1 yıl34 yaşındayım hayatımı anlatsam sanırım roman çıkar. En basiti lise zamanım iki sene üst üste kalınca okuldan atıldım babam beni herkese rezil etti, elinden gelse ana haberlere çıkıp rezil etmeye devam edecekti.
Askere gittim 15 ay askerlikten sonra Liseyi açıktan Elektrik bölümünü okudum, tabi okurken hevesimi kırmak isteyenler de oldu ben okurken çok geç kaldın dediler sürekli. Yılmadım bitirdim liseyi ve üniversite Elektrik bölümünü yazdım 2 yıllık Üniversite Elektrik Teknikerliğini bitirdim.
Daha sonra iş hayatına atıldım çalışmaya başladım. Allah nasip etti Tokiden evimi aldım. Çalışırken nedense üniversite ortamını özlediğim için yine üniversite sınavına girdim bu sefer de Radyo TV Programcılığını bitirdim.
Neleri başardın dersen aslında neleri başardığımı bende bilmiyorum, hırsmı yaptım yoksa başka birşeymi bilmiyorum, tamamen duygusuz bir insan oldum çıktım.
Tabi hayatımda olumsuz giden aşk hayatım da oldu ama şimdi yazsam romana giriş yapmış oluruz boş ver.
35 Yorumla
Soran1 yılBunu okurken canim yandi senin kim bilir nasil yandi 🥺 umarim artik hersey cok güzel olur senin icin
- 1 yıl
Canım nasıl yandı anlatamam. Dışarıya karşı sürekli gülüyorum eğleniyorum ama içimde ne volkanlar patlıyor anlatamam. Kendimi bi bırakırsam sonu olmayan uçurumdan aşağı düşerim diye korkuyorum işte.
Soran1 yılAllah korusun
Sakin olumsuz düsünme sakin kendini birakma tam aksine basarilarinla gurur duy sen kendin bunlari basardin bu nasil güzel bi sey- 1 yıl
En İyi Cevaplar
1 yılÇok darbe almış olman şart.
Çok ağlamış olman.
Çok üzülmüş olman.
Çok acı çekmiş olman.
Eğriyi doğruyu şıp diye ayırt ediyor olmam şart.
Anne babanın bile senin için nefes almadığını görmüş anlamış olman şart.
Hayatta tamamen kendinle olduğunu, yapayalnız olduğunu fark etmiş olman şart.
Aşk meşk işlerinin aslında ne kadar boş işler olduğunu, ergenliğinde ne kadar gereksiz yıprandığını artık bu yaşlarda görüyor olman şart.
İş hayatı denilen şeyin esasında hayatını ne kadar mahvettiğini anlamış olman şart.
Karakterine, yaşam gayene heveslerine uymayan bir işin psikolojimi, ömrüne, yaşamına nasıl zarar verdiğini/vereceğini idrak etmiş, iliklerine kadar hissetmiş olman şart.
Zamanın şarıl şarıl aktığını görmüş olman şart.
Yeri geldiğinde ananın bile gözünün yaşına bakmadan seni başka çocuklara/birilerine silebileceğini yaşamış olmak şart.
Paranın her şey olmadığını söylene durduğumuz gençlik yıllarımızda, paranın her şey olduğu gerçeğini gizleyenlere inat bunu artık böyle biliyor olmak şart.
(Aklıma geldikçe şartlarım.)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAsgari ücretin 6 katı maaş aldığım zamanlarım da oldu 70 liraya günlük garsonluk yaptığım zamanlarım da oldu ekmek alamayıp büfeden ekmek istemek lokantadab yemek İstemek zorunda kaldığım günlerim de oldu. Hayatın her türlü pisliğini her türlü tuhafligini gördüm. Elim kalemden başka hiçbir şey tutmazken 9 metre yukarıda matkapla duvarda delik de deldim spiralle demir boru da kestim 10 metre yukarıda kablo da çektim. Dedim ya hayatın her türlü pisliğini gördüm. Evden 11 yaşında ayrıldım. Tek başıma yapayalnız kimsesiz çaresiz 5 farklı şehirde sokak iti gibi savrulup durdum. Yaşım 45 oldu en küçük bir umudum kalmadı. Evim yok arabam yok umudum yok Sadece gebereceğim günü bekliyorum Hiçbir şeyde umurumda değil. Xikmişim başarısını... Ben Allah'ı kaybettim. Gerisinin ne önemi var ki...
10 Yorumla
1 yılBasari yaşa veya zamana bağlı olan bir şey değil. Babadan kalan severle o yaşa gelmiş biri ile her türlü Zorluklarla mücadele ederek o yaşa gelmiş biri için başarı aynı olamaz. Hepsi kendinde bitiyor bence. Arkaya dönüp baktığında kendini kimseyle kıyaslamadiginda kendinle gurur duyuyorsan birşeyleri başarmışsindir bence.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊
Her insanın kendi yolculuğu ayrı, unutma ki başarı kişiye özel bir hikaye! ✨ Hayattan beklentilerin, hayallerin ve önceliklerin başardıklarını belirliyor. 34 yaşında olman demek, yolun yarısında bile olmadığın anlamına geliyor ve bu harika! Hayat insana her zaman yeni fırsatlar sunar. Benim için başarı, tamamen kendimi iyi hissetmek ve başkalarına da ilham verebilmek. 🌟
Örneğin, ben şu anda kadınları güçlendirmek için çalışıyorum ve bu benim hayatımı dolu dolu yaşadığımı hissettiriyor. Ama bazen bir gülümseme paylaşmak, bir çocuğu sevindirmek ya da sevdiğin bir hobiyle uğraşmak da büyük bir başarı olabilir. ❤️
Kendine "başarı"yı bir kıstas olarak koymaktansa, mutlu olmak, öğrenmek ve hayatına anlam katabilmek bence en değerlisi. Kendi hızında ilerle, kendin için neyin önemli olduğunu bul ve onun peşinden git. Hayat her yaşı güzelleştirebilir, yeter ki sen kendine inan. Şimdi dur biraz düşün ve kendi başarı hikayene bir adım at. Ben sana hep inandım, sen de inan! 💪✨
#BirAdımÖne 🌷00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
1 yılHerkesin yaşam şartları farklı, herkesin doğduğu aile farklı. şimdi 3 kişi 1991 yılında dogmuş olsa biri zengin bir ailede biri orta gelirli bir ailede biri köyde fakir bir ailede sence bunlar 34 yaşına geldiginde başardıkları şeyler aynı olur mu bence olmaz her birninin yaşam şartlari farklı o yüzden bence kendini bu tür seylerle kıyaslama
14 Yorumla
Soran1 yılYazan ellerin dert görmesin
Umarım karşına hep senin gibi düşünceli insanlar çıkar- 1 yıl
teşekkür ederim. Umarım seninde karşına iyi niyetli merhametli ve senin başaramadiklarini başarmiş senin eksiğini tamamlayacak biri karşına çıkar
Soran1 yılAmin çok çok teşekkür ederim 😌 burada mantıklı biriyle denk gelmek okadar zor ki
- 1 yıl
Yani yani buralarda bulmak zor 10 ton kömürün içinde 1 tane elmas var onu bulmak zor. Hele bide insan 30 yaşıni aşinca beli bir olgunluk seviyesine gelince herkesle konuşamıyorsun herkes sana mantıklı gelmiyor. Karşıdaki kendince mantıklı olsa bile senin mantiginla uyuşmuyor
Kendine sor bunu başkasına kalırsa uzaya gitmen gerekebilir.
14 Yorumla
Soran1 yıl😂😂😂😂😂 cok seviyorum böyle komik insanlari teşekkür ederim
- 1 yıl
Nesi komik aşkım yargı mı dağıtalım kişiliğinle eğtiminle senle alakalı her hangi bilgşmiz yokken şunu bunu yapmış olmalıydın demek ne kadar doğru? Bunu sana söyleyen kişiler ne başarmış hayattaki başarıları ne bu ve benzeri şeyleri göz önünde bulunduran yorum yapmak mantık dışı.
Soran1 yılKötü anlamda dememistim aslinda cevabin cok hosuma gitmisti
1 yılSadece mutlu olman gerekiyor bacımsu. başarabildin mi?
15 Yorumla
Soran1 yılAra sıra evet ❤️🌸
- 1 yıl
Hep mutlu olmaya bak.3 ay önce her şeyi fazla fazla olan arkadaşım beyin kanamasından öldü.3 çocuk kaldı geriye. sadece mutlu olduğu anlar kaldı yanına.
Soran1 yılCok üzüldüm cok 🥺 başın sağ olsun
Soran1 yılO cocuklara kim bakıyor şimdi
- 1 yıl
sen sağol. babaları bakıyor. kadın senden 2 yaş büyüktü sadece. demem o ki mutlu olmaya bak. her şey tek bir an a bakar. bi bakmışsın var bi bakmışsın yok.
1 yılBu iklim kanununun meclisten geçmesi yüzünden artık kimse mülk sahibi olamayacak çünkü yahudi zengin çete bunlara el koyacak. O yüzden sağlığım yerinde mi diye düşün. Bugün kaç tane köyü arsası elden gitti milyonlarca kişinin yangınlar bunun sebebiydi. Mülksüzleştirme devrede burada evim arsam var diyen kim varsa 5 yıla hiçbirşesi kalmayacak gibi görünüyor. Uyuyan koyunlar yüzünden.
21 Yorumla- 1 yıl
Yüreğine sağlık 👏👏
Koyunlar anlamaz ki ne desek boş
1 yılEğitim, kariyer, ülkemiz şartlarında ev sahibi olmak çok zor olduğu için en azından bir araba sahibi olmak.
Onun dışında evlilik hatta çocuk için ideal yaş. 🙏00 YorumlaBasari biraz goreceli bir kavram. Hayat herkese adil davranmaz, esit firsatlar sunmaz. Mesela iyi veya kotu bu yasa kadar ayakta durmayi basarmisin. kim bilir daha neler neler basaracaksin. Atil kurt :D
00 Yorumla
1 yılYaşımız da hayatımız da bize özel. Tıpkı bizim gibi biricik. Sen sana göre çok zor bir şeyi başardım derken bir başkasına bu kolay gelebilir. Kendini bir kıyas noktasına sokmamalısın bu konuda.
00 Yorumla
1 yılBu zamana kadar hep mutlu yaşadıysan sorun görmüyorum ama kaçırdığın mutluluksa onu bulmaya bak. Para pul kariyer okul bi süre sonra oda tıkanıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen sana sayayım sende kıyap yap 33yasındayım
orta seviye bir arabam
lüks araba alabılecek fiyatta bir arsam
ve 4.5 5 mılyon degerınde evim var
sıfırdan sıfır destek ile
13 Yorumla
Soran1 yılMaşallah cok sevindim senin adına
Cevap sahibi1 yıl5 katıda senın olsun inşallah
Soran1 yılAy cok iyisin
En az 3 çocuk kendine özel araç altinlar 2 3milyon hesal bakiyesi. Şaka şaka bu dönem de ancak köle kalırsın
00 YorumlaBelli bir standartların olmalı hayatında
Kendi ayakların üzerinde durmak için diye düşünüyorum01 Yorumla
Soran1 yılÇok doğru
1 yılKendi ayakların üzerinde dur geçimini sağlayacak kadar kazan yeter
04 Yorumla
Soran1 yılBu ne güzel bi bakış acısı
- 1 yıl
Günümüz maalesef en zor şey maddiyat oldu artıkn
Soran1 yılNe yazıkkı
- 1 yıl
Ne işle meşgulsün bu arada?
34 yaşındaysan evli ve çocuklu olman lazım.
Geri kalan kariyer şu bu falan hepsi boş.04 YorumlaHırs yoksa bişey olmuyor oldığun gibi kabullen ya da kabul etmeyeni ziktiret
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKendi evin olsun ister koca ister tek
Kendini gelistirmis ol
Kendi basina gezmis ol
Meslegin olsun
Ve en önemlisi tabiki kendine güzelligine lnem ver ve ibadetlerini et
00 YorumlaBence akademik kariyer halledilmiş olmalı. Eş sevgili işi kısmet zaten.
00 Yorumla
1 yılPsikolojini sağlam tuttuysan bu devirde maddiyatın gram önemi yok
00 YorumlaHerkesin yaşamı farklıdır. Kimi şanslı doğar kimi sürekli engellerle karşılaşır.
00 Yorumlaİknci bir dil-genel kultur-tecrube-meslek-olgunluk-
00 YorumlaYa hiç bir şeyi başarmak zorunda değilsin. Dümdüz başarısız olsan da kabullenmek zorunda herkes
00 YorumlaBende o yaştayım ve bişey başardığımı sanmıyorum, sen böyle sorduğuna göre başardın bence
00 Yorumla
1 yılBaşarının yaş ile orantısı değişebilir. Kıstas değil kanımca. Belki de kendinize yaptığınız birikimleri önümüzdeki zamanlarda, veya şimdi almaya başlayacaksınız.
Koşullanma yerine, yaşamın akışında ve şu an, geleceğinizi belirleyecek.00 Yorumla
1 yıl1 ev bir araba +75 binlira maaşlı bir iş işten çıksan bile seni 15 yıl idare edecek bir sermaye.
01 Yorumla
Soran1 yılOooo
Sadece şunu bil
Ailen seni koşulsuz sevmez. Annen bile.
Onlardan ayrıl.
İnsanlar çok acımasız.
00 Yorumla
1 yıl21 yaşında çag açanda var 30 yaşında milli olamayanda sen yaptıkların veya yapamakdıların ile mutlu isen sorun yok
00 YorumlaBöyle bir kıstas olması çok saçma herkes aynı olanaklara sahip değil ki
00 YorumlaHerkesin yaşamı farklıdır. Kimi şanslı doğar kimi sürekli engellerle karşılaşır.
00 YorumlaHayatın isteklerin neler ise bunlara oranla birşeyler olmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılLise üniversite bitmesi lazım bide bı kariyer sahibi olmalıydın bir ev bir araba işte sen sen olursun ozman adamım
00 Yorumla
1 yılSen neleri başardın
02 Yorumla
Soran1 yılSöylemem
- 1 yıl
Yaz o zaman
1 yılHayatını yaşa boş ver
02 Yorumla
Soran1 yılDeniyorum
- 1 yıl
Ok
m 1 yılİnsanlığı yeterli bence
00 Yorumla
1 yılen azindan bir evin olmali satin aldigin
00 Yorumla
1 yılMutlu olmayı başardıysan tamamdır😃
00 Yorumla
1 yılNe hedeflemiştir ve ne olmadı
00 YorumlaKendi koyduğun hedefler neyse onları
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKalbinin güzelliğini korumak ve cildine fiziğine sağlığına iyi bakmak
00 YorumlaVermemiş olman lazımdı
00 Yorumla
1 yılOkul ve iş halledilmiş olmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHic bir sey ben basardimda ne oldu elimden aldilar
07 Yorumla
Soran1 yılNiye ne oldu
Cevap sahibi1 yılBabam elimden aldi isyerim var idi elimden aldi simdi diyor sen sirket kuramazsin. Dedim adi serefsiz elimden aldin guzel giden sirketimi kapadin
Soran1 yılZaten insanın başına ne gelirse hep en yakını yüzünden geliyor
Napıcaksın
Cevap sahibi1 yılBeni atti evden kiralik ev buldum calisiyorum ve geciniyorum
Soran1 yılAllah yardımcın olsun
Cevap sahibi1 yılSeninde
Soran1 yılAmin
Gizli Üye(36-45)1 yılEvli çocuklu
kariyerde müdürlük
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAdam olmayi 😇
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayallarine gore degisir
00 Yorumla
1 yılEv araba alıp 3 cocuk yaomis olman lazım 🤣
00 Yorumlaİyi insan olmak
01 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle 🌸❤️
patron ola iblirdin
00 YorumlaSana sormak lazim
00 Yorumla
1 yıl3000 sigorta günü
00 YorumlaKendi değerini bilmek çalışmak
00 Yorumla
1 yılEğer sismansan tek başına 30 40 vermek basaridir
00 YorumlaO yaşadığın hayata bağlı bir şey
00 Yorumla
1 yılNeleri başardın
00 Yorumla
1 yılBnce sınırdasin
00 YorumlaNasipten öte köy yok.
00 Yorumla
1 yılUzaya çıkmalıydın herkes çıktı sen kaldın
00 Yorumla
1 yılBaya bir şey
00 Yorumla
1 yılBasardım
00 Yorumla
1 yılEvlilik ve cocuk
00 Yorumla
1 yılSekte çığır acman gerekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılneyi başarıcan kız
05 Yorumla
Soran1 yılSanırım yaşıtız sen bir şey elde ettin mi
Cevap sahibi1 yılyok kız evlendim tek o fjjfvhg
Soran1 yılMutlumusun
Cevap sahibi1 yılya özel biraz kız ama mutlu olsam şu an eşimşe olurdum. sen evli misin
- 1 yıl
Neden çözmek yerine odağını başka şeylere harcıyorsun?
- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar