, ama hak yemem. yardima ihtiyaci varsa gizli kapakli hallolur dillendirilmeden ayağa kaldirilir. suistimalciyse buyursun buradan yesin.
vel hasılı kelam yine döktürmüşşün dogru konulara parmak basmıssın
oynak havamızda bu işi tamamlamış :)
teşekkür ederim senden böyle yorumları okumak beni düşündürüyor
siteye capcanli yeni katilmiş üye olsam, senin psiklolog olduğunu sorularinla kişilik analizi yaptiğini düşünürdüm. bence senin sorularin tam hayatin içinden..
bizim mahallenin caddenin elamani gibin.. (((:
darbuka ritim gittiği yere gider, soloda takili kaldim ben hahaha inşallah bağimlilik yapmaz (((:
rica ederim..
aslında yazacagım roman için bir ön hazırlık bu sorular
sitenin en sevdigim yanı bu
anlık tepkiler alabiliyorum düşünceler yani.
bir bakıma.. kişilik oluşturmak icin faydalanacagım
O bahsettiğin acımak değil de vefa borcu daha çok.
Ben uzun süre kin tutabilen bir insan değilim. O yüzden nefret ettiğim kimse yok.
Bana bir bardak su verenin bile bende hatır kredisi vardır. Her ne yaşanırsa yaşansın kendisinden kasıtlı bir kötülük görmediysem eğer, ihtiyacı olduğunda elimden geldiğince maddi manevi yanında olurum her kim olursa olsun.
Anadolu insanının genel özelliklerinde duygusal olmaları vardır. O yüzden merhametli oluruz. Belki marazın doğacığınıda bilsek merhametimizden ödün vermeyiz. Hani bir dua vardır "Allah düşmanımın bile başına vermesin" buradan anlayabiliriz aslında.
Bana gelirsek ilk gün belki biraz moralimi bozarım. Ama sonrasında alışırım gider. Yinede bana yaşattığını, onun yaşamasını istemem. Allah'a havale ederim.
Hiç kimseye acıma duygusuyla yaklaşmam.
Çünkü acımak Allah'a mahsustur.
Acıma acınacak hale düşersin derler.
Acıma yetime döner koyar... diye sağlam bir söz vardır..
Sadece üzülürüm her kim olursa olsun.
İnsanlara nefret besleyemiyorum, beslesem bile bir sürelik olur sonra geçer.
Elbet yardım ederim.
Kin beslemem..
Cevap
16Cevap
Her ne kadar nefret etsemde merhametime yenik düse bilirim
Hayır, insanlara karşı nötr kalmayı tercih ederim. .
Nefret etmek demeyeyim de canımı yakan kişilere karşı ister istemez bir savunma mekanızması gelişiyor ama bu durum ne karşımdakinin insan olduğunu değiştiriyor ne de onla yaşadıklarımı unutturuyor.
Kin beslemem. Daha dogrusu besleyemiyorum. Ilgilenmem ama benim yardim edebilecegim bir sey olursa ciddi bir konuysa eger, yardim ederim. Insaniz sonucta. Vicdan bu
Ben kimseden nefret edemiyorum, kin tutamıyorum.
Allah kalplerimizi taşlaştırmasın bu güzel birşey değil zaten sevmediğim insandan uzak dururum kötülük etmem yardıma ihtiyacı olsa esirgememde.
Hayır acımam ve o nefret ettiğim insan canımı yakmıştır mutlaka bana acimadan ben neden ona acıyayım? Eski sevgili durumu biraz daha farklı ben olsam bende giderim ama eski sevgilim olduğu için değil baş sağlığı dilemek için
Nefret insanı yakar kül eder.
Onun ızdırabını çekmekten yana değilim.
Nefret ettiğim bir insan da yok.
var ve asla ne kadar merhametli de olsam. O cunku aynısını benim icin yapmaz bende insiyatif kullanmam.
Nefret edemiyorumki :))) eger bir insan nefret ettigi birine acima hissi merhamet duyuyosa o nefret olurmuki :)))
Var ama merhametim ondan büyük insanım sonuçta dusene bir tekme vurmak benim insanlık anlayisima uymaz
tabii ki acırım. acımaktan ziyade başına birşey gelse zor durumda olsa yardımına koşarım.. kim olursa olsun.
