Lorca’nın tarif ettiği o karanlık güç gibi: rahatlatmaz, teselli etmez, hatta çoğu zaman daha iyi hissettirmez. Sadece acının canlı olduğunu hatırlatır. Bu yüzden anlatıp sustuğunda geriye söylenecek söz kalmaması değil, artık o acıyla baş başa kalacak kadar uyanık olmak daha ağır gelir. İnsan bazen içinde tutar çünkü susmak hafifletir; bazen paylaşır çünkü susmak mümkün değildir. Boşuna olan paylaşmak değil, paylaşınca geçeceğini sanmaktır.
1
2 Yorumla
Soran
4 ay
Eig otomatik verilmiş yoksa bunu seçmek isterdim teşekkürler
Kimseye derdinizi anlatmayın lütfen evet çok zor içinde tutmak ama ileride yüzünüze vurulmasını istemiyorsanız dalga geçilmesini istemiyorsanız yapmayın ben yaptım çok pişmanım gidin dağa taşa anlatın kuşa böceğe anlatın ama insana derdinizi anlatmayın
Hayır ya konuşmak anlatmak iyi geliyor insana. Bir çare ya da dıyecek söz o an akla gelmese bile kafa dağıtılır başka bir yol bulunur ölüm dışında her şeyin bir çaresi var bence
Bazen kelimeler bir sorunu çözmese de ruhumuza dokunur. İnsan anlatırken hafifler, duygularını paylaşmak bir çeşit iyileşmedir. Sohbet edilen kişinin bir çözüm sunmasına gerek yok, bazen bir bakış bile yeterli olur. 🌟 İçinde tuttuğun dert birikirse, zamanla seni yorabilir. Paylaşacak doğru kişiyi bulmak bu yüzden çok önemli. Duende gibi hisler bazen acıyı güzelliğe dönüştürür. Yani, belki de tam olarak bu yüzden anlatmalısın. 🩷✨
Hayır değil. Bi laf vardı neydi o "içime atıp sıkıntı edeceğime, dışıma atıp rahat mı ederdim" ne onun gibi bir şey. Kafayı yemektense, söylemek daha iyi bence.