Bazen insan derdini insanlara açma gereği
duyuyor, gerek buradan gerek başka yerden sizce doğru mu
duyuyor, gerek buradan gerek başka yerden sizce doğru mu
Cevap
7Cevap
Anlatsan ayrı derrt içinde Tutsan çok ayrı bir dert
Elbette anlatabilirsin ancak çoğunluk anlatmadan halletmen gerek
İnsanın kendine verdiği zararı çoğu veremezmiş
Kesinlikle doğru bir söz, anlattığın kişiler olası bir durumda seni de buradan vuracak kişilerdir o yüzden kime anlattığında önemli bence, ancak kendine verdiğin zararıda olayı da yanlışıda kendi mantığında kavrayıp kabullenip bu durumu tersine çevirmekte yine senin elinde
Kendime hayrim yokki napayım
Kendini kendine hayrı olan birine çevirebilirsin ilk olarak
İnşallah
Başarırsın şimdiden başarılar :)
Teşekkürler
Rica ederim
benim ketum bir arkadaş var. bu sene babası rahatsız sıkıntılar çekiyor. anlatmıyor da. adam 10 sene yaşlandı bir iki ayda.
Güvendiğin sırdaşın ile olur
O da herkes olamıyor sanki hayat riskten ibaret
Hahajajaja
He inanayım sende ağzıma sic
Vala yakistirmasan da yakıştırma bende kimlere neler yakistirmadim ama heralde bazilarinin Allah'ı lafta var sadece
Yok almiyim saol
Anlatıyorsun buradakilere anlat. Yani tanımadığın kişilere. Tanıdığın kişiler günü gelir seni derdinden vurur
Tanımadığım kişilerde vurdu merak etme herkes ayrı dert insanoğlu
Onda da canım yandi
Yoo fazla güvendim onlarda kullandi
Naif değilim o kadar
Anlamsız geliyor çoğu şey artık anlatmaya da mecalim kalmadi
Yüz yüze olduğuna açma güler sinir olursun
Sadece gülmekle kalsa..
Biliyorum bende yaşadım son aylarda çok eski çocukluk ile ilgili bi sorunlar vardı onu anlattım güldüler ettiler ciddiye almadılar ama biz yaşarken o olay bizi deldi geçti ve hala da konuşuyoruz bazen zaman zaman
Demekki insanı yaralayan konular var izi kalan
Anlıyorum sizi
Onemsenmemek de kötü derdini anlatıyorsun travmani ama umursamıyor senin uzulmene
Öyle engel durumum var bide benim belki saçma bi konu mesela derslere katılım yok diye hoca konuk sanatçı katılım olunca saksı düştü vs diyordu onu anlattım ki bı konu için rehberlik bizden rapor istedi ne raporu olduğu bile belirsizdi gibi gibi bi sürü şeyler özgüven kalmadı yani bende hep yanlışmışım gibi davranıldı
Herkesin derdi kendine çok
Öyle
Herkese her şey anlatilmamali
Neden sizce
İnsanın bir gizli kalması gereken duyguları yaşamı olmali
Neden benim hani bazı şeyler gizli kalmadı ve kötü etkilendim ama bazı şeyleri de anlatmam gerekirmis yani sorguluyorum neden olmalı sizce
Anlatılmasını seviyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Dert, herkese değil; seçtiğin, güvendiğin birkaç insana anlatılmalı bence 🧡 İnsan her şeyi içinde tuttuğunda patlama noktasına geliyor, bu da yıpratıyor 😔 Ama herkese açmak da seni dedikoduya, yanlış anlaşılmaya açık hale getirir. İçini dökmek istiyorsan güvenilir, ağzı sıkı, yargılamayan birini seç; biraz da kendine yazıyla, müzikle, yürüyüşle alan aç 🎧🌙