Bu aralar duyduğum en çok sözlerden bir tanesi -Ay şu çocuk çok cool. Cool ne demek ya?
-Yok böyle birisi daha şunun coolluğuna bak ya gibi saçma sözler duyuyorum özellikle de sosyal paylaşım alanlarında ... Yazılışının bile doğru olup olmadığını bilmediğim cool ne demektir (kuul olmak, kuul ne demek?)ve nasıl olan kişilere cool deniliyor açıklar mısınız :) ? Cool olmak ne demek? Kuul nasıl yazılır, cool mu kuul mu?cool olmak ne demek
Aslında birçok farklı anlamı var ve bağlama göre değişiklik gösteriyor. Genellikle bir şeyin ya da birinin havalı, ilgi çekici veya etkileyici olduğunu ifade etmek için kullanılır. Mesela bir arkadaşınız yeni bir telefon aldığında "Vay, bu çok cool!" diyebilirsiniz. Burada cool'un anlamı havalı veya göz alıcı gibi bir şey.
Ayrıca, birinin sakin, rahat veya stres altında bile kontrollü olduğunu ifade etmek için de kullanılabilir. Örneğin, birisi zor bir durumda sakin kaldığında, "Sen gerçekten cool birisin" diyebilirsiniz. Bu durumda, cool daha çok sakin veya kendine hakim anlamına gelir.
Cool İnsan Ne Demek?
Cool insan ifadesi, genellikle rahat, kendine güvenen, sakin ve etkileyici bir kişilik tarif etmek için kullanılır. Bu tür insanlar, genellikle stresli durumlarda bile sakin kalmayı başarabilirler ve çevrelerindeki insanlar tarafından genellikle saygı görürler. Ayrıca, cool insanlar genellikle trendlere uyum sağlayabilir, kendi tarzlarına sahiptirler ve sosyal ortamlarda rahat davranışlar sergileyebilirler.
Bunun yanı sıra, cool olmak sadece dış görünüşle veya popülerlikle ilgili değildir; aynı zamanda kişinin tavırları, davranışları ve diğer insanlarla olan etkileşimleriyle de ilgilidir. Cool bir insan genellikle arkadaş canlısı, açık fikirli ve olumlu bir tutuma sahip olur. Onlar, genellikle diğer insanlar tarafından hoş bulunan, rahat ve çekici kişilik özelliklerine sahip kişilerdir.
Cool Bir İnsan Nasıl Olunur?
Cool olmak tamamen kişisel bir algı meselesidir ve herkesin cool olarak tanımladığı şey farklıdır. Kendi versiyonunu yaratmak, en iyi yol olacaktır. Cool olmak, başkalarının gözünde nasıl göründüğünden çok, kendini nasıl hissettiğinle ilgilidir. Kendine güven, rahat ol ve kendi yolunu çiz! Cool olmak, aslında kişisel bir yolculuk ve kendine has bir tarzın yansıması demek. Cool olmak istiyorsan:
Cool olmanın anahtarlarından biri kendine güvenmektir. Kendin ol, kendinle barışık ol ve kendine güvendiğini göster.
Cool insanlar genellikle rahat ve sakin olurlar. Stresli durumlarda bile sakin kalmayı başarabilirler.
Yeni fikirlere ve farklı bakış açılarına açık olmak, cool bir insan olmanın önemli bir parçasıdır. Empati kurabilen ve başkalarının görüşlerine saygı gösteren biri ol.
İyi bir dinleyici ol ve düşüncelerini açıkça ifade et. İnsanlarla etkili bir şekilde iletişim kurabilmek, cool bir tavır sergilemenin önemli bir yönüdür.
Cool insanlar genellikle kendi moda ve stil anlayışlarına sahiptirler. Kendi tarzını yarat ve onu güvenle taşı.
Pozitif ve olumlu bir tutum sergilemek, insanların seni cool bulmasını sağlayabilir. İyimser ol ve insanlara karşı nazik davran.
Yeni şeyler öğrenmeye ve deneyimlemeye açık ol. Bu, sana daha geniş bir perspektif kazandırır ve insanlarla ortak konular bulmanda yardımcı olur.
En önemlisi, yapmacık olmamak. Cool olmak, başkalarını taklit etmek değil, kendin olmakla ilgilidir. Kendi değerlerine ve inançlarına sadık kal.
Soru +1 yıl önce sorulmuş olmasına rağmen enerjisi yüksek olduğu için koştum geldim uzaklardan 😊😊 Efendim cool olmak serin kanlı, soğuk mizaçlı, rahat, havalı, umursamaz insanlar için kullanılır anlamı da budur. Şimdiki jenerasyon cool olmak için kasıldıkça kasılıyor oysa neşeli, heyecanlı, aktif, ruhen sıcak, duygularını ifade etmekten çekinmeyen kişiler zoraki bir cool görünme çabası içerisindeler. Bilmezler ki coolluk daha çok yaradılışla ilgili bir tanımdır. Çabasız, zahmetsiz, kolay kazanılan, kendinden gerçekleşmiş gibi duran her şey coolluğun bir alt zeminini hazırlar üst zemininde daha ağır, olgun, dik bir duruş, sert/katı görünümle piramit tamamlanır. Genelde bu tarz insanların suratı sirke satar, enerjileri düşük, sürekli bunalım takılırlar, oldukça karamsarlardır. Kendi dünyalarında yaşarlar fakat kendilerine her konuda çok güvenirler. Burnundan kıl aldırmayan, mızmız yapıları vardır. Onlara yaranmak, memnun etmeye çalışmak imkansızdır. Duygularında içe kapanık, olaylar karşısında duyarsız ve fazla rahat davranırlar. Zor insanlardır çoğunu keşfettikçe ruhsuz birer makine olduklarını düşünmeye başlarsın.
Hahaha güzel soru :D Cidden aşırı kullanılıyor cool olmak kelimesi. Aslında bizdeki anlamı havalı olmak. Cool olduğumu düşünmüyorum ama etrafımda olan ve "vay be ne cool" dediğim kişilerin birkaç özelliği var. Peki cool nedir, cool olmak ne demek, kimlere cool denir?
Cool insanlar o zamanın dilini konuşmasını bilir.
"âlâ, kellesi kesile!" diyen birinin 2020'de pek işi yok tahmin edersin ki. O yüzden o dönem "cool" kelimesini kullanmayı gerektiriyorsa, o da kullanır. Ama ergence değil, yeri geldiğinde kullanır tabii ki.
Cool olmak için çok çalışmaz.
Ya da belki çalışmış görünmezler. :) Çünkü eğer cool olmak için çaba sarf ediyorsa cool görünmeyi bırakıyor, sahte görünüyor.
Olaylar hakkında aşırı heyecanlanmaz, çok yüksek sesle konuşmaz, gereksiz dikkat çekmez.
Bence en önemlisi bu. Çok tiz sesli birinin cool olabileceğini düşünmüyorum, çünkü anlamı gereği soğuk, serin olması gerekiyor insanın. Her şeye heyecanlanan, dikkat çeken, yüksek sesli kahkahalar atan biri çok da cool olmuyor.
Cool olmak ne demek dersen açıklayayım, cool olmak bir yaşam tarzıdır. Cool olmak sakin bir yaşam diyenler var ama şahsen cool olmak zamanı geldiğinde mantıklı bir biçimde eğlenebilen ama aynı zamanda da kendine hakim olan etkileyici ve hoş bir yaşam tarzı. Cool olmak icin nasil davranilmali peki, o da şöyle, cool olmak için biraz daha soğuk olman lazım, adından da anlayabileceğin gibi. Yani biri sana baktıysa göz kırptıysa heyecanlanma hemen gülümseme yandan yandan, bıyık altından gül geç.
Cool kelimesi İngilizcedir, serin, soğuk, klas gibi anlamlar için kullanılır. Kişiler arasında yakıştırılan cool kelimesinin ne maksatla kullanıldığını anlamından çıkarabilirsin.
Cool Türkçede çok manalı bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Güzel-lüks-otoriter-sağlam gibi değişik manalar ifade de edebilmektedir ve bunlar sadece birkaçıdır.
ağır kişiler genelde zıptırk hopturuk olmayan ne dediği ne yediği belli oturup kalkmasını bilen toplum içinde kendini agırlığını hissettiren kişilere deniyor genelde.
giyimlemi coool dediğiniz kişi zaten yuarda özelliklerini saydım aşağı yukarı kafamın yettiince sizce abest dübest bişey giyermi. yada bi adam düşün cool dediğin tarz giyinmiş nasıl diyelim karalara bürünmüş vs.. vs... ama adam cıvık cool olurmu sence?
Kimi insan vardır üstünde giyisisi yok kimi insan vardır giyisi var içinde insan yok manasını bir düşün istersen hem .d evet dediğin sadece zenginlere özgü bir şey olrk giyim olabilir..
Yaşa göre değişen bir olay o. Mesela ergenlikte aykırı giyinmek oluyor ama yaş ilerledikten sonra sorumluluk sahibi erkek cool sayılır , geçmişi temiz bir kız aşırı cool ve iradelidir. Tabi zor bulunur detaya girmeyek. Yaş önemli işte düz mantık
Bana lisedeyken özellikle bunu çok diyorlardı. Lise, Üniversite ve askerlik bitti hala neden dediklerini anlayamadım. Bence cool insan bir yerde de soğuk insan. Ben öyle değilim ki :D