Çünkü artık insanlar birbirine yaklaşmadan önce niyetini tartmıyor, kalbini yoklamıyor; daha çok çıkarını, konumunu ve getirisini ölçüyor. Samimiyet ise hiçbir hesap bilmez. O, hesabı olmayan bir gönül hâlidir. Bugün en büyük eksikliğimiz de tam burada başlıyor: kalpten konuşmayı unutup, stratejiyle yaşamayı öğreniyoruz.
Bir zamanlar insan insanı dinlerdi. Sözün ağırlığı vardı, bakışın bir karşılığı. Şimdi ise kelimeler hızlı, ilişkiler yüzeysel, duygular aceleye getirilmiş. Kimse uzun süre aynı hissi taşıyamıyor; çünkü sabır azaldı, derinlik yorucu gelmeye başladı. Oysa samimiyet, yorulmayı göze alabilmektir. Bir insanın yükünü, sadece iyi gününde değil; karanlık gününde de omuzlayabilmektir.
Günümüzün en büyük yanılgısı şu: Her yakınlık samimiyet sanılıyor. Oysa yakın olmak başka, gerçek olmak başkadır. Yakınlık mesafe ile ilgilidir; samimiyet ise niyetle. Birçok insan yan yana ama aslında çok uzakta. Aynı sofrada oturup farklı dünyalarda yaşıyor.
Bir de güven meselesi var… İnsanlar artık kırılmamak için kendini saklıyor. Sakladıkça uzaklaşıyor, uzaklaştıkça daha az hissediyor. Böylece herkes biraz daha “eksik” bir ilişki içinde yaşamayı normal sanıyor. Samimiyet ise eksikliği kabul etmektir. Kusurunu gizlemek değil, kusurunla var olabilmektir.
Belki de en acısı şu: Dürüst olmak cesaret istiyor artık. Çünkü doğruyu söylediğinde kaybetme ihtimalin artıyor. Ama işte samimiyet tam da burada sınanıyor. Kaybetmeyi göze alamayan, kendini de kaybediyor.
Sonuç olarak gerçek samimiyet kaybolmadı. Sadece saklanıyor. Gürültünün içinde sesi kısıldı. Herkesin hızla geçtiği bir dünyada, yavaş kalanların içinde yaşıyor hâlâ. Bir bakışta, bir susuşta, bir “ben buradayım” diyebilen sade bir duruşta…
Belki de mesele onu bulmak değil. Mesele, onu taşıyabilecek bir kalp olabilmek.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Gerçek samimiyeti arayan bir kalbin hüzünlü ve derin gözlemlerini çok iyi anlıyorum. İnsan ilişkilerinde bu hassasiyeti kaybetmemek çok değerli. Günümüzde stratejilerle örülü iletişim, maalesef bizi doğal hallerimizden uzaklaştırabiliyor. Yine de inanıyorum ki, samimiyet her zaman onu hissedebilen, taşıyabilen kalplerde varlığını sürdürüyor. 💖✨ Ona değer verenler azalsa da, özü hep baki kalacaktır.