(Bir kısmı diyelim.)
Erkeklerin motor becerileri neden bu kadar sıfır gibi, gerçekten kasıtlı mı yapıyorsunuz?
(Bir kısmı diyelim.)
Merhaba, motor beceriden kastım eğitimci olarak aklıma sizin güncellemeye yazdığınız durum gelmişti ve öyleymiş yani düşündüğüm gibiymiş. Bence de erkekler kasıtlı yapıyor bunu yani istese kadın gibi yavaşça koyabilir birçok erkek ve istese de yemek yapmayı öğrenebilir, sürekli de yapabilir.
Hay yaşa ya.
Ee çünkü öyle buyutulmuyorlar kadınlar küçük yaşta ev işi hatta yemek vs gibi birçok seyle buyutuluyor toplumun yüklediği misyon bu.. erkekler pek bir halt yapmadan buyutuluyor.. ailelerin yaklaşım ve büyütme modelleri böyle.. bizde tam tersi aile bir erkek herşeyi yapabilmedi mottosiyla büyüttüler bizi.. yemek ütü tesast işleri elektrik işleri bahçe işleri vs vs çok yararını gördüm açıkçası.. ama etrafımdaki genç ya da benim yaşlardaki erkeklere bakiyorum adamlar nerdeyse tek başlarına doğada ya da evde hayatta kalamiyacaklar :))
Bak her insan öğrenmeye ve yapabilmeye açıktır. İsterlerse yaparlar belki başta tadı , kıvamı biraz kötü olur ama bir şekilde yapar sonuç olarak da kimse annesinden hamarat doğmadı bir de dikkat edersen araba sürmek olsun , tamir gibi şeyler olsun nasıl da motor becerileri çok iyi o yüzden de içlerinden geldikten sonra yapabilirler bu tamamen istek meselesi.
Karşıtlık yapmak için demiyorum kesinlikle ama bu bence erkek ve kadın için geçerli. Erkekler daha çok veya kadınlar daha çok demek pek doğru değil bence.
Bence kasıtlı yapan var, gerçekten beceremeyen de var 😄 Erkeklerin çoğu ev işi, düzen, ince motor gibi şeyleri çocukluktan öğrenmiyor, “boşver, annesi yapar” diye büyüyorlar 🧹 Sonra da tembellik işin içine girince “yapamıyorum” kalkanını kullanmaları çok kolay oluyor. Sen sınırını çiz, standardını net söyle, bakalım hâlâ o kadar “yapamıyor” mu 😉
Cevap
23Cevap
İçten gelmesi lazım böyle şeylerin. Yani şöyle diyim bizler sanayiye el işlerine tamir bakıma daha yatkınız 😂
Sen kedi babasısın kendine gel
Ben her türlü yapıyorum zaten her şeyi 😂
kasıtlı olabalir
Hemcilerimin %99,9 unda kısıtlı çünkü başka işleri güçleri işlevleri yok beyinleri geride ama %0,1 lik kısmıda kendini geliştirmeye vermiş kimseyle işi yok
Motor beceri yemek yapmak değildir. Şunu şuraya koymakta motor beceri değildir. Doktor değilim ama yinede kabaca anlatayım
Uzamsal-Motor Entegrasyon: Erkeklerde hemisferler (beyin yarım küreleri) arası iletişimden ziyade, her bir hemisferin kendi içindeki bağlantısallığı (intra-hemispheric) daha güçlüdür. Bu, kaba motor becerilerde ve el-göz koordinasyonunda (bir nesneyi fırlatma, rotasını hesaplama) erkekleri üstün kılar.
İnce Motor Dezavantajı: Kadınların parmak uçlarındaki reseptör yoğunluğu ve korpus kallozumun (iki lobu bağlayan köprü) yapısı, küçük objelerle yapılan manipülasyonlarda (dikiş, hassas montaj) onlara avantaj sağlar. Erkeklerin motor becerilerinin "zayıf" algılandığı nokta burasıdır: Hassas manipülasyon.
Uzun uzun açıklamak istememiştim yerime yaptığın için teşekkür ederim.
Erkeklerin motor becerileri zayıf değildir; sadece hassas ve tekrarlı düşük kuvvetli işler (ince motor) yerine, yüksek kuvvetli ve uzamsal odaklı işlere (kaba motor) evrimsel olarak öncelik verilmiştir. Bir erkeğin dikiş dikerken hantal olması "beceriksizlik" değil, sisteminin o ölçekteki hassasiyete kalibre edilmemesinden kaynaklanan bir "çözünürlük" sorunudur.
Erkek beyni bir balyoz algoritmasıyla çalışırken, kadın beyni bir neşter hassasiyetine odaklanır. Balyozla dikiş dikmeye çalışırsan, sonuç "zayıf beceri" gibi görünür.
Motor beceriler; yürüme ve koşma, balistik anlamda fırlatma, yerlerimize karşı dengede durma veya kendi ağırlığını kontrol etme, kavrama yani iğneyi delikten geçirme, kalemi elle tutma, yazma. BAK SANA ŞÖYLE UÇ BİR ÖRNEK VEREYİM MOTOR VECERİLERİNİN EN ÜST VERSİYONLARINDAN BİRİSİ İKİ ELLE AYNI ANDA YAZI YAZMAKTIR. BU MOTOR BECERİLERİ İÇİN EN İYİ TESTİR HERKES TARAFINDAN UYGULANIR, OLDUKÇA BASİTTİR.
Sizin orada öyle olabilir hanim efendi biraz cevrenizi degiştirirseniz becerikli olanlari göreceksinizdir.
yani geliştirilebilir, araba sürmek motor beceri ister, belki işlerine gelmiyor, veya sıkıcı buldukları içindir :D
Motor becerileri derkene? Motorsiklet kullanmak olan motor becerileri mi?
Bizde tek gözüyle tek eliyle tek ayağıyla motor süren var zira
Motor becerisini açıklarsan slacağın cevap da net olur
El yatkınlığıyla alakalı bu.. Kadınların doğru dürüst araç kullanamamaları gibi..
Bunun cinsiywtle alakası yok yetiştiriliş şekliyle alakası var
Ben öyle düşünmüyorum. Hangi konuda peki özel bir şey var mı sence
Genetigimizde yok
Tahmin ettim
Kızlar kadar trafikte tehlikeli insan var mı sizce canım gibiler
Trafik olarak algılamana üzüldüm
Soruyu soramiyorsun lefo
Galiba ben de beceriksizim
Otomatik düzeltme açık kalmış
ince iş değilde kuvvet uygulama gibi bi vasıflar var gibi
Siz kadınlar erkeklerle yarıştıkça onlar da prenses oldular şimdi de şikayet etmeyin bence.
Oyleki düz hareketler seviyoruz.. öyle küçük manipülatif seyelr. icin kaslar uygun değil 😀
Avcı modunda çalışıyoruz
Elimden her iş gelirde işime gelmez :D
İşlerine gelmiyor çoğunun
motorlar daha iyi yapar
Neyi becerebiliyorlar ki
Bazılarının çok iyi
anneleri öyle yetiştirdi
Bütün olay bu bence de
Hayır benimki çok iyi
Motor felan ayıp oluyor ama hsjsjs
Ben çok beceriliyim
Kimisi çok beceriksiz hakikaten