bir kız olarak söylüyorum... konu dışı olabilir
kızlardan duyduğum tek şey, bütün erkekler aynı demeleri.
onu seven biri olmadığı için, erkekler sevmez demeleri.
sırf erkek olduğu için, onlara güvenmiyorum demeleri.
yalan söyleyenlerin sadece erkek olduğunu sanmaları.
bütün kızların aldatıldığını düşünmeleri.
o kadar yalancı kız varken, sadece erkekler yalancı denmesi.
erkekler sever korur denildiği zaman, öyle erkek yok demeleri. sanki bütün erkekleri tanıyosunuz?
ama kendilerine gelince, biz severiz, biz bırakmayız. her kızı kendiniz gibi sanmayın.
o kadar seven erkek varken, erkekler sevmez deniliyor,
o kadar yalancı kız varken, kızlar severse bırakmaz deniliyor.
ondan sonra eşitlikten bahsediyoruz.
bunları kızlar söylüyor, bunun tersini söyleyen kaç erkek gördünüz?
sizi seven erkek herşeyi yapıyor size, hediye alıyor, güzel sözler söylüyor.
peki sevdiği erkeğe ilgi gösteren kaç kız var. sadece seni seviyorum demekle olmuyo, erkekte ilgi bekler, otobüs değil.
bir söz söylese aşık oldum diyosunuz. siz böyle aşık oluyosanız, siz o sözü söyleyen kişiye değil söze aşık oluyosunuz. sözü söyleyen kişi umrunuzda değil. size para harcasız, söz söylesin yeter. ondan sonra ona sevi seviyorum diyip kandırın. çok basitsiniz.
seks düşünen erkepe sapık gözüyle bakmanız var bide, hayatın gerçeği bu. siz düşünmüyosunuz sanki. erkeğin vücuduna baksanız bişey yok, ama erkek kıza baksa sapık diyonuz.
iş hayatında zorluğu kadın çekmiyor hiç kusura bakmayın,
inşaatta çalışan işçiler, ameleler, asanörcüler gibi tehlikeli işleri erkekler yapıyor, kızlar değil.
ben burada "akıl" göremiyorum? ama bu tarz kızlardan bahsediyorum ve genelleme yapmıyorum.
ama her iki cinsde aynıdır, sırf kız olduğu için veya erkek olduğu için herhangi bir konuda üstünlük gösterilmesi akılsızlıktır. gerçekçi olun. bu şikayetleri erkeklerden çok duyuyorum o yüzden size söylemek istedim.81 Yorumla- +1 yıl
eig seçerdim ama biraz geç kaldın :)
En İyi Cevaplar
Kadın erkek eşit madem niye kadın peygamber yok? Niye ilk erkek yaratıldı? Erkek daha üstündür kabullenin şunu
4634 Yorumla- +1 yıl
hah, bu güzel bir yorum. hadi dinsizler tamam da, müslümanların erkek üstünlüğünü kabul etmesi lazım.
- +1 yıl
afferin kız, du seni eig yapayım :) görüşüne katıldığım için değil ha, mantıklı konuştuğun için.
- +1 yıl
Teşekkür ettim @_keyfekeder_
- +1 yıl
rica ederim.
- +1 yıl
Kadınlar o kadar çok isi yürütyor ki peygamberlikle bir erkek ugrasabilir diye @cemis61
- +1 yıl
hatta ilk önce erkeğin yaratılmasının sebebi de, erkekteki kusurları tespit edip kadını kusursuz yaratmak için değil mi :) @pembeciwciw
- +1 yıl
o cinsiyetle ayrılmaz insanlıkla alakalı bisey tamam mı bayan soran bu kadarına aklın ermiyo mu
- +1 yıl
ne alakası var ya o zamanlar kızlar bile gömülüyormuş sen neyin kafasını yaşıyon abim? @cemis61
- +1 yıl
niye dinsel açıdan ele aldın ayrıca bu yorumu okuyunca utandım bir hemcinsim nasıl böyle düşünebilir diye...
- +1 yıl
ne cinsiyetle ayrılmaz? @pembeciwciw
- +1 yıl
o allah katındaki üstünlük @Kabuk3495. biz dünyadan söz ediyoruz, öbür tarafta kimin üstün olacağına biz karar veremeyiz.
- +1 yıl
Erkek kusurlu kadın kusursuz diye konusmandan dalga gecmenden bahsediiyorum bayan soran, bu zihniyette kadınlar varken simdi bile gömseler kadınları sesleri cıkmaz erkek üstn ölsün kadınlar diycek nerdeyse @bırakOsilahıevlat dogru söylyosun ama bunu düsenen biri muhtemelen kendi ayakları üstnde duramıyodur.
- +1 yıl
ben erkek üstün diye bir şey söylemedim @pembeciwciw. ateist olduğum için bu peygamberlik, önce yaratılma vb. ile zaten alakam yok. bir görüşü eig yapmak için ille de onunla aynı fikirde olmak gerekmez.
- +1 yıl
*bildiğimiz peygamberler
Kur'an da bahsedilen peygamberler erkek çünkü gönderildikleri (çoğu İsrailoğulları olmak üzere) toplumlar ataerkil olduğu için "bildiğimiz" peygamberler erkek. - +1 yıl
👏👏👏👏
- +1 yıl
Güzel yaklaşım EİG seçen arkadaşa da teşekkürler @_keyfekeder_
- +1 yıl
Nihayet realist bir cvb gelmiş ten ederim
- +1 yıl
ibretlik tespit, kafamı klavyeye vurmak istiyorum.
- +1 yıl
Üstünlük nededir? O peygamberi de bir ana doğurmadı mı? Hz. Meryem, Hz. Hatice yani üstünlük değişir. Kadın duygularda üstündür, erkek fiziki güçte, Yani biri ayakkabıda sol tek diğer sağ tek. Ama tabi ki erkeklerin egemonyasında olan bir dünyada yaşıyoruz orası tartışılmaz.
- +1 yıl
Görüşüm3saniye
İslama göre tabi ki de erkekler kadınlardan üstündür hem fiziken hem haksal olarak. Siz kadınlar birden fazla erkekle evlenebilir diye hadis ya da ayet gördünüz mü? ama erkek evlenebilir diye ayetler var. Hatta peygamberinde tam olarak sayısı belli olmayan eşi ve cariyeleri var. Yani sünnette sayılır. İslam inancına göre erkekler daha üstündür. Cennet annelerinin ayakları altındadır diye sahih bir söz yoktur. Cennette erkeklere huriler düşerken kadınlara belirtilmemiştir. Miras ve boşanma konularında yine erkek üstündür. Müslüman kadınların bunları kabul etmesi lazım ya da müslümansa zaten etmiş sayılır. Şu anda kocanız üstünüze bakabileceği kadar kuma getirebilir bilir dinen önü açıktır bunun.
+1 yılIkisinin de birbirine üstün degildir esasen ama bir hadise gore kadinlarin akli ve dini noksandir. Bunu da dgru anlamak gerekir. Aklinin kitligina delil şahitlikteki durumudur. Bunda duygusallik ve unutmak sebeptir. Duygusalligin hikmetidir ki annelige hazirlar. Unutkanlik odur ki guclu kilar. Duygusallik sayesindedir ki bir erkegin 40 yilda eremeyecegi mertebeye kisa surede erisebilir. Dininin noksanligina delil ise bazi donemlerde ibadetlerini bekletmek zorunda olmasidir. ancak bu bir keyfiyet degil kemiyet halindendir ki bu donemlerde bazi ibadetlerden uzak durmasi da farzdir. Yani bu nısbi noksanligi telafi eder. Gorulen o ki genelde anlasildiginin aksine buhadisle kadinlar hafife alinmiyor, onlara verilen rabbani katreleri tasimaktan dogan zaafiyetlere bilhassa vurgu yapiliyor ki bu zaaflar zarara donusmesin. Nitekim bu hadisin berisinde kadinlarin cehennemde cogunluk oldugu bildirilir. Devaminda bu cevabin gelmesi gerekcesi ve ikazidir. Soruya dogrudan cevap vermedim ama bircok yerde karsima cikan ve yanlis anlasilan bir hadisti.
Ikiz kardesler bile birbirine es degilken kadinla erkegin esitligi soz konusu olamaz lakin ustunlugu de olamaz. Şayet guc erkekte olabilir, ayaklarinin altina cennet serilen kadindir.01 Yorumla- +1 yıl
Özetle erkeğe icindekileri koruyan bir cadir vazifesi verirsek, kadin o cadiri ayakta tutan destektir. Ne desteksiz cadir vazifesini ifa edebilir, ne de tentesiz destek..
- Kişilik & Karakter konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yılErkekler, kadınlardan üstündürler. Şöyleki, Nisa suresi 34. ayet.
Nisa suresi 34. ayet: Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdîrde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.21 Yorumla- +1 yıl
hah şöyle ya. belgelerle gelin bana.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
132Cevap
Kadin: yasam suresi daha uzundur
dogurur
genellikle sosyal konularda daha basarilidir
Ayni anda birden fazla ise odaklanabilme yetenegi daha fazladir
Genellikle daha duygusaldir ve genellikle duygusal zeka gerektiren durumlari daha iyi kotarir.
Parasini genellikle zihinsel gucuyle kazanir.
erkek: yasam suresi daha kisadir
fiziksel gucu daha fazladir
genellikle soyut bilimlerde daha basarilidir
genellikle olaylarda sogukkanliligini korumayi basarir
genellille mantiksal yaklasir ve mantikla ilgili konulari daha iyi kotarir
parasini genellikle bedensel gucuyle kazanir.
Sosyal devlette kadin ve erkek yasalar onunde esittir. Biyolojik olarak ikisi de birbirinden farklidir
Esitlik diye bir sey soz konusu degildir.117 Yorumla- +1 yıl
para kazanma yöntemleri konusunda katılmıyorum.
- +1 yıl
eskiden fizik gücüyle çalışılıyordu daha çok doğru. ama şimdi farklı iş alanları çıktı. mesela afedersin fahişelik beyin gücü mü oluyor, yoksa beden gücü mü o da tartışılır :) ne bileyim evlere temizliğe giden bir sürü kadın var, bu da bedensel güç. kadınlar artık her türlü işte çalışıyor neredeyse. lokantalarda aşçılık, garsonluk veya mağazalarda tezgahtarlık vs.
- +1 yıl
ama jigolo sayısı çok az :)
- +1 yıl
kadınların jigoloya fazla ihtiyacı olmadığı için jigolo sayısı az olmak zorunda. etrafta bu kadar abazan varken jigoloya ancak yaşlı kadınlar gider. ama fahişelere ilgi her yaştan ve çok yoğun.
neyse sonuç olarak; bedensel güçle çalışan erkek sayısı daha fazla olsa bile oranı fazla değildir bence. yani bedensel güçle çalışan erkek sayısı/çalışan erkek sayısı = b. g. ç. kadın sayısı/çalışan kadın sayısı. hemen hemen eşittir diye tahmin ediyorum. b. g. ç erkek sayısı kadından fazla bile olsa, çalışan toplam erkek sayısı da kadından fazla olduğu için. - +1 yıl
yani nedenleri çok da önemli değil. anlatmak istediğim sonuçta cinsellik üzerinden kadınlar daha çok para kaznıyor. internetten para karşılığında soyunan kızlar da var mesela. ama erkekler o şekilde para kazanamaz. dediğim gibi sebebiyle ilgilenmiyorum, istatistiksel konuşuyorum sadece.
- +1 yıl
Ben orada onu soylemedim. ayni isi yaptiklarinda da kadin daha cok odakta dedim. Bu yüzden erkekler yaptıkları bertaraf ediliyor genelde. Halbuki erkek de ayni seyi yapiyor.
Konunun ozune dönersek eski caglardan bu yana kadin zihinsel olarak cslismistir erkek ise kas gücüne yönelik calismistir.
Günümüzde boyle bir ayrim yapmak zordur çünkü her is alaninda her cinsiyetten insan vardir. - +1 yıl
eski çağlardan beri kadın zihin gücüyle çalışmıştır demek de doğru değil. eskiden zaten şehir hayatı bile yoktu pek. tarım ve hayvancılıkla hem erkek hem kadın uğraşıyordu.
- +1 yıl
1. Ticarette (takastan paraya, her zaman)
2. Ulke yonetiminde (eski turk devletleri)
3. Savaslardan tut her turlu uluslararasi iliskide cevirmen olarak (eski roma dan hatta rozetta tasindan günümüze kadar)
4. Savaslarda erkekler cephede kas gucuyle calisirken doktor ve hemsire olarak
5. Bu arada hemen her yoneticinin (kral, padisah, diktator..) esinden cok etkilendigini biliyor muydun? Karari yonetici verse de odakta olmayan kadin zihniyyle calisir'a ornektir. Senin dedigin derebeylik sistemi ve koylerde vardi. Bugun o feodal sistem hala degismemistir. toplumun sosyolojik olarak sabiti oldugu icin degiskenler uzerinden gidip tume varmak daha dogru. - +1 yıl
tamam ama kadın zihin gücüyle erkek bedeniyle demek doğru değil. ülke yönetiminde erkek yok muydu? ticareti hep kadınlar mı yapıyordu? bahsettiğim şey iki taraf da hem zihin hem beyin kullanmıştır, bu şeilde bir ayrım olduğunu sanmıyorum.
- +1 yıl
ben bu görüşe katılmıyorum. genellikle de değil. neyse..
- +1 yıl
deal :)
Bismillahirrahmanirrahim
Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O'na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdâr olandır.
