Majör depresyon hastalığı olan var mı?

Öncelikle şunu belirteyim bir uzmana görünmedim son zamanlarda yaptığım araştırmalar sonucunda normal yaşadığım bir depresyonun majör depresyona gittiğini düşünmeye başladım çünkü tanıların çoğu uyuyor ve mani döneminide aylar önce yaşadım bunuda şuna bağlıyorum 6 ay önce bir sağlık problemi yaşadım ve ciddi bir ameliyat geçirdim bu ameliyattan sonra mesleğimi yapamayacağımı öğrendim ve o olaydan sonra zaten hepten çöktüm ve zorunda kalmadıkça evden hatta odamdan çıkmıyorum yoğun bir gelecek kaygısı içerisindeyim ve gelirim olmadığı için psikolog desteği almıyorum (devlete git demeyin çünkü ne olduğunu iyi biliyorsunuz hiç bişey dinlemeden 2 motivasyon cümlesi ve xanax vb yazıp gönderiyorlar arkadaşlarımdan biliyorum) sizce ne yapmalıyım yazsam sayfalarca yazarım yaşadığım şeyleri ve bende yarattıklarına bu süreçte kendimi müziğe verdim müzik konusunda bişeyler yapmak istiyorum ama artık öyle bir hal aldıki durum hiç bir şey yapmak istemiyorum sabah kalktığımda bile hiç uyumamış hissiyle uyanıyorum çok sıkıldım bu durumdan benzer şeyler yaşamış kişiler özellikle tavsiye verebilirse çok iyi olur.

Majör depresyon hastalığı olan var mı?