İki cinsiyeti yaristirmak bana komik geliyor. Kadınların da erkeklerden erkeklerin de kadınlardan üstün oldugu yanlar var. Hak olarak eşit tabi. Örneğin klasik örnek güç olarak istisna hariç, erkekler üstündür. Hissiyat olarak kadın çocuk bakma, yetiştirme merhamet konusunda istisna hariç erkekten daha üstündür erkek daha cok mantıktır. Aslında iki cinsiyette normal insan kategorisinde bulunuyorsa, birbirini tamamlıyor:) erkek proje koysa kadın onu detaylandirir misali. Ben insandan insana farklılık gösterir diyorum bazı kadınlar zeka olarak çok fazla üstün bazı erkeklerde öyle.
Kimse kimseden üstün değildir evliliklerde , erkek üstüne düşen vazifeyi yapacak , evini gecindirecek karısını ve çocuklarını bakacak koruyup kollayacaktir , karisida üstüne düşeni yapacak, kocasıyla ve çocuklarıyla ilgilenecek , erkeğinin yanında bir dağ gibi duracak , bir omuz olacaktır, beraberce hayatın zorluklarına göğüs gerecekler, her daim bir ve beraber omuz omuza dik duracaklardir,,üstünlük ancak ve ancak takvalık ta dir,, şu da bir gerçektir ki kadın olmak , eş olmak ana olmak değerlidir,, o kadar değerlidir ki , Cennet Ana ların ayakları altındadır,,, ALLAH inançlı, bilgili , Saliha bir kadın basıp etsin , bana ve benim gibi düşünen insanlara,, Amminnn🤲🤲🤲
Doğum ve üreme bakımından soruluyorsa erkek kadından daha üstündür. Yani, Dünya'da sadece 1 erkek ve 7.000.000.000 kadın kalsa gene 1 milyona yakın çocuk yapılır. Fakat, Dünya'da sadece 1 kadın ve 7.000.000.000 erkek kalsa en fazla 69 çocuk yapılır (69 sayısını Dünya rekoruna göre yazdım.)
Zaten çoğunlukla kadının değil de erkeğin askere alınmasının sebebi de bu üreme konusu. Gene de üreme dışında bir üstünlük görmüyorum.
Bu devirde, modern şehirlerde artık eşitiz. Eskidendi ve kısmen bazı coğrafyalarda hala dengesizlikler var, ama hayat şartları bunu gerektiriyor olduğundan. Tarımla uğraşıyor olsaydık erkeğin bilek gücü daha üstün diyebilirdim. Ki, savaş dönemlerinde kadınlar da bilek güçlerini kanıtlamıştır bu konuda zamanında. Yani eşitiz her türlü. Bir de bir güzel söz var, “kadınla erkek birbirini tamamlasınlar diye yaratılmışken, bunlar birbirlerini tam anlayamadı” 😄
Evet, özellikle de bu anlama sorunu erkeklerde daha çok oluyor... Kadınlar hep anlaşılamamaktan şikayetçi 😄 "Sen beni anlamıyorsun" cümlesi atasözü olmalı bence😄
Üstünlük neye göre? Çocuk yapabilme üstünlüğü, süt emzirebilme üstünlüğü, çocuğa bakabilme sabrı üstünlüğü, var. Diyerlerini herkes kendisini geliştirerek elde eder. Lakin evde bir liderlik açısından bu soruluyorsa, bu gün şartlar farklı olsa da, güçlğ olup ailesini koruması gereken erkğin, zayıflaştırılmaması da önemli, ki kendisini muktadir görsün. Nisa taifesi diywbiler, "o eskidendi, şimdi devlet var, hukuk var." Evet, çok şükür var ama iyi kötü, Arap baharı diye, harab baharına dönüştürülen, coğrafyada da, dün iyi kötü vardı bunlar. Koruyanın söz hakkının bir tık ama bir tık daha ağır basması daha iyi olur. Üstelik, tehlike anında, kadınların bilinen özelliği duygusallık ve ayrıntıcılık, felaketlere yol açabilir.
Bu konuda görüş belirte belirte tırnaklarım aşındı...😄
Kadın ve erkek brbirini tamamlayan varlıklardır. Kadın ve erkek birbirine eşit olmadığı gibi birbirlerinden üstün de değillerdir. Yapboz parçası düşünün; Bir kenarı eksiktir fakat yanına gelen diğer parça onu tamamlar. :)
Kendi adima konusayim evet. Dikbaslilik yapmam, guzelce soyledigi surece inat etmem. Kavgamiz oldugu zmn ikimiz de uzatmayiz bazen o alttan alir bazen ben. O yuzden dengeyi guzel sagliyoruz biz
Ontolojik olarak bir sema cizsekVarlar ve var olmayanlar diye ikiye ayrilir. Varlar katagorisi nde 7 farkli canli cesiti bulunuyor insan hayvan katagorisi altinda olan bir varlik ve insan katagorisi altinda ise erkek ve fisilik bulunuyor. Yani esit.
Her insan rahme düştüğü anda kadındır, anne karnında 2. aydan sonra y kromozomu aktifleşir. Bu yüzden erkek kadının genetik olarak bozulmuş halidir. Yani cinsiyetler arası bir üstünlükten bahsedeceksek önce varoluşsal pozisyonumuzu ele almamız gerek.
Soruya yorum yapmak dışında karikatür efsane. Üstünlük cinsiyetle ilgili değil ve olamaz da. Öyle kadın var ki 10 erkeği cebinden çıkarır. Tamamen bireysel bir konu bu.