Geçen sene 7 ay çok ağır bir depresyon, sonra minikleri de sayarsam 2 yılımda yaklaşık bir buçuk yıl depresyon yaşadım fakat ilk 7 aylık olan depresyonum çok ağır geçti. psikiyatriste gittim mal kovdu beni. ilk ayda 7 kilo aldım ve bir daha veremedim hala üzülürüm.. neyse araştırdım ve hayatında ağır depresyon geçirenlerin %17 si bir, iki defa daha yaşayabilirmiş. tekrarlayan depresyon deniyor. ve yine bu depresyonu yaşıyorum. iki aydır belirtisi vardı fakat son 10 gündür ağır yaşıyorum. az kaldı canıma kıycam. tam ucundayım. kimseyle konuşmuyorum. ailemle küsüm. yanımda olmak isteyen biri var güvenmediğim için onu kendimden uzaklaştırıyorum. herkese kaf sokup duruyorum. bütün gün yatak döşek. öküz gibi yiyen ben hiç iştahım yok. insomia (uykusuzluk hastalığı) var bide iki yıldır. geceleri hiç uyuyamam uykum olsa bile. ağlama krizlerine giriyorum. önerileriniz neler, yaşayan varsa nasıl atlattı?
Cevabın nedir?
Ben 2 senenin üzerinde bahsettiğiniz hastalık ile iç içeyim. Şimdiye kadar bir çok ilaç kullandım. Kullanmaya devam ediyorum. Şimdiye kadar ilaçların tam anlamıyla pozitif bir etkisini göremedim üzerimde. Genelde ataklar şeklinde yaşıyorum, örneğin her şeyin güzel gittiği bir anda, sanki dünya başıma yıkılmış gibi oluyor. İlacın yanında terapi görmeyi de denedim. Ancak psikologların ve terapistlerin söylediği şeyler "Kafana takma, yürüyüş yap, spor yap, hava al" gibi şeylerle sınırlı kaldığı için devam etmedim. Elektroşok tedavisi var. Onu araştırıyorum bu aralar. Başarı şansı oldukça yüksekmiş. Ancak tabi ki riskleri ve yan etkileri de var. Size en etkili ve tesirli olan tek şeyin DUA ve MANEVİYAT olduğunu söyliyeyim.. Burada yazamayacağım farklı şeyler de var.. İnancınızı asla yitirmeyin. En güçlü silahınız bu çünkü. Ne zaman durumunuz kötüleşirse namaz kılmaya ve dua etmeye çalışın. Kur'an-ı Kerim'de geçen şifa ayetlerini okuyun. İnanın bunun dışında önerebileceğim hiç bir şey yok. Ben manevi gücüm ile ayakta kalmayı başarabiliyorum Rabbim izin verdiği sürece. Yalnız değilsiniz. Allah yardımcımız olsun.
305 Yorumla- +1 yıl
Merhaba. acaba elektroşok yaptırdınızmı? bununla ilgili araştırma yapıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
- 10 ay
@Depresifbirisii bana 2014 te İstanbul çapada 9 kere ekt yaptılar 2 seneye yakın iyi oldum sonra bursa Uludağ üniversitesi nde ekt yapalım dediler 2nci seansta omzumu paramparça kırdılar iki tane de kaburgami ameliyat oldum sonradan anestezi ve kas gevşetici yi az vermişiz dediler hastalık 12 senede 3 kere geçti dördüncü ye tekrarladı ekt de olsan TMS tedavisi de olsan maalesef bu hastalık devamlı tekrarlıyor ben 6 aydır hiç geçmeyen çok kuvvetli bir sikintidayim acayip bir şey anlatilcak gibi değil
- 10 ay
Ben ekt oldum ilkinde 9 kere ekt yaptılar 2 sene geçti hastalık Bursa'da Uludağ üniversitesi nde ekt yapalım dediler ilkinde iyi gelmiş dediler 2nci seansta omzumu paramparça kırdılar iki tane de kaburgami ameliyat oldum hastalık 3 kere geçti dördüncü ye tekrarladı 6aydir tekrar depresyon dayim
- 10 ay
@Depresifbirisii yaptırdım ilkinde 2 sene iyi oldum ikincide ekt yaparken omzumu paramparça kırdılar iki tane de kaburgami ameliyat oldum
En İyi Cevaplar
Depresyonu otel gibi düşün gidersin kalırsın ve sonra geri çıkarsın ne işin varsa onu görürsün. Senin bu durumun anlatılarak çözülmesi biraz zor karşıda ki kişinin söylediklerine inanman gerek ki buda seni aşar. Sen kendini kandırarak da hareket edebilirsin sonuçta beyne komutu veren sensin beyin sadece sana açıklayamadığın olayları yansıtır.