Acıma duygusu gelir bana ya çok merhametliyimdir 😊
Ama tabii bu hangi konuda nefret ettiğime bağlı.
Nefretim o kadar kısa ki kimseye zararı olmaz kendimden baska
Ben kindar bir yapıya sahibim o yüzden birinden neftet ettiğimde ne yaşadığı ne olduğu zerre umurumda olmaz
VVar yardımı bırak ölümüne gitmem. Öyle Bir kin beslemisim.
nefret bile edemezken zor durumunda yardım etmemek yapabileceğim bir şey değil. vicdan işi bence
Ben ufak şeyler için kin tutacak bir insan değilim. Evet, var öyle birileri.
hayır, nefret etmediklerime bile zor.. sevmediğim insana karşı bir duygu beslemem, saygı dışında!
Uç nokta konular hariç vicdanı olan biriyim bu yüzden insanlık adına yapılması gerekeni yaparım.
Yok ben dayanamam kimseye belki gitmem ama üzülürüm..
evet var... mevzu eğer ben olsaydım merhametıme yenık düşebılırdım. ama mevzu sevdıklerım olunca gerçekten bır damla suya muhtaç olsalar vermem... benım sevdıklerımı üzenlere merhamet göstermem.
Beslemem... sana şoyle söyleyim elimde bir bardak subolsa ve o kişi yansa karşimda o elimdeki suyu içerim... çk zor ve çok nadir birinden nefret ederim ama edersem geri dönüşü olmaz yani...
Ben acıyorum nefret ettgim kişiye. çünkü zor durumda üzülüyorumda
yukarıda ki sözde ki gibi gaddar bir insan olamam..
nefret ettiğim insana da acımam.
Evet kötü bir insan değilim öyle kin falan tutmam
Nalet olsun içimdeki insan sevgisineki en büyük düşmanım olsa bile üzülürüm
Gözümden düsene acimam. Nefret ettigime acirim. Nefrette bir duygudur unutmayalim.
Yok ya o kadar kin besleyebileceğimi sanmıyorum yine de buyuk konuşmamak gerek
Peygamber efendimiz bile en kötü düşmanına kötü söz söylememiş bende söylemem. BAşına bişey gelse acırım tabi insanlık ölmedi
Resim özetlemiş nasıl olduğumu. iyi seçim @Affedilmeyen!
tabiki babaannemle dedemden nefret ederim ama insanım sonuçta yürek denen bişey taşıyorum
Aynı anda hem aşık olup hemde nefret edebiliyorum, neden acımayayım :)
yukarıdaki resimde yazılanı bırak ortamı şahsen ben hazırlardım
Nefret ettigim kişiler var, şimdilik herşeyi unutmuş arkadaş rolünü oynuyorum.
Nefret ettiğim kişiye acımam. Onun mutsuzluğundan mutlu olurum.
Evet var ama ne kadar nefret ettiğime bağlı bu biraz
yok ya o kadar acımasız değilim aslında yardıma ihtiyacı olsa gene yardim ederim açıkcası
O kadar acımasız değilim. Ama hiç bir şekilde umursamam.
hiç bir nefret insanın vicdanını köreltmemeli.
duygu his beslemiyorum ben
var KOMSUM ! geri zekali kadin.
Hayır. Net olduğum duygulardan biridir bu.
O kadar vicdansiz degilim
Gozumu kirpmadan öldururum
Nefret ettiğim biri yok.
yukarıdaki söz evet benlik
Umrumda olmaz anca cenazesine giderim
kin neysede acıma nesi ,)
evet maalesef :( kin tutamıyorum
Evet ağladığım bile oldu o insanın durumuna
Besledim ama bir şey değiştirmedi.
Evet vicdan dilsiz değil ki
nefret edecek kadar aciz değilim
Nefret ettiğim kimse yok çünkü kimse umrumda değil
öyle bir nefretim olmadı hiç
Hic acimam çok sevsemde acimam
Nefret edecek kadar insanları önemsemedim pek
nefret ettiğim insanlar acıdığım insanlar.
tabikide evet vijdan sahibiysen
Affetmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar