olayları inceleme şekilleri biz kadınlardan farklı olan erkekler, duygularını ifade etmekte zorluk çekiyor ve bu konuda açık olmamayı tercih ediyor. peki neden? Duygularını biz kadar açık olarak anlatmaktan yaşamaktan neden çekinirler ?
Cevabın nedir?
Konuşulan bütün nedenlerin gerçekçi olduğunu söylememek imkansız .ama daha önemli olan bir soru şu insanlar neden duygularını belli etmez ? iki cins de bu soruyu birbirine sorup durur sürekli duygular neden ifade edilmiyor diye. ama biz erkeklerin bu konuda biraz daha şanssız olduğumuz bir gerçek :) şanssısız çünkü erkekleri ifade etmemeye iten şey toplumsal saçma sapan kurallar. kızların bizi buna zorlaması da aşikar bir durum. Kişisel özellikler de etkili kuşkusuz ama bunları toplumsal bakış açısı yönlendirir. Örneğin ben duygularımı ifade etmenin insan olmanın en gerekli ve temel özelliği olarak görmeme ve hoşlandığım kıza bunu söylemenin çok doğal olduğunu bilmeme karşın bunu yaparken hep durup düşünüyorum. Pata küte gitmek hep duygusal olmak boğucu şekilde yapılırsa tabii ki sıkıcı ve heyecanı öldüren bir durum olabilir ama ben bir kıza henüz ilişkiye başlamadan " seninle konuşmak beni heyecanlandırıyor" dediğim zaman kızın düşüncesi muhtemelen " bu bana aşık. kesin pat diye aşkını itiraf ettiyse birini bulamamıştır ve o yüzden gelmiştir. Ben böyle birini istemem" olur. Bu düşünce sürecini her seferinde yaşamaz ama artık öğrenilmiş bir davranış olmuştur. Tabii bunu genelleyemem ama karşındakini kazanmak için kaybetmemek zorundasın. E hal böyle olunca duygu ifade etmek coşku verici, güzel bir deneyimken baştan kaybetmene neden olabiliyor ve söyleyemiyorsun. Halbuki o kıza aşık değilim sadece heyecanlandırıyor :) Dolayısıyla cinslere indirgemeden diyorum ki: insanlar duyguları tanımıyor. Kız tanımayınca erkek de temkinli olmak zorunda. Tam tersi de geçerli olabilir. Duyguların bastırılıp güven, güvence , korumacılık gibi kavramlarla duyguların mantıksallaştırılması duyguların yasak, korkutucu ve kişiyi zayıf gösteren şeyler olmasına neden oluyor (!). O yüzden her iki taraf da birbirini suçlamadan ve kuyruk acıları dışına çıkarak bence duygularını tanımalı ve bunu ifade etmenin yasak, güçsüz olduğu şeklinde tabuları yıkmalı ! Bunu yapamayacağına göre bu tartışma sürüp gidecek. Peki neden mi yazdım bunları :) Evet bu akşam bir kıza aşık olmadığım ama hoşlandığım bir kıza sırf bu nedenle içimden geçenleri söyleyemedim ve arkadaşlarımdan aldığım önerilerin nerdeyse hepsi bu toplumsal görüşün ürünüydü. Sonuç olarak böyle bir dünyada her iki cinsin de şu soruyu sorması saçma :" Neden rol yapıyorlar? neden duygular ifade edilmiyor". Edilmiyor çünkü bunu hakediyorsunuz , hakediyoruz. Bu kadar basit. Değiştiremediğimiz bu sistemin evrimsel beslenmesi de var ( evrime inanmayan yorum yapmasın buna. yeri değil ;) ) ne yazık ki. Bu yüzden bu sorunun bir cevabını bulamamaya mahkumuz kardeşim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Tamamen şahsi olarak cevap vereceğim. Aslına bakarsan bu konuda fazlasıyla problem yaşıyoruz. Bayan arkadaşlara ne kadar açılmak istesekte yada normal bir şekilde arkadaş olarak biryerlere gidip gezip tozmak eğlenmek istesekte bu durumu bayanlar yanlış algılıyorlar.. Tabi bu aslında onların suçuda değil, bazı erkeklerin dengesiz şekilde hareket edip bayanları üzmesi yada kırması durumunda incinmeleri sonucu ister istemez bir önyargı duygusu oluşuyor ve bütün erkekler aynı zannedip uzak durmayı daha güvenli olarak algılıyorlar ama bilmedikleri tek şey bütün erkekler aynı değildir. Bu sebeple "ben yeni kötü bir ilişkiden çıktım şuanda kimseyi istemiyorum kimseye güvenmiyorum" cevabını tamamen kendilerini düşünerek ve karşıdakinin duygularını düşüncelerini hiç bir şekilde değerlendirmeyerek verebiliyorlar.. İşte bu nedenlede erkeklerde de bir önyargı oluşuyor ve "bu kız nasıl olsa bana bu cevabı verecek sallayım öylesine bi sorayım" diye tamamen yüzeysel bişekilde duygularını saklayarak kızın yanına gidiyorlar ve gerçektende bu cevabı alıyorlar. Sonrada Bayan arkadaşımızın biri çıkıyor diyorki Erkekler neden duyguları hakkında konuşmazlar :)) İşte durum bundan ibaret.. :) Ek olarak benim gibi engelli erkekler zaten içine kapalı oldukları için ve normal erkeklerin bunu yaşadıklarını bildikleri için de tuğla üstüne tuğla koyarak duygusuz hale geliyorlar. :)) Yeterince açık olabildim mi?
2726 Yorumla- +1 yıl
adam üşenmemiş yazmış aga
- +1 yıl
Ya bu klavyede yıldız işareti koyabileceğim bir şey yok mu 5 yıldızlı olmuşta (: +1
- +1 yıl
arkadaşım nerden engellisin ?
- +1 yıl
anlamadım okumadım ama iyi yazmışsın artıladım D:
- +1 yıl
geçmiş olsun, tam olarak nereni hareket ettirmekte zorlanıyorsun heryerini mi ?
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
Bu yazıyı yazan ellerine sağlık mükemmel ötesi olmuş ve erkekler korkak diyen kızlara iyi bir cevap
bence erkeklerin buyume tarzinda basliyor bu. anneleri egitiyor. neymis, erkek aglamaz, erkek duygusunu gostermez, erkek sert olmali, erkek guclu olmali. is orda. aglarsan ozaman kadin gozuyle bakilir, duygularini gosterirsen light erkeksin, sogan erkek falan. bence erkek sevdigine gosterebilir, paylasabilir duygusunu. isin icinde guvenc ve inancda onemli. kendini rahat hissetmek. oyle duruma denk gelirse belki acilir. belki o yuzden cogu erkekler cok sinirlilerdir, cunku hep icine atmak zorundalardir. toplumda bunu yoneltiyor. erkek boyle olmali ve kadinda boyle diye. kulturumuz ve orf adetlerimiz bunlardir. bence herkes birbirine yardim ederse, hayat daha kolay olurdu, cekilecek halde. ama cogu zaman yuk bir tarafa yuleniyor ve o tarfada zaman geliyor agirliktan kaldiramaz hale geliyor. malesif bunlarda biz kadinlariz. tabi inanirim bazende roller degisiyor, hep erkekge yukleniliyor. en guzeli bunun ortasini bulmaktir. sana kolay gelsin.
11 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 658 cevap paylaştı. angotlar da o yüzden.(şaka şaka onlar çok zeki onlar çok atik onlar çok çevik tıpkı bir tazı gibi,kuş gibi uçar arı gibi sokarım)rock dıı dı dı dııı dı dı dııııı all the tigers,Bu kadar çok özelliği bir arada bulunduran bir varlık nasıl duyguları hakkında kolayca konuşabilir ki?
12 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
44
Cevap
128Cevap
+1 yıl"Duyguları ifade etmekte zorlanmak" derken karşı cinsle olan iletişim sorunlarını bahsediyorsunuz sanırım. Erkekler de apayrı bir canlı değil, onların aradığı da bir arkadaştır, her şeyden konuşmak, duygularını düşüncelerini konuşmak isterler, ama bu "ataerkil toplum"un onlara dayattığı birtakım "erkeklik misyonları" altında ezilip "başarısızlık korkusu" ile dolarlar. Çoğu erkek bunun ağırlığı altından kalkamaz. "Ahlak" adı altında kutsanıp, aslında "mülkiyet tutkusu" üstüne kurulu, geri kalmış değer yargılarıyla büyütülürler. Karşı cinsle olan ilişkiler bile birer "sahip-mal ilişkisi" olarak onlara dayatılır. Böyle bir durumda da, kızlar elde edilecek bir "mal" gibi algılanır olur. Böyle bir erkeği düşünün, doğası gereği arkadaş ister, onla her şeyi yapmak ister ama olmaz işte. Kızlarla nasıl arkadaş olunur, bilemez. Çünkü ona yanlış değerler aşılanmıştır. Hem ya istemezlerse ya terslerlerse? Bunu göze alamaz, küçük düşürülmeye, reddedilmeye dayanamaz. "Erkek şöyle olmalıdır" cümleleriyle ona bu da aşılanmıştı. O zaman da işi umursamazlığa vurur. "Hem ne olacakmış kızlarla arkadaş olup? Hepsi birbirinin aynısı, boş kafalı kızlar. Onlar ne anlar dostluktan? Onların gözü paralıda yakışıklıda" der. Ondan sonra da içinde hiçbir sevginin olmadığı türden cinsellik odaklı ilişkilere yönelirler ve hatalar zinciri sürer. Çekinmenin, saklanmanın temeli bu.
02 Yorumla- +1 yıl
hayır, toplumdan geliyor, toplumun değer yargılarından geliyor
Ya helal olsun arkadaş sonunda doğru düzgün bir soru soran çıkmış tebrik ediyorum..
Bu söylediklerime çoğu erek tepki gösterecektir eminim..
Erkeklerde kadınlar kadar hatta bazı zamanlarda onlardan çok daha fazla duygusallardır..
ve erkeğin kafasında duygusallığın zayıflık oldugu yonunde bir dusunce vardır..
"Kadınlar zayıftır ve korunmaya ıhtıyacları vardır neden cunku duygusallardır.. kım korumalı erkek.."
Şimdi bu düşünce kalıbı çekiştirilip değiştirilebilir en sade şeklinde söyledim..
Bir erkeğin sevdiği birine duygusal anlamda açıldığı an onun evlenmeye karar verdiği andır..
Ha bu dediğim butun erkekler içinde geçerli değil.. bazıları var ki adam kız arkadaşı ile film izlerken hüngür hüngür ağlayabiliyor..
yani erkeklerin Kızlara karşı açık konuşabilmesi için duygularını belli edebilmeliri için ÖNCE KENDİLERİNE DÜRÜST OLMALILAR..
Ben bu bahsettiklerimi yaşadım ve Kabul ettim Ben DUYGUSAL BİR ADAMIM :))23 Yorumlaen büyük nedeni kaybetmek... yani birinden hoşlanırsın hatta deli gibi seversin ama ondan alacagın cevap seni hep düsündürür..bu yüzden saklarsın bazen 2ci nedeni sevgi eksikligi aslında yani erkekler aslında bazen ailelerinden yeterli sevgi görmemiş olabılıyor yani kısıtlı yetişme..babalarının gölgesi gibi yetiştigi zamanda sevgi gösteremeyebilirler bunlar bazı nedenler niyeyse bendede aynı ddurum var seviyorum ama hayatta söyleyemiyorum aslında sansımda baya yüksek bu konuda kız soruyor benden hoşlanıyomusun diye ben havaya saga sola bakıyorum garip işte...=)
22 Yorumlabi de tam zıttını dusunun sana asigim cok seviyorum soylesin boylesin bu yaptigin beni cok incitiyor benim duygularıma karsilik vermiyorsun duygu duygu duygu ovfffffffffff yazması bile gına getirmeye yetiyor be az olaca oz olacak acıklayıcı olacak ve tekrara girmeyecek net bitti .şu cumleyi bi erkekden ciddi ciddi duydugunu dusunsene;"beni kırdın ve telafi etmek icin hic bi caban yok" koasarak uzaklasması icin elinden geleni yaparsin bence . işte duygularından bahseden erkek boyle olur bi daha boyle konular acma yazarken midem eksidi
01 Yorumla
+1 yılMerhaba Ebrar11.
Bahsettiğin Olay Aslında Genel Olarak Değilde Kişisel Olarak Bence.
Öyle Bir Erkek Vardır ki. Duygularını Öyle Bir Şekil Dile Getirir ki.
Cevap Verebilmek İçin Bir Bardak Su İçmek Zorunda Kalırsın.
Evet, Sanırım Bu Böyle..
Senin Konuna Farklı Bir Açıdan Baktığımızdada ''Bizim Kadar' Demişsin İlginç.
Türkiye'de Bir Kıza Yaklaşıp Açılmaya Çalışan Bir Erkekğin ( Elini Kalbine Koyarak Söyle )
Gördüğü ''Anlayış mı'' Olur ?
Duyduğu ''Salak'' Kelimesi mi Olur ? Hadi Ama Kandırmayalım Birbirimizi :)
Yeterince Erkeklerin Neden Çekingen Olduğu Açık Sanırım.00 Yorumlawalla ben kime açık ve net duygularımı açıklamaya kalktıysam benim şansıma karşımdaki bayan ya beşeri aşklara kapatıyor kendini ya benim ondan daha iyilerine layık olduğumu söylüyor yada hayatı karman çorman birine denk geliyorum bildiğin flash tv lik aileler yani var bi paratoner çekim durumum ee laf var eskilerde demişler ya hacı hacıyı mekkede hoca hocayı tekkede deli deliyi dakkada bulur diye benimkide o misal sanırım bu benim kaderim normal bir kız arakdaşım olamıyacak zaten okadar sorun dinlemeye alışmışımki etrafımda o tür insanları bırakmadım ayıkladım ama dayanamayıp buraya üye oldum şimdi burada dinliyorum sorunları en azından istediğim soruları yada sorunları cevaplıyorum bu üstüme yüklenmiş bir mission :D kaçış yok bana
00 YorumlaDuygularını ifade edemediği için erkeğin hissettikleri dışarıdan görülmez. Kadın-erkek ilişkilerindeki roller de burada önemlidir. ‘Erkek isteyen-kadın istenen’ ilişki modeliyle yürüdüğünüzde, isteyen tarafın duygularının anlaşılmasına ihtiyaç yoktur. Hissiyatı anlaşılması gereken taraf kadındır (istenen). Bu nedenle filmler, kitaplar, şiirler hep onun üstünedir.O zaman “Erkeklerin kadınlardan daha çok anlaşılmaya ihtiyacı var.” diyebilir miyiz?
Erkek hissettiklerini belli etmez. Bundan dolayı da kadın tarafından duygusuzlukla yaftalanır. Psikolojik çalışmalardan yola çıkarak asıl anlaşılmayan tarafın erkek olduğunu söylemek abartılı bir yargı değildir. Hisleri yerine isteklerini önceleyerek dillendiren erkek, kadın tarafından da sadece beklentileri bulunan bir varlık diye algılanır. Tamamen şahsi fikrimdir, göreceli bir kavram bu o yüzden daha da ayrıntılı bir yorumda bulunamayacağım için üzgünüm..22 Yorumla- +1 yıl
Bingo
fıtraten daga saglam daha dık gorunmek zorunda erkek, sorun olan degıl sorun cozen ,aglayan degıl aglayan bır ınsana omuz olan, sahıp cıkan, kollayan, koruyan bır erkege bıcılmıs roller olmustur hep bu zorunluluklar zamanla erkek karakterını daha ıcıne kapanık kendı dunyasında yasayan bır yapıya burundurmustur.Benın ıcın bırıne dert yanmak yanmak yardım ıstemek boyun egmek veya bırıne bel baglamak gıbı buna benzer davranıslar kabul edılemez hukmundedır aynı sekılde duygusallık olmakda zayıflıgın bır gostergesı o sert durusun egonun yıkılısı olur .
00 YorumlaBenim çoğu arkadaşımın sevgilisi vardır.Bazen aralarında geçen diyaloglardan da bahsederler.Çoğu kızda şunu gördüm,anladım ; Aşkım ben sensiz yapamam, sen olmazsan ben ölürüm, senden başkası hayatımda olamaz vs. gibi cümleler kuruyorlar.Ben hiç bir erkeğin böyle dediğini görmedim.Ama 3 5 ay sonra bakıyorsun veya 1 2 yıl sonra bu ilişkiden eser kalmamış.Nedenide o söylediği sözlerin bir yalandan ibaret olması.Erkek seviyorsa bunu sonuna kadar içinde yaşar.Çünkü biliyor ki bu açığa çıkınca artık bazı şeyler eskisi gibi olmayacak.Ama kız aşkını, sevgisini ne zaman dillendirirse işte o zaman sorunlar ortaya çıkıyor ve sonu hüsranla bitiyor.Bence kızlarda artık duygularını konuşmaktan vazgeçsin.Seviyorsanız ömür boyu değer verin.Kalbinizde taşıyın.
00 Yorumlaerkekler çocukluklarından itibaren buna şartlandırılırlar.. evdeki baba figürünün görev sorumluluk ve hareketlerinin rol modeli olduğu erkekte özellikle de "erkekler ağlamaz" "sen erkeksin karı gibi davranma" gibi toplumsal baskı unsurları nedeniyle duygulardan soyutlanma söz konusu olur.. ülkemizde bu kadar çok sayıda yontulmamış odun niteliğinde erkek olmasının nedeni tamamiyle bu gibi sebeplerden ileri gelir..
21 Yorumla- +1 yıl
ben duygusal biriyim.Yani kızlara ne hissettiğimi gerçekten içtenlikle anlatabiliyorum ama hiç olumlu yanını görmedim henüz
ya profil resminin arkasındaki kadına gülmekten öldüm ya aısoduaoudoaudoad o nasıl bir surat arkadas aıpsduaoıpudaıpudaıpsdu
Soruna gelince, bir erkeğin duygularını açması bütün güç ve karakter duvarlarını yıkması demektir. Bunu yapabilmesi için önce o kişiye ciddi anlamda güvenmesi lazım. İşte bütün mesele bu.01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbiz erkekler de kadınlar kadar duygusalız ancak bizim için duygusal olmak bir tür zayıflık egomuzu zedeleyen bir durum bir erkek bir kadına çok aşık olsa bile , sevgisini gizlemeyi tercih eder çünkü kadının eline koz vereceğini düşünür, bunun kendine karşı kullanılmasından çekinir. bazı erkekler reddedilmekten korkarlar ve bu yüzden iletişim kurmayı geciktirirler, hiçbir şey umurlarında değilmiş gibi davranırlar bunun sebebi incinmekten korkmalarıdır. cok hevesli görünmek, çaresiz oldukları izlenimini vermek istemezler. Özellikle bizim toplumumuzda genel olarak erkeğe biçilen rol bellidir her zaman sağlam, sert ve dik durmak zorunda gibi hissederler kendilerini. oysa erkekler de ağlar. bir kadın terk edip giderek erkeği rahatça ezebilir, onu alt üst edebilir. bunun yaşatacağı yıkımı kadınların bilmesini istemeyen erkekler, hayat devam ediyor biten bitti rolünü üstlenirler ama içlerinde fırtınalar kopar.
33 Yorumla- +1 yıl
reddedilmekten korkan erkek tipini tam beni anlattın bastım + yı
- +1 yıl
arkadaşlara ekler misin beni.Biraz dertleşelim şu konularda.Biliyorsun bu işleri
Ne garip, ben bu konuda kadınların içlerinde barındırdıkları kendi gerçek duygularını ifade etmediklerini düşünüyorum. Konu ifade edememek değil ama, bence etmiyorlar, bir şekilde içlerinde tutuyorlar bir kısmını. Hani sanki tamamını yansıtsalar kendilerini savunmasız hissediyorlar. Duygu ifade etme'deki kastın sevdiğini ifade etmemekse erkeklerde, bu farklı tabii.
12 Yorumla- +1 yıl
Ifşa olduk kaçın kaçın , ne doğru demissin karsim. okuyunca hakkaten ya dedim
+1 yılduygu Aciz insanların sığınağıdır bence Allah insana akıl vermiştir akıl duygudan önce gelir duygu en son yapılacak iştir...
bir akrep yükseleni kova burcu olarak söylüyorum diyeceksiniz"ki ne alakası var benim araştırmalarım bu yönde burçlar insanın karakterini düşüncesini duygularını yönlendiriyor bence böyle şeylere fazla takılmayın duygu diye bir şey yoktur çok şükür hayvanlar alemi o işi tamamlıyor biz tamamen akılcıl olmalıyız duygu falan bunlar hep faraziye...00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılşayet anlatmıyorsa...ya o samimiyeti alamamış ya da anlatacak bir duyguya sahip olmamıştır .
samimiyeti onla arasında uyum olmamıştır kesinlikle bayandan o denli bir sıcaklık görmemiştir şahsen ben her bayanın yanında aynı olamıyorum hemen hemen hepsine karşı farklıyım empati oluşması lazım yoksa kesinlikleee bir şeyler olmazzz00 Yorumla Duygularını tamamiyle seninle paylaşınca ondan uzaklaşacağını düşünürler çünkü..Fazla ilgiden bunalacağını sanarlar.Korkarlar.Duygularını içine atıp gizemli bir tavır takındıklarında ise kızların ondan daha çok etkileneceğini sanarlar.Ve bence yanılırlar :)
00 Yorumla
+1 yılsizden ötürü çok duygusal olduğunda da çekilmez buluyosunuz gayet ne çok cool ne çok duygusal arasını bulmak gerekiyo o da biraz zor. Bi sor bakalım soruyu soran sen bi kendine her bişeye alınan yada her bişeyden etkilenen böyle duygusal çekilmez bi adam düşün karşında bence istemezsin..
00 Yorumla
+1 yılÇünkü (bence) ; kadınlar doğaları gereği duygusaldır ve çoğunlukla duygularıyla hareket etmekten çekinmez. Duygularını dışa vurmak, duygularıyla hayatına yön vermek kadınlar için gayet normalken erkekler için bu neredeyse imkansız çünkü onlar duygularını içlerinde yaşayıp her zaman mantıklarıyla hareket etmeyi tercih ederler. Duygusuz, öküz, odun olmalarının veya öyle söylenmesinin tek sebebi duygularını içlerinde yaşayıp asla belli etmemeleri ve mantıklarıyla hareket etmelerinden kaynaklanır.
00 Yorumla
+1 yılBir erkek duygularını ve sevgisini paylaşabilmek için kız arkadaşına tamamıyla güvenip onu süpesizce taşıması lazım ki kaçmasın ona mıtnatıs gibi yapışsın ama malesef kızlar bu konuda erkek arkadasına tam güven veremiyorlar . Herkez bu şekilde düşünüp yaklaşmak kişileri gerçekten takmaz ama harbi erkek kız arkadaşının elinde mum gibi olur kız arkadaşı yakar istediği zamanda söndürür ...
00 YorumlaErkekler tabiatları geregi sertdir. Bu yuzden. Duyguları ne halde olursa olsun baskılanır.Bu erkekle kadını ayıran farklardan özelliklerden biridir. Malesef bayanlar kadar zarif ve ince ruhlu değiliz duygularımızı belli edemiyoruz onlarda yanlış anlıyolar bizi:):):)
00 YorumlaErkekler duygularıyla ilgili konuştuklarında kendilerini savunmasız ve zayıf hissederler.
Bu ise bir erkek için yaşayabileceği en kötü ruh hallerinden biridir.
O yüzden erkeklerde konu duygulara gelince ya ketum olurlar ya da mübalağa, espri gibi unsurlarla konuyu geçiştirirler.02 YorumlaToplumun erkekler üstündeki baskısı nedeniyle dediğin gibi oluyor. Ayrıca bir çok kızın beklediği ilgiyi üstüne düşmeyi erkek kısmına göstermemeleride bu dediğinde etken rol oynuyor her ne kadar erkek olsakta bizimde bir kırılma noktamız vardır ki bunu yakalamak size kalmış bi durum bir diğer sebep ise yadırganma endişesidir ee sonuçta erkek adamsın sevdiklerine bişey oldugu taktirde onları sırtlayacak kol kanat gerecek kişisin.
00 Yorumladuyguları alt edemede kadına göre daha basarılılılar.. duygularınızı ifade etmeden yasamayı ögrendiginizde zaten cogu seyi basarmıs oluosunuz erkekler yaradılıstan bu konuda avantajlılar .acıga vurmasada basa cıkabildigi bir duyguyu neden dile getirsinki..gayet mantıklı
10 Yorumlasanırım psikolojik , ülkede ki çocukluktan erkek olarak yetiştirilme şekli erkek sert erkek duygusunu belli etmez ağlamaz vs. laflarından sanıyorum bize küçükken bir zayıflıkmış gibi aşılanmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum tabi duyguların belli edilmesinin karşılığında alay edilmesi paranoyası gelişiyor beraberinde sanırım sebebi bu
00 Yorumlaerkeğin duygusal yanı ince ve zayıf tarafıdır ve sağlıklı bir erkek kadınının kendisini zayıf görmesini asla istemez..bu anatomik bir şeydir..erkek teselli veren ve koruyan güçlü bir varlıktır.yani hayattaki rolü budur..düşünsene ağlayan kız arkadaşıyla birlikte ağlayan bir erkeği..o na gerçi erkek denmez pek te.
00 Yorumla
+1 yılYanlış anlaşılmaktan korkuyorum ben.Art niyet taşımadığımı nasıl kanıtlayabilirim karşımdakine?Kızlarda "Ay erkek milleti işte" mantığı olduğu için korkmamak mümkün değil.Bir de kızların hisleri hiç bir zaman birbirini tutmaz ki.Bakarsın bir gün özel günündedir,keyifsiz ve somurtkandır.Bakarsın bir gün çok sevinçlidir,sevinçli olduğu halde tersler.Korkulur bu kızlardan neden korkulmasın ki.Ben duygularımı zaten dışa vuramadığım zaman, daha çok yazarak rahatlıyorum.
00 Yorumla
+1 yılTemelde iki sebep var:
1) Yetişme tarzı, kültür, gelenekler, vs
2) Doğuştan gelen özellikler.
Yeteri kadar yakın olanlar erkeğin duygularını net ve tüm detaylarıyla anlayabilir.
Ama bu yakınlık değişkendir ve yakın olanların sayısı çok azdır. Hayat arkadaşı haricinde kimine anne, kimine bir kardeş bu anlamda yakındır. Veya çok yakın bir arkadaş...10 Yorumla
+1 yılDuygularını açık ve net ifade eden bu kızlar kimmiş çok merak ettim...
Hep ima, hep kaçamak cevaplar... sizin yapınızda yok bir kere net olmak...
sizin olayınız anlaşılmak, anlatmak değil...10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler ağlamaz duygularını açmaz delikanlı adamı bozar o tür şeyler :)
kadınlar daha hassas oldukları için duygularını hemen belli ederler narindirler ve bu bence birazda yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor mesela bazı erkekler duygularını net olarak ifade eder mesela öyle bir aileden gelmiştir kimiside duygularını bastırıldığı sus erkek adam öyle konuşmaz söylemez ağlamaz diyen kesimden gelmiştir ve bence bizim toplumumuzdaki erkeklerin çoğu bu kesimden geliyor..00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıladı üstünde erkek. içinde yaşar sen ağlayan erkek gördünmü
hep saklanırlar köşe bucak... göstermezler... çünkü millet böyle aşılamış
erkek adam ağlamaz
şöyle böyle...
haa birde şu var duygularını açığa vurur sonra mazaalllahhhh milletin biyeri kalkar...01 Yorumlabence toplumun erkekler üzerindeki baskısıyla alakalı bişey. en başta çeşitli atasözlerimiz ve deyimlerimiz var erkeği içine kapanık hale getiren. mesela erkek adam ağlamaz gibi. bu sebeple biz erkekler duygularımızı pek açığa vuramıyoruz. çünkü bunu yaparsak güçsüz zayıf ezik olduğumuzu düşüneceklerini düşünüyoruz. tabii istisnalar kaideyi bozmuyor hiçbirzaman.
00 Yorumlaerkekler arasında duygusal tipler hep alay konusu olur (nedense) ondan bir çok erkek duygusal yanını ortaya çıkarmamaya çalışır bununla birlikte öyle olanlarlada dalga geçebilir yani böylede salakça bir durum var ortada nerden biliyosun dersen biliyorum işte öyle :)
00 Yorumla
+1 yılkatılmıyorum düşüncelerine
yalnız toplumumuzda bir erkege biçilmiş görev , yeri vardır
illaki çok duygusal bir erkekte hem kızların gözünde hemde erkeklerin gözünde yadırganır
erkek yerien göre haket eder
belkide duygularını acmıyorsa o kadar yakın olamamandan kaynaklanıyor olabilir00 Yorumlaolayları inceleme şekiller elbette daha farklı çünkü daha objektif bakabilir erkekler olaylara, duyguları ifade etme meselesine gelince ; yeri ve zamanına göre gayet iyi belli ederler ama yine de karşısındakilerin anlayamamasından dolayı öyle görülüyordur. duyguları siz kadar açık anlatamayız çünkü zeki kızları severiz onlarda çok açık anlatamasak da anlarlar.. o yüzden erkekler için bu söylediğin no problem:)))
00 Yorumlabizdede tersi,sevglim her istediğini rahatlıkla söylüyo,duygu olsun kızgınlık öfke güven sorunları olsun herşeyi der ama ben konuşamam,sevdiğimi bile diyemiyorum bazen:)))
31 Yorumlane zaman duygularımı açık bişekilde ifade etsem insanların hakkımda zayıf biri olduğumu düşündüklerini hissediyorum... özellikle kadınlar bu durumdan şikayetçi olsa da kimse erkeğin duygularından açıkça bahsetmesine alışık değil ve böyle bir durumla karşılaşınca yadırgıyor... hatta bahse girerim bi erkek bunu sık sık yapsa partnerine itici görünür
04 Yorumla
+1 yılSize en güzel cevabı vereyim bir kadın hep ben hep ben der erkekler kendileri hakkında konuşmazlar duygularını açığa vurmazlar kadından fırsat gelmez duygularımızı açığa vuramadımız içinde en kısa ve net cevap çünkü biz odunuz kızlar bizi anlamıyorlar bizde onları anlamıyoruz biz odunsak sizde kibrit çöpüsünüz Anlayan anlar
00 Yorumla
+1 yılDuygusuna yenilen erkek her zaman 1-0 yenik durumdadır. Kadın zaten duygusal sıkıntıları göğüslemekte birinin dik olması lazım. Kadın her zaman narin ve hassas. Erkeğin yaradılışında var önden gitmek ve gögüslemek sıkıntıları. (İstisnalar hariç tabi)
00 Yorumlaçünkü erkeklerin çoğu çok duygusalmış gibi görünen ama içlerinde birer hayvan büyüten veledler. bu durumda olmayan az sayıda ki erkek içinse kıymet bilen ilk kadın olma özelliğinde birileri olmadığından 2. gelene acıma duyguları da yok
10 Yorumla
+1 yılBiz duygularımızı saklarız, onları açıkladığımızda kendimizi zayıf ve feminen hissettiğimiz için olabilir. Duygularını açıklamak kızların işi biz de aynen veya bende deriz ve olaya katılırız. Şimdi bozma rahatımızı.
00 Yorumlabence genellikle ilk zamanlarda açılamazlar ama sonradan açılırlar ben hiç bir zaman saklamadım ne hissediyorsam anında söyledim şimdi yanımda yok yanlış mı yaptım?
02 Yorumla
+1 yılBu birazda yetiştiğimiz toplumun ataerkil oluşu ve erka adım ağlamaz, üzülmez ayakta durur, korumakla bakmakla sorumludur vb. bir sürü yükü daha çocukken üstümüze yüklendiği içindir...
10 Yorumla
+1 yılbiz kadar hassas ince düşünceli değiller çnki onlar düz mantıklar cok seven yapısı gereği dısa vuruo ama burnu düşse yere almayan tiplerde odunluktan göstermiolar ego işte erkekleri anlamak zor fazla bişi beklemicen
00 YorumlaErkekler kadınlara kıyaslar daha ilkel varlıklardır.Henüz kendilerinin çözemediği duyguları bir başkasına nasıl açıklayabilirler ki?
Bir örnekle açıklarsak; kadınlar dır dır eder erkekler homur homur02 Yorumlafotoğrafını gördüm cok beğendim :D al sana duygularla ilgili bisey :D bak konusuyorum:))
kendi adıma konuşayım duygusallım ama bunu anca yakın oldugum kız arkadaslarım bilir anca.
genelde erkekler duygusaldır taki bi kız cıkıpta duygularının icine edene kadar :D. ondan sonra duygularını acıklamazlar bile :/ nede olsa hepsi aynıdır diye :) (işin ilişki kısmı)00 Yorumla
+1 yılHarbiden arkanda ki kadının hali nedir öyle ya şoktayken çekilmiş bir fotoğraf gibi :D neresi orası maltepe carrefour mu :P
01 YorumlaErkekler olaylara karşı daha soğukkanlı davranmayı öğretilerek büyürler. Erkek sorun çıktığında çözmelidir bu nedenle hep duygular içe atılmıştır. Ama ben gerçekten seven bir erkeğin duygularını dilediği gibi gösteremeyeceğine inanmıyorum.
10 YorumlaŞöyle söyleyeyim...Duygularını ifade etmek istemezler,Ne duyguda olduklarını karşı cinsin anlamasını beklerler duygularını anlatmayı kendilerine yakıştıramazlar...(BENCE)
00 Yorumla
+1 yılerkek oldukları için kadınlar bırılerıyle ılla paylasmak fıkır almak ister ama ama erkeklerde tam zıttını dusunur bunun kendılerı ıcınde kıonusmak felan
00 Yorumla
+1 yıliki kelimeyi bir araya getiremeyen erkeklerdir onlar ya da samimi değildir duygularında ya da çekingen utangaç erkek tipi.
bir adam ciddiyse elinden geldiğince karşı tarafa kendini anlatır.10 YorumlaErkekler deyip hepimizi buraya dahil etme bence. Ben şahsen gayet iyi bir şekilde duygularımı ifade edebiliyorum. Çoğu kızdan da daha iyi olduğumu söyleyebilirim bu konuda
10 Yorumladuygu benim duygum olduğu için başkasıyla paylaşmaya gerek yok bence :)
ketum biriyimdir pek anlatmam benle ilgili mevzuları
Erkeğin duyguları rakı masasında dinlenilir bi tek o da b*kunu çıkaranlar var olmuyo öyleleriyle.
herkesle konuşulmaz yani00 Yorumladuygusal oldugum anlarda bıle duygusal gorunmek ıstemem karakterımde var dıyelım kendı ıcımde hallederım baska bı ınsanın gorusune pek ıhtıyac duymam kendım tartar degerlendırırım yardım dılenen acız gorunen bır ınsan olmak ısteyecegım en son sey
00 Yorumla
+1 yılBiz duygularımızı dışa zor vururuz. Nasıl siz en küçük şeye ağlayabiliyosanız biz en zor durumlarda bile dayanıp kırılmıyorsak duygularımızada öyle sahip çıkıyoruz.
01 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Zorluk filan çektiğimizden değil, konuşuncakarşı cins hazım sıkıntısı çekip tartışmalara sebebiyet verebileceklerinden.
00 Yorumlaerkekler güçlü görünmeyi severler.duygusallık bazılarında acizlik olarak anlaşılır, duygusuz değiller içinde yaşarlar.bir erkek değilim ama izlenimlerim bunlar.
00 YorumlaKonu ile alakası yok ama ebrar adına da bayılıyorum. Senin gerçek adındır umarım ama muhtemelen sende sevdiğin için kullandın bu adı değil mi?
02 Yorumla
+1 yılewet ewet erkekler o kadar güçlü ki duygusallıktan konuşurlarsa çaresizleşip güçsüzleşirler :))) üstün varlıklar yaa :))) bizde ne egosuzmuş laaa :)) hammınaaa
10 Yorumla
+1 yılgenel olarak erkekler, duygularını ifade etmezler bana göre bu cinsiyet pisikolojisiyle alakalı bişey yani erkekler serttir erkekler güçlüdür ağlamamaları gerek falan filan... yani içimizden ağlarız...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgözlerinden alfabe geçiyordu son görüştüğüm kişinin adam konuşmuyor gözüyle kalbine ayna tutup bana gösteriyor sanki yani demek istediğim anlatmazlar belki ama anlaman lazım herşeyden önce ben anladım mesela git der gibi baktı peki anladım dedim :D
10 Yorumla- Devamını Gör (112)
Devamını Gör(157)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem