+1 yılÇözümlerin hiç biri bana doğru gelmiyor. Allah yardımcın olsun öncelikle. Biz anne ve babamızdan sevgi ve saygı görmek lüks değil haktır. Dünyaya getirmekle bitmez.
Evlenmek Tek çözüm : Eğer sevdiğin güvendiğin biri ise evlenirsin aksi halde babanla yaşadığın sorununun aynısını orda yaşarsın.
Kaderin bu : Kaderin bu da demek istemiyorum.
Her ailede yoktur nadir ailede vardır kesinlikle doğru bulmuyorum suçtur. Suç duyurusunda bulun diyeceğim ama bu anladığım kadarıyla sen istemezsin. Aile büyüklerini devreye sok babanın çekindiği biri varsa.
Bir hastalık uydur gerekirse doktorlarla durumunu anlatıp yardım isteye bilirsin. Durumunun hassas olduğu dikkat edilemesi gerektiği stresten uzak durması tarzında birşey olabilir. Sana dokunmaya kalktığında hastalığın senin kalkanın olabilir.02 Yorumla
Soran+1 yıltskler yorum icin
- +1 yıl
rica ederim umarım mutlu ve huzurlu günleri en kısa sürede yaşarsınız.
En İyi Cevaplar
Durumunu çok iyi anlıyorum çektiğin şeyleri bir sen birde Allah bilir, kime anlatsan anlamaz, eşşekten düşenin halini eşşekten düşen anlar misali,
Bu durum kaderin değil hayatı daha iyi bir şekilde tanıyorsun, senin yaşındaki arkadaşların seni anlamıyor, onlar yanında cocuk gibi kalıyor demi.
O yüzden olgunluğunu senin için bir fırsata dönüştürelim, beyninde tek olumsuz düşünce bırakmamalısın, eğitim durumunu ilerletip, kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmalısın, kesinlikle korkma yalnızlıktan.06 Yorumla
Soran+1 yılevet oyle, okdr olgunumki okdr cok sey yasadimki bu 20 yilda kucuk yaslardan. Ailem kotu degil. sana simdi diyememki 24 saat siddet hayir bu yalan olur. babam iyi bir insandir kotu degil,yilardir hep calisti bizim icin. bir dedimizi iki etmedi. yemedi yedirdi bna kardeslerime, yeri geldi ac kaldi. paramizi eksik etmedi, isteklerimizi eksik etmedi. ama okdr sinirliki bir kere bile sarilmadim.
bana vurmasina sikayetci degilim, iki acir sonra diner acisi, ama sozleri ve ona birkere sarilamamam- +1 yıl
Evet ama şöyle düşün, sen şu yaşında birşylerin farkına varmışın, yani bu insanlık hali baban bu gibi şeylerin farkında depil, belkide piskolojikmen sorunlu, bunu kendine dert etme yerine onu bu sekilde kabullenip sevmeyi denesen, veya onun için birşeyle ryapmayı denesen, o bu yaptıklarının belkide farkında değil ama sen farkındasın o yüzden bu konuya takılmak yerine çözüm üretmelisin.
Soran+1 yılfarkinda yaptiklarinin, beni maf ediyor sonra, gelip ayaklarima kapaniyor
Soran+1 yılalkolu tek oyle degil
Evlenmek tek çözüm şıkkı var tabiki o degil yagmurdan kaçıp doluya tutulursun genelde bu gibi durumlarda bıde koca dayagı yersın
kaderın bu degil kader degil degiştirmek elinde aslında sadece cesarete bakar birazda bu işler benım kız arkadasımda şiddet goruyordu arkasında maddı destek saglıcak bırıde yoktu evlenmedıde ama evı terk ettı kalacak yer illa kı bulunur bulunuyor bı ıse gırdı hem parasını kaazandı hem okudu kısacası cesaret gerek
her ailede vardır yazmıssın hayır her ailede yoktur .. olmaması gerekır zaten00 Yorumla
bir baba öz evladına nasıl yapar bunu.bak evlilik kurtuluş değil sakın böyle bir hata yapma.bu senin kaderinde değil.eğer şiddete mağruz kalıyor ve bu duruma annende sessiz kalıyorsa annende baban kadar hatalıdır benim gözümde.söyle annene ya babanla konuşsun yada şikayetini bildir polise.gencecik bir kızsın kabul etme böyle bir davranışı..
04 Yorumla
Soran+1 yılbabam icmiyincede oyle. polise sikayet edemem o neolursa olsun babam. cok fedakar bir insan ama cok sinirli
Soran+1 yıl20 yasindayim ben ama kendimi 30 yasinda olgun bir insan gibi hisediyorum dedim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
cok dua etmek lazim, Allah sabir versin.
bizde kendi derdimize uzuluyoruz ama yine de cok sukur halimize.
bence bi kac sey deneyebilirsin.
1) ictigi zaman odanin kapisini kilitleyip hic disari cikmayabilirsin
2) gerekirse ickisine uyku hapi falan atabilirsin en azindan size zarari dokunmasin.
3) polise sikayet edebilirsin ama bu durumu daha kotu yapabilir.
4) aile buyuklerine soylemek.
5) abin falan yok mu veya amca/hala/babanne falan onlar bisi yapabilir belki
6) mahallenin serserilerine para verip dovdurmek, dayak yemek nasil gorsun bence.\
not: heryere para vermek falan yazmissin. para ile babalik olmuyo. gel ben parani verim benim kizim ol desem senin baban mi olcam simdi?
not 2: dovdurme fikri cok mantikli geldi hea :)10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılzor bir günesin diyebilirim, ancak babana sizleri yeniden hatırlatman gerekli. zaten babanın iyi olduğunu belirtmişsin, tek yapman gereken alkolle olan bağını koparmak için aile bağlarını kullanmak bence. bu onun fikir ve düşüncelerini değiştirecektir.
02 Yorumla
Soran+1 yılAlkolu olmiyincada ayni
- +1 yıl
değerinizi anladığından şüpheliyim bu durumda, ama yalnızlığı hissettirirseniz belki değerinizi anlayacaktır.
Allahimm,su anda dusundugum sey su ,ya cocuklarin evlatlarin,bizim sucumuz ne ya,allahtan gelen kedere,uzuntuye gerek yoksuzluga katlaniriz,cok sukur yinede halimize ,ama sevgisizlik bu siddet neden,babalarin bazilari,aylesine saip cikmayi bilmiyo mu yaa ..ne diyim allahim sabir versin..bol bol dua et
03 Yorumla
Soran+1 yılyilardir hep calisti bizim icin. bir dedimizi iki etmedi. yemedi yedirdi bna kardeslerime, yeri geldi ac kaldi. paramizi eksik etmedi, isteklerimizi eksik etmedi. ama okdr sinirliki bir kere bile sarilmadim. iki aci sonra diner ama sozler varya bir dokunurki insana. anlatamiyorum gercekten sozler yeterli degil.
- +1 yıl
Benim babamda oyleydi,ben babama oyle duskundum ki ...canimi verirdim aylem icin...o ne yapti bilyomusun...annemle ayrildiktan sonra ...beni arayip onun artik bi kizi olmadigini onu rahatsiz etmememi soyledi sirf baskasinla evlenicegi icin...ben buna bile katlaniyoken uzulme gecer otur konus babanla,onun senin icin cok degerli olgugunu soyle...birbirinizi bi gun kaybederseniz...ozmn acin daha buyuk olur...
Soran+1 yılbabam benim ne durumda oldugumu biliyor, ne krizleri gecirdim ben
+1 yılBenim babamda aynı profilde her akşam içenlerden ama şükür ki şiddet uygulamıyor.İçki etkilemiyor çünkü ama yataktan kalkıp sabaha kadar muhabbetini dinlemek zorunda kalıyorum. İçtiği zaman ayık değil sanırım ha çok mu sarhoş oluyor? Tek çözüm konuşmak bence.ama ayıkken. Ve huyuna gitmek.
01 Yorumla
Soran+1 yıltsk ederim mantikli ama konusamiyorum beni dinlemiyor. hani tek beni dinlemese dicem bende sorun ama kimseyi dinlemez hep o haklidir, burda ergen tripleri yapmak istemiyorum ama gercekten herkezle cok iyi anlasan biriyimdir sorun ne anlamadim
sakın ondan kurtulmak için hemen biriyle evlenme. Daha beterine denk gelirsin. Çalışmaya başla, kendi paranı kazan. Arkadaş çevrenden iyi bir erkek bul. Evlenmeden önce eşin olacak erkeğe bu durumu da anlat. Asla tahammul edemeyeceğini de söyle. Kadına değer veren biriyle evlenirsin umarım.
00 Yorumla
+1 yılAkraban falan yok mu? Hangi üniversiteyi bitirdin? Ekonomik özgürlüğünü ele alabilecek yaştasın, bunu belli kuurmlara iletsen iş konusunda da yardım ederler diye umuyorum. Şiddet gören kadınlara tanınan haklardan faydalanmanı tavsiye ederim, bunu çekmek zorunda değilsin. Ev güvende olmak demektir, şiddet görüyorsan babanın evi de olsa güvende sayılmazsın.
03 Yorumla
Soran+1 yılbabami tanisan kimseye deme bisi derdin. bu seferde elalem sorunu var.
- +1 yıl
iddet görüyorsun ya, elalem buna bi şey demiyor da tertemiz hayat kurmana mı bi şey diyecekmiş? bisktipgtsinler.
Soran+1 yılbak biliyorum cok kolay saniyorsun ama yerimde olsan bukdr kolay degil. babam kotu bir insan degil. ac kaldi yeri gelince, isinde gucunde biri ama iste bu ustumdeki baski
tatlım biraz sabret çünkü yağmurdan kaçarken doluya tutulmakta var evlenmek çözüm değil.
Önce okulunu bitir işini gücünü eline al ondan sonra aklı selim yollara çık sabır azcık sabır..
Bu arada polise de gidebilirsin ne bileyim ..02 Yorumla
Soran+1 yılgencliyim neolucak, pskoljim. babami sikayet edemem
Şıklardaki her şey geçici çözümler. Alkol giren evde zaten bereket olmaz size şiddet uygulamasa da. Babana nasıl alkolü bıraktırabiliriz onu düşünmemiz lazım. Bir aile büyüğü varsa yardım alın. Babanızın söz dinleyebileceği birileri mutlaka vardır.
11 Yorumla
Soran+1 yılyildir icene durduramazsin. emin ol. babamla iliskim kesik
Evlenmek cozum degil, sacmalik.
Senin kaderin baba dayagi yemek degil.
Her ailede yok boyle seyler.
O yuzden, polise gidip sikayette bulunabilirsin.Ayri eve cikmaktan korkuyorsan uzaklastirma isteyebilirsin.Baska bir yol ise akrabalar olur amca,dayi kim varsa anlat onlar bi cozum buldunlar.00 YorumlaTÖBE YARABBİM ALKOLÜ KESMESİ LAZIM. GEREKİYORSA TEDAVİ GÖRDÜRÜN
BAKTIN ODA MI OLMADI EVE GELİR GELMEZ UYKU İLACI VER... ZIBARSIN DEFOLSUN.
KUSURA BAKMA :s05 Yorumla
Soran+1 yılalkolu olmiyinca yine ayni. alkolu tek daha sinirli bisi fark etmior
Soran+1 yılgencliyim? o seneler arasindaki pskoljim? zamanim?
Soran+1 yıltsk ederim arkadasim ama inanki sandigin kdr hic kolay degil bu isler. sabir diyorum kendime baska birsey degil
+1 yılaynı sorunları paylaşan binlerce aile var. aile içi şiddet suçtur. kısaca 155 i araman yeterli olayı resmiyete taşıyın bak bakalım baban bi evden 6 ay uzaklassın sana bir kelime bile edebiliyor mu
13 Yorumla
Soran+1 yılyapamam babama bunu.
- +1 yıl
yapamam babama bunu . ama baban yapar sana bunu şiddeti dayağı ya nerede yaşıyorsun sen kardeş hangi dünyada varmı böyle bir hayat bende bir babayım çocuklarım gece saat 3 e kadar uyumuyor onlar için gözümübile kırpmıyorum uykusuz geceler geciriyorum nerede böyle bir dünya.
unide ailenle mi kalıyosun öyle değilse eve pek uğrama bu olaylardan kaçmak için evlenme sakın daha kötü bi eş seçebilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılailemle kaliyorum, kalmasam yasamam zaten bunlari.
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. bunlar nasıl şıklar ya? gerçekten düşündüğün çözüm seçeneklerin bunlar mı?
11 Yorumla
Soran+1 yılGenelde bunlar soylendi bana onlari yazdim.
Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Okulunu bitir mesleğini işini eline al.Annenlerle ayrı eve .çık.
06 Yorumla
Soran+1 yılannem babam zaten birler. o onsuz yapamaz oda onsuz.
Soran+1 yılkafayi yememek istiyorum
Soran+1 yılyaklasmiyorum o bulasiyio
bir çözüm mutlaka vardır. hukuki olarak suç duyurusunda bile bulunabilirsin.
04 Yorumla
Soran+1 yılbabam yapamam. neolursa olsun kotu bir insan degil gercekten. bir dedimizi eksik etmedi, hep calisti edindi,. ac kaldi yeri gelince. cok caliskan ve ailesine cok bagli ama bana kurdugu bu iliski omrumden omur aldi
Soran+1 yılyasimi geciyor ? 20 yasindayim:( kucuyum daha. gormem gereken cok ulke var, tanimam gereken cok insan.
+1 yıloturup allaha dua edeceksi allahım babamı bu yoldan al. diye sonra oturup babanla konusacaksın içki içmeden önce sana şiddet uyguluyorsa odaya kaç yine dövüyosa polise de başka çaren yok
00 YorumlaBaban eve gelince odana git uyu.
Neden şiddet uyguluyo peki? Ne yaptığın için kızıyor mesela?02 Yorumla
Soran+1 yılarkadasim, babam oyle biriki nasil anlaticami gercekten bilmiyorum. Cok iyi bir insan. yemedi yedirdi, icmedi icirdi , bir dedimizi eksik etmedi. aile iliskisine cok onem veren biri ama yaptigim her hareket ona batiyor. odama gidemiyorum. kendi odam var o gelince eve odamda kalirsam bagirip cagriyor bana.
Kişilik & Karakter konusunda 546 cevap paylaştı. bişey söyleyipte yanlış yönlendirmek istemem okulunu bitirip ekonomik özgürlüğünü kazanman en mantıklısı
02 Yorumla
Soran+1 yılgencliyim?
+1 yılŞikayet et. Uzak durmaya çalış. İçmek bahane, seni dövesi varmıştır. Brnde içki mkullandımama kendimde değilim deyip kimseye sataşmadım. Yaptığı herşeyin farkındadır. Ayılınca ne diyor bu duruma?
08 Yorumla
Soran+1 yılbabam nasil ederim , yapamam
- +1 yıl
Ama sana zarar veriyor. Hagi sıklıkla yapıyor bu işi?
Soran+1 yılsiddet tek vurmak degil soz olarakta, kardeslerim yaninda beni asaliyor vs. kac kere intar etmek istedim ama kucuk kiz kardeslerim var. onlara tek soz getirdmiyorum ama olan bana oluyor
- +1 yıl
Elbet yaptıklarından pişmanlık duyacaktır. Kaç yalında baban? Annen ne diyor bu duruma?
Soran+1 yılbak gercekten babam kotu biri degil. yemedi yediren bir babadi. bir dedimizi eksik etmedi. ailemize cok onem veren biri. bagriip dover sonra ayaklarima kapanir uzulen bir adam. ama gercekten beynim kaldirmiyor. annem kiziyor ona ama banada yuz vermek istemiyor. zamaninda bir kac hata yaptim ama bana gore hata degildi, yuzume vurup isyan ediyorlar
- +1 yıl
Elbette kötü değildir. Belki psikolojik sıkıntılar yaşıyor olabilir baban. Eğer iyi birini bulursan Evlenebilirsin. Yada bir iş bulup çalışsan...
Soran+1 yılhem calisip hem okuyorum ben. babam yuzunden calisiyorum. hafi ici hergun unideyim, hafta sonu calisiyorum ama aksamlari bogusuyorum bu streslerle
- +1 yıl
of yaaaaa. Sen bendende kötü gibisin.
+1 yıleger sevdigin ve inandigin bir kişi varsa evlen çok üzüldüm allah yardım eder inş
05 Yorumla
Soran+1 yılevlenmeme izin vermezler. unim bitmeden. evlenmek istemiyorum dogrusu. ben oyle evliliye duskun bir kiz degilim. elbet ayaklarimin ustune basip hayatin kayifini cikartmak istiyenlerdenim ama tek cozum o gibi oda 5 6 sene sonra
- +1 yıl
eger bi doktorla konuşş durumunu anlat böyle bişey desin. allah korusun bi hastalık desin babana desin. Ve babanla konuşsun eger babanı ikna edebilecek birisi lazm hiçbirşey olmassa tek çaren allaha elini açıp ve dua etmektir. bunu de
Soran+1 yıloyunlara kalkmak istemiyorum, dua etmek daha mantikli tskler
- +1 yıl
önemli degil bak güzel güzel dualar var dinimizde kuranda başın sıkıştıkça oku namaz kıl elini allaha aç kalbinden dua et emin ol eger dogru yoldaysan allah ztn sana yardım eder.
Soran+1 yılben duami kalbimden ederim, allahim kalbimin atigi heryer benim icin.
- Kişilik & Karakter konusunda 586 cevap paylaştı.
+1 yılyedirip içirmeyle babalık olmaz. senin baban iskele babası bile olamaz. bas şikayeti babana.
00 Yorumla
+1 yılbu sorudan anketmi olur inanmıyorum sana atıyorssun hem neden annene diyilde sana siddet uyguluyor ilk defa duyuyorum
00 Yorumlakarakola sikayet et. altı ay evden uzaklastırıyorlar benim bildigim.
00 Yorumla
+1 yıl"Evlenmek tek çözüm" yerine "kendi ayakların üstünde dur" seçeneğini görmek isterdim.
01 Yorumla
Soran+1 yılgencliyim ?
Aynısı 15-20 yıl benim babamda oluyordu,şimdi kurtuldu.Burada yazsam gülünmesinden korkuyorum.
00 Yorumla
+1 yılpolisss nasıl bı baba lann o nerdensın sole gelıp babanın azını burnunu kırıyım
22 Yorumla
Soran+1 yılne olursa olsun babam sikayet edemem
- +1 yıl
o zamn sole bn doveyım babanııı
+1 yılbir cok ailede sorunlar vardir ama evlilik tek cozum gibi geldi
00 YorumlaHukuki yollarla bir çözüm bulman daha iyi. Ülkemizde hukuk değil guguk var, o da ayrı mesele.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 523 cevap paylaştı. üni.yi bitirip kendi hayatını kuracaksın
03 Yorumla
Soran+1 yılama gencliyim?
Soran+1 yılgencliyim ? zamanim? omrumun en deli donemi?
+1 yılarkadaslarinla eve cik.
04 Yorumla
Soran+1 yılboyle bir babam var diyorum bana eve cik diyorsun birakcakmi saniosun
- +1 yıl
30 yasinda olgun bir kadinsin. ne demek babam birakir mi? once cocuk halinden kurtul kafa tutmayi ogren. hot demeyi bilmen lazim annen, baban dahi olsa.
Soran+1 yıl30 yasinda degilim. 20yim. 30 yasinda bir kadin gibiyim demek istedim
- +1 yıl
ben de onu kastettim. oyle hissediyorsan oyle davran. 30 yasinda gibi olan kisi boyle cocuk gibi davranmaz. annem babam diye her dedigine, yaptigina he denmez. evet bir cok seyden kismislardir vs ama. bu onlarin tercihi. 18i gectin mi olay bitmistir.
böyle bi soruda anket yapman garip geldi
01 Yorumla
Soran+1 yılgelicek cevaplari biliyorum cunku
+1 yılokulunu bitir evden ayrıl
02 Yorumla
Soran+1 yılgencliyim?
- +1 yıl
+1
evlen kurtul bu adamdan
07 Yorumla
Soran+1 yılevlenmekmi cok kucuyum
Soran+1 yıl20
Soran+1 yılben 20 yasinda evlenemem. 20 yildir bir adama katlandim, simdi evlenip ( sevsemde ) bir erkeye kendimi adayamam. olgunum ama hazir degilim. okuyorum evet
Soran+1 yılgencliyim?
şikayet edeceksin polisee
11 Yorumla
Soran+1 yılbabam edemem
+1 yıltek çözümü var babanın alkol tedavisi görmesi.
02 Yorumla
Soran+1 yılbabam alkol icmiyincede ayni
- +1 yıl
o zaman hangi haliyle az şiddet uyguluyorsa ailece ona yönelin:D:D ya ortada bi alkol ve buna bağlı psikolojik bir sorun var ve bunun çareside burda değil dostum:)
+1 yılsabır sabır başaka yapacak bir şey yok
02 Yorumla
Soran+1 yıltsk ederim amin
- +1 yıl
gün gelir o pişaman olur anne baba da her zaman bulunmaz
allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılyaşın 20 mi 30 mu önce ona bi karar verde
01 Yorumla
Soran+1 yıl20 yasindayim dedim ama kendimi 30 yasinda olgun kadin gibi hisediyorum dedim, bu durumda onemli olan konu degil o
ayıkken nasıl peki?
07 Yorumla
Soran+1 yılyine oyle bisi fark etmiyor
Soran+1 yılkonusamiyorum, tek ben degil kimse, dogru duzgun tek bir arkadasi yok. kendini hep hakli sanar. isinde gucunde bir insandir. paramizi isteklerimizi eksik etmedi ama bu piskolojk baski omrumden omur aliyor
Soran+1 yılben yurt disinda yasiyorum. akrabalar var burda, ama herkez birbirinin kotulugunu istiyor yemin ederim. herkez benim ailemde bisi ciksinda cerez edelim diyor
Soran+1 yılamin..
polise şikayet et.
06 Yorumla
Soran+1 yılne olursa olsun babam
Soran+1 yılelalem diye busefer yine bulasir babam.
Soran+1 yılkotu. cok kotu inan.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılgit şikayet et
00 Yorumla Evlenmek tek cozum
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yıldurum nasl
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evlenmek tek cozum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenmek tek cozum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası