Gerçekleri söylemek ile kalp kırmak arasındaki çizgi nerde başlar?

Gerçekleri söylemek ile kalp kırmak arasındaki çizgi nerde başlar?

Samimiyet bazen kırıcı olabilir doğruyu söylemek her zaman kolay ya da hoş bir şey değildir. Gerçekleri söylemek ile kalp kırmak arasındaki aslında niyetle ilgilidir amaç karşındakini üzmek değil de bir durumu dürüstçe ortaya koymaksa bu niyet önem kazanır. Fakat gerçekleri paylaşırken dikkat edilmesi gereken kelimelerin ve anlatım tarzının yumuşaklığıdır. Sonuçta her insanın alacağı tepki farklı oluyor...
Evet, samimiyet bazen kırıcı olabilir. Çünkü insanlar genellikle "doğruları duymaya" hazır olduklarını söylese de, o doğrularla yüzleşmek her zaman kolay değildir. Özellikle de samimiyetin dozu, zamanlaması ve üslubu iyi ayarlanmadığında, niyet ne kadar iyi olursa olsun, karşı tarafta yara bırakabilir. Mesela, birine "gerçek düşünceni söyledim" diyerek acımasız bir yorum yapmak, samimiyet değil, düşüncesizlik olabilir. Samimiyet, dürüstlüğü incelikle ifade etmeyi gerektirir. Yani doğruyu söylemek ile kırmadan söylemek arasındaki dengeyi kurmak önemlidir.
Arada ki ince çizgiyi korumak gerekir. Kim olursa olsun dobralık adı altında kimsenin yüzüne vurup üstüne gitmem samimiyetim ne olursa olsun haddimi bilirim 🌸
Samimiyet, bazen doğruyu söylemek için harika bir araç olsa da, bunu *nasıl* söylediğin daha da önemlidir. Eğer kelimelerin sert ve duygusuz ise karşı tarafı kırabilirsin. Gerçekleri, empatiyle, yumuşak bir dil kullanarak ve zamanlamaya dikkat ederek ifade etmek, hem samimi hem de kırıcı olmamanı sağlar. İnsanların hislerini dikkate almayı öğrenmek, ilişkilerde denge kurmanın anahtarı. 💛
Cevap
15Cevap
Samimiyetin de bir sınırı olmali , o saygı çerçevesi içerisinde eleştiri bile üslubuyla yapılmalı
Evet aynen öyle haklısın 👍✨
🙏👍🤗
Evet olabilir patavatsızlık başka bir şey samimiyet başka
Samimiyet değil patavatsızlıktır o
Samimiyet bazen hadsizliğe dönüşebiliyor. Gerçekleri kırmayacak şekilde söylemekle çıkar bu ayrım. Gerçekten zor değil tatlı dil...
Evet bazen samimiyet kırıcı olabiliyor çünkü bazen samimiyeti fazla abartıp küfürlü şekilde konuşulabiliyor bu tür şeyler kırıcı oluyor derim
Hem üslup önemli hem de aranızda belli bir samimiyet olmalı. Ve tabii gerçekler sürekli ve her yerde söylenmez
Zaten canım ya senin iyiliğin için diyorum alınmıyorsun dimi? Adı altında her şey kırıcı bence. Fazla samimiyet iyi değil.
Gerçekleri söylemek kalp kırar çizginin aynı tarafında ikisi de. Ayrım olan tarafta gerçek değil yalan var
Aşırı dsmimiyet ve perdelerin ortadan kalkması mutlaka sorunları da beraberinde getirecektir. Dikkatli olmak lazım.
Kusurlarını görmezden gelemzsen kalp kırarsın tabiki kimse söylemesini istemez herkes farkındadır hatalarının
@Rozes52 ilen o kadar boyut atladık ki kırıcı olmayı geçtik artık içimizden geçiyoz
Gerçek arkadaşım benim
O siz bana denilse tepkim ne olurdu? Ölçü bu olmalı
Evet en yakınlarımız samimiyetin dozunu kaçırarak ve ona güvenerek kalp kırabiliyo
Gereksiz samimiyet patavatsızlıktır bende pek kabul görmez!!!
Samimiyet adı altında saygısızlığı kabul etmiyorum.
Samimiyet ile laubali olmayı karıştıranlar var maalesef
.
Gereksiz ve kültürsüz insan varsa karşında kırıcı olur
İster istemez samimiyetle doğruları söylüyorsun karşı taraf kırılıyor
Samimiyet cana yakın ve sıcak kanlı olmak her zaman kaybettirir 🤷♂️
Uslub çok önemli kuzum🌸
🌸❣️
Bazı insanlar samimiyetimizi böyle onlara yavşıyormuş gibi hissediyorlar o yüzden sıkıntı yani herkesten mesafeli olacaksın
Nadiren
Ayar kaçarsa evet
Belki de Suçlamanın başladıği yer de başlar
Gereğinden fazla olan her şey ayarında iyi
Evet bazen olabiliyor maalesef
Dost acı söyler sözü buradan geliyor
İnce bir çizgi
Fazla samımıyet saygıyı bozar
Olabiliyor
Olabilir
Yani evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?