TÜRKÇE KURAN-I KERİM ( DİYANET MEALİ )
49 - Hucurat Suresi
Kaynak : www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=4904 Yorumla- +1 yıl
yav hocam bakın allah katında diyor. biz onu konuşmuyoruz ki burada!
- +1 yıl
hayır ama allah da bu dünyada erkekleri üstün kılmış. kuranda geçiyor bunlar.
+1 yılDeğerli kardeşim. Yüce Rabbimiz kutsal kitabı Kuran_ı Kerim'de zaten erkeğin kadından üstün yaratıldığını buyuruyor. Nisa suresine bakabilirsin. Kuran_Kerim'de herşey çok güzel bir şekilde yazıyor zaten. Hatta bir erkek karısını gece yatağına çağırdığında, eğer karısı erkeğinin sözünü dinlemeyip yanına gitmezse melekler o kadına sabaha kadar lanet ederler. Ama tabi bunun yanında insan eşine her zaman saygılı olmalı ve ona kötü davranmamalıdır.
10 YorumlaCenab-i hak ikisini de esit yaratmis. Fizyoloji acisindan birbirimizi tamamliyoruz. Duygusal acidan da oyle. Ne erkek kadinsiz yapabilir ne kadin erkeksiz... Bir irimiz icin yaratildik, dunya uzerinde farkli misyonlar ustlendik. Erkegin kas gucu var idi avlanmaya gitti. Belki milyar yilllarca suren bu zihjiyet evin reisi rolunu erkege yukledi. Kadin da bis durmadi. Yerine gore sebze meyve toplamaya su getirmeye gitti. Gucu yetiyor ise o da katildi avci- toplayici gruplara. Velhasil sap ipe samani karistirmamak gerek. Bu dunya ikimizin
10 Yorumla
+1 yılİslama göre tabi ki de erkekler kadınlardan üstündür hem fiziken hem haksal olarak. Siz kadınlar birden fazla erkekle evlenebilir diye hadis ya da ayet gördünüz mü? ama erkek evlenebilir diye ayetler var. Hatta peygamberinde tam olarak sayısı belli olmayan eşi ve cariyeleri var. Yani sünnette sayılır. İslam inancına göre erkekler daha üstündür. Cennet annelerinin ayakları altındadır diye sahih bir söz yoktur. Cennette erkeklere huriler düşerken kadınlara belirtilmemiştir. Miras ve boşanma konularında yine erkek üstündür. Müslüman kadınların bunları kabul etmesi lazım ya da müslümansa zaten etmiş sayılır. Şu anda kocanız üstünüze bakabileceği kadar kuma getirebilir bilir dinen önü açıktır bunun.
01 Yorumla- +1 yıl
Dinde çoklu eşliliğe izin verilmesinin sebebi erkeklerin kadınları korumak zorunda olması. Erkekler kadınları korumak için savaşlara gider ve bir çok erkek ölür bu nedenle kadınların sayısı daha fazla olur. Bu yüzden bir erkeğe bir kaç kadın düşebilir. Tabii çoklu evlilik için erkeğin bütün eşlerine bakabilecek durumu olmalı. Allah aslında sadece bir kişiyle evliliğe izin veriyor ama nüfusdan dolayı bir sorun olmasın diye çoklu evliliğin kapısını durumu iyi olanlara açık bırakmıştır. Normal şartlarda bir kişiyle evlenebilirler. Cennette erkeklere verilen huriler konusuna gelirsek, Yapılan beyin taramalarında bile erkeklerin beyinlerindeki seks ile ilgili bölümün kadın beynine kıyasla 2.5 kat daha büyük olduğu görülmüştür. Bu nedenle erkekler sekse daha duyarlıdır. Bunun için Allah erkeklere cennette huri vericeğini söyler. Kadınlar sekse erkekler kadar duyarlı değildir bu yüzden kadınlara verilmesi saçma olurdu zaten. Miras konusuna gelince, Allah erkeklere kadınlara bakmasını emretmiştir. Bir erkekle bir kadın evlendiğinde dine göre erkek ailesinin bütün ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır fakat kadınlar zorunlu değildir, kadınların keyfine kalmış bir şey. Kadınlara mirasın az kısmı verilir çünkü erkek evlendiğinde ailesinin ihtiyaçlarını karşılaması gerekir. Evlendiğinde parasını kadına verir elinde bir şey kalmaz zaten. Kadın evlendiğinde evlendiği kişi onun ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır ve miras parasını kadına verir. Bu durumda kadın miras konusunda daha kâârlıdır.
müslüman da değilim erkek üstünlüğümnü de kabul etmiyorum eig'"e yaptığın nasıl bir yorum öyle?
Ben erkeğin kaburgasından yaratılmadım o benim vajinamdan çıktı..!
hemcinsim zaten ezikliği kabul ettiği için eziliyoruz bu bizim topluma empoze edilmiş..
oysa İslam kadını yücelten "cennet anaların ayakları altın da" diyen bir din
nasıl erkek üstünlüğünü kabul edersiniz yeminle feminist olucam şimdi :D34 Yorumla- +1 yıl
islam bu dünyada erkeği üstün kılıyor. bahsettiğin cennet anaların ayaklarının altında gibi laflar öbür dünya için, konumuzla ilgisi yok.
müslüman değilsen erkek üstünlüğünü kabul etmeyebilirsin o ayrı. ben de ateistim mesela, ve erkek üstünlüğünü kabul etmiyorum. ama islamda durumlar farklı bunu kabul etmemiz gerek. - +1 yıl
yani :)
+1 yılÜstünlük takvadadır. Takva allahındır kime verirse o ustundur. Cennet ne annelerin ne de babaların ayagının altındadır. O kadının neslin devamını saglayan bir fizyolojıye sahıp oldugu için uydurulmuş bir övgüdür. Kadınların bır kısmının şeytanı oldugu bılınmekle beraber ve annelerin melek sıfatları ondan üstün oldugu kabul edildiği üzere ve bu temsiller ışığında kadını anne yapan cinsiyette erkek oldugu bılımsel kabulle erkeğin daha kutsal oldugu gercegı unutulmamalıdır vesellam. Butun annelerın ellerınden , sevgılının avuç içinden öpülür çünkü kutsal olan sey yine bir kutsal olan bisey vasıyasıyla doğmuştur.
00 YorumlaBazı konularda erkek üstündür bazı konularda da kadın.
KADIN=Toplayıcı, hümanist, romantik, beyni neden odaklı, memeli, ayakta işeyemez:-)
ERKEK=Avcı, sadist, realist, beyni sonuç odaklı, memsiz, ayakta işeyebilir:-)
dünyadaki bütün pisliklerin çoğunluğunu erkekler yapar. dünya tarihi boyunca savaşlarda masum insanları katleden, hırsızlık yapan, tecavüz eden, uyuşturucu tacirliği yapan, pezevenklik yapan vb şeylerde erkekler başı çeker şahsen cehenneme gidecek çoğunluğun erkek olduğunu tahmin ediyorum sonuç olarak elma ile armut eşittir demek ile kadın ve erkek eşittir demek arasında hiç bir fark yoktur.06 Yorumla- +1 yıl
soruma cevap vermemişsin çünkü. o kadar yazmışsın sonuç yok. şu üstün dememişsin. "Bazı konularda erkek üstündür bazı konularda da kadın." cevabını kabul etmiyorum. Birini seçmek durumundasın.
- +1 yıl
benim mantığıma göre değil, benim soruma görüş yazıyorsan soruma da cevap ver. burada tatava yapıyorsun.
- +1 yıl
cevabını kabul etmiyorum değil. çünkü seninkisi cevap değil. yazmışsın bir şeyler ama sorumu yanıtsız bırakmışsın.
Fiziksel üstünlüğümüz dışında üstünlüğümüz yok. İçkili mekanlara bile yanında bir kadın veya altında çok t.. lı olduğunu gösterecek milyon dolarlık araban olmadan almıyorlar. Nezaket, incelik, öncelik her zaman erkekler tarafından kadınlara yapılır. Erkeklerin kadınları anlaması daha önemlidir çünkü kadınlara göre hareket edilir hemen hemen her zaman. Mutlaka bizim de üstün olduğumuz yanlarımız var ama onları da erkekler üstündür diyenler açıklasın.
00 Yorumla
+1 yılBu tartışılıyorsa öyleki tartışılıyor kadının üstünlüğünden söz edilemez bana göre gerçek hayatta erkek baskıcı yapısıyla üstün kalıyor ama kalbime sorarsan insanlığıma sorarsan kadın üstündür annesi olmayanın babası olmaz diye boşuna dememişler öz babanda olsa annenin yerini tutmaz tabi bu örnek filtreyi daraltmaya çalışmıyorum
10 YorumlaÜstün demek çok yanlış ve çirkince olur. Kimse kimseden üstün değil. Sadece erkekler bizden güçlüdür evet bir adım öndeler sadece bu konuda. Bu onları üstün yapmaz.
Kadınlar daha narindir erkek öyle değil. Fark bu. Üstünlük olarak adlandırmak yanlış.
Dini yönden bakacak olursak bir tarafın kendini üstün görmesi kibirdir ve kibir en büyük günahlardandır.00 Yorumla
+1 yılaslında bu konu açıla bilir neye göre üstünlükten bahsediyoruz. aslında eskilerde kadınlar üstün çünkü savaş yılarında (barut bulunmadan önce) en iyi savaşçılar kadınlardır erkeklerden daha dayanıklılar daha güçlü vefizikel olarak daha esneklerler ama şuanki günlük hayat içinde ise bence eşitler ama kadının herzaman üstünlüğü daha çoktur.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 605 cevap paylaştı. Verilen imkanlara göre değişir. Güç olarak değiliz, Beyin olarak dersen hani bakıyorum
Bu sitenin kurucusundan tut, HTML'in babasından tut PHP' ye kadar hep erkekler. Microsoft, Android, Google, Facebook, Twitter vs vs hep erkeklerde
Ferrari, Mclaren, Yamaha, Honda, BMW, Mercedes daha ne örnek vermemi istersin :)04 Yorumla- +1 yıl
güç olarak niye değilsiniz ya?
- +1 yıl
erkeğine göre değişir o :) benim babam hiç annemi dinlemez mesela.
+1 yılbir soz var halk arasinda cok soylenir.. kadinla seytan bas edememis... kadinlar erkeklere gore daha zekidir.. erkek guc figuru disinda ustunlugu yok, cunku her yol bir sekildr kadina cikiyor bu gercegi kacirmamak lazim sahsi dusuncem bu yonde..
112 Yorumla- +1 yıl
bilim adamlarının büyük çoğunluğunun erkek olmasını nasıl açıklıyorsun?
- +1 yıl
bilim adamlarinin hayatlarinda kadin yok mu? onlari arastirmaya iten kadin degil mi? kadinlarin hemen hemen her alanda var olma gayretide gosteriyor.. bence bayani kucumsememek lazim.. artik bayanlar eskisi gibi geri planda degil.
- +1 yıl
onları araştırmaya iten kadın değil tabii ki. hayatlarında kadın olmayanlar da var üstelik. hiç olmayanlar..
ve gayret göstermekle en iyi olmak farklı şeyler. - +1 yıl
kadinlari anlama, arastirma konulu bir cok bilim adami, profesor, docent tez konusu yapmislar. hatta her ay bu konuda anket arastirma yapiyorlar.
her basarili erkegin arkasinda mutlaka bayan vardir sozunu ben soylemedim. bayan her zaman aslinda gorunmeyen guctur. bir erkegi bile bayan yetistiriyor anne mesela... bir adami adam yapan yinr kadin, erkek baba oluyor. olayi sadece bir gozle bakarsan at gozlugu takmis olursun.
japonya da kadinlar erkeklere yaklasiyor cikma teklifinde bulunuyorlarmis, cunku japon erkekleri cok utangacmissin bu yuzden japon kadinlari ozellikle tokyo da acik, dekolteli giyiniyorlarmis.. erkegin ustunlugu guce dayalidir. bugun bayan hakim yok mu, bayan doktor, bayan profesor aklini kullanan almanyada ki gibi basbakanda olabiliyor. bizde de vardir tansu ciller hatirlatirim.. - +1 yıl
yahu her söylenen söz doğru olacak diye bir kaide mi var? bir sürü saçma sapan atasözü var ona kaldıysa. en iyilerin neden erkek olduğu sorusunun cevabını alamadım hala.
bu arada ben henüz fikrimi belirtmedim. erkek üstün diye bir şey söylemedim. ama sen bir görüşü savunuyorsan bütün soruları yanıtlayabilmen lazım. ya da yanıtlayamadığın durumda düşüncelerini gözden geçirmen gerek. - +1 yıl
ben egoistce davranayim erkek daha ustun mutlu oldunuz mu? bazi atasozleri tarih seruveninde kanitlanmistir. zaten toplumun kaniksadigi bir sozu soyledim. siz bayanlar kendinizi surekli kiyasladiginiz icin bu sorulari soruyorsunuz.. mesela aklini kullanan bayanlar gorunusde herkese evin reisi erkek der ama kadin yonetir cogu erkek anlayamaz bile..
