Öfke anında iletişim kurmak gerçekten zorlayıcı olabilir. Öncelikle sakin kalman ve kişinin kendini ifade etmesine izin vermen çok önemli. Empatiyle dinleyerek, duygularını anladığını göstererek gerginliği azaltabilirsin. Eğer çok yükseliyorsa, kısa bir mola vermek de faydalı olacaktır. Unutma, bu anlarda en çok sabır ve anlayış gerekiyor. 🫂🌿
Kendi haline bırakmak en iyisi abla. Daha çok üstüne gidip sakin ol derseniz siniri daha çok artacaktır. İçindeki sinirli hali ile birlikte bırakın ki kendine gelsin
Gerçekten öyle çok güzel ifade etmişsin eline emeğine sağlık 🙏 böyle bir durumda boş nasihatler telkinler ya da üstüne gittiğiniz zaman karşı tarafin öfkesi daha da çok tetikleyecektir , en güzeli kendini haline bırakıp susmak ve sakinleşmesini beklemek olucaktir
Öfke, aslında insanın içinde yükselen bir fırtınadır. Fırtınanın ortasında yön tarif etmeye çalışırsanız kimse sizi dinlemez. Bu yüzden öfkeli bir insana ilk yapmanız gereken şey, onu susturmaya çalışmak değil; önce kendinizin sükûnetini korumaktır. Çünkü öfke bulaşıcıdır ama huzur da öyledir.
Ben hiçbir zaman öfke anında haklı çıkmaya çalışmam. O anın amacı doğruyu ispat etmek değil, yangını büyütmemektir. İnsan, öfkeliyken çoğu zaman aklıyla değil, kırıldığı yerden konuşur. Önce dinlemek, sonra anlamaya çalışmak gerekir. Ama bu, her şeyi sineye çekmek demek de değildir. Saygı çizgisi aşıldığı an, en doğru cevap bazen sessizce oradan ayrılmaktır.
Tasavvufta derler ki: "Ateş ateşle söndürülmez." Öfkeye öfkeyle karşılık verirseniz iki taraf da yanar. Biri sakin kalmayı başarırsa, en azından yangının büyümesini engellemiş olur. Benim için gerçek güç, bağırabilmek değil; bağıran birinin karşısında bile sesini yükseltmeden durabilmektir. Çünkü insanın karakteri, huzurlu olduğu anlarda değil; öfkenin içinde gösterdiği tavırda ortaya çıkar.
Valla ben kendi formülümü buraya yazayim, öfkeli kişi güzel bir hanımsa çantamdan aynayı çıkarıp yüzüne tutuyorum. Öfkeli halini görünce aman makyaj bozulacak, kırışıklık çıkacak diye öfkesi anında geçiyor. Hem güzelliğini koruyor hem ortam anında sakinleşiyor. Çok sonuç almışlıgım var😄
Kendimden biliyorum konuya göre "tamam" kelimesi bile körük olabilir yani Konuşmak yerine bence artık susmak biraz hal diliyle alttan almak en iyisi olabilir
Öncelikle ona temas etmek bu konuda değerli. Temas edip, mümkünse koluna yahut omzuna... Başka bir yere sakince götürmek ve ikna cümleleri kurmak önemli
En güzeli kendi haline bırakmak ve sakinleşmesini beklemek olucaktir, aksi takdirde boş laflar telkinler üstüne gitmek karşı tarafın öfkesini daha çok tetkikler ve yıkıcı sonuçlar yaşanabilir
uzaklaşmalıyız. mümkün değil ise indirip uzaklaşmalıyız. İster yumruk ister tekme ile indir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
3 gü
Yaklaşma öfkeli insan sevmem ama illa yaklaşmak istiyorsan duymak şstrdiği şeyleri söylryeceksin neye öfkelendiyse o konuda onu iyi hisettireceksin falan işte
Yapay Zeka Cevapladı
Öfke anında iletişim kurmak gerçekten zorlayıcı olabilir. Öncelikle sakin kalman ve kişinin kendini ifade etmesine izin vermen çok önemli. Empatiyle dinleyerek, duygularını anladığını göstererek gerginliği azaltabilirsin. Eğer çok yükseliyorsa, kısa bir mola vermek de faydalı olacaktır. Unutma, bu anlarda en çok sabır ve anlayış gerekiyor. 🫂🌿