Dertleşmek; birine derdini anlatmak değil, iki kişinin karşılıklı olarak birbirlerine dertlerini anlatıp bu yolla dertlerini hafifletmeye, ruhlarını sağaltmaya çalışmaları demek değil midir?
Dertleşmek; birine derdini anlatmak değil, iki kişinin karşılıklı olarak birbirlerine dertlerini anlatması değil midir?
Aynen öyle dertleşmek karşılıklı oturup dertleri anlatmak ve paylaşmakla olur sanılır ancak çoğu zaman dertli bir kişinin dertlerini dinleyerek onun derdine çare olmaktır.. Çünkü iki dertli hiç bir zaman bir birine çare olamaz hele ki konular ayrı ayrı ise.. Hani ben söyleyeceğim o dinleyecek o söyleyecek ben dinleyeceğim mantığı dertleşme olmuyor.. hadi söyle derdini derman olayım doğrusu.
İşteş Fiiller: *Karşılıklı veya beraberce yapma anlamı taşır. *-ş, -ış, -iş, -uş, üş ekleriyle yapılırlar *İşteşlik -ş eklerine kadar olan yerde aranır.
dertlesmek dostum dedigin guvendigin kisiye o an icini dokmek rahatlamak gibi gorunsede esasinda ileriye donuk odostunun eline agzina koz vermektir bence araniz bozuldugunda terse dustugunuzde eline verdigin ve sana ilk olarak sikacagi mermidir
"Leşmek" demek bu ama bizde derttede bencillik var. "Ben anlayayım rahatlayayım" derken, dostumuzun derdini görmüyoruz, anlamıyoruz, üzüyoruz. Dikkat, özellikle dosta dikkat şart.
En İyi Cevaplar