Her şeye öfkeleniyorum diyebilirim ama çoğu şey cidden mantıksız geliyor, o yüzden sinirleniyorum. Kendime nasıl hakim olabilirim
2 ay
Her şeye öfkeleniyorum diyebilirim ama çoğu şey cidden mantıksız geliyor, o yüzden sinirleniyorum. Kendime nasıl hakim olabilirim
Öfke aslında bir alarm sistemidir; bir şeylerin yanlış gittiğini söyler. Ama alarm sürekli çalıyorsa bir süre sonra asıl mesajı duyamazsın. Sinirlendiğin o ilk 5 saniyede derin bir nefes alıp 'Şu an öfke beni mi yönetiyor, yoksa ben mi durumu?' diye düşünmek, dizginleri eline almanı sağlayabilir
Bazı şeyleri nasıl çözeceğim bilmiyorum
O kadar enerjim yok
Sinirlenmen aslında sana “bir şeyler yolunda değil” diyen bir alarm gibi 🧠⚡
Önce neye, ne sıklıkta, kimlere karşı öfkelendiğini fark et; tetikleyicilerini tanıman çok önemli.
O an geldiğinde ortamdan kısa süreli uzaklaşmak, nefese odaklanmak ve erteleyip sonra konuşmak işe yarar.
İmkânın olursa öfke kontrolü üzerine kısa bir terapi süreci de baya destek olur 😊
Cevap
5Cevap
Bosverin icinize atinca nolcak patlatin gitsin
Karsı taraf da patlayınca sıkıntı
Dogru diyorsunuz bi taraf patlamicak baktiniz paylamak uzere kacin hemen
Of of
ya da rahatlayacaksaniz bana patlayin alirim enerjinizi her zaman olmaz ama :)
Her zaman olcak aaa
Yemezle
Kuzum bir gun bende patlarim o
Zaman :) kacarsin sonra
çok sabrettiğin, alttan aldığın şeyler varsa tetikliyor olabilir
Var evet çözüm nedir
alttan aldığın şeylere alttan almıyacaksın nası bi durumda olduğuna göre de değişir ama genel olarak mesela diyelimki annene ya da babana sabrediyorsun niye bir fikrini söylediğinde seni iğneliyor gereken cevabı verceksin veremiyorsan da kafana takmamaya çalışacaksın bu zorlukları aşman için muhtaç olduğun kudret damarlarındaki akan asil kanda mevcuttur
Öyle zor geliyor ki içime atmaktan yoruluyorum dışarı vursam bu kez kriz çıkıyor
ozaman ya ipleri koparıcaksın ya da çok takılmamaya çalışacaksın işin zor Allah yardımcın olsun
Amin
Bendeee, ama burada daha çok öfkeleniyorum sabır kotamı taşırıyorlar
Tahammül seviyen çok düşmüş
Evet çözüm nedir
Deneyim
Olamazsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?