211 Yorumla
Soran+1 yılkendimde biraz güç toplayabilsem psikiyatrist ile çözebilirim fakat bir odadan diğerine geçecek halim yok, öneri istedim sadece, iki yıldır devam ediyor sonu kaçınılmaz yoksa
- +1 yıl
Kimseyi dinleme. Her insanda farklı belirtiler yaratır. Seninle başka bir kişi aynı hastalığı farklı düzeylerde yaşar. Her insanın yapısı farklıdır. Bir an önce uzmana git. İlaç başlama zamanın gelmiş ve geçiyor bile. Doktorun verdiği ilacı sabırla kullan en az 1 ay sürer etkisi ilacın. İlk haftalar belirtiler yükselir sonra yavaş yavaş normale binersin. Beyindeki serotonin düzeyi düşük olduğu için bu haldesin. Doktorun vereceği ilaç serotonin düzeyini normale çıkarır hatta biraz normalden daha fazla yapar. Bence başka kişilerin rahatsızlığıyla kendini kıyaslama. İlacı hiç aksatma hep aynı saatte al tok karınla sabah. Hiç üşenme. Asla üşenme. Gece uykusundan başka uyku sana iyi gelmez. Farklı doktorlara gitme zaman kaybı. Her doktor seni her zaman en başa götürür. Sabret sadece. Hemen yarın doktora git. İyi günler. Yardımcı olmak isterim sana
Canım bende 2 yıldır ağır depresyon geçiriyorum 4 kerede intihar etmek istedim sebep hep başkalarının bana haksIzlık etmeleri haklı olduğumu ispat edememem annemden gördüğüm şiddet doktorum bana şunu söyledi eğer kendine zarar verirsen sana haksızlık eden kötülerden farkın kalmaz cinayet işleyenlerden canilerden farkın kalmaz sakın bunu yapma. Hayat yaşamaya değer güzel düşün Dedi şimdi tekrar namaza başlamak istiyorum 2. ünv okuyorum bana haksızlık yapanlara dava açtım falan demem o ki cani olmayalım kötü olmayalım be arkadasım
510 Yorumla- +1 yıl
Tam da bu bu durumda depresyonun kaynağına gidilmeli önce kaynağa bir çare bulmali
- +1 yıl
Nasıl dava actin
- +1 yıl
Merhaba ismim Aytaç bende majör depresyon ağır bir şekilde yaşadım ilac kullanıyorum 2 defa intihar etme eyleminde bulundum 2 defa kendime zarar verdim ama çok şükür ki iyiyim lustral ve rixper kullanıyorum bide ayda 1 defada psikologa gidiyorum önceden ama şimdi iyiyim 4 aydır gitmiyorum psikoloğa iyi akşamlar dilerim.
- 10 ay
Bende 12 yıldır majör depresyon hastasıyım 3 kere geçti 4 ncuye tekrarladı ilkinde İstanbul çapada 9 kere ekt oldum 2 sene geçti bursa Uludağ üniversitesi nde ekt yaparlarsa omzumu paramparça kırdılar iki tanede kaburga mi ameliyat oldum 3 kere geçti depresyon 4 ncuye tekrarladı
- 10 ay
@Aytacmeric çok zor
Cevşen, Kurân, dua ve destek verecek, yanında olacak biri. Allah yardımcın olsun.
52 Yorumla
Soran+1 yılnamaz kılardım bıraktım, ezberlediğim duaları unuttum, küfürden nefret ederdim başladım, amin amin ecmain. Allahtan başka kimsem yok zaten..
- +1 yıl
Kalb huzuru ibadetle bulduğu için, bırakınca bu tür sorunlar yaşıyormuş insan. Şeytan da çok uğraşırmış. O yüzden zor da olsa. Kendine günlük program yap. Mesela her gün için Allahın isimlerinden 50-100 artık ne kadar istersen zikret. Yatarken bile. Günlük en azından bir sayfa cevşen oku, vb. Abdest al, dışarı çık yürüyüş yap falan... Kurtulmak istiyorsan her yolu denemen lazım.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
13Cevap
- 20 yasindayim 12 yasımdan beri majör depresyonla yasıyorum benim gibi biri icin artık "kötü bir dönem" degil direkt hayatımın bir parcasi oldu genel olarak da karamsar ve melankoli bir tarafım var eger bunlardan birine sahip degilsen isin biraz daha kolay ama yanlıs anlama sadece 1-0 öndesin demek istiyorum o kadar. kriz anlarında mutlaka yanında olabilecek güvende hissettigin biri olsun ki güvenmesen de olur hayatında öyle biri oldugunu söylemissin zaten. kendisine direkt onu o an istemesen bile seni yine de yalnız bırakmamasını söyle yeter ki yanında kalsın. ilacsız atlatman cok zor gibi geliyor sahsen ben öyle yapabildim. seni o anlarda sakinlestirecek bir seyler bulmaya calıs ama gercekten özel bir sey olsun bir müzik olur cizmek olur ya da biri olur ama mutlaka bir sey olsun böyle diyorum cünkü benim yoktu cok zordu. uyuyamadıgın zamanlar yatagında kalma git salonun ortasına kıvran en azından konfor alanından cıkmıs olursun. son olarak da kendine zarar vermedigin sürece duygularını yasamaktan cekinme. öfke patlamaları aglama krizleri hepsini yasa. biliyorum o an bok gibi hissettiriyor cok iyi anlıyorum ama en azındsn duygularını yasa bastırma bırak agla en sonunda yorgunluktan kendi kendine durucaksın. ve unutma ki hicbir sey sonsuza kadar sürmüyor :(
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de sanırım depresyondayım 2 aydır ama bilmiyorum hani bugüne kadar hiç bu kadar uzun süre mutsuz olmamıştım her şeyimi kaybediyorum yavaş yavaş mutluluklarımı arkadaşlarımı ailemi en çok da kendimi terapiste gitmek istemiyorum çünkü kendimi ergen gibi hissediyorum ya ciddi bi şey değilse ve ben salak salak kendi kendime kuruntu yapıyorsam napıcağımı bilmiyorum kimse beni anlamıyor gerçekten ani sinirleniyorum hiçbir şey yapmak istemiyorum ramazandayız ama regl olduğum zamanda bile çok az yiyorum bi sabah birkaç lokma bi de iftarda birkaç lokma bu kadar yaşıma bakmayın normalde 17 yaşımdayım en aktif olmam gereken dönem şu an aslında derslerime ağırlık vermeliyim ama yapamıyorum günlerim nasıl geçiyor bilmiyorum bile bi bakıyorum gün bitmiş kasımdan beri toparlanmaya çalışıyorum ama bu olaylar şubatta patlak verdi kimse yok etrafımda kimle konuşursam konuşayım sussun diye kafasını kopartıp duvara fırlatasım geliyor bazen kendimin bile ailem 1 2 kere anladı ama bunaldın dediler ben de pek konuşmak istemiyorum açıkçası kuruntu yapmış gibi olmak istemiyorum ilaç alamam çünkü geçmişten gelen intihar denemelerim sayesinde ailem hemen kızıyor bebe asprini bile içsem başım o kadar ağrıyor ki bazen fark etmiyorum bile çünkü sürekli ağrıyor sırtım da aynı şekilde bi ara ellerim titriyordu ama sanırım geçti bu arada nasıl biliyorum depresyonda olduğumu internette bir test yaptım Beck Depresyon Testi 30-63 puan majör depresyon benim puanım 33 tabii ne kadar güvenilir her neyse böyle yani içimi açayım dedim sizin bana önerileriniz varsa yorum yaparsınız
31 Yorumla- 10 ay
Ben 12 senedir majör depresyon hastasıyım 3 kere geçti 4 ncuye tekrarladı ilkinde İstanbul çapada 9 kere ekt oldum 2 nci de bursa Uludağ üniversitesi nde ekt yapalım dediler 2nci seansta omzumu paramparça kırdılar iki tane de kaburgami ameliyat oldum bu hastalık devamlı tekrarlıyor ve çok zor Allah cümlemize şifa versin inşaallah
+1 yılŞimdi ne durumdasınız bilmiyorum.. Ancak şöyle diyebilirim intihar düşüncesini aklınızdan çıkarın ben 2015te 5 ay kadar yoğun anksiyete ve depresyon ile boğuştum güçlü kaldım maneviyatımı düşündüm. Güzel biri olduğumu dolu biri olduğumu ölmemin daha büyük zarar olacağını söyledim kendime hep.. Depresyonda insan mantıklı düşünemez o yüzden çaresizlikten ölümü seçer ama inanki intihar eden insanların çoğu ölüm anında bile pişmanlık duyuyordur ama artık çok geçtir. Bunlar bir sınav.. İyileştikten sonra ki elbet iyileşilecek iyiki böyle birşey yapmadım diyeceksiniz ve tecrübelerinizi bunu yaşayanlara aktaracaksınız yardım edeceksiniz. Şahsen ben 1 aydır çok ağır bir durumdayım baya dipte hissediyorum ama güçlü olup ayakta durmaya çalışıyorum çünkü hayat bize verilmiş en büyük hediye bunu değerlendirmek gerek
170 YorumlaO ilaçları kullanmıyorsan tekrar başla ilaca ve en az 2 yıl kullan. Doktorun bırak demeden ilacı bırakma. Majör depresyon nüks eden bir hastalık. Çözümü hem ilaçlar hem de senin gayretin. Eski defterleri kapatman lazım. Çekitiğin acıları kabullenmen, içine sindirmen lazım. Kendini ve sana kötülük edenleri kalbinde affedip, önüne bakman lazım. İyileşeceğine dair inancın ve iyileşmeye isteğin olması lazım. Elindekilerle mutlu olmalısın. Bardağın dolu tarafına bakmalısın. Pozitif ol. Kendinle barış. Özgüvenin yerine gelsin. Her insan hata yapar, kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok. Kimseden bir eksiğin de yok. Önüne gelene selam ver, sohbet et, dik dur, girişken ol. Arkadaş edin. Telefonlaş, yazış. Sosyalleş, kendini hayata ver. Spor yap, bir şeylerle uğraş, kafanı meşgul et. Anlat derdini yardımcı olayım. Ben de 2 defa majör depresyon yaşadım ve şuanda çok iyiyim.
152 Yorumla- 1 yıl
Bana yardım eder misiniz 2 yıldır bu hâldeyim 😭
Bende bu durumdayım intiharı düşünüyorum var mı sizde bir gelişme hangi ilaçları kullanıyorsunuz bende geceleri uyuyamıyorum. Kendimi kesicem yoga yapmaya başladım biraz iyi geldi gibi sizde deneyebilirsiniz sizin bana önerebileceğiniz bişey var mı
02 Yorumla- +1 yıl
Merhaba son durumunuz nedir. Ben de major yaşıyorum
+1 yılMajör depresyonun tedavisi net 2 yıl ilaç tedavisidir başka türlü geçmezzz geçemezzz. Ancak psikoterapi ile bu süre kısaltılır. Ve seninde dediğin gibi intihar kaçınılmazdır.
06 Yorumla
Soran+1 yıliki yıldır depresyonum geçmedi zaten iki yıl daha yaşarsam en son ölüm haberimi alırsınız :D bıktım bu nalet şeyden. psikiyatriste gideceğim inşaAllah, karar verdim ona her ne kadar beni iyileştireceğine inancım olmasa da, sağolasın
- +1 yıl
Ağlama krizleri diyorsun çok değil 2 ay sonra intihar fikirleri tasarlamaya başlıyacaksın bir ilkel vardıda dedi dersin :) sen kesinlikle git işine yarıyacak sana biraz ağır ilaçlar yazar ota dönersin ama gayret et atlatırsın majör sinsi bir rahatsızlıktır şimdiden geçmiş olsun.
Soran+1 yılaslında pencerenin dış tarafına oturdum ama içimden bir umut sevdiğim çocuk belki döner dedi geri döndüm yattım yatağıma. hap içerken annemler elimi suya tuttu falan. çok denedim de ölmüyorum bir türlü :D çok sinsi çok. teşekkür ederim (:
- +1 yıl
Bütün ortam intihar için hazır :) Rica ederim
depresyon yaşayan bir kişiyi en iyi depresyon yaşayan kişiler anlar. yakın zamanda bir blogla karşılaştım. çok faydalanıyorum. en azından yalnız olmadığınızı hissediyorsunuz. blogu kuranda majör depresyon tedavisi görmüş. istediğim zaman bana yardımcı oluyor.
51 Yorumla- +1 yıl
Adı nedir o blogun
Ayni seyleri yasiyorum. hayat cok anlamsiz. hic bir umut yok gibi benim icin. yoruldum artik daha 21 yasindayim dedem falan nasil yasamis 80 yil helal olsun valla. ben olmek istiyorum aklimdan geciyo hep ama bu dunyam iyi olmadi bari obur dunyami mahvetmeyim diyorum vaGeciyorum
41 Yorumla- 10 ay
Bende 12 senedir majör depresyon hastasıyım 3 kere geçti 4 ncuye tekrarladı müthiş bir sıkıntı basıyor maalesef bütün tedavi leri oldum çapada 9 kere ekt oldum ilkinde bursa Uludağ üniversitesi nde ekt yapalım dediler 2nci seansta omzumu paramparça kırdılar iki tane de kaburgami ameliyat oldum
18 yaşımda başladı bu illet. Şu an yaşım 27 ve 5 aydır ilaç kullanmıyorum. Tekrar eskiye döndüm resmen. Gerçekten çok zor bir durum. Rabbim hepimize şifa versin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha onceki depresyonda intihar girisiminde bulundunmu? Majörde intihar oranlari cok fazladir. En iyisi ilac tedavisine baslamaniz sizin icin.
05 Yorumla
Soran+1 yılevet 3 kez ama ölemiyorum ki mübarek :D önce jilet yaptım baktım kesmiyo bıçak aldım hala kesmiyo, pencerelerden sarkıttım kendimi, iki avuç karışık evdeki ilaçları yuttum falan ama midem bile bulanmadı. derslerime etki eder diye korkuyorum ama mecbur ilaca başlayacağım.
Cevap sahibi+1 yılO zaman probleminiz ciddi uzuldum valla ya 😯 ilac tedavisini bende tavsiye etmem genelde ama baska bir care yok gibi duruyor. Muhtemelen ilac tedavisine basladiginizsa depresyon gecse bile yenilememesi icin devam ediceksiniz ilaclara. Benim eski manitamda ciddi sorunlar cekmisti bu konuda
Soran+1 yılyaşaması değil de yenilenmesi çok zor zaten bir türlü yaşayamıyorum. Rabbim yardımcımız olsun ne diyim..
+1 yıl2 aydır iştahsızlık var doktora gittim dahiliye bölümüne her sey normal tahliller filmler senin sorunun iştahsızlık psikolojik dedi daha sonra Psikiyatrist e gittim paxera verdi bir hafta oldu ama hala iştahım yok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPskiyatri hemsiresiyim kesinlikle destek alman lazim direncli depresyonlar icin ekt uyguluyoruz duruma gore
00 YorumlaYani bende sizinkine benzer bir durum yaşadım ama bu kadar uzun süre değil ama akupunktur tedavisiyle 20 yıldır depresyon da olan kadın depresyondan kurtulmuş öyle okumuştum
00 Yorumla
+1 yılBen psikoloji okuyorum isterseniz bana takip atabilirsiniz ozamsn konuşabiliriz tabii hsla devsm ediyorsa..
13 Yorumla- +1 yıl
Profesyonel olarak bu tarz durumlar ile nasıl ilgileniyorsunuz
- +1 yıl
Önce bi durumu tam olarak anlıyorum sonra da sohbet şeklinde yerine göre tavsiyeler vermeye çalışıyorum ve genelde iyi geliyor
- 1 yıl
Bana yardımcı olur musunuz 2 yıldır bu durumdayım 😭
+1 yıl15 yaşıda Tecavüz sonrası dpresyon ardından c seviyesinde bipolar 4 yıldır tedavi görüyorm allah yardımcımız olsun
01 Yorumla- +1 yıl
Bipolar mi koyuldu teshis?
Depresyon seviyenizi ölçün! www. depresyontesti[nokta]net
10 YorumlaBu hastalığı yenmem için sana yardımcı olabilirim
10 Yorumla
+1 yılBence o depresyonun kaynağina inmeli neden kaynaklandıgını bulmalı
00 YorumlaÖlüm kurtuluş bizim için
00 Yorumlageçmiş olsun, iyi bir depresyon testi var.
00 Yorumla
+1 yılYeni birileri..
110 Yorumla
Soran+1 yılgüvenim yok ki kimseye, herkesi sildim, yanımda olmak isteyenleri bile siz bana ilerde kazık atarsınız diye uzaklaştırıyorum kendimden, yeni biri zor anlayacağın :D
- +1 yıl
Sende anı yaşamaya bak kazık atarsınız diye uzaklaşma bak eğer öyle görürsen bişey o zaman uzaklaş
Soran+1 yılne bileyim hep kazık yedim annem babamdan bile güvenesim yok kimseye, ilerde ilaçlarla iyileşmeye başlarsam deneyeceğim bu fikri, anca o zaman işe yarar inşaAllah..
- +1 yıl
Ilaçla felan boşver kendin olarak kalk ayağa dimdik :)
Soran+1 yılbir kere yaptım ikinci defaya halim yok hayatım bana bırakılsa bundan sonra panda gibi yatmayı tercih ederim o derece :) güzel düşünüyorsun da durumum çok ağır be kardeş..
- +1 yıl
Yardımcı olmak isterim istediğin zaman yazabilirsin
Soran+1 yılbirkaç gün sonra sileceğim hesabımı, yoksa isterdim, yine de nazik davranışın için çok teşekkür ederim.
- +1 yıl
Ne demek sen nasıl istersen.
- +1 yıl
Merhaba seni çok iyi anlıyorum bu öyle çevrendekilwrin sana kendine gel demesiyle geçecek bişey değil
Lü
kronik depresyon olmasın o
07 Yorumla
Soran+1 yılyok ben baya araştırdım majör depresyon kanka
Soran+1 yılyani şöyle diyim sana kronik depresyon hafiftir, bir yıldan fazla sürer, majörde eklenirse ortaya ben çıkarım. kronik bende hep vardı fakat şu anda yaşadığım ve geçen sene 7 ay yaşadığım majördü. majör kroniğin üstüne eklenebiliyor yani. majör ağır bir depresyondur. intihar etmek majöre girer mesela
Soran+1 yılsağolasın
Soran+1 yılmajörlü bir hayata alıştım desem daha doğru olur, iki yıl oldu az uz değil, sağol iyi geceler
Bende 12 senedir majör depresyon hastasıyım
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği