Gizli Üye(30-35)2 ayKardeş sevgili vs. yapma derdin olmasın. Senin hedefin yüksek notlarla okulunu geçmek olsun. Yüksek notlar aldığında da seni çevreleyen yapışkan tiplerde seninle arkadaşlık yapmak isteyebilir. Arkadaş çok önemli bir mevzu bütün hayatını etkiler. Bu konuda çok seçiçi ol. Kaliteli insanlarla, seni yükseltecek insanlarla arkadaşlık yaparsan öyleleri ile yap. Dedikodu yapan, zina düşkünü, kötü alışkanlıkları olan, tembel, küfürlü konuşan, ahlakı bozuk insanlarla hiç muhatap olma! Yok kabak çiçeği gibi açıl diyenleri hiç umursama! Klüp vs. güzel etkinliklere katılabilirsin. Üzerindeki çekingenliği atarsın ve bir şeylerle uğraşmak seni geliştirir. İletişimin kuvvetlenir. Şunu unutma herkes 9 aylık. Kimsenin kimseye üstünlüğü ya da aşağı bir tarafı yok. Kendini sev. Kendine değer ver. Bozuk bir ortamda bulunan bozuk insanlarla arkadaşlık yapmaktansa tek takılarakta okulu bitirsende üzülme! Arkadaşın kalitelisini seç arkadaş olduğunda... Sevgili derdine düşme. Senin hedefin yüksek puanlarla derslerini anlayarak öğrenerek geçmek olsun. Eline mesleğini aldığında evlilik niyetiyle tanışıp evlenirsin. Bu işlere girişirsen hem günaha girer. Hem de okul hayatını mahvedersin.
166 Yorumla
Soran2 ayÇok teşekkür ederim, ALLAH razı olsun. Evet çok haklısın. Ben sadece insan sosyal bir varlık olduğu için tek başına hele ki Üniversite gibi yerlerde tamamen tek olmanın zor noktalarına değindim, çünkü kendimde eksik çok yanım var. Arkadaşlık seçmek konusunda da çok seçiciyim zaten evet, herkesle anlaşamam. Bu gruba da yeni dahil oldum ama tam aitlik hissedemedim belki yeniyim diye belki çok konuşmuyorum diye belki de onlar iki yıllık arkadaş ben daha yeniyim diye bilmiyorum.
Kulüp konusunda da bizim sınıfta bile doğru dürüst kulüpte olan yok. Kulüplere katılmamıştim zaten çok kulüp aşırı bir ortam yok gibi.
Cevap sahibi2 ayArkadaş vs. diye kafaya takma. Seni dersinden bile alıkoyabilir. Sen seni yükseltecek, vizyon sahibi, ufkunu açacak pozitif insanlarla arkadaş olacaksan öylelerini seç. İnan diğerleri zaman kaybı. Kafan aslında böyle daha rahat. Ama gözlemle. Ahlakı iyi olanları tercih et edeceksen. Sınıfında kimse yok diye klüp vs. gitmemeyi düşünmemezlik yapma! Sana faydası olacaksa katıl. Keyfine bak. Her birey gibi sende değerlisin. Kimseye kendini sevdirmek için uğraşma! Kendin ol. Allah'ın rızasını gözeten insanlarla muhatap ol. Diğer türlü zaman kaybı. Okulunu uzatır. Ders başarın düşer. Burada sana uygun arkadaş yoksa iş hayatında olur. Ama ahlaklı insanlar varsa selam ver. Yarın bir gün işin düşer zor durumda da kalmazsın. Çok değil kaliteli insanları tercih et. Sevgili sakın yapma! Gözlerini koru gönül acısı çeker okulunu uzatırsın yok yere. Eline de mesleğini almakta da zorlanırsın. Okulun bitsin eline mesleğini al. Evlilik niyetiyle görüşür günaha girip, gönlünü yok yere yormazsın. Düşün sevgili yapsan ayrılsan bir de aynı sınıfta her gün zehir olur. şu an aslında kzfan çok rahat rahatını kaçırmak için kaşınma derim.😂 Kaliteli arkadaş zamanla gözlemleyip selamlaşarak bulursan bulursun. Baktın sana uygun biri yok arkadaş ortam bozuksa merhaba merhaba ortamına göre hareket et
Soran2 ayKesinlikle öyle çok haklısın. Benim ama kafaya takma eğilimim var bu yüzden de zorlanıyorum.
Soran2 ay.
İnsanların bakışları da çok etkiliyor beni, kötü anlamda. Sınıfta veya tenefüste vs. birileriyle konuşursam insanlar baktı mi vs. hemen tetikleniyorum, sanki o an yanlış bişey yapıyormuşum gibi geliyor. Hele ki beni tanıyan kişilerse veya küstüğüm kişilerse bu derece daha da artırıyor. Çünkü beni tanıyanlara göre sessiz bir adamım. Mesela sınıfımda son 7 ay geçti ve artık beni herkes nerdeyse sessiz sakin olarak biliyorlar. Bende çok sohbet adamı olamıyorum.
Cevap sahibi2 aySen kendini şartlıyorsun. O dediklerin sana şeytanın ve nefsinin verdiği vesveseler. Kimse senden üstün değil. Senden kimse aşağı olmadığı gibi. Sen kendine odaklan gelişimine odaklan hobiler bul. Sen kendini nasıl görüyorsan nereye koyuyorsan insanlar bunu hissedip seni öyle sanabilirler. Yani sessiz diyorsun. Sessiz gibi davranıyorsun çevrendekilerde öyle görüyor. Kendine değer veren biri olarak gördüğünde de değer verdiğin için onlarda değer verir. Ama bunu onlar değer versin diye yapma. Kendin için yap. Ne güzel kafan rahat. Kimseyi kendine yapıştırmamışsın. Derslerine çalıştığında kimse sana ayak bağı olmayacak niye kendine dert ediyorsun. Dediğim gibi gözlemle zeki çalışkan ahlaklı senin mizacına uygun birileri varsa selam ver. Selam verdikçede o da sana karşılık verirse giderek arkadaşlığınız pekişir. Kütüphanede çalışkan zeki seni yükseltecek birileri varsa gözlemle oradanda arkadaş olup birbirinizi yükseltirsiniz. Seni aşağı çeken kimse ile samimi olma.7 ay geçsin hemen arkadaş olup kendine yapıştırıp seni dersinden alıkoymasından daha iyi hemen kaynaşmaman. Her şer gibi gözükende hayır gör. Her olan hayrıma oluyor de. Onlara kafayoracağına tüm enerjini derslerine ver. Notlar yükseldimi sana yapışmak isteyenler olacak kullanma niyetinde olanlarla mesafeni koru. Tedx videoları var. Türk ve yabancı yabancı olanları alt yazılı dinlersin. Tedx talk'Tedx Türkçe farklı farklı isimlerde.., Onları dinlediğinde herkesin aynı yollardan geçtiğini göreceksin. Bunları nasıl aştıklarını anlatanlar var.(Yerli ve yabancı insanlar.) İnsanlar bakarsa baksın. Selam ver ahlakını beğendiklerine... Karşılık görürsen arkadaşlığını ilerletirsin. İlerlemiyorsa da vardırbunda da bir hayır.
Cevap sahibi2 ayAyrıca sessiz olmak ayıp bir şey değil. Öyle olabilirsin ama dengeyi de gözet. Bu kadar kendini anlatıyorsun daha nasıl konuşcan. Burcun nedir? Doğum tarihi saati ve nerede doğdun mümkünse adını yazarsan doğum haritana bildiğim kadarıyla bakarım. Sonra bu sorunu 3 gün içinde silersen onlarda silinir.
Soran2 ayYa imkanım olsa bunu da en iyi görüş seçerdim emin ol. Çok teşekkür ediyorum, analizlerin çok doğru ve yerinde. Kendimi haramlardan korumam olarak da şeylerden bahsetmişsiniz. Ayrıca teşekkür ederim. Bunlara daha da dikkat kesileceğim inşaALLAH. Birde bunu yazdım mi hatırlamıyorum ama ben dışardan biraz soğuk gözüküyorum normalde yaşımdan küçük gösteriyorum ama soğuk ve ciddi gözüken yapım var, bu yüzden olduğunu düşünüyorum ki insanlar ben onlara selam vermeden selam vermiyor konuşmuyor nerdeyse. Herşeyin başlangıcını ben yapıcak gibi hissediyorum.
Soran2 ayBu arada soruyu silmek şu an için aklımdan geçmiyor çünkü ileride tekrar burada ki yorumları okuyabilirim. :)
Burcum Oğlak
Cevap sahibi2 ayAstroloji haritasında pek çok burç var. Tek burç değil...
Soran2 ayO haritaya girersek çıkamayız normal oğlak işte 🤣
Cevap sahibi2 ayTek burcunuz yok dedim sadece. Haritaya girmek gibi bir derdim yok. Neden diye sorguladığınız için için söyledim.(O da isterseniz diye dedim.) Hem en iyi yorum seçmeniz içinde yazmadım.(Az önce cevap veremedim.)
Soran2 ayYok, sorun değil yardımcı olduğunuz için ben teşekkürümü eig le desteklemek istediğimi belirttim. :)
Yani ben burçlardan çok anlamıyorum ama isim vermeden olmaz mı
Cevap sahibi2 ayAstroloji haritamı incele mi demek istediniz?🤣Kendi astroloji haritamda farklı isim yazdım pek bi değişiklik olmadı. Olur o zaman heralde. Bende kendi kendime araştıra araştıra öğrendim. Kendimce bakabilirim. Uzman değilim ama uzmanlaşmış gibi de oldum.
Başka bir ad yazarım Adem derim. Doğum tarihi ay yıl gün , doğum yeri, doğum saati... Doğum saati yoksa çok detaylı olmuyor. Yapay zekaya atarız haritayı o da yorumlar. İşlerim var çok detaylı incelemeyebilirim. Ama güçlü, zayıf yönlerinizi görmenizi sağlar. Sanki sizi tanıyormuş gibi hatta siz bile hayret edersiniz farkındalık kazandırıyor.
Soran2 ayYapay zekaya mi yaptırayım
Cevap sahibi2 ayYok bilgileri sen yazarsan ben kendim yorumlıcam. Daha da detaylı yapay zekayada ekstradan sorucam dedim. Siz bilirsiniz.
Cevap sahibi2 ayCevap vermeyeceksiniz sanırım. İşlerim varken sizi bekledim. En azından söyleseydiniz ona göre davranırdım.:(
Soran2 ayYemek yiyordum, o sıra, dönemedim. Özele geçme şansınız var mı
Cevap sahibi2 ayAfiyet olsun. Ben özelden kimseyle konuşmamayı tercih ediyorum. Zaten özeldende mesaj atamıyordum.🤣
Neyse boş ver o zaman. Yorulmayalım ikimizde.
Soran2 ayPeki tamamdır o zaman, yorumslein için teşekkür ederim çok yardımcı oldun :)
Cevap sahibi2 ayÜşenmezsen nette googlede ücretsiz astroloji haritanı o dediğim bilgilerini yazıp. Buraya kopyalayıp yapıştırıp bana gönderebilirsin. Kabul edip etmediğini söylersen iyi olur. Beklememiş olurum gereksiz yere.
Az önce başka bir yorumunu gördüm birisiyle konuşmanı ne konusunu açacağını bilemediğini söyledin sanırım. kitap oku kelime dağarcığın gelişir. Sohbet ettiğinde her konudan konuşabilirsin. Okuyup araştır yani... Hatta en iyi arkadaşın kitaplar olunca başkasına bile ihtiyaç duymayabilirsin. Ancak seni hakkedenleri hayatına alırsın.
1. Tdex yerli yabancı videolar var. Gerek Tdex sitesinde gerek you tubede onları izlemen senin ufkunu çok açar. Kitap okumuş gibi...
2. Başarı hikayeleri izle... Ayrıca Ceyda Düvenci "Bambaşka Sohbetler", Aslı Şafakla İşin aslı, Saba Tümerin programı, Pınar Altuğ "Kim O"... gibi programlar izlediğinde sahnedeki oyuncuların vs. oraya katılanlarında seninle nasıl benzer korkularının olduğunu göreceksin. Yalnız olmadığını bileceksin. Bilgilendiricide olabiliyor. Ön yargılı olduğunu da farkedeceksin hiç ummadığın birine karşı... Yani o sahneye çıkan insanlarında ne kadar çekingen olduklarına şahit olduklarında şaşıracaksın. Bazılarının bunu nasıl aştıklarını öğreneceksin kimisinin bununla nasıl yaşadığını şaşıracaksın. Herkesin ne zorluklardan geçtiğini göreceksin. Nasıl bir alınteri dökerek, yılmayarak , ne zorlukları aşarak...
1-
Soran2 ayGezegen boylam evler diye bir sürü yazı çıktı
Cevap sahibi2 ayOnlar astroloji haritan oluyor. Dediğim oydu.
Cevap sahibi2 ayAstroloji. org sitesindekini yapıyordum ben yok vedik vs. farklı çıkıyor bazılarında bu daha doğru çıkıyor duruyor ondan.
Soran2 ayBirsuru metin var buraya kopyalayamam onları okusam peki?
Cevap sahibi2 aySiz bilirsiniz.
Cevap sahibi2 ayZor geldiği için mi? Buraya güvenemediğinizden mi? Ben birine kopyalayıp yorumlamıştım. Zor değildi. Ev olmayanları bir grup olarak atabilirsiniz. Parça parça sadece yazılar. Resim vs. değil.
Cevap sahibi2 ayGezegen Boylam
Güneş 24 Terazi 07' 53"
Ay 16 Kova 02' 45"
Merkür 11 Akrep 55' 18"
Venüs 13 Başak 59' 06"
Mars 10 Terazi 38' 58"
Jüpiter 02 Oğlak 37' 00"
Satürn 20 İkizler 23' 54" R
Uranüs 19 Terazi 02' 58"
Neptün 03 Yay 32' 44"
Plüto 02 Terazi 44' 40"
Chiron 14 Koç 40' 05" R
Lilith 26 Akrep 26' 22"
True Node 21 Oğlak 15' 01" R
Böyle paylaşabilirsiniz.
Soran2 ay
Atıyorum
Soran2 ay
Soran2 ayNasıl
Cevap sahibi2 ayÖncelikle şu bilgilendirmeyi yapayım. Astroloji haritasında ben bir burcundaki özelliği söyledim diyelim. Başka bir burcunda farklı olacağı için sen bu burçların harmanlanması olarak düşün. Yani bir burcun çok konuşkansa diğeri ketumsa ya bunların harmanlanmış hali. Ya da sen hangisini seçersin. Ya da bu özellikler varsa bile sen seçimlerinle bunları tercih etmezsin ama bu eğilimlerin yani zayıf ve güçlü özelliklerin vardır. Ama seçimine göre davranırsın. Hatta Muhammed diye siyahi sporcu haritasının üzerine çıkmış başarısı çalışması ve azmi ile. Bunları bilmen kendini tanımana ve farkındalık oluşturmana yarar. Sakın kendini şartlama. Hepsinin harmanlanmış haliyle düşün. Yani birbirini dengeledikleri gibi...
Tam tahmin ettiğim gibi mutlaka bir kovalık vardır dedim. Varmış. Diğer yorumlarımı bu dediklerimi dikkate alarak oku. Uzman değilim ama bildiğim kadarıyla yorumluyorum.
Cevap sahibi2 ayTelegram'dan Mikrofonla yazdım bazılarını da elimde düzelttim. Güneş oğlak burcu maddiyata çok önem verirsin parayı yani normalden biraz fazla sevebilirsin para biriktirmeyi de seversin çok çalışkansın ketumsun Peki gülümsemezsin genellikle yüzün somurtkandır.
Yükselen akrep burcu çok şüphecidir kimseye güvenmez her şeyin arkasında bir şey arar. Şu anda bu resmi paylaşarak sonra silmeyi düşündüğün için Orada bile bu açıkça gözüküyor. Akrep burçlarını cinsel dürtüleri çok fazladır. Yani libidolları yüksektir. Kıskançlık kin intikam alma çok fazladır elinde olmadan ya da Bilerek ya da bilmeyerek insanların arasına fitne sokabilir. Aşırı sahiplenicidir. Takıntılı gibi yapışabilir yani. Herkesin frekansına girebilen bir tiptir. Herkesle nasıl anlaşacağını bilir. Hisleri çok kuvvetlidir Ama bazen de şüpheciliğinden dolayı olmayan şeyleri var gibi zannedebilir.
Ay kova yani duyguların kova burcu gibidir özgürlüğüne Çok düşkünsün çok konuşkan yalnız kalmayı çok seven kendi ile vakit geçirmeyi Seven özgürlüğünden dolayı İçine kapanık gibi olsa da kendiyle mutlu olabilen bir insandır. Eğlenceli Konuşkan olur. Ama bazen de tamamen içine kapanabilir. onu Üzmez aksine kendi kendine Deşarj gibi olur. Ama dengeyi bulması gerekir tabii ki de. Entellektüel biridir kitap okumayı araştırmayı sever karşısındaki kişilerin zekasına çok önem verir Zeki insanlarla muhatap olmak ister onun özgürlüğünü kısıtlayan onu boğacak gibi davranan insanları bir çırpıda silip atabilir. Genellikle kova erkekleri ya çok çapkın olur ya da birini sever takılıp kalır Eğer sevdiğini alırsa bir ömür çok mutlu olur Onu hiç de aldatmaz ama bazı konu erkekleri de çok çapkın olur aldatma potansiyeli yüksek olur bu kişiden kişiye ahlaki yapısına göre değişkenlik gösterir.
Cevap sahibi2 ayBu üçüncü yorum. Merkür kova Merkür zekayı temsil eder bir kova gibi düşünüyorsun yani eğlencelisin her türlü fikre açık bir insansın kalıplaşmış değilsin. Her çeşit kova olabilir Kimisi dahi Kimisi deli Kimisi çılgın Kimisi Kuğu bunlardan hangisisin?😂 yine özgürlüğüne düşkünsün milletin fikirlerine saygı duyarsın özgürlüklerine saygı duyarsın...
Venüs burcun oğlak bu insanları sevme biçimini gösterir bir oğlak gibi seversin oğlak ketumdur duygularını pek belli etmez. Genellikle somurtkan olurlar pek gülümsemezler. O yüzden dışarıdan soğuk bir insan gibi gözükebilirsin sevgini belli etmediğin için ve mesafeli ciddi gözükebilirsin.
Mars balık burcun Mars dünyada yaşama şeklindedir bağımlılıkların olması muhtemel O yüzden sanatla uğraşman sana iyi gelebilir. Bu sene Melankolik bir hal verebilir bir şeyler hep bağımlı olma ihtiyacı verebilir. Kesip atmakta zorlanabilirsin. Hayaller dünyasında yaşamana neden olabilir. Birilerine kapılma hali de verebilir. Ama bu seni korkutmasın Çünkü diğer burçlarınla dengeliyorsun bu halini. Kova mantıklı yaklaştığı için mantığını da devre dışı bırakamıyorsun Bu da senin için iyi bir şey. Sanat alanında başarılı olabilirsin bu balıkla güzel senaryo yazabilirsin Hayal dünyan çok geniş. Bazen Hayaller aleminde yaşayabilirsin Ama bu kova senin ayakların üzerinde basmanı sağlar Kova da eğlenceli olduğu için çok güzel senaryo gibi vs.(sanatsal işlerde başarılı olabilirsin) çok güzel yazabilirsin.
Cevap sahibi2 ayBu dördüncü yorum. Şöyle bir genel baktığımda haritana aksine çok konuşkan bir yapın var😂 Mars balık olduğu için duygusal bir yönünde var. Kova Konuşkan bir burçtur. Venüs burcun oğlak mesafeli bir burçken. Ay burcun kova aksine duygularını güzel bir şekilde ifade edebilen eğlenceli bir yapı veriyor yani dengeliyor. Genel olarak baktığımda dengeli bir haritan var. Kova burcu seni içine Yalnızlığa sürükleyebilir. Pek çok kova Hem sosyalliği sever hem de yalnız kalmayı sever her ikisini de sever yani. Her iki durumda onu rahatlatır Deşarj eder. Bazen çok sosyal olur sonra kendini geri çekebilir. Ruh haline göre de değişebilir. Gözlemlediklerimi de yazdım. Bu burçlara sahip olanların. Ve öğrendiklerimi de yazdım. Kızlar ve Erkekler aynı burç olsada farklı olabiliyorlar. Bunu da unutma! Şimdiye kadar baktıklarıma hani yorumlayayım genel olarak çok şüpheci olmayı bırak çok kıskanç olmayı Bırak her şeyin arkasında bir şey aramayı Bırak bu seni yorar üzer kova burcu eğlenceli bir burç olsa da o da mesafelidir o da soğuk gözüküyor oğlak da soğuk gözüküyor ama balık sıcaktır sempatiktir Mars balık bazen duygularını ifade edemezse sinirli bir yapısı olabilir küsmeye meyilli olur bu küsme huyunu da bırak varsa... bunu yazarsam Daha uzar gider bu kadar yeterli olur mu?
Böyle biri misin bilgilendirirsen Ben de merak ettim😂
Soran2 ayTamam. Okuyup cevaplıycam.
Cevap sahibi2 ayAyrıca kova duygularını ifade etmektede zorlanabilir. O da dışarıdan soğuk ve ciddi mesafeli gözükür. Asla karşısındaki kişi onun ne yapacağını kestiremeyebilir. Düşündüklerini çözemeyebilir yani...
Soran2 ayOkuduklarma göre yazayım. %85'i doğru. Beni özetlemişsin. Bu kadar beklemiyordum (ciddiyim 😂)
Cevap sahibi2 aySadece yarısının yarısını yorumladım. Ona % 85 dedin. Diğerlerini yazsam beni tanıyor musun diye ürkersin? Burada birinin haritasını yorumladım. Ajan mısın😂Her halimi beni bana anlattın dedi. Hiç bir sırrım kalmadı o kadar yani dedi. Bir de diğerleriyle harmanlanınca sen düşün. Ben ilk kez incelediğimde kendimin haritasını hayret etmiştim.🤣
Soran2 ayYarısı mı bu devamını da yorumlar mısın iyice merak ettim gerçekten?
Cevap sahibi2 ayResim olarak paylaşmanda mı şüphenden?🤣Doğru söyle merak ettim.
Cevap sahibi2 ayYarısının yarısı oluyor. Yarısı bile değil.😂
Cevap sahibi2 ayYarısının yarısı bile değilmiş. Mars burcuna kadar yorumladım bak.😂
Soran2 ayTamam işte ben hepsini yazmışsindir sandım, tamamını yapar mısın rica etsem
Cevap sahibi2 ayYukarıda soru sordum cevaplamadın. Resim olarak paylaşmanda mı şüpheden?😂Çok çok çok uzun sürer. Stelyum kova var. Kenardaki R ler retrolar oluyor. Gezegen ters giderken😂Onları tek tek araştırmam gerekiyor. Anlasamda sana doğru ifade edebilmek için. Diğerlerini pat pat anlatıp yazdım. O bile kolay olmadı.🙂 Sorumu cevapla çok merak ettim. Resim paylaşmanı.
Soran2 ayBen beklerim sorun değil lütfen kalanı da yorumla. Resim olarak paylaşmış olmam şüpheden değil. Kopyala yapıştır yaptığımda buraya tam eşleşmedi bende ss alıp link attım buraya
Soran2 ayKarışmasın diye yani
Cevap sahibi2 ayYapay zekaya 1. evi yorumla dedim yazdı. Doğum haritasında **1. Ev (Yükselen/Ascendant)**, kişinin maskesi, dünyaya bakış açısı, fiziksel görünümü ve hayata başlama motivasyonudur. Bu haritada 1. Ev, **09° Akrep** burcu ile başlıyor.
İşte bu kişinin 1. Ev ve Yükselen Akrep üzerindeki detaylı analizi:
### 1. Temel Karakter ve Dış Dünyaya Verilen İmaj
Yükselen Akrep, kişiye son derece **karizmatik, derin ve biraz da gizemli** bir hava verir. Bu kişi ortama girdiğinde sessiz kalsa bile varlığını hissettirir. İnsanlar onu ilk gördüğünde "buzdağının görünen yüzü" ile karşılaşırlar; iç dünyasını ve gerçek niyetini hemen belli etmez.
* **Koruyucu Kalkan:** Hayata karşı temkinlidir. Bir durumu veya insanı tam olarak güvenilir bulana kadar gözlem modunda kalır. "Önce güven, sonra eylem" prensibiyle hareket eder.
* **Direnç ve Güç:** Hayatın zorlukları karşısında inanılmaz bir küllerinden doğma (anka kuşu) kapasitesine sahiptir. Fiziksel ve ruhsal dayanıklılığı yüksektir.
### 2. Yönetici Gezegenlerin Durumu (Klasik ve Modern)
Yükselen Akrep olduğu için haritayı iki yönetici gezegen yönetir: **Mars** (Klasik) ve **Plüton** (Modern). Bu gezegenlerin konumu, 1. evin enerjisinin nereye aktığını gösterir:
* **Mars Balık’ta (5. Evde):** Yaşam enerjisi ve mücadele gücü daha çok yaratıcılık, aşk ve kendini ifade etme alanındadır. Akrep'in sertliği burada yumuşar; kişi tutkularını sanatla, hobilerle veya sezgisel yollarla ortaya koyar. Ancak zaman zaman kararsızlık veya pasif-agresif bir tutum sergileyebilir.
Cevap sahibi2 ay* **Plüton Yay’da (2. Evde):** Kişisel değerlerini ve maddi güvenliğini dönüştürme arzusu çok güçlüdür. Özgüvenini kendi yeteneklerini ve finansal durumunu kökten değiştirerek inşa eder.
### 3. Fiziksel Görünüm ve Sağlık
* **Bakışlar:** Yükselen Akrep'in en belirgin özelliği delici ve anlamlı bakışlardır. Karşısındakinin ruhunu okuyormuş gibi bakabilir.
* **Vücut Yapısı:** Genellikle kemikli bir yüz hattı veya belirgin yüz hatları verir. Sağlık açısından üreme yolları ve boşaltım sistemi hassas olabilir; bu bölgelere dikkat etmelidir.
### 4. Hayat Motivasyonu
Bu kişi için hayat bir **keşif ve dönüşüm** yolculuğudur. Yüzeysel olan hiçbir şey onu tatmin etmez. Her olayın en dibine inmek, gerçeği bulmak ve "neden" sorusunu sormak onun temel itici gücüdür. Stratejik düşünme yeteneği sayesinde, kriz anlarında soğukkanlılığını koruyarak en doğru hamleyi yapabilir.
**Özetle:** 1. Evdeki Akrep enerjisi, bu kişiyi dışarıdan bakıldığında **sarsılmaz, ciddi ve stratejik** biri yapar. Ancak yöneticisi Mars'ın Balık'ta olması, bu güçlü zırhın altında çok derin bir duygusallık ve merhamet yattığını fısıldar.
Bu kişinin dışarıdan nasıl göründüğü veya ilk izlenimi hakkında merak ettiğin daha spesifik bir detay var mı? Merak ettiklerini böyle sorabilirsin. Benim işlerim var.
Cevap sahibi2 ayBu da doğru mu merak ettim yine 😂
Cevap sahibi2 ayYapay zekaya her açıdan incele dedim. Gendl olarak bunları yazdı. Bunlarda doğru mu merak ettim yazarsın.
Bu doğum haritası, **Yükselen Akrep’in** derinliği, **Oğlak’ın** disiplini ve **Kova’nın** vizyoner zihninin birleştiği oldukça kompleks bir yapı sunuyor. Şimdi bu tabloyu atomlarına ayıralım:
## 1. Gezegenlerin Tek Tek Analizi
* **Güneş (Oğlak, 3. Ev):** Hayat amacı somut başarı ve bilgi üzerinedir. 3. evde olması, kardeşler, yakın çevre ve iletişim kanallarıyla parladığını gösterir. Ciddi bir hitabeti vardır.
* **Ay (Kova, 4. Ev):** Duygusal dünyası bağımsızdır. Aile içinde bile kendi alanına ihtiyaç duyar. Anne figürü marjinal veya entelektüel biri olabilir. Duygularını mantık süzgecinden geçirir.
* **Merkür (Kova, 4. Ev):** Zeka sıradışıdır. Klasik eğitimden ziyade kendi yöntemleriyle öğrenir. Merkür-Ay kavuşumu, "duygusal zekayı" değil, "duyguların mantıkla ifade edilmesini" verir.
* **Venüs (Oğlak, 3. Ev):** Sevgide ciddiyet ve sadakat arar. Kelimelerle sevgi kurar; zekice yazılmış bir mesaj onun için pahalı bir hediyeden daha değerlidir.
* **Mars (Balık, 5. Ev):** Mücadele gücü pasiftir. Kavga ederek değil, hayal kurarak veya sanatla eyleme geçer. Risk alırken sezgilerine güvenir ancak bazen kurban rolüne düşebilir.
* **Jüpiter (Yengeç, 9. Ev - Retro):** Şans noktası ailevi değerler ve geleneklerdir. Retro olması, şansın dışarıdan gelmek yerine içsel bilgeleşme ile aktive olacağını söyler.
* **Satürn (İkizler, 8. Ev - Retro):** Hayatın en büyük sınavı; krizler, ortaklaşa paralar ve derin psikolojik konulardadır. Bilgiyi derinleştirmedikçe (yüzeyde kaldıkça) hayat onu bu alanda kısıtlar.
* **Plüton (Yay, 2. Ev):** Maddi değerleri ve özgüveni kökten değişecektir. Para kazanma hırsı veya korkusu onu dönüştüren ana unsurdur.
Cevap sahibi2 ay## 2. Evlerin Tek Tek Analizi
* **1. Ev (Yükselen Akrep):** Maskesi karizmatik ve mesafeli. İlk bakışta güven vermeyen birine karşı sert bir duvar örer.
* **2. Ev (Yay):** Para geniş vizyonlu işlerden gelir. Harcama yaparken cömerttir ancak Plüton burada olduğu için büyük kayıplar ve büyük kazançlar döngüsü yaşayabilir.
* **3. Ev (Oğlak):** Zihin disiplinli. Boş konuşmayı sevmez. Eğitim hayatında "tekrar" ve "ezber" değil, "sistem" kurarak başarılı olur.
* **4. Ev (Kova):** Ev hayatı modern, teknolojik veya alışılmışın dışındadır. Köklerine bağlıdır ama oradaki kuralları o yıkar.
* **5. Ev (Balık):** Aşk hayatı sisli ve romantiktir. Çocuklarına karşı çok fedakar ama bazen sınır koymakta zorlanan bir ebeveyn olabilir.
* **6. Ev (Koç):** Günlük rutinlerde sabırsızdır. İş yerinde liderlik etmek ister, emir almaktan hoşlanmaz. Baş ağrılarına dikkat etmeli.
* **7. Ev (Boğa):** Partnerde huzur ve maddi güvence arar. Kendi içindeki kaosu dengeleyecek sakin bir eş seçer.
* **8. Ev (İkizler):** Gizemli konulara meraklıdır. Ölüm, miras veya psikoloji konularını rasyonel bir şekilde araştırır.
* **9. Ev (Yengeç):** Uzak yollar ve yüksek öğrenim onun için "evine dönmek" gibidir. Yurt dışında kendini güvende hisseder.
* **10. Ev - MC (Aslan):** Kariyerde "Ben buradayım" der. Toplum önünde yönetici, yaratıcı ve otoriter bir pozisyona yerleşir.
* **11. Ev (Başak):** Sosyal çevresi dardır. Arkadaşlarını eleyerek seçer. Fayda sağlamayan sosyal ortamlarda bulunmaz.
* **12. Ev (Terazi):** Gizli düşmanları çok kibar görünebilir. İlişkilerdeki dengesizlikler bilinçaltını yorar.
Cevap sahibi2 ay## 3. Güçlü ve Zayıf Yanlar
### **Güçlü Yanlar (+)**
* **Analitik Deha:** Merkür ve Ay Kova'da, 3. ev Oğlak vurgusuyla birleşince; bu kişi karmaşık problemleri soğukkanlılıkla çözen bir strateji uzmanına dönüşür.
* **Direnç:** Yükselen Akrep ve Satürn 8. ev yerleşimi, en büyük krizlerden bile bir ders çıkararak "yeniden doğma" gücü verir.
* **Profesyonellik:** Kariyer (MC) Aslan ve Güneş Oğlak; toplum önünde saygınlık kazanmak için gereken karizmayı ve disiplini sağlar.
### **Zayıf Yanlar (-)**
* **Duygusal Soğukluk:** Duyguları (Ay) ve sevgiyi (Venüs) mantığa hapseder. İnsanlara bazen "duygusuz bir robot" gibi görünebilir.
* **Kararsız Eylem:** Mars Balık'ta olduğu için ne zaman harekete geçmesi gerektiğini kestiremeyebilir. Erteleme hastalığına (procrastination) yatkındır.
* **Kontrol Takıntısı:** Plüton 2. evde ve Yükselen Akrep; hem parayı hem de insanları kontrol etme dürtüsü yaratarak içsel huzursuzluğa yol açabilir.
## 4. Özet Tavsiye
Zihnin (Kova) çok hızlı koşarken, bedenin ve eylemlerin (Mars Balık) bazen suyun altında kalıyor. Kariyerindeki o parlayan "Aslan" enerjisine ulaşmak için, duygularını sadece düşünmekle kalmamalı, onları hissetmeye de izin vermelisin. Maddi konularda (Yay/Plüton) risk alırken aşırı iyimserlikten kaçınman, Satürn İkizler'in o detaycı süzgecini kullanman seni zirveye taşır.
Haritadaki **Kuzey Ay Düğümü (KAD) İkizler** diyor ki: "Bildiğin her şeyi sorgula ve sürekli öğrenci kalmaya devam et; bilgi senin çıkış yolun."
Soran2 ayEvet sanırım bu kadardı
Soran2 ayHepsini okudum çok teşekkür ediyorum.
Soran2 ayBazıları özellikle nokta atışı olmuş
Cevap sahibi2 ayRica ederim. Sonrakileri dediğim gibi yapay zekaya sordum. Onlarıda atmıştım. Aslinda siz konuşkan birisiniz. Kova burçları yalnız takılmaktan şikayet etseler bile kendi içinde yalnız takılmayı da severler. Gözlemlerim ile de bunu gördüm. Pek çok Kova aynı. Benim yükselen ve ay Burcumda Kova. En konuşkan burçlar arasında.🤣Hangi meslek üzerine okuyorsunuz? You Tuber Hikmet Anıl Öztekin'de kova burcu. O da hep yalnız takılırmış. Üniversite kulüplerinde açıldığını biliyorum... Çok eski videolarında anlatmişti. Diger burçlarinizda mizacinizi etkileyebilir. Başak , oğlak seçici olmak. Kısaca kendinizi her halinizle sevin. Farkindalık kazanmanız için paylaştım. Zayıf noktalarınızi bilip güçlendirmek. Güclu ozelliklerinizi daha da patlatmak ve bunları basamak olarak kullanmak. Gölge özelliklerine törpülemek için. Her insanın haritası farklı ve her insanın bu özellikleri farklı.(Yani her burcun özellikleri gölge yanları var.) Kimse dört dörtlük değil.
Cevap sahibi2 ayGüçlü özelliklerinizi parlatmak olacak orası yanlış cikmis
Soran2 ayYouTube daki kişi Kova dediniz ben oğlak burcuyum ama. Haritada kova da var etkileyebilir beni belki bilmiyorum ama genel olarak dar hatta çok dar çevrem var bilmiyorum daha konuşkan değilim halen. Belki ileride.
Cevap sahibi2 ayOnun güneş burcu kova diğer burçlarını bilmiyorum. Senin haritanda kova stelyumu var. Yani yanlış hatırlamıyorsam 4 tane kova burcun var. Stelyum birden fazla olan burc demek. Sende o potansiyel var mı var? Konuşkan olmayı seçmemen yükselenin akrep şüpheci olur.(burcunu yanlış hatırlamıyorsam) Başak o mükemmelliyetçi ve aşırı seçici yapar. İlk başta utangaç olabilirler tanışırken. Gözlrmlerim oğlak tanıdıklarımın genellikle çevreleri dardır. Pek sokulmazlar birilerine. Çok işkoliktirler. İşlerine odaklanmak isterler. Farkındalık kazanman için astroloji haritanı sormuştum. Bu söylediklerimde dengeye gel. Uçlarda olma. Kendin ve karşındakiler için... Çokta takılma içinden geldiği gibi yaşa. Dediğim gibi kovalar kendisi yalnız kalmayı seçebilirler.
Soran2 ayEvet çok seçiciyim.
Cevap sahibi2 ayDiğer özellikler yok mu? Şüphe, mükemmelliyetçilik, işkolik... Bu özellikler? Bak ben buradan yazdıklarından mükemmelliyetçi olduğunu tespit edebiliyorum.
Soran2 ayŞüphe tek gerçektir demişler 🤣 şüpheci bir insanım bu çok doğru zaten, aşırı mükemmeliyetçiyim bu da beni zihnen çok yorabiliyor, herşeyi akışına bırakamıyorum illa basit şeylerde bile plan program olucak en iyisi olmalı kafasındayım. Nadiren salıveriyorum. İşkolik kısmı da var evet iyi olmasını isterim ve çabalarım
Cevap sahibi2 ayTamam işte haritandaki gibi niye inkar ediyorsun. Akrep şüpheci, başak mükemmeliyetçi, plancı, Oğlak iskolik yapıyor. Kova özgürlüğüne düşkün... Sonra da ben niye böyleyim diyorsun. Sana bir sır vereyim mi? İnsanlarla muhatap olmadigin için kafan daha rahat olur. Tabii bunun dengesini kaçırma o kadar. Bende benzer burçlarım bunları dengeye getirmeye çalışıyorum her şeyin fazlası zararlı. Mesela bir arkadaşım Akrep burcuydu. Aşiri şüpheci kendine de çevresindekilere de dünyayı dar ediyordu. Arkadaşlığımı bitirmek zorunda kaldım. Hayırlı günler.
Cevap sahibi2 ayYani arkadaşlarını iyi seç. Ama her insanda kusur var. Ahlaklı, seni yükseltecek insanlar ile arkadaşlık yapmak en güzeli.
Soran2 ayEvet haklısınız teşekkür ederim
Cevap sahibi2 ayRica ederim.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)2 ayAynı durumdayız beyefendi ben 18 yaşındayım 12. sınıfı okuyorum okulda bir tane bile arkadaşım yok kızların hepsi serseri tipler ben onlar gibi olmadığım için beni aralarına almıyorlar arkadaşsız kaldığıma üzülüyorum ama yapabileceğim bir şey yok liseden mezun olmak için gün sayıyorum bu saçma insanlardan bir an önce kurtulmak istiyorum eğer kendini onların yanında mutlu hissetmiyorsan o arkadaş grubundan ayrıl yalnız takıl derim ilgin olan kurslara yazıl illa okuldan arkadaş edinmek zorunda da değilsin mezun olmaya odaklanın geleceğinizi düşünün derim umarım kafa denginiz bir arkadaş karşınıza çıkar
11 Yorumla
Soran2 ayLisede de ben öyle idim pslik arkadaş çoktu. Uzak dururdum genelde. Sen onlar gibi değilsen bulaşma zaten
Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Yani Allâh ağız vermiş, dil vermiş zor olmasa gerek
235 Yorumla
Soran2 ayÇok konuşkan değilim ben işte bilmiyorum
- 2 ay
Dostum şöyle düşün. Hayata bir kere geliyorsun ve kendini kısıtlaya kısıtlaya yol alamazsın. Bi yerde elbette sevdiğin şeyler vardır. Yok ailem şöyle, yok çevrem böyle diye bir şey yok. Onlar insanların bahanesi tamamen. Gezmek senin elinde, yaşamak, konuşmak vs vs hepsi senin elinde. Misal üniversitesitelerde kulüpler olur. Aktif bir kulübe yazıl ya da yarı zamanlı işler olur okulda... Kütüphane, kantin vs vs. Hiç olmadı hani git gönüllü faaliyetlere yazıl Kızılay, Yeşilay gibi gibi... İnan hayat çok kısa ve zaman bizim en büyük düşmanımız. Su gibi akıyor ve yetişemiyoruz. "Bilmiyorum" demek senin en büyük bahanen. İnan bana... Her şey senin elinde. İlla über yakışıklı, zeki, güzel olmana gerek yok. İlla kız tavlayacak potansiyelde olmana bile gerek yok. Ama kendini bu denli insanlardan kopuk yaşatman, senin büyük zararına olur. Nasıl birisin bilmiyorum ama güzel bir adam olduğun belli. Kendine bu eziyeti yapma. Her şey bir selamla başlar
Soran2 ayÖyledir tabi teşekkür ederim yorumun için. Ama ben sanırım kendimi tam da ifade edemedim eksik kaldı detayda. Hatta nasıl cümleye döksem bilemiyorum da.
İnsanların bakışları da çok etkiliyor beni, kötü anlamda. Sınıfta veya tenefüste vs. birileriyle konuşursam insanlar baktı mi vs. hemen tetikleniyorum, sanki o an yanlış bişey yapıyormuşum gibi geliyor. Hele ki beni tanıyan kişilerse veya küstüğüm kişilerse bu derece daha da artırıyor. Çünkü beni tanıyanlara göre sessiz bir adamım. Mesela sınıfımda son 7 ay geçti ve artık beni herkes nerdeyse sessiz sakin olarak biliyorlar. Bende çok sohbet adamı olamıyorum.
Soran2 ayEvet öyle idim.
- 2 ay
Ve işte bu yüzden hep onlardan çok kendinizi gene kendini aşağılayıp, yargıladın. Oysa sana en iyi gelecek olan gene kendindin... Doğrusu aileden gelme travmalar aşılması en zor olgulardır. Size nacizane tavsiyem önce kendinizi sevmeniz. Çünkü sen kendini sevmediğin sürece kimse seni sevmez. Ardından da dediklerimi yapmak. Zira insanlara faydalı olmak bu tür vakalarda gene kişinin kendi adına yapacağı en büyük iyilik oluyor 😊
Soran2 ayKendimi seviyorum aslında değer veriyorum, hergün saçıma, düzenli tıraşıma, kıyafetime vs. izen gösteriyorum çünkü böyle kendimi daha iyi hissediyorum. Ama bunlara rağmen çevrem yok hep tekim. Yaklaşık 3-4 yıldır kütüphaneye giderim hiç arkadaşım olmadı illaki bişey sormak bahanesiyle konuşmaya çalıştığım vs. oldu ama parmak sayısı kadar kişiyle anca sohbet etmişimdir.
Soran2 ayO daha tam gelmedi bende
Soran2 ayYok orada işim ne :)
- 2 ay
Şimdi şöyle. Gönüllü faaliyet kapsamında en güvenli limanlar oralar. Hele de son darbeden sonra. Misal bende pek aktif birisi değildim hayata karşı. Fakat bir etkinlik sonucu gönüllü faaliyetleri keşfettim ve "dur bi deneyeyim yahu" deyip giriştim. Müthiş aktif ve mutluyum. Bu yüzden herkese sosyallik için ilk buraları tavsiye ediyorum. Sana da olduğu gibi. Tek yaptığın gönüllü olarak boş zamanında insanlara yardım elini uzatmak ve sonsuz mutluluk ☺✨
Soran2 ayNeler yapıyorsunuz her şehirde var mı
- 2 ay
Elbette var. Hatta link veremiyorum ama kızılay yahut yeşilayın resmi sitesinde gönüllü olmak için en alt kısımlarda linkleri mevcut. Şimdi şöyle... Yeşilay da ağaç dikiyorsun bol bol. Kızılayda ise huzurevi ziyaretleri, kıyafet erzak yardımı, çocukları eğlendirme vs vs gibi aktiviteler oluyor. Sen sadece gidip hep kendi adına iyilik yapıyorsun, hem başkası adına hem de sosyalleşiyorsun. Çünkü arkadaş edinmek adına güzel yerler gönüllü faaliyet alanları. Zira genelde iyi ve ahlaklı kişiler orada oluyor. Onun dışında LÖSEV var gönüllü olarakta. Kanserli çocuklara yardım ediyorsun, tebessüm oluyorsun gibi gibi. Müthiş bir keyif. Hem boş vaktin dolu ve değerli geçiyor. Hem de müthiş yani 😂
Soran2 ayAnladım buna internette bakıcam inşallah. Peki sosyallik durumu için ne yapmalıyım üni için ve yaşadığım şehir için özellikle
Soran2 ayNEÜ
Soran2 ayOlabilir bak evet :)
- 2 ay
Imm Konya'daymış. Güzel, büyük bir yer diğer küçük şehirlere göre. Oralarda faaliyet daha çok. Tavsiyem öğretmenlerin yardımcısı olabilirsin, stajyer gibi ya da her sene part time işler açılır okulda. Ona da başvuru yapabilirsin. Kütüphane, kantin işlerini içeriyor onlarda. En önemlisi kulüpler oluyor, oralarda aktif kulüplere katılabilirsin. Tamamen atıyorum satranç, futbol, dağcılık vs vs kulüpleri olabilir okulda, onlara mutlaka bakmalısın. Sitesinde vardır
Soran2 ayEvet çok büyük şehir
Kızılay ve Yeşilayin mi anlamadım
Soran2 aySitede yok ama sadece ilk hafta oluyor
Soran2 ayKulüpler evet ama bizim sınıfta kulüplerde olan yok mesela sabahçılarda da yoktur eminim çok kulüp havası olan yok.
Soran2 ayBen 1. Sınıfım daha notlarım, 2 küsur
Soran2 ayEvet kesinlikle öyle. Hatta ikinci yıl derslerin baya zormuş. Hayırlısı
Soran2 ayTeşekkür ederim senin de yolun açık olsun inşaALLAH.
- 2 ay
Bende içime kapanık birisiyim, çok az arkadaşım var ölürsem en az 1 ay hiç kimsenin haberi olmaz. Çoçuklukta yaşadığım travmalardan dolayı kimseye güvenemiyorum, kendimi açamıyorum her zaman soğuk cevap veriyorum istemesemde, hep onlara göre şekkilleniyorum sırf beni dışlamasınlar diye yanlış bir şey söyelemeyeyim diye, ama artık çok sıkıldım insanlarla konuşamıyorum. Bazen rastgele insanlarla konuşma fırsatım oluyor, yanlış bir şey söylerim diye içim içimi yiyiyor, bazen sözümüz tutuyor amma ne yapacağımı bilmediyim için mecbur sohbeti bitirip ayrılıyorum. Çok hobim var amma hiç biri sosyal olmayı gerektirmiyor, yalnızlık içimin huzurunu korusada kendi kendime konuşmakdan bıktlm. Yaşım 20 ömrümün sonuna kadar böyle geçirmek istemiyorum. Belkide bir iş bulursam çevremi genişlete bilirim okuduğunuz için teşekkür ederim.
Soran2 ayRica ederim ne demek
Önce bu kafadan çıkmaya çalış ufak ufak kendine çevre edinmeye başla üni de de kiramazsan bu döngüyu uniden sonra kolay kolay ortamın da olmaz belii bir yaştan sonra da artık zor oluyor böyle şeyler önce kendini sev kendinle barış
211 Yorumla
Soran2 ayEvet ama bunu nasil yaparım bilmiyorum, kendime telkin etmeye falan çalışıyorum rahat ol, Allah'a güven gibisinden. Ama olay anında vs. geriliyorum engel olamıyorum zihnim boş durmuyor birsuru şey dönüyor veya geriliyor, tetikleniyorum sanki. Çevrem yok işte
Soran2 ayİşte kral tam o sıralarda yapamıyorum
Teşekkür ederim yorumun için. Ama ben sanırım kendimi tam da ifade edemedim eksik kaldı detayda. Hatta nasıl cümleye döksem bilemiyorum da.
İnsanların bakışları da çok etkiliyor beni, kötü anlamda. Sınıfta veya tenefüste vs. birileriyle konuşursam insanlar baktı mi vs. hemen tetikleniyorum, sanki o an yanlış bişey yapıyormuşum gibi geliyor. Hele ki beni tanıyan kişilerse veya küstüğüm kişilerse bu derece daha da artırıyor. Çünkü beni tanıyanlara göre sessiz bir adamım. Mesela sınıfımda son 7 ay geçti ve artık beni herkes nerdeyse sessiz sakin olarak biliyorlar. Bende çok sohbet adamı olamıyorum.- 2 ay
Panik atak durumu yaşıyorum diyorsun yani anlayabiliyorum aslında seni biraz kötü hissettigin an beynine bana dediğini de ben yanlış bir şey yapmıyorum arkadaş ve görmemezlikten gel bakışları hatta ortamda yüksek çıksın sesin konuşurken vücut dili de kullan faydası olacaktır ama mutlaka üstüne git bir sekilde kır bu durumu kendin için kalıcı bir durum olmasın yani sonra emin ol fırsat imkan olmayacak kabak çiçeği gibi açtın açtın acmadin daha acmassin
Soran2 ayİnşallah açılırım ama bazilari doğal ilerletiyor sohbeti ben hep aynı düzey veya hiç
Soran2 ayinşALLAH. Teşekkür ederim
Soran2 ayUmarım:)
Soran2 ayRica ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini fazlalık gibi hissetmen çok can acıtan bir duygu, bunu anlıyorum 💔 Ama bu his, gerçeğin ta kendisi olmak zorunda değil. Sessiz olman değersiz olduğun anlamına gelmiyor, sadece tarzın farklı.
Küçük adımlarla başlamayı dene; derste birine not yollamak, teneffüste tek bir soruyla sohbete girmek bile yeter. İnsanlar çoğu zaman “fazla sessiz” olduğunu düşünüp sana yaklaşmaya çekiniyor olabilir. Sen bir adım atınca, onların da sana açıldığını görebilirsin 😊
Memleketinde kimse olmaması da kalıcı bir kader değil. Hobi kursları, spor salonu, dil kursu, gönüllü işler… Ortak ilgi, arkadaşlığı çok daha doğal kurdurur. “Ağzım laf yapmıyor” demişsin; uzun uzun konuşmak zorunda değilsin, samimi ve kısa cümleler çoğu zaman daha çok seviliyor. Sen değişik veya eksik değilsin, sadece henüz “senin insanlarını” tam bulamamışsın 🌱💫13 Yorumla
Soran2 ayMuhabbet başlasa da bir süreden sonra gitmiyor mesela arkadaş grubunda dediğim gibi en sessiz benim yine ağzım laf yapmıyor. Birde tanışsam veya selam versem o gün soru için cevabımı alırım veya ufak da olsa sohbet gider. Ama sonraki günler görmezden gelmeler oluyor gibi. Çünkü açacak muhabbet yok birde mesela hergün durup dururken selam vermek falan da olmaz gibi geliyor samimiyet yok falan
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen2 ayŞu “sonraki gün görmezden gelme” hissi var ya, seni en çok yıpratan o 😔 Haklısın, samimiyet yokken her gün şak diye selam da garip gelir.
Senin sorunun “sohbet başlatamamak”tan çok, “devam ettirecek ortak zemin” bulamamak. Yani teknik eksik var, kişilik sorunu değil 😊
İki şeye odaklanman işini çok rahatlatır:
Günlük küçük cümleler ve ilgi gösterme.
Mesela:
“Dün anlattığın sınav ne oldu?”
“Senin memlekette hava nasıldı, alışabildin mi buraya?”
“Geçen gün şu diziden bahsetmiştin, başladın mı?”
Yani konuyu sıfırdan açmak yerine, daha önce konuştuğunuz bir şeye minik dönüşler yap. Bu hem “seni dinledim, aklımda tuttum” mesajı verir, hem de muhabbet kendiliğinden akar 😊
Görmezden geliniyormuş gibi hissettiğinde de direkt “kesin beni sevmiyorlar”a koşma. İnsanlar çoğu zaman kafası dolu, telefona gömülü, dalgın. Sen zaten içine kapanıksan, en ufak mesafeyi “reddedilme” gibi algılamaya daha yatkın olursun, bunun farkında ol 🙏
Her gün zorlama selam vermek zorunda değilsin. Aralıklı, doğal temas yeterli. Yan yana yürürken “derste ne yaptınız, anlamadım orayı” demek bile ilişkiyi canlı tutar.
Son bir şey: Sessiz olup derin muhabbeti olan insanlar, ileride en çok aranan tip oluyor. Şu an pratik eksiğin var, kişilik kusurun yok 😉✨
Soran2 ayNolcak peki bu eksiklik o zaman ben eksiklik hissediyorum çünkü. Birde insanların bakışı vs. beni çok geriyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 926 cevap paylaştı. Kendini çok çevrem olsun diye şartlandırma. İçe kapanık biriyim öyle gruplara özenirdim. Okul kulüplerine katılıp baya aktif olduğum zamanlarda oldu. Ama artık özenmiyorum... Kendimi bu şekilde sevmeye başladım. Sessizliği seviyorum.
25 Yorumla
Soran2 ayseviyorsan iyi bişey bende severim çok aşırı sıkılmam ama çevrem olsun da isterim sohbet muhabbet. bende yok işte
Soran2 ayEvet ama atan yok
Soran2 ayAnladım
2 ayYeni bir konu açmak yerine, daha önce konuştukları bir şeyi hatırla. "Dün bahsettiğin sınav nasıl geçti?" gibi basit bir soru, "Seni dinliyorum" mesajı verir.
19 Yorumla
Soran2 ayO yaptığım bişey evet ama devamı çok akmıyor onlar da
- 2 ay
Bence bunu dert etme, zamanla olur
Soran2 ayUmarım. Ama çok zamandır böyle. Yaş 24
Soran2 ayAma ben sanırım kendimi tam da ifade edemedim eksik kaldı detayda. Hatta nasıl cümleye döksem bilemiyorum da.
İnsanların bakışları da çok etkiliyor beni, kötü anlamda. Sınıfta veya tenefüste vs. birileriyle konuşursam insanlar baktı mi vs. hemen tetikleniyorum, sanki o an yanlış bişey yapıyormuşum gibi geliyor. Hele ki beni tanıyan kişilerse veya küstüğüm kişilerse bu derece daha da artırıyor. Çünkü beni tanıyanlara göre sessiz bir adamım. Mesela sınıfımda son 7 ay geçti ve artık beni herkes nerdeyse sessiz sakin olarak biliyorlar. Bende çok sohbet adamı olamıyorum.- 2 ay
Aslında o 'herkes bana bakıyor' hissi, beynimizin bize oynadığı bir oyun. Buna 'spot ışığı etkisi' deniyor; yani kendimizi sahnenin ortasında, herkesi de bizi izleyen seyirciler sanıyoruz. Oysa herkes kendi derdinde.
Şu an o 'sessiz etiketi' üzerine yapışmış gibi hissetmen çok normal ama bu etiketi bir anda değil, küçük gedikler açarak kırabilirsin. Yarın sadece birine 'Günaydın' diyerek başla ya da sohbete katılmasan bile bir espriye sadece gülümsemenle eşlik et. Kimse senden bir anda masanın neşesi olmanı beklemiyor. Kendine bu kadar yüklenme, bu bir süreç ve inan bana yalnız değilsin.
Soran2 ayYa bilmiyorum yaş 24 ama hep böyle idim
- 2 ay
Hep böyle olman, bunun senin değişmez yazgın olduğu anlamına gelmiyor. Bazen 'ben hep böyleydim' diyerek aslında o sessizliğin güvenli limanına sığınıyoruz; çünkü konuşmak ve risk almak yorucu geliyor olabilir. Ancak 24 yaş, o kabuğu kırmak için en ideal zaman.
İnan bana, kimse senin hakkında o kadar derin analizler yapmıyor; o 'sessiz etiketi' sadece senin zihninde bu kadar büyük. Kendini büyük konuşmalar yapmak zorunda hissetmek yerine, sadece o an orada olmanın tadını çıkar. Sosyalleşmek bir yetenek değil, pratik yaptıkça açılan bir beceridir. Kendini geçmişteki 'sessiz çocuk' imajına hapsetmekten vazgeçtiğin an, aslında ne kadar çok söyleyecek sözün olduğunu sen de fark edeceksin.
Soran2 ayTeşekkür ederim bu değerli yorumun için.
- 2 ay
😊🙏✨
- Kişilik & Karakter konusunda 318 cevap paylaştı.
2 ayHobi edin kendini geliştir üniversitede arkadaşlıklar hep sahte ve çıkara dayalı oluyor boş ver o yüzden
21 Yorumla
Soran2 ayEvet çıkar meselesi iki yüzlü meselesi, bencil meselesi çok doğru ama tek de olmuyor
2 ayKıyamam ya.. Kim ne der diye sakın düşünme ve akışına bırak. Aktivitelere katıl devamı gelecektir zaten.
25 Yorumla
Soran2 ayO çok var bende kim ne der düşüncesi? Birde insanlar bakınca tetikleniyorum ben
- 2 ay
Yapma işte. boş ver
Soran2 ayOnu başaramıyorum
- 2 ay
Başaramadık abi dediğinde Neyi başaramadın a- diyo ya aklıma o geldi :d
Böyle düşünme bence biliyorum zor gelecek ama kendin için bunu yapmalısın.
Soran2 ayBakalım, teşekkürler
- Kişilik & Karakter konusunda 595 cevap paylaştı.
2 ayBu devir çıkar devri ve insanlar çıkarı olan birisiyle arkadaşlık kurar, yani bunu dert etmemen lazım, boş zamanlarında devamlı yürüyüşe git biraz egzersiz hareketleri yap ve kafaya takma niye çevrem yok diye, ayrıca böyle çaba içinde olma kendini bilen dürüst insanlar gelip seni bulur,
Ben 15 yılın üzerinde sporla uğraşıyorum ve 10 yıldır yanlız yaşıyorum, yaşadığım yerde benimde çevrem yok olmasını da istemiyorum kafam rahat05 Yorumla
Soran2 ayÖyledir tabi ama üni gibi yerde tek olunmuyor beni bulan da yok
- 2 ay
Bunu kafaya takarsan derslerde de başarılı olamassın herşeyi oluruna bırak
Soran2 ayKral ben genel olarak kafaya takma eğilimi var
- 2 ay
işte bu benim açımdan hata
Soran2 ayEvet öyledir
Kanka senle yaş olarakta aynıyız ve bende dediğin gibi biriyim ben devamli iş bulamadığım biraz da param olmadığı için böyleydim şu an şükür devamli bir işim var ama alışkanlık oluştuğu için bu döngüyü kırmakta zor artık bana yazar mısın birbirimizi motive ederiz.
012 Yorumla
Soran2 ayAllah yardım etsin bize İnşallah.
- 2 ay
Kanka kendini kendin kurtarırsın biri yardımına gelmeycek bumu hiçbir zaman unutma ailen bile bi süreye kadar yanında kalıyo bugün mesela toplu taşımada yanına oturdupum bi iki amca dayıyla sohbet açtım ve öyle yapa yapa bence bunu yavaştan aşacağımı düşünüyorum başka şeyler de var aklımda onları bana yazınca konuşuruz
Soran2 ayTeşekkür ederim knk. Tavsiyen için sağol ama burası iyi
Soran2 ayDediğin gibi bir yerden başlayıp adım atmak lazim
Soran2 ayEyvallah knk. Belki başka zamana inşallah m
Soran2 ayBasit de olsa soru sorma nahanesiy muhabbet açılabilir. Benim soru sorarak cevap aldığım oldu sma devamı gelmedi belki sende gelir
- 2 ay
Sana soru soran insanlarla konuşmayı mutlaka olabildğince uzatmaya çalış ki ama saçmalamadan konudan çokta sapmadan baktın agzon az çok yapıyo laf her seferinde daha rahat konu açarsın ha em kolay etkileşim spor salonu kanka oraya başla elbet kafa dengi biri çıkar ben şu an gidiyorum ve her zaman aynı saatte git ki aymı insanlarla denk gel
Soran2 ayİnşallah knk. Spora da epeydir gidesim var da bir nasil olmadı
2 ayÖnce dusunceni değiştirmekle baslayabilirsin. Hayvanlar nasıl içlerinden birinin hasta olduğunu hissedip zorbaliyorsa insanlar da bunu yapıyor ve bundan birkaç yıl sonra emin ol tam tersine niye yalnız kalamiyorum kendime odaklanamiyorum diye yakinacaksin
06 Yorumla
Soran2 ayÖyle yakincagimi pek sanmıyorum
- 2 ay
Hayat bu bekle ve gör
- 2 ay
Lise de çok asosyal ve üniversite senin gibi bir arkadaş grubum vardı sadece
Soran2 aySimdi etrafın kalabalik mi
- 2 ay
Istemediğim kadar ve bu beni stres ettiriyor
Soran2 ayEvet doğrudur böyle etksii de olabiliyor, kalabalık içinde yalnız hissetmek vs.
Senin çevren kim ki nasıl kalabalık? Unide ve lisede yok dedin
2 ayTüm odaklanmanı şu yazdığın ifadeye ver sorun da zaten bu yazdığın fazlalık, “yedek gibi duruyorum” geçmişe büyük ihtimal çocukluğa dayanan travma sonrası bilinçaltında yer edinen bir düşünce duygu durumunfan kaynaklanıyor bir insan yedek gibi fazlalık gibi hiss etdiğinde kimse ona yanaşmaz 100 kişilik bir çevrede bile olsa gene kendini yalniz hiss eder sorunun kaynağı bilinçaltındakı bir travma belirtisi olay ve ya olaylara dayaniyor önce kendini çöz sağlıklı ben yarat sonra her şey düzelir her şey düzelmese de sosyal kimliyin düzelir özgüvenin düzelir
01 Yorumla
Soran2 ayBilemiyorum artık
Hocam bazen çok sosyal olmakta pek iyi değil her şeyin ortası gerekli bende işim gereği fazla sosyalim saçma derece de dostlarım var ve yalnız, sessiz kalmak için zaman kolluyorum. Sosyalleşmek için ve biraz daha ağzın laf yapması için bir pubta garson olarak işe girersen 1-2 aya toparlanırsın. Hatta yaz geliyor sezonluk bir yerde garsonluk yaparsan ve biraz ingilizcen de varsa kendini aşarsın çevrende olur üstelik sezonda güzel para kazanırsın bir dene
08 Yorumla
Soran2 ayTeşekkür ederim knk ama pub tarzı yerlerde çalışmayı uygun görmüyorum.
Soran2 ayTeşekkür ederim knk bu değerli yorumun için. :)
Soran2 aySende knk
Soran2 aySende kendine vakit ayırirsin inşallah. Mesela benim tersim olan arkadaşım var tenefüste vs. birçok kişiyle muhabbeti olur, çevresi var sınıfta falan. Bende öyle olmak isterdim falan ama çocuğa bakıyorum bana da anlatıyor dertleri var o bazı insanlar yüzünden
- 2 ay
Evet evet kesinlikle her şeyin fazlası zararlı bende Turizm sektöründeyim şu an barmenlik yapıyorum ve ayrıca babamın işinde müşteriler ile yüzyüze ve telefon görüşmelerini ben yapıyorum insanlar bunaltıyor saçma sapan bir sürü soru geliyor. Erkeği, kızı yok bunun ama barda çalıştığım için kızlar bile bunaltıcı geliyor bir yerden sonra saçma sapan bir sürü soru soran kız ve erkek ile uğraşıyoruz. Üstelik takıntı yapan da çok oluyor o yüzden belirli bir çevrede kısıtlı kalmak keyifli benim için dış dünyadan soyutluyorum artık kendimi. Teşekkür ederim
Soran2 ay🙏.
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
2 aySen onların yanına gitmediğinde de seni ariyorlarsa, örneğin öğle yemeğinde falan, fazlalık değilsindir yani, grubun parçasısındır. Öyle bir deneme yapabilirsin. Şayet sen aranmiyorsan sana uygun insanlar değillerdir, farklı biriyle arkadaş olmayı deneyebilirsin..
07 Yorumla
Soran2 ayGrupta herkes rahat biraz ama bı şekilde okulda beraberiz. Söyleyince falan beklediler bugün mesela. Yeniyim ben grupta belki 1.5 2 aydır falan ama daha onlarda beni tam alamadı hissettim çünkü onlar 2 yıldır beraberken ben yeniyim dsha
- 2 ay
Olabilir o zaman. Gruptaki biriyle daha yakın olmaya çalış. Ne bileyim ikiniz beraber bir yere gidebilirsiniz. Diğerleri istemiyor ve ilgi duymuyordur ama siz ikinizin ortak noktasıdır vs. Ortak aldığın ders varsa mesela beraber çalışabilirsiniz vs
Soran2 ayGrutpa biriyle daha samimiyim zaten onunla tanışınca diğerleri ile de arkadaş olduk
- 2 ay
Aynen öyle oluyor zaten grup ilişkileri. İyi o zaman onunla yakınlığını ilerlet yani insan kazanmaya bak.
Soran2 ayBakalım artık teşekkür ederim
- 2 ay
Sadece arkadaş bulayım takılayim yalnız olmayim yerine insan kazanma odaklı ol o zaman her şey değişir. Tabi herkesin her istediğini yap hayır deme demiyorum denge 🤗
- 2 ay
Rica ederim
2 aySınıftaki grupta sessiz olman fazlalık olduğun anlamına gelmez, belki sadece farklı bir enerjin var. Ama kendini yedek gibi hissediyorsan, o belki sana uygun bir grup değildir. Üniversite bitince zaten çoğu grup dağılır. Asıl önemli olan kendi ilgi alanlarına göre bir iki sağlam insan bulmak.
02 Yorumla
Soran2 ayOnu bulamadım işte ama sınıfta yalnız olmak daha kötü ben ilk birkaç ay çok kötüydüm bu yüzden.
Soran2 ayYani kötü hissediyordum
Knka öyle düşünme ya, git konuş nie konuşmuyorsun böyle olmak iyi degil, biryerlere git ayrıca ciddiyim senin için diyorum. biraz farklılık yarat, Ata sözü derki ; eger avcı degilsen , kurban rolü yap hdjdjfjjjhjk rollerini her an degiştirebilirsin jdjdndjdjdjsjs
011 Yorumla
Soran2 ayYa işte ağzım laf yapmıyor öyle diyeyim sana. Çok konuşkan değilim yani. Bilmiyorum birde bakışlardan rahatsız oluyorum tetikliyor beni
Soran2 ayÇiçek ne alaka sevgili değilim ki
Soran2 ayHoşlandığım kimse yok ki ayrıca sorum genel olarak insanlara karşı sadece kızlarla ilgili değil
Soran2 ayHoşlandığım kız yok dedim ama tavrın değişti sanki. Neyse sağol yinede
Soran2 ay🙏.
2 ayBıdı bıdı konuşuyorsun nasıl ağzın iyi laf yapmıyor xd
33 Yorumla
Soran2 ayyok be hhsdsdhssah inan bana yapmıyor ama kalemim iyidir teşekkür ederim :)
- 2 ay
Fazlalık gibi hissedersen sana öyle davranırlar. Kalemi iyi olanının dili de iyidir. Şu an olmasa bile bir şekilde akışta daha iyi duruma gelirsin.
Soran2 ayinşALLAH be. Teşekkür ederim.
Gizli Üye(30-35)2 ayBen aynısını yaşadım ortaokuldan beri. Ayniydim cidden. Ama böyle düşünme niye fazlalık olasın. Bana da böyle derlerdi de anlamsız gelirdi gerçi. Fakat nefes alıyorsan bu dünyada yerin var. Kimler kimler kendilerini yüksekte görüyor. Sen niye fazlalık olasın ki. Benim hala çevrem yok 32 yaşındayım. Hiç umrumda bile değil artik. Zamanında boşuna kendimi üzmüşüm sadece.
37 Yorumla
Soran2 ayBenim hayırlı ve iyi cevrem olsun istiyorum çok samimi olmasak da ara sıra görüşeyim konuşayım muhabbet edeyim istiyorum kızla erkeklerle özellikle ama kızla falan da olsun isterim
Cevap sahibi2 ayOlur gider canını sıkma
Soran2 ayYanlış anlama yorumuna lafım yok hatta teşekkür ederim ama dediğin gibi olmuyor olsa da eksik gidiyor. Geçmişe bakıyorum boş gibi. İnsan sosyal varlık ama
Cevap sahibi2 ayOlur inşallah istediğin gibi. Zor durum hissettiklerin anlıyorum emin ol. İnşallah yolunda gider hayatın her şey istediğin gibi olur
Soran2 ayinşALLAH, çok amin. Abla ALLAH razı olsun
Soran2 ayAllah seninde yolunu, işini gücünü rast getirsin.
Cevap sahibi2 ayAmin kardeşim sağolasın
2 ayAllah'a sığın bol bol dua et, namazını kıl. İşine başlayınca da hayırlı bir kadın ile evlen
11 Yorumla
Soran2 ayinşaALLAH, teşekkür ederim. Namaz kılıp dua ediyorum zaten.
Gizli Üye(25-29)2 ayaynı yaştayız ve belli bir zamana kadar ben de böyleydim. sonra hayatıma daha büyük sorunlar eklenince bunu kırmaya başladım, tamamen aştım diyemem ama şu farkındalığa eriştim ‘en kötü ne olabilir ki?’ ‘rezil de olsam dünyanın sonu değil’ böyle hissetmesen de hissediyormuş gibi davranmaya başladığında bence duygular da değişmeye başlıyor. bir de bu hislerin altında bambaşka şeyler yatıyor genelde, çocukluğa kadar uzanıyor. en olmadı baş edemeyecek gibiysen profesyonel yardım almaktan hiç çekinme.
11 Yorumla
Soran2 ayEvet ama her zaman olmuyor veya tam o olay anında vs.
Kişilik & Karakter konusunda 726 cevap paylaştı. Benimde artık samimi arkadaşım kalmadı, sende bu yüzden kendini üzme. Sırf arkadaş olmak içinde gereksiz insanlarla samimi olma. Kendin gibi olan birkaç yakın dost bul yeterli. Tabi ben daha bulamadım
11 Yorumla
Soran2 ayBende bulamadım evet
Herkes gibi olmak zorunda değilsiniz. Belki de sessizliğinizin sebebi kalabalıktır. Yabancı hissetmenizdir. Kendinizle de konuşmuyor hep sessiz yalnız uzak mı kalıyorsunuz? Yoksa tek başima daha sık, daha çok eğlenirim mı dersiniz?
06 Yorumla
Soran2 ayİkincisi çok tercih sebebi ama ben insanlarlada kaynaşmak isterim.
İşte kral tam o sıralarda yapamıyorum
Ama ben sanırım kendimi tam da ifade edemedim eksik kaldı detayda. Hatta nasıl cümleye döksem bilemiyorum da.
Ama zaten herkes herkesle kaynaşamayaz ki? Mesela hazırlıktayken şeye çok şaşırdım erkekler bir soruyla kanka oldu, sigara içer misiniz hadi gidelim dedi toplanıp terasa gittiler kanka olarak döndüler. Yani ortak konulardan bahsediliyor genelde. Ama bu bana çok yüzeysel geliyor. Belki de az ve öz insanla konuşmak size göredir.
Ve inanın şu an çok yakın arkadaş olan hemen herkes ilk adımı atmadı, birisi gelip tanışalım mı dedi. Bu kişi hep siz olmak zorunda değilsiniz. Sadece kendiniz olun, sessizliği bozmak için kendi hayatınıza dair kişisel bilgiler vermeyin ya da dikkat çekmeye çalışmayın. Kıymetini bilmiyoruz aslında ama yalnızlık da çok değerli, insana birçok ders veriyor. Yanlış insanlarla olmaktansa yalnız olmayı yeğlerim şahsen.
Soran2 ayEvet öyle kesinlikle ama Üniversite gibi yerlerde tamamen tek olunmuyor ben ilk birkaç ay çok zorluk çektim bu yüzden. Sonra bunlarin grubu ile takılmaya başladım. Grup ödevinde vs. dışarda kalmak, veya sınav haftası tek başına evine gitmek yalnız kalmak zor bişey ben tattım bunları. ALLAH yardım etsin böyle şeyler yaşayan kardeşlerime
- 2 ay
Evet uzak durunca habersiz kalıyor insan o kötü. Amin. Yine de onlarla devam edersiniz ama kendinizi kötü hissetmeyin her zaman en aktif, en konuşkan kişi olamayız. Bu sizin her zaman sessiz olduğunuzu, karakterinizi göstermez. Sadece size hitap etmediklerini gösterir. Sınavlarınızda başarılar
Soran2 ayTeşekkür ederim. Çok incesin :)
Öncelikle senin arkadaşlık anlayışın ne, beklentim ne onu netleştir
Sonra çevreni analiz et beklentileri uyan arkadaşlık grubuna dahil olmak için adım at
Malûm bahar geliyor
Mesela turlara katıl, aktivitelere katıl okulda illaki aktiviteler olur11 Yorumla
Soran2 ayYok knk öyle bizim okulda falan da. Arkadaşlık anlayışım ben sesszi sakin adamım efendi falan derler iyi olsun hoş olsun ben tamamım ama fitnelik vs. sezdim mi soğumaya başlıyorum. Allah nasip etmiş çabuk hissediyorum kötü şeyleri. Öyle olunca uzak durmayı seçiyorum
2 ayÖyle hissetme. Zamanla olur çevren. Önemli olan ebedi arkadaşlık. Bu da birbirine sadık gruplarla olur.
21 Yorumla
Soran2 ayÖyle insanlar ne zmaan denk gelir bilmiyorum. Yaş 24 oldu. Kiminin 6-7 hatta çocukluk arkadaşı var nasıl sürdürüyorlsrsa bende hiç yok
2 ay24 yasindaysaniz muhtemelen universitede daha kucukler vardir kacinci sinifainiz bilmiyorum ama bolume gore de cok degisen bir sey sosyal etkinliklere okulun kluplerine katilabilirsiniz veya spor salonuna gitmek imkan yoksa da evde baslamak ozguveni arttirmanin en hizli yolu
01 Yorumla
Soran2 ayAma ben vücudumu beğenmediğim için böyle değilim ki. Birinci sınıfım bu arada geç başladım
Kişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı. Vallaha okul hayatım hep böylesi benim sonra da ben onlayin vs okumaya başladım iyice iletişim sosyal hayatım vs 0 oldu 🤣 yinede benden daha iyisin bence
03 Yorumla
Soran2 ayMemnunsun sanırım
Soran2 ayUmarım
2 ayBende gidiyorum üniversiteye ama senin gibi takıntı haline getirmiyorum 12 yıllık arkadaşım var 2 tane onlarla da ara bir konuşuruz takılcak mesela değil.
01 Yorumla
Soran2 ayben kafaya takma eğilimliyim knk. tek olmuyor üni gibi yerde
2 ayBen insanların yalan ve iftirayı alışkanlık haline getirip iki yuzlu olmalarindan dolayı asosyal birine dönustum. İnsanlara olan guvenimi kaybettim
02 Yorumla
Soran2 ayEvet bende de var biraz
Soran2 aySezdim mi uzak duruyorum
2 ayHiç birsey yapma, kendini sabote de etme böyle düşünerek. Kendini akışına bırak. Aynı frekansta olacağın kisilerle bir iki derken kaynasir çevreni artirirsin.
01 Yorumla
Soran2 ayEvet çok düşünüyorum böyle haklısın. Akışa bıraksam böyle düz gidiyorum ama. Zihnim yine boş durmaz benim
Bende üniversiteye gittim atandım çalışıyorum hala arkadaşım yok seninle yaşıtız yalnız değilmişim
24 Yorumla
Soran2 ayGerçekten mi? Off ne yapıcaz böyle bilmiyorum
Soran2 ayBen daha 1. Sınıfım of bilmiyorum neyse
Eğer bilmiyorsan tavsiyem önce sanal alemde takıl kendini geliştirirsin hem arkadaşlarında olur bazı insanlar kendisini burada açıyor geliştiriyor
03 Yorumla
Soran2 ayYok be güvensiz
Soran2 ayKaç kişiyle yazmıştım zamanında ama biyere kadar. Sağol
- Kişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı.
2 ayBu hissi çok defa yaşadım.
Fazlalık gibi hissettiğim zaman kendi köşeme çekilirim. Daha iyisi olmak için kendimi sorgularim.05 Yorumla
Soran2 ayBilmiyorum nolcak böyle başkada kimse yok
- 2 ay
Kimsenin olması önemli değil
Soran2 ayAslında üni gibi yerde önemli çünkü tek başına olmuyor hele ki sınıfta tek kalmak vs. sınav haftası tek olmak, tek başına gidip gelmek, grup ödevlerinde arkadaş bulamamak vs. ben bunları yaşadım
- 2 ay
Uyum saglamazsan tek başına kalırsın
Ortak noktalarda bulusman gerekiyor
Soran2 ayİlk birkaç ay böyle idim sonra zar zor grubun birine dahil oldum
- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
2 ayBence durumu biraz abartıyorsun. Herkesin yapısı farklı. Hoşlandığın biri varsa çevrenden konuşmaya çabala, bir şeyler yap en azından..
02 Yorumla
Soran2 ayAbartıyor muyum bilmiyorum ama böyleyim
- 2 ay
Abartıyorsun evet senin yapın öyle kardeşim..
Gizli Üye(30-35)2 aybir şekilde aralarında parlamanın yolunu bul. yani illa bi meziyetin vardır
hani oturup tek başına bi köşede gitar çalsan birileri gelir senle muhabbet açar
boş duran kendine kimseyi çekemez
01 Yorumla
Soran2 ayÖyle ama bende onlar yok ama çağırmazlar kısmı çok doğru
- Kişilik & Karakter konusunda 454 cevap paylaştı.
2 ayÇokluktan b*okluk doğar zaten hayatında çevrem diyebilceen max 5 tane samimi güvenilir insan olsun gerisi sadece tanıdık olabilir
03 Yorumla
Soran2 ayEvet öyle belki ama benim hiç yok o zaman
- 2 ay
Edinmeye çalış illaki olacaktır
Soran2 ayTmmdir
2 ayÇevren olunca sıkıntıların çoğalıyor 1 2 dost edin kafi
13 Yorumla
Soran2 ayÖyledir ama yakın diyebileceğim daha yok ki
- 2 ay
Belki ALLÂH seni koruyordur, ve sana çevre değil de altın değerinde 2 3 dost karşına çıkaracaktır 😊
Soran2 ayinşALLAH kardeşim çok teşekkür ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 507 cevap paylaştı.
2 ayKanka bi şok etkisine ihtiyacın var yoksa ömür boyu böyle kalicaksin
14 Yorumla
Soran2 ayNe gibi mesela biraz açıklar mısın
- 2 ay
Herkesin hayatında bı dönüm noktası olur ya onun gibi diyim
Soran2 ayYani bilmiyorum ya daha denk gelmedi ya da yaşadım bunu ve ni yüzden böyleyim bilmojt
Soran2 ayBilmiyorum
Gizli Üye(30-35)2 ayBen de senin gibiydim senin yaşlarında. Peki senin sorunun ozguvensizlik gibi mi yoksa konusacak konu bulamama ya da cok muhabbetten haz almama gibi mi
06 Yorumla
Soran2 ayİlk ikisi de var bence
Cevap sahibi2 ayBunu ancak uzerine giderek çözersin mesela KS ya da baska sanal ortamlar bunun için çok iyi bir secenek oluyor:) ben karsi cinsle iletisimimi böyle aştım🙃 yeri geldi karsimda statu bakimindan yuksek adamlar oldu hepsiylede cok rahat konustum ustunluk kurarak konustuklarimda oldu:)) ama yazisarak olmaz
Soran2 ayYok ben sanal âlemden güvenmiyorum teşekkür ederim
Cevap sahibi2 ayYazışarak olmaz derken reelden ya da sanaldan tanışmış ol, sesli iletişime geçmelisin anlamında dedim, sana demedim yani.
Soran2 ayAnladım teşekkür ederim 😊
Soran2 ay.
Gitme yanlarına yalnız takıl fazlalık olacağına kendinden alt seviye insanlarla takıl
01 Yorumla
Soran2 ayYalnızlık zor
2 ayGit arkadaş edin o zaman kaç yaşına gelmişsin hala ezik ezik sorular.
01 Yorumla
Soran2 ayBen düzgünce soru sordum eziklemene lüzum yok ama kullanıcı adın çok manidar olmuş
Gardaşım inan bana az insan çok huzur. Okulunu bitir işine gücüne bak
03 Yorumla
Soran2 ayİnsan ister istemez sosyallik istiyor heleki öyle üniversite gibi yerlerde krsl
Soran2 ayHerkese güvenilmez tabi ama arkadaşsiz da zor. Allah iyi ve merhametli kisielrke karşılaştirsin
Gizli Üye(18-24)2 ayBende öyleyim ama 22 yaşındayım senin en azından Arkadaş grubun varmış benim hiç yok üniversiteye de gitmedim ama can sıkıcı bir durum evet
115 Yorumla
Soran2 ayArkadaş grubum hiç yoktu kaç ay sınıfta tek takıldım tek başıma çok kötü bişeydi. Zar zor ortak arkadaş vesilesiyle arkadaş grubu edindim ama fazlