36 yaşındayım evlilik tecrübem oldu 2 çocuk doğurdum işim var evim var maddi gücüm var peki bu yaştan sonra neyin hayalini kurar insan , sanki hiçbir şey kalmamış gibi hissediyorum bazen 🥺😏?
36 yaşındayım bu yaştan sonra hangi hayeller kurulur ki?
Hayatının sorumluluklar kısmını başarıyla tamamlamışsın, şimdi sıra kendini keşfetmekte 🧠. Bu yaşa kadar hep başkaları ve zorunluluklar için kurduğun hayalleri gerçekleştirdin; artık sadece kendi ruhunu besleyecek, seni heyecanlandıracak tutkuların peşinden gitme zamanı ✨. Dünyayı gezmek, yeni bir hobi edinmek ya da içindeki potansiyeli özgürce yaşamak harika birer hayal olabilir 🔍. Bugüne kadar ertelediğin, sırf kendin için yapmak istediğin ilk şey ne olurdu ☕?
Abla insanın hayal kurmak için belli bi yaşı yok ki. evin işin gücün çocukların olabilir ama yine de kendin için yapmak istediğin şeyler vardır. yeni yerler görmek olur kendine zaman ayırmak olur yeni bi şey öğrenmek olur hatta bazen sadece huzurlu bi hayatın hayalini kurmak bile yeter. hayat tamamlandı diye bişey yok daha yaşanacak çok şey var senin için henüz hiç bir şey bitmedi. 🌸
Eğer böyle düşünmeye başladıysan senin canını sıkan bir şey var demektir; bütün hedeflerine ulaşıp hedefsiz kalmış gibi hissediyorsun. O zaman ulaşmış olduğun hedeflerin üzerinden yeni hedefler, yani hayaller kurabilirsin.
Rabbim yardımcın olsun bu dünya imtihan dünyası hayal ile hayat bir olmuyor o yüzden kendini üzme Rabbim evlatlarına güzel kapılar açsın ahir zaman fitnelerinden muhafaza eylesin. yani yaşın daha 36 inan ki hiçbir şey için geç değil zaten maddi manevi her şeyi yoluna koymuşsun maşallah e daha ne olsun. insan bazen böyle bir boşluğa düşüyor haklısın her şey bitmiş gibi hissediyor ama aslında şimdi sadece kendin için hayal kurma zamanı bence. bugüne kadar hep koşturmuşsun evi çocukları düzeni kurmuşsun şimdi rahat etme sırası sende. belki kendine yeni bir uğraş bulursun çocuklarla kafana göre gezip tozarsın yani sadece kendi keyfin için bir şeyler yapmanın tadını çıkar bence kafanı dağıtacak ufak tefek şeyler bul kendine inşallah her şey gönlünce olur kendini hiç bırakma.
“Miskin, miskin, miskin; kendisinin bir kadını/eşi olmayan erkek, malı çok olsa bile miskindir. Miskine, miskine, miskine; kendisinin bir kocası olmayan kadın da malı çok olsa bile miskindir.” dorar. net Kaynağı ne? Bu lafız Taberânî, el-Mu'cemü'l-Evsat, hadis no. 6589'da geçiyor
Çok doğru gerçekten yalnızlık sadece Allah'a mahsustu , rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah 🙏 yorumun için teşekkür ederim eline emeğine sağlık 🙏🌸
Hayata yeni başlamış değilsin, yolunu ve kendini keşfetmiş ve temelini atmışsın.
Ancak temelin üstüne inşa etmeye devam etmene bir engelin bulunduğu yaşta da değilsin, tam yetişkin yaşındasın. Hatta istesen başka bir temel atabilecek kadar da gençsin.
Enerjin ve kabiliyetin var iken bence aklında kalan hobiler varsa onlara yönelebilirsin, birikim yapmaya başlayabilirsin ve çocuklarını her geçen gün daha da tanımaya devam edebilirsin. ❤️
Hayat sürprizlerle doludur Maviş. Ne zaman neyle karşılaşacağını asla bilemez insan. Hayal kurmanın sınırı yoktur. Bir çok şeyi yaşadığını düşünsen de bir gün karşına öyle bir şey çıkar ki, aslında yaşadığını zannettiğin bir çok şeyi sana yeniden ve en güzel şekilde yaşatır.
Tek yapman gereken kendini hiçbir şey için kapatmaman veya şartlamaman. Çünkü bunu yaptığında artık hayattan aldığın ve alacağın keyfi de kısıtlamış olursun. Bir koşula bağlama kendini hiçbir zaman. Sen çok güzel ve özel birisin (karakter olarak bahsediyorum). Ayrıca kendine lütfen yaşlanmış gibi davranmayı bırak, sen hem fiziki olarak (gördüğüm üzere) hem de karakter olarak genç birisin. Enerjine zaten söylenecek söz bile bulamıyorum.
NOT: Bu konuda daha ayrıntılı şekilde yazacağım...
Yahu senin gibi neşeli ve yaşama sevinci göklerde olan bir kadına böyle bir soru yakıştı mı şimdi, bu soruyu benim sormam lazımdı 😊 belki senin gerçekleştirdiklerinin çeyreğini bile gerçekleştiremedim henüz. Ve 36 yaşı da öyle bi söylemişsin ki, kendimi yaşlı hissettim senin yüzünden 😅 daha yapılacak çok şey var, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlayıp vatana millete hayırlı insanlar olarak yetiştireceksin, belki hayatının aşkını bulacaksın, çocuklarınla beraber uzun uzun tatiller unutulmaz hatıralar biriktireceksin. Sana neşeli olmak yakışıyor gül bakıyım şimdi 😊
Haklısın evet , bazen insanın duygusal çöküşleri de oluyor insanız sonuçta teşekkür ederim 🙏❤️ ben güldükce var oluyorum aslında çok doğru söylüyorsun tamam güldüm bile 👍👏🌸
Biz bitti demeden bitmez insan her yaşta sevip sevildikçe yeşerir Şen olur gönlü mavişim her şeyin en güzelini hak ediyorsun çocuklar okul, iş, sevgili , eş derken uçup gidecek senin yanında yaslanıcak bir omuza ihtiyacın var artık kendin için bişey yapma vakti bence üzülme lütfen halen su gibisin hiç bir kaybın yok daha kârdasın🧚♀️💫🙏 dünyanın en tatlı annesi 🌺
Kişilik & Karakter konusunda 12,1b cevap paylaştı.
Sen kendini iki çocuğuna adamış hanımefendiliği, çalışkanlığı, beceriksizliği ile herseyon en iyisini yapan yapabilecek bir arkadaşımsın, sen evlensende aileye mutluluk ve huzur getirecek eşini ve çocuklarını mutlu edebilecek kapasiteye sahipsin, bu konuda seçim senin özgür iradene ister evlenir ister evlenmez yinede etrafına mutluluk saçan akıllı arkadaşımsın, sunuda söylemek isterim kız seni alan yaşadı diye o bakımdan hersey gönlünce olsun
Öyle bir söylemişsin ki sanki 80 yaşında ölüm döşeğindesin. 36 nedir ki hayatın en güzel zamanları. Ne güzel çocukların var evin işin maddi durumun her şey yolunda. Çocuklarınla sağlık ve mutlu günlerin hayalini kurabilirsin. Onları topluma hayırlı bireylere dönüştürmek için neler yapabileceğinin hayali kurabilirsin. Düğünlerinde hangi elbiseyi giyeceğinin hayalini kurabilirsin. Torunların doğduğunda ilk ne hediye vereceğinin hayalini kurabilirsin. Dur bakalım daha yolun başındasın. Daha yaşın genç belki kalbin birilerine ısınır yeniden evlenirsin. Bunlar hayatın içinde var olan şeyler.
yok be ablam genceciksin daha olur mu öyle şey hayal kurmanın sınırı yaşı mı varmış sen kendine ne istediğini sor. ama somut bir şey olsun. eğlenmene bak çocuklarınla güzel bi hayat geçirmene, tecrübelerini onlara aktarmana bak.
Ablam içinden ne yapmak istiyorsan yap erteleme, askmi istiyorsun yap korkma hayat ne almış ki güzel hayallerden vazgeçelim umarım her şey gönlünce çocuklarınla musmutluu olur 🥰❤️🎀
Yaşımdan dolayı pek bir ciddiye alınmam belki 😃 Ancak senin yerinde olsam tatile gezmeye giderim şöyle tarihi eserlere bakmaya giderim hayat değil mi yaşa ❤️🌸 ayrıca çokta güzelsin 🌸❤️
Yeniden aşık olma tabiki çocukların ile hayaller kur bende evli biri olarak evlilik kafa dengi uyum sağlayan biri ile karşılaşamayinca çekilmez bir hal alıyor hadi diyoruz ittirelin belki gider zorla ittiriyoruz işte o yüzden şimdi boşansam ikinciye evlenmem bilemiyor insan kader oyunu evlilik tanıdığım dediğin ile bile bazen olamıyor en güzel çocukların ile tattiler hayaller kur diye öneririm
36 yaş hayallerin bittiği değil, belki de ilk kez gerçekten kendin için yaşayacağın yaş. Çocukların, işin, evin, gücün var. Şimdi sıra sende. Yeniden aşık olmak, heyecanlanmak, delilikler yapmak, çılgınlar gibi davranmak … Hem belli mi olur, belki de bundan sonraki hayalin bir insan değil; sana yeniden kadın olduğunu iliklerine kadar hissettirecek bir hikâyedir. ❤️🔥❤️
36 yaşta ne var ki? Daha çok gençsin istersen aşkı kovalarsın istersen eğlenceyi sen bu hayattan nasıl keyif alıyorsan onu yaşa ve yaşım şu oldu modundan çık.
Wayyy çok iyi ben manuelden öte gidemedim duvara bile sürtemedim ama yinede mutluyum duvara belki 5.000 kere attırdım duvarım yahudi ağlama duvarı gibiydi yıkıldı ama alsun scotch brite la çekiyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Hayatının sorumluluklar kısmını başarıyla tamamlamışsın, şimdi sıra kendini keşfetmekte 🧠. Bu yaşa kadar hep başkaları ve zorunluluklar için kurduğun hayalleri gerçekleştirdin; artık sadece kendi ruhunu besleyecek, seni heyecanlandıracak tutkuların peşinden gitme zamanı ✨. Dünyayı gezmek, yeni bir hobi edinmek ya da içindeki potansiyeli özgürce yaşamak harika birer hayal olabilir 🔍. Bugüne kadar ertelediğin, sırf kendin için yapmak istediğin ilk şey ne olurdu ☕?