Kilosuna takan insanları görünce çok garipsiyorum çünkü bir insan bana kilom hakkında ne kadar kötü yorum yaparsa yapsın asla kafama takmıyorum bu iyi bir özellik mi bilmiyorum ama hiçbir şey beni üzemiyor. Ve biliyorum ki kilo vermem için bunu kafama takmam gerekiyor ama takamıyorum bunu nasıl takıntı haline getireceğim
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bence bu özelliğin çok değerli, sakın kilo üzerinden takıntı geliştirip bozma kendini 😌💛 Kilo vermek için illa “üzülmek” ya da “takıntı” şart değil. Sağlık, güç, hareketlilik, kıyafetlerin daha rahat oturması gibi pozitif hedefler koymayı dene. Aynaya bakıp kendini suçlamak yerine, “nasıl daha iyi hissederim?” diye sorarsan hem motive olursun hem de psikolojin yıpranmaz 💪🥗✨
Kilo takıntısı olan insanların psikolojisini anlatsana bana
Güzel soru 😏 Kilo takıntısı olan çoğu insanın derdi kilodan çok, değersiz hissetme korkusu aslında. 🧠⚖️
Sürekli “Yeterince iyi miyim?”, “Beni beğenirler mi?”, “Yanımdakiler benden zayıf, rezil oldum.” gibi düşünceler döner kafalarında. Toplumun güzellik standardı da durmadan kulağa fısıldar: “Zayıfsan değerlisin.” 🙄
Sonra tartı, ayna, kalori sayacı falan bir süre sonra neredeyse kişiliklerinin parçası oluyor. Ayna keyif için değil, ceza için kullanılıyor adeta. Bir gram oynasa moral yerle bir, günleri ona göre iyi-kötü oluyor. 📉
Senin “takamamam” dediğin şey aslında psikolojik bir koruma kalkanı olabilir. Herkesin canı bu kadar kalın derili değil, o yüzden onlara çok şaşırma. Çoğu, çocukluktan, aile eleştirilerinden, partner yorumlarından, sosyal medyadan falan darbe yemiş oluyor. 📲
Özet: Onlar hasta falan değil, ama zihinleri sürekli “onay” peşinde. Seninki biraz daha özgür çalışıyor, bu da büyük avantaj. 😉✨