kadin sozunu cogu yerde erkege gecirebiliyor ama sen kavga, gurultu, gibi seyleride savunuyorsan herhalde erkek.. ama bilimadamlari bile kadina cozememisken siz neden bahsediyorsunuz ornegin stephin hawkings bir demeci ben hala kadinlari cozemedim ve buna omrumde yetmeyecek demistir. adam kara noktayi uzak boslugu kuantum fizigi arastirmalarini yapiyor. bugun bir cok bayan varliklarini belli etmeden lider olabiliyorlar. kadinla seytan basa cikamamis erkek nasil ciksin. akilli ve aklini kullanan kadinla hicbir erkek bas edemez.. ama normal bir kadindan elbette erkek ustundur. kadin var kadin var sozu nereden gelmis o halde.. - +1 yıl
hala sözlerden örnek veriyorsun arkadaşım kendi düşüncelerin yok mu senin ya? evi kadın yönetiyormuş güleyim bari. dayak yiyerek mi yönetiliyor o evler acaba :)
- +1 yıl
aklini kullanan hic bir kadinin daha dayak yedigine sahit olmadim. kendi dusuncemi yazdim begenmediniz bende orneklerle acikladim. ben bayanin dah ustun olduguna inaniyorum cunku bayan tatli diligiyle erkege yaptiramiyacagi sey yok... ama siz erkek diyorsaniz erkekdir buda benim gorusum. cunku cevremde gordugum hep bayanlar alttan girip usten cikiyorlar sozlerini geciriyorlar. muhim olan reisin kim oldugu drgil ipin kimde oldugu onemlidir.
erkek ustunse neden kiz istemeye gidiyor erkek? erkegin durumuyla bayanin ki bir degil. ben is ariyorum is ilanlarinda hep bayana oncelik var. hayatin her kolunda artik bayanlara oncelik taniniyot ki bunu bir cok bayanda kabul ediyor. erkegin ustunlugu guce dayali, guc unsurunu yoksay erkegin ne ustunlugu var !!! isse bayanda calisiyor, askerlikse bayanlarda bazi ulkelerde askerlik yapiyor, cocuksa anne oluyor erkek baba, hani ne gibi bir ustunlugum varmis anlatta bendr bileyim. annem evde bir esya tasincagi zaman oglum gel demesinden baska birsey - +1 yıl
toplumda kadın üstün olabilir bak. ki o da tartışılır. ama ben beyinlerini kıyaslarsak diye sormuştum.
aklını kullanan dayak yemez diyorsun ama işte hepsinde o akıl yok. - +1 yıl
bak simdi oldu sizinle ayni yonde bakmaya basladik. ;) bende bunu anlatmak istiyorum. kadin beyni erkege gore daha pratik daha kurnazca calisdigini biliyor muydunuz? mesela bir erkegin yalan soyledigi hemen anlasilir ama bayanin yalan soyledigini bir bayandan baska kimse anlayamaz. ve bayanlarin surekli birsey der belki sizde diyorsunuzdur. hissediyorum kesin bir halt yiyor bu ;) kadinin kadinsi hissini hafife almayin. erkek duz standart bir yapisi var. ama bazi kadinlar bunun farkinda degil eziliyorlar. ayaklari uzerinde duran bir bayanin ezildigi veya geri planda kaldigini kimse soyleyemez erkege kafa tutan kadinlar taniyorum. ;)
- +1 yıl
kadınları bu kadar da gözünde büyütme :) dediklerinde haklılık payın var ama bunlar kadının daha sosyal olmasından kaynaklı bence. erkekler daha küçük yaşlardan itibaren hatta büyüdüklerinde bile oyun oynayarak falan geçiriyorlar zamanlarının önemli bir kısmını :) ama kadınlar daha sosyaller ve o yüzden kendilerini o yönlerde geliştiriyorlar.
- +1 yıl
bak isteyince benimde soylediklerimde haklilik payi bulabiliyormussunuz. siz benim ne soyledigimi simdi cok cok iyi anlamissiniz.. gercekden size katiliyorum. bu yuzden erkegin sosyal cevresinden dolayida bayana gore daha kisitli mesela bir ortamda bayan hemen arkadaslik kurabiliyor erkek hep cekimserdir. uni bile cogu kez rastladim bu durumu kayit olurken ilk o an mesela ;))
Eşitlerdır kesinlikle kadın peygamber konusuna gelince kadınlar o kadar eziyete katlanamazdı ve daha fazlasına maruz kalırlardı bu bence bir sebep. Ama konu beyinler olduğunda kesinlikle kadınlar. Kadınların yapamayacağı şeytanlık yoktur
01 Yorumla- +1 yıl
o biraz da karakter meselesi. marifet olmayabilir.
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bilimsel çalışmalar deneyler belgeseller yazarlar şairler tarihçi hukukçu savaşçı barışçı aşço otoparkçı amir memur dünya genelünde bir erkek hakimiyeti söz konusu..
Lakin. Bu dünyanın anasıdır kadınlar..
Kimsenün kimseye bir üstünlüğü yok azizim.. Saygılar..01 YorumlaErkek daha üstündür anlamıyorum kadınların hepsi tutturmuş erkek güçte kadın beyinde neden en önemli keşifler veya bilim icatları erkekler tarafından yapılıyor kadın bilim adamları bir elin parmaklarını geçmez hadi diyelim eskiden izin verilmiyordu şu anda da mı izin vermiyorlar
00 Yorumlakadınlar daha üstün ama çok da saflar nerde it uğursuz var aşık olup kendilerini hem kullandırıyorlar hemde dayak yiyip itilip kakılıyorlar..
14 Yorumla- +1 yıl
niye üstün o zaman :)
- +1 yıl
doğru ama tek kriter bu mu yani?
erkek üstün, dünyaya hep erkekler hakim oldu tarih boyunca.. kadınlara seçme ve seçilme hakkını verenler de erkekler oldu..
12 Yorumla- +1 yıl
bu doğru ama fiziksel güçleriyle mi egemen oldular, yoksa beyinleriyle mi? orası tartışılır bence.
- +1 yıl
beyinlerini kullandıkları zamanlar da oldu, fiziksel güçlerini de.
kadınlar da bazen kadınlıklarını kullanıyolar, bazen de beyinlerini..
sonuç olarak her iki taraf bazen beyinlerini kullanıyo, bazen de fiziksel özelliklerini..
mesela iş yerinde mini etek giyerek gelip bizi etkilemek isteyen kızlar oluyo bazen :D
erkekler de fizilsek güçleriyle bişeyler yapmaya çalıştıkları oluyo..
bazı kişiler de -bunlar kız erkek karışık- yaptıkları işlerle etkilemeye çalışanlar oluyo.. doğru olanı aslında..
Gizli Üye(30-35)+1 yılböyle bir soru mümkün oldurulmaya çalışılmış olabilir ancak bu şıklar pek akıl k (yumuşak a) rı değil. bu konularda özellikle çevre koşulları ve toplum yapısı kişinin ortaya çıkarabileceklerini önemli derece de etkiler diye düşünüyorum. tarihte birçok harcanmış kadın vardır. bunu hepimiz biliyoruz. bununla birlikte algısında yine ezdikleri için yok sayılanların ZATEN 'ezik' oldukları için üst mertebe de sayılmadıklarını düşünen birçok insan vardır. sonuç olarak YİNE DE kadın erkek değil de insan olarak bakmak gerekiyor bu duruma diye düşünüyorum.
015 Yorumla- +1 yıl
kadın erkek olarak bak dedim!
Cevap sahibi+1 yıliyi de sen burada herhangi bir niteliğe bağlı olarak bir soru yöneltsen bende o konu üzerinden sana cevap vereceğim. bu soru zaten zayıf. bende herhangi bir konu üzerinden yanıt verdim sana. nedir bu amaçsızlık?
Cevap sahibi+1 yılah hatta beni yanılttın beyinlerini ele aldığımızda demişşsin ve başka bir yanıtta kadınlar daha zeki olsalardı demişsin. bende zaten bütün bunlara açıklık getirdim bütün dediklerim bu iki kelimeyi niteliyor
- +1 yıl
bir daha eksileme hakkım yok mu ya? off.
Cevap sahibi+1 yılseni görünce az kalsın neden bu kadınlar bu kadar aptal diye düşünmeye başlıyacaktım :D sonra neyse sakinim umarım senden sadece bir tane vardır
- +1 yıl
ayrı yazılması gereken -de'leri bitişik, bitişik yazılması gerekenleri de ayrı yazıyorsun haberin olsun.
Cevap sahibi+1 yıl:D başka şekilDE paçayı sıyımazdın zaten
- +1 yıl
senin yazdıklarının çoğunu anlamıyorum ki zaten. o yüzden cevap da veremem. kafam basmıyor evet, zahmet etme.
Cevap sahibi+1 yılbarışalım mı
Cevap sahibi+1 yıl:D.
- +1 yıl
bazı -de eklerini doğru yazmışsın.
Cevap sahibi+1 yılpekala asabi-tatlı bayan
- +1 yıl
bayan olmayabilirim.
Cevap sahibi+1 yılneden net değilsin o halde
- +1 yıl
neden net olayım?
Allah ikisini de eşit yarattı ise ikisi de eşittir , kimi konularda kadın kimi konularda erkek üstün ama bu şu daha iyi gibi ayrım yaparsak yanlıs yaparız özellikle ülkemizde kadına değer diplerde , eşit şartlarda yaşamaya hakkımız olduğunu ve eşit olduğumuzu düşünüyorum.
00 YorumlaErkek daha üstündür. Ayetlerde bile belirtilir. Mesela şahitlikte 1 erkek 2 kadına bedel. Kadınların korunup kollanması hakkındada ayetler var. Fakat bu üstünlük ezme büyüklük taslama manasında değil aksine kanat germek korumak yardım etmek içindir..
10 YorumlaHangi anlamada. Farklı konularda farklı meziyetlere sahip. Bu durumu Üstünlük olarak algılamak yanlış sadece konum farklılıkları var. Mesela erkekler işten iyi anlar kadınlar evden. Ama buradaki görev ayrımını altlık üstlük diye alğıladığı için işler Sarpa sardı zannımca
00 Yorumla
+1 yılErkek üstündür diyenler oy haklarını kullanmasınlar lütfen. Hatta evlendiğinizde eşinize söyleyin üstünüze kuma getirsin. Ninja gibi giyinmeden dışarı çıktığınızda kafanıza sıksınlar falan. "Feministliğin lüzumu yok" sonuçta.
10 Yorumla
+1 yılErkek üstündür gücünden... ve bundan erkektir
Ama kadın daha üstün varliktir
kadın dogurma ozelligi taşır
erkekler bir dusunsun bakalim karinlarinda birsey buyuyor, ona gobeginden baglilsr ne yerse bebek yiyor ne icerse bebek iciyor usurse usur vs...
Birde dogurmasi :)
Bunlari bir kadin kaldirabilir kadin gucu
Kadin ozeldir her zamn14 Yorumla- +1 yıl
beyin demiştik ama sen biraz aşağılara inmişsin.
- +1 yıl
Kadin erkek esit olamaz
Duz bakarsak her zaman erkek ustundur bir adim ondedir
Erkek kadinin gomlegi gibidir
Diger acidan bakarsak duz bakmayin genis bakin
Kadin ustundur - +1 yıl
kafam karıştı ben kimseden üstün değilim o kesin.
- +1 yıl
Erkek ustun derken cinsini yok etme
Cennet analarin ayaklari altinda dir
Lafindan gelirsek...
Bosver yaa :)
Benim gözümde eşittir. Ülke kuralları olarak da eşittir. Din yönünden de eşittir. İnsanlar arasında bir üstünlükten bahsedilecekse maneviyat üstünlüğü olabilir.
00 Yorumla
+1 yılKadınlar başımızın tacı gönlümüzün sultanı bir erkeği sadece bir kadın adam edebilir. Tanikide kadın.
10 YorumlaTam olarak eşitler şıkkını seçip erkeklerin kendilerine oy verdigini görme qeyf :D arkadaslar fazla egosu olan var mı gsfagzfa
10 Yorumla
+1 yılBeyinlerini ele aldığımızda demişsin
zekayı mı kastediyorsun acaba açık olmadı da pek?17 Yorumla- +1 yıl
hayır sadece zeka değil.
- +1 yıl
ne açıdan peki?
- +1 yıl
beyin işte :) zekadan başka hangi özellikleri varsa beynimizin. bu da sorunun bir parçası. ben cevabını bilmiyorum.
- +1 yıl
peki öyleyse benim cevabım şu olacak:
hepimiz ırk cinsiyet vs gözetmeksizin eşit yaratılırız. doğduğumuz anda hepimiz aynı yeterlilikteyiz (özel yetersizlikleri olan bireyleri saymıyorum burada) ama zaman içinde yetiştiğimiz toplum, çevre, imkanlar, aldığımız eğitim doğrultusunda kendimizi geliştiririz, bildiklerimize yenilerini katarız. bu sebeple cinsiyet farklılığı zekamıza ya da beynimizin işleyişine etki etmez ya da erkekleri veya kadınları diğer cinsiyetten üstün yapmaz. bizi farklı yapan aldığımız eğitım, içinde bulunduğumuz çevre ve diğer değişkenlerdir. kendimize ne kadar fazla katabilirsek kendimizi ne kadar geliştirebilirsek diğerlerinden o kadar adım önde oluruz. herkesin sahip olduğu imkanlar da eşit olmadığından ve saydığım sebeplerden dolayı hiçbir cinsiyetin bir diğerinden üstün olduğunu kabul etmiyorum ben. - +1 yıl
bence herkesin doğuştan eşit olduğunu varsaymak doğru değil. genetik kodlar farklı sonuçta. nasıl ki dış görünüşlerimiz tam olarak aynı değil, zekamız da aynı olmak zorunda değil. aynı olduğuna dair bir veri de yok. 4 aylıkken konuşmayı, 10 aylıkken okumayı öğrenen insan var bu dünyada. bunu nasıl herkesle bir tutarsın? al linkini de atayım sana:
https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Kearney - +1 yıl
özel bireyleri dışarda tuttuğumu soylemiştim cocuk üstün zekalıysa daha cabuk öģrenir tabi. ya da ailesi üzerine düşüp uğraşırsa.
- +1 yıl
işte ama uç örnekleri verebilirim zaten, diğerleri için kaynak bulamam ki. demek istediğim şey herkesin aynı zeka seviyesinde olmadığı. bu eleman gibi çok örnek var mesela, ama hepsi erkek. neden kadın yok, bunu da sorgulamak gerek.
- Kişilik & Karakter konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılErkeğin üstünlüğünü tabiki kabullenirim ama her erkek değil ADAMLIK kavramını okuyup benmsemiş olanlar..,,
11 Yorumla fiziki açıdan erkek ama diğer yönlerde kadınlarımız üstün ister kabuletsinler ister kabuletmesinler bence kadın üstündür
00 YorumlaTek fark önündeki 2 cm'den başlayıp 35 cm'e kadar ulaşabilen fazlalık. Onun haricin de kadın erkek eşittir.
00 Yorumlaherkes ahirette hakettigini alicak oyleyse herkes esittir cunku kimseyi ezmen hakkini yemen mumkun deildir oyleyse herkes esittir sadece dunyalik abkarsan bir yprum yapabilirsin ama hayatimizin dunyadan ibaret olmadigina inanmiyorum ki
00 YorumlaDünya genelinde, özellikle ülkemizde erkekler üstün. Benim bunun ilgili bir sorunum yok. Ben yakın çevremi ve insanları özgün bireyler olarak görürüm.
01 Yorumla
+1 yılüstünlük cinsiyet meselesi değil, vasıf meselesi. bana emir veren kadın amirler olmuştu. tabi hala kromagnan kafasıyla yaşayıp fiziki avantajı üstünlük olarak görüyorsan başka.
00 Yorumla
+1 yılOnu üstünlük olarak demesek fakat kadın erkeğin koruma ve şefkatine muhtaç olduğu kadar erkeklerin de kadının ilgi ve bakımına muhtaç olduğunu unutmamalıyız...
00 Yorumla
+1 yılEn iyi cevap :) :)
https://www.youtube.com/watch?v=Kjvj3cy7hpA01 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar beyinle idare edilen bir vücudla, ... diğeri bir olur mu yani :D :D :D
Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. Dünyayı erkekler yönettiğine göre sorunun yanıtı belli.. Ama hiç te iyi yönetemedikleri de kesin.
00 YorumlaKadın fıtrat olarak erkekten her zaman bir adım geridedir.
22 Yorumla- +1 yıl
fıtratında var diyosun.
+1 yılKadınlar her zaman bizim üst modelimiz oldu.
Hem onlar olmasa biz bir hiç olurduk.
Allah, kadınlarımızı başımızdan eksik etmesin.00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Öyle saçma şey yok. belli konular üstüne olabilir amenna fakat genel anlamda bir ústünlüj sözkonusu olamaz.
İkisi de birbirini tamamlıyor.00 YorumlaHer ikisinin cesitli alanlarda kabiliyetleri var. Fakat yaratilis itibariyle erkek ustun. Koruyucu kollayici. Hakimiyet sahibi.
12 Yorumla- +1 yıl
👍👍👏👏 güzel cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yıleşittir sadece ruhsal ve fiziksel üstünlükleri vardır birbirinden
02 Yorumla- +1 yıl
geriye ne kaldı ya habibi.
- +1 yıl
hayattan erkegi veya kadını alın geriye neyi kalır ki :D Eşitiz eğer akıl yarısı olacaksa erkekler cabuk unutur kadınlar asla unutmaz hafızaları yüksektir ama kapasite tamamen bilimsel yaratılış konusunu devreye sokar
+1 yılkişiden kişiye değişir aptal erkekler olduğu gibi zeki kadınlar da çok fazladır ama toplam zekayı ortalamaya vurursak erkekler daha zekiler çünkü öyle olmak zorundalar.
00 Yorumla
+1 yılBu da soru mu? Her açıdan kasın daha üstün. Bir kere toplumda saygı duyulan öncelikle verilen kadın ve çocuk. Erkek didinir çalışır kadına bakar.
12 Yorumla- +1 yıl
ama toplumsal anlamda sormamıştım ben.
- +1 yıl
Beyin olarak bu işin kızı erkeği olmaz, karakter ve olgunluk kendini gelistirmek ile ilgilidir
- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHangi dala bakarsan bak kadınların ustun olduğu tek bir nokta yok iken mniye tartisiyoruz ki bu konuyu
013 Yorumla- +1 yıl
kadınların üstün olduğu şeyler var.
- +1 yıl
Mesela hangi dala öncülük ediyorlar?
- +1 yıl
öncülük değil de üstün olduğu noktalar var. erkekleri yönlendirmek gibi.
- +1 yıl
Evet o konuya katilirim. Erkeklerin her ne kadar kadınlara gore çok daha ustun olduğunu dusunsemde kadınlara karşı zaafları var cinsel dürtülerine engel olamayıp kendilerini kullandı atıyorlar.
- +1 yıl
Kullandirtiyorlar
- +1 yıl
bence bunun cinsel dürtülerle bir alakası yok. kadınların dürtüleri yok mu zannediyorsun?
- +1 yıl
Kadınlar nefslerine erkeğe göre kat kat fazla hakim
Olabiliyorlar.
Erkeklerin büyük çoğunluğunun akli fikri sekste bunun için kadinlara karşı büyük zaafları var - +1 yıl
ya kardeşim kadınların da aklı fikri sekste. belli etmiyoruz sadece. nefsimize hakim olabiliyoruz evet. bu da bir üstünlük.
- +1 yıl
Bende farklı birşey demedim ki :)
Siz nefsinize hakim olabildiğiniz için erkekleri kullanabiliyorsunuz ve bir üstünlük en başından beri bunu soymeye çalışıyorum bende anlasamadik :) - +1 yıl
e ama kadınların üstün olduğu tek nokta yok diyorsun.
- +1 yıl
Ben onu kişilik anlamında söylemedim ama ustun olduğu tek bir dal yok derken ekledim yani bir bilimsel çalışmaya öncülük etmiyorlar ya da herhangi bit spor dalında öncü değiller ya da insan hayatini ddeğiştirecek bir buluşa imza atamiyotlar anlamında söyledim yoksa kişilik olarak erkeklerden çok daha ustun olduklarını düşünüyorum
Ornek daha iyilik severlerdaha sevkatli daha duygusallar bunlarda erkeklere gore ustun noktaları - +1 yıl
işin doğrusu şu: en zekiler ve en aptallar da erkeklerden çıkar. ama ortalamada zeka seviyeleri eşittir. en zekiler erkeklerden çıktığı için buluşların da onlardan gelmesi normal. ama onlar istisnai insanlar. onları göstererek tüm erkeklere mal etmek ne kadar doğru? biz genele bakalım.
- +1 yıl
en zekilerinde en aptallarında erkeklerden çıktığı konusunda hem fikirim.
ama ben istisnai konuşmadım binlerce meslek çeşidi var hepsinde erkekler kadınlardan iyi işler yapıyorlar diyorum. erkek söför mü kadın söför mü? erkek basketbolcu mu kadın basketbolcu mu? erkek aşçı mı kadın aşçı mı? örnekleri sen verebilirsin bütün mesleklerden kastım bu hiçte istisnai bir konu olmuyor. belki aklıma gelmeyen bir iki meslek grubunda iyi olabilirler ama inan aklıma gelmiyor.
elbette erkeklerden iyi olan kadınlarda var ama onlar istisnai olan insanlar. kadınların güzellik, bakım malzemeleri bile erkekler tarafından geliştiriliyor demek istediğim.
+1 yılİslama göre erkek bir adım öndedir ve bu üstünlüğün Allah katında hesabını verecektir. Ama basit bir üstünlük bu abartmaya gerek yok hayat müşterek demişler
00 Yorumla
+1 yılBen size şöyle açıkliyim insanlar meleklerden üstündür normalde. ama bazı melekler bazı insanlardan üstündür şu şekilde oluyor bu olay imanlı insan melekten üstün oluyor ama imansız insan melekten düşük durumda oluyor ^^ yani bu kişilikten kişiliğe göre değişir erkek kadın olayı yok
04 Yorumla- +1 yıl
dedin ve sıçtın.
- +1 yıl
ne alaka?
- +1 yıl
soruma cevap vermezsen sıçarsın.
- +1 yıl
ben soruna cevap verdim düzgün konuş ip den adresini buldurtup delik deşik ettiririm seni haddi bileceksin önce yazdığım cevabı tekrar tekrar oku ha diyorsan beynim yok anlayamıyorum saygım var buna bişe diyemem hadi ikile
Erkek daha güçlü yaratılmıştır ama bu daha üstün olduğu anlamına gelmez.
Bazı yönleri kadının iyidir bazı yönleri erkeğin ama bileşkede ikisi de eşit.02 Yorumla- +1 yıl
nası hesapladın eşit olduğunu?
Erkek her zaman bir adim önde.. onlar kadinlarin şemsiyeleri bence dogru
10 YorumlaBiz kadınları savundukça kadınlar kendilerini aşağılıyor. Türkiye de sıradan bir gün.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılfiziksel anlamda kadınlardan daha güçlüyüz ayrıca uzmanlara göre erkeklerin IQ seviyesi kadınlardan daha üstün oluyomuş
01 Yorumla- +1 yıl
üstün dediğin 101'e 99 falan.
Bence kadin ustun cunku kadinda erkekte calisio e hadi diyelm erkrkte ev isi giruyor desek kadin doguruo erkek dgurmuo hqni esitlik yokkk
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl@cemis61 kadin dogurandir ve her zaman ustundur bosunami diyor ayette cennet annelerin ayaklari altindadir die bilmedigin konu hakkinda bidaha yorum yapma prenses ;)
11 Yorumla- +1 yıl
bunu da ancak senin gibi saflar yer :)
+1 yılKadın cinayetlerinin sıkça yaşandığı bir ülkedeyiz. Tabiki erkekler
13 Yorumla- +1 yıl
dünya genelinde?
- +1 yıl
Beyin olarak kadınlar. Güç olarak erkekler bence
- +1 yıl
genele bakıldığında haklı olabilirsin. ama en zekiler daima erkeklerden çıkmıştır bunu kabul etmemiz gerek. gerçekten çok zeki bir erkekle hiçbir kadın aşık atamaz. ama onlar istisna tabii.
Kadın eşitliği yakaladığı an üstünlüğüde yakalamış olur
16 Yorumla- +1 yıl
neden?
- +1 yıl
İki ayrı cinsten bahsediyoruz nasıl eşit olsun ki. İslamda erkek kadından üstün yaratılmıştır. Aynı zamanda kadınında cok değerli olduğunu göstermiştir. Kadın bunu bilincinde olup esini üstün görmek gerekir. Kadın illaki biz eşitiz diyorsa oyle kabulllensede aslında eşitlik olmadığını üstünlük kadında olduğunu gozlemleyebiliriz
- +1 yıl
eşitiz diyen kadın aslında kendisinin üstün olduğunu mu düşünüyordur yani?
- +1 yıl
üstünüm demeye çekiniyor, değil mi :) o yüzden üstün olduğunu düşünse bile eşitiz diyor.
Ataerkil yapı ataerkil toplum o yüzden burada erkekler üstün
12 Yorumla- +1 yıl
b*k üstün, afedersin :)
bir ilişkinin aşaması şöyle flört döneminde erkek egemenlik kurar ama daha sonra evlendikten sonra kadın egemen olur tabi eğer bu ilişkide sevgi karşılıklı ise değilse bunun tam tersini düşünün
00 Yorumla''Kadınlara üstündür'' diyenlerin ''erkek üstündür'' diyenlerden hiçbir farkı yok. Hepimiz eşitiz elbette.
05 Yorumla- +1 yıl
yahu etik, ahlaki konuşmaları bırakalım. kanun önünde ve toplumda kadın ve erkeğin eşit olmaları gerektiğini savunabilirsin bu başka bir şey. ama yaratılış olarak, genetik kodlara baktığımızda cinsiyetlerin eşit olmadığı ortada. dolayısıyla bu yazdıkların tamamen içi boş laflar. laf kalabalığı.
- +1 yıl
öyle bir şey demedim zaten.
- +1 yıl
Soran direk beyninde erkekleri cok ustun varlik olarak gormus
Karsit dusuncelere tepkili
Erkek dersen tamamdir :)
Iste ustun olan erkeklerden kadinlsr hergun dayak yiuor olduruluyor ama... - +1 yıl
bak işte kadınlar bu tip mevzularla ajitasyon yapacak kadar zekiler. bu özelliklerinizi takdir ediyorum gerçekten. erkekler kendi ezildiklerini pek dile getirmiyorlar. belki de erkekliklerine yediremiyorlar. @-MadaMPerry
Üstünlük Ancak Takvadadır... Eşit miyiz Hayır tabiki de Dinimizde biraz Erkeğe göz önünde olacağı Görevler yüklenmiştir diyelim...
02 Yorumla- +1 yıl
Haha lafı iyi koymuşun zamet :D
- +1 yıl
o "z" harfi iyi olmuş @KRALİÇE_GÜLFEM :) kadınlardan espri duymak güzel.
- Devamını Gör (111)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat