+1 yılDuyguları ifade etme veya gizleme eğilimi, bireyler arasında büyük ölçüde değişiklik gösterir ve cinsiyetle sınırlı bir özellik değildir. Ancak, toplumların kültürel normları ve cinsiyet rolleri, bazı erkeklerin duygusal ifade konusunda daha tutucu olmalarına neden olabilir.
Toplumda, erkekler genellikle güçlü, duygusal olarak kontrol edilen ve duygusal ifadelerini sınırlayan bireyler olarak tanımlanabilir. Bu sosyal beklentiler, bazı erkeklerin duygusal açıdan daha kapalı olmalarına yol açabilir. Ancak, bu genelleme her erkek için geçerli değildir, çünkü bireyler duygusal ifadelerini farklı şekillerde yönetir.
Duyguların ifade edilmesi veya gizlenmesi, kişisel tercihlere, kültürel etkilere ve bireysel deneyimlere bağlı olarak değişebilir. Unutulmamalıdır ki, sağlıklı bir duygusal ifade ve iletişim, her cinsiyet için önemlidir.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü onlar bu toplumda kolay kolay yargılanmayacaklarını biliyorlar. Öyle ki hemen yavşamakta veya c*nsel teklifte bulunmakta bile çekinmiyorlar ( anonim olmayan, sanal dışında da açıkça yapanları kastediyorum ) bir kız bir şey söylese kendi hemcinsleri bile ona hemen siper alabiliyor düşman olabiliyor dedikodusunu çıkartabiliyor ve bundan daha da beterini yapıyor ve bu en ufak bir konuda bile olabiliyor çünkü acayip hemcinslerimiz var. Erkeklerin ortamları daha rahat bu yüzden onların bu tarz sorunları pek olmaz. Ama bu durum sadece flörtte falan geçerli değil hemen hemen her konuda geçerli maalesef, bu yüzden çoğu kadın kendini tamamen açamıyor bir insana güvenemiyor. Bizim ülkemiz de kadınlara çok kaftan biçiliyor ve tüm kadınlar birbirine destek olsa bunların hepsi ortadan kalkardı. Sen şu an bu ne alaka diyebilirsin ama bahsettiğin bu basit şeyin sebebi bile böyle büyük bir şey maalesef. Ha tabi her yerin kültürü de bir değil şimdi bazı yerlerde erkekler bile çok çekiniktir toplumsal baskı ve eleştiriler yüzünden ama genelde erkekler kadınlardan birçok konuda daha rahatlar. Bu bahsettiğin konuda da aynı rahatlık söz konusu.
12 Yorumla- +1 yıl
Ben sosyal medyada çok fazla insanla konuşup tanışmış biri olarak bunları söylüyorum ve şöyle de bir örnek verebilirim. Diyelim bir kız ve erkek tanışıyor ve zamanla samimi oluyorlar ama sonra aralarında bir anlaşmazlık olunca erkek hemen şey diyebilir " senin zaten kaç tane sevgilin olmuş sen kesin vermişsindir de şöyle böyle" diye konuşup gerçek yüzünü gösteriyor ve ben bunu bir kızın yaptığını pek görmedim mesela. Çünkü bizim toplumumuz da bu konularda da kadınlara daha çok yüklenildiği için ve erkekler de bunun bilincinde olduğundan bir kıza çok rahat konuşup yavşayabileceğini düşünüyor. Sonuçta kız dediğin böyledir şöyledir diye tabulara bakarak düşünüyor erkeklerin bir kısmı da. Bir kız hoşlandığını söylemek ister ama erkeğin ona o***pu vs demesinden endişelenir ve böyle düşünen çok kıza rastladım. Bunların hepsi toplumumuzun çürük kısmı yüzünden oluyor.
Soran+1 yılEvet yazdıklarınızda harfi harfine haklisiniz
Hani , nasıl diyeyim , bazı erkekler saklamaz , bazıları da saklar. Amma iki erkek tipi var. İkisinin de , ayrı ayrı açıklaması var ve o tiplere göre değişebiliyor duyguları saklayıp saklamama durumu. Nasıl? Şimdi onu söyleyeyim.
1 . Birincisi , utangaç erkekler var. Utangaç erkekler genelde , gerçekten aşık olduklarında saklayabiliyorlar veya basit bir flört meselesinde bile saklarlar. Çünkü ona cesaret edemezler. Yani , ya reddedileceklerini düşünüyorlar ya da kendilerinde bunu yapma cesareti bulamıyorlar. Mesela aşık olmak demeyelim de , sadece flört etmek isteseler bile , onu yapamıyorlar. Çünkü dediğim
gibi , kendilerinde bu cesareti bulamıyorlar. Bazense , gerçekten aşık olduklarında , reddedileceklerini düşünüyorlar.
2 . İkincisi , cesaretli erkekler var. Bu erkekler , ister flört , ister gerçekten aşık olma durumunda bile , gelip gerçekten her şeyi itiraf edebiliyorlar. Hatta reddedileceklerini önceden bilseler bile.10 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. Erkeklerin duyguları neden gizlesin? Erkeklerin duygularını gizlememek dürüsttür.. Çünkü kendi duygularıyla kendi düşünceleriyle kendi değerleriyle ifade ediyor ve sana açıkça söyler bu bir gizleme olayı yok. Dürüst insan olmak önemli.. bu tip kişilere bakabilmektir.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
105Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılGizleyen de var ki. Ben de bir kadınım mesela ama duygularımı fazla göstermek benlik değil. Güzel severim o ayrı konu ve hissettiririm ama mıç mıç olmak benlik değil ki zaten onun adı sevgi de değil
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
u +1 yılgizleyenleri vardır
21 Yorumla
Soran+1 yılGenel olarak gizlemezler diyorsun o zaman
Yani bazıları gizlemek isteyebilir ama bu konuda daha başarısız olurlar Çünkü bizim gibi detaycı değiller yani düz mantık yürürler
116 Yorumla
Soran+1 yılEvet bayağı duzler
+1 yılEdepsizlik edip şehvetini gizlemeyenleri kastediyorsan bu duygu değil. Birine azmak, ona karşı sevgi veya aşk beslediği anlamına gelmez. Bence sen sevgi ve duygunun tanımını bir gözden geçir eğer şehveti duygu sanıyorsan.
13 Yorumla
Soran+1 yılŞehvet değil yaa sevmekten bahsediyorum
- +1 yıl
Sevmek zaten gizlenmemeli bence. Gizleyenleri gördüm hep kuytu köşede sürünüyorlar. Sevdiklerini başkalarıyla izliyorlar. Bu zulme gerek yok
Soran+1 yılEvet doğru kesinlikle
+1 yılDuygularını söylemek açılmak konusunda aslında çoğu erkek gizliyor bende kadınların gizlemedipini düşünüyorum biriyle flört ederken direk cinselliğe çeviriyor kızlar 1 2 kere yaşamadım bunu sürekli aynı şey oluyor bence kadınlar gizlemiyor
12 Yorumla
Soran+1 yılBelkide insandan insana değişiyor. Ben çok güzel gizlerim
- +1 yıl
Tabikide size katılıyorum sanırım bana hep dürtüsel hareket eden kişiler denk geliyor
+1 yılGizlenmesi gereken bisey mi duygular? Bence kadinlar yanlış kafa yapısıyla büyütüldügu için gösterilmesi gerek olan duyguları gösterince garip algılıyorlar, yurt dışında mesela çıkma teklifi eden evlenme teklifi eden kadin sayısı bizimkilere oranla baya yüksek
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet maalesef yetiştirilme tarzı, çevre bu konuda çok önemli
Duygunun ana konusuna bağlı bu. Sevgi konuluysa gizler ama cinsellikse gizlemez. Sana 2. Konu denk geliyor sanırım sürekli
16 Yorumla
Soran+1 yılHayır 1. Si
Soran+1 yılAma bir erkek sevdiğini gerçekten gizlemez diye düşünüyorum
Soran+1 yılDoğrudur. İnsanlarda farklıdır
Doğrusun. Ben ihtiyaç duymuyorum çünkü duygu gizlemeye. Ne hissediyorsam şak diye yapıştırıyorum 😃 sonucu ne olacaksa olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılDüzsün yani 😂 en güzeli
+1 yılBen karsimdakinden emin olana kadar hic bir duyguyu belli etmeyi tercih etmiyorum
21 Yorumla
Soran+1 yılOda güzel
Gizli Üye(36-45)+1 yılBadboylar duygularını gizlerse gizemli açıklarsa dürüst sayılırlar. Diğer erkekler duygularını açıklasa ezik gizlese yalancı görülürler. Kadınların adaleti böyledir.
13 Yorumla
Soran+1 yılYok be öyle düşünme. Herkesin karakteri farklı
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler
+1 yılGenelde erkekler gizler duygularını gerçi bu durum kadınlarda da görülüyor biraz yetiştirilen, kalınan çevreye bağlı duygularını açıkça yaşamak yansıtmak zayıflık olarak görülebiliyor bundan ötürü gizleme gereği duyulabiliyor.
10 YorumlaErkekler duygularını gizleyebilir çünkü toplumda bazen duyguların açıkça ifade edilmesi konusunda olumsuz bir algı bulunabilir. Ancak, bu durum bireyin kişisel tercihlerine ve çevresine bağlı olarak değişebilir.
10 Yorumla
+1 yılBunu da nereden çıkardın asıl erkekler gizler duygularını
11 Yorumla
Soran+1 yılGözlemlerim o şekilde. Yanilabilirim tabi
1960 lardan beri gelen ikinci dalga feminizmin erkeklere karşı olan manipülasyonu sonucu günümüz erkeğinin geldiği durumdur. İncel katliamları, Okul baskınları ve kadına şiddetin giderek artması bu sonuçlardan sadece bazılarıdır.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yıliçinde durup dert olacağına dışarı çıksın mert olsun :D
11 Yorumla
Soran+1 yılDimi 😂
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİçine attıkları olaylarda vardır hepsini yansıtmayız ama bizler insan kaybetmeye alıştık belki onun için herşeyi dışarı vurmayı tercih ediyoruz
40 Yorumla
+1 yılProfesyonel olduğumuz için gizlediğimizi anlamıyorsunuz bile
52 Yorumla- +1 yıl
Profesyonel den başka anlamları da var bunun bide öyle bak 👀
- +1 yıl
Ne anlamları varmış Büşra hanım
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Gizlemek öğretilmez
mesela sen kızsın sana 4 5 yaşından itibaren ört kızım dur kızım sus kızım diyenler söyle oğlum göster oğlum aslan oğlum diyenler12 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar haklı bir yorum görmedim
Kişilik & Karakter konusunda 887 cevap paylaştı. Erkekler duygularını gizler ve kontrol altına alır, okul baskınları, tecavüzler cinayetler ve katliamlar. Bunların hepsi erkeklerin duygularını kontrol etmeyi bıraktığında ortaya çıkan şeyler.
10 Yorumla
+1 yılErkeğin de kadının da gizlememesi, duygu ve düşüncelerini konuşarak karşı tarafa anlatması en doğrusu. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır sözü boşuna söylenmemiş.
10 YorumlaGizleyenler odun olduğu için,
Gizlemeyenler ise arsız saygısız olduğu için. Yani onlarda ortası yok.21 Yorumla
+1 yılDogrusun. Biz kadinlar duygusalligi birakip mantikli baktigimizda gercekleri gorebiliyoruz ancak. Ama onlar cok acik ve netler aslinda.
10 Yorumla
+1 yılBelki o gerçek duyguları değildir. Menfaati için olmadığı biri gibi davranan insan çok. Cinsiyeti yok bu işin, sadece inanan ve güvenen taraf var.
10 YorumlaGerek duymadıkları için. Biz kadınlar bu konuda fazla kasıyoruz. Bir insan neden duygularını gizleme ihtiyacı duyar?
10 YorumlaDoğru, zaten erkek gizlememeli ki bir ilişki için adım atabilsin yoksa bu ülkede kadından hiç adım atmıyor🤣
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 692 cevap paylaştı. İlk olarak duygumu neden gizlemem gerekiyor?
Gizkesen dert oluyor, gizlemesen dert oluyor. Ne istediğinize karar vermeniz gerek. Gizlemem isteyen bal gibi de gizliyor. O sebeple ruhun bile duymadan bir çok şey olabiliyor mesela, ne yazık ki.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBenim dışımdaki ile içimdeki arasinda dağlar kadar fark var
20 Yorumla
+1 yılYanlışsın asıl kadınlar duygularını sürekli anlatır. Erkeklerin çoğu duygularını saklar
20 Yorumla
+1 yıl“Kadınlar sadece yakışıklı, zengin, statü sahibi erkeklerle birlikte olurken erkekler tüm kadınlarla birlikte olabiliyor ve bu da dezavantajlı erkeklerin yalnız kalmasına yol açıyor…
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır bu her kadın için geçerli değil. Lütfen genelleme yapmayın
- +1 yıl
%98
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ya bende bunu anlamıyorum duygularımızı söylüyoruz neden gizlemiyor sunuz dersiniz gizleriz niye söylemiyor sunuz biz nerden bileceğiz dersiniz anlamadık ki ne yapalım biz ☺☺
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim demek istediğim söylemek değil direkt belli etmek
Soran+1 yılAnladım teşekkürler
+1 yılO anı yaşamak isterler fakat bu erkekten erkeğe de değişir ya bence
10 YorumlaYoo ben istesemde gözlerim duygularımı çok fazla belli edemem
10 Yorumla
+1 yılSoru doğru ama cevaplar neden yanlış ☺️ cvpların geneli huylar hisler ve duygular değil
10 Yorumla
+1 yılGizleyen de var gizlemeyen de fakat bence şeffaf olmak her zaman iyidir.
10 Yorumla
+1 yılBende bunun tam tersini zannediyorum. Erkek duygularını gizliyor yaa. ya da bana hep öyle erkekler denk geliyor
13 Yorumla
Soran+1 yılDediğimin tersine olanında vardır illa ki
- +1 yıl
Çok merak ettim nasıl paylaşıyor duygularını. Nasıl davranıyor?
Soran+1 yılHal ve hareketlerinden belli oluyor, ses titremesi, yüz kızarması vs
+1 yılÇok vicdanları var ya ondan herkesi alabliorlar kalplerine 😂😂😂
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 887 cevap paylaştı. Evet çünkü biz delikanlı adamız… siz sonuna kadar gizler ama sevgili gibi trip atarsınız
10 YorumlaDünya kısa, bazı şeyleri anlayana kadar zaman geçiyor çok geç olabiliyor. Net, şeffaf olmak lazım:D
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılNeden gizlesinler ki. Kimse duygusunu gizleyerek yaşamak zorunda değil
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Evet doğrusun, sen bir şey istesen belli etmezmisin.
10 Yorumla
+1 yılGözlemlerinde yanlışın var"sadece gerçek efendi" erkekler gizlemez geriye kalan çoğu erkek pekala gizliyor
08 Yorumla- +1 yıl
Sorunun cevabına gelince ben kendi adıma konuşuyorum Allah'ın bildiğini kulundan neden saklayayım ben ticaret ilişkisi istemiyorum ki...
Soran+1 yılGerçekten sevenler mi gizlemez yani
- +1 yıl
Bence öyle gerçekten seven insanın sevdiğinden gizlemek isteyebileceği şey olamaz... Gerçekten seven insan kalpten sever sevdiğine kıymet verir üzmez bir kere ve bu kıymet dünyanın en pahalı şeyidir, sözde pahalı olan hiçbir şeyle satın alınamaz.
Soran+1 yılAnladım teşekkürler 🙏
- +1 yıl
Bir yerde okumuştum kadınlar "anladım diyorsa" aslında şunu diyorlarmış "anlamadım, anlamakta istemiyorum" bu doğru mu?
Soran+1 yılHer zaman değil yaa 😊
- +1 yıl
Peki gerçekten söylemek istediğim şeyleri anladın mı?
Soran+1 yılTabi ki
+1 yılBen sevgilime aşık olduğum'da fazla gizliyemedim ve her riske karşı yinede açıldım
12 Yorumla
Soran+1 yılYaa sonuç ne oldu peki
- +1 yıl
şu an benim sevgilim oluyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılGizler. Güçlü görünmek için. bazıları becerir bazıları kendini kandır
20 Yorumla
+1 yılErkeklerin duyguları bizim kadar yoğun yaşamaya kabiliyeti yoktur. Bir erkek bir duygu sergiliyorlarsa bir amacı vardır. Amaç odaklı onlar
00 YorumlaAcik olmak en guzeli de ben geneldee heyecan yapiyorum ya soylerken kafamdakini aktaramiyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu konuda kadın kadar çekinmezler ve düşünmezler
10 YorumlaTam tersi aslında erkekler duygularını açıklayamaz ispat edemez
10 Yorumla
+1 yılBiz dost doğruyu satmıyoruz Yani doğru gidiyoruz doğru geliyoruz yapacak bir şey yok
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılNasıl mesela?
14 Yorumla
Soran+1 yılMesela birinden hoslanmissa gizlemez
- +1 yıl
Ehh tamda öyle denemez yani herkes için öyle denemez
Soran+1 yılTabi ki herkes farklı
- +1 yıl
Evet. Nasılsın? Gecen nasıl geçiyor?
E gizlemeye gerek yok da ondan. Gizlemek istedikten sonra duygulara sahip olmanın ne anlamı var? Bu nası bi manyaklık?
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Ben gizlerim açık etmek acizliktir
12 Yorumla
Soran+1 yılNeden acizlik
+1 yılBen safım gizlemem 😀
11 Yorumla
Soran+1 yılGizlemeyenler saf mi oluyor 😂
Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Erkekler kadınlardan daha dürüst çünkü
13 Yorumla
Soran+1 yılAlakasız
Soran+1 yılYani genelleme yapmak mantıksız
Yanlış erkekler daha çok gizliyor
11 Yorumla
Soran+1 yılBilemedim valla
+1 yılO kapasiteye sahip değiller
12 Yorumla
Soran+1 yılSaklayamiyorlar değil mi
+1 yılÜçkağıtçılık , karaktersizlik, sadakatsizlik, sadık değilsiniz daha gibi gibi gibi
10 Yorumla
+1 yılBunun cinsiyetle bir ilgisi yok ki. Duygular gizlenerek yaşanamaz çünkü
10 YorumlaYani bence kişiden kişiye değişir ben mesela göstermiyorum
10 Yorumla
+1 yılÇok iyi gizleyenler var. Bizim okuldan biri iki sene kızı takip etmiş sevmiş söylemiş
10 Yorumla
+1 yılCunku yetiştirilme tarzı olarak duyguları daha fazla umursanir , sinirlenince üstüne gelinmez
10 Yorumla- Devamını Gör (100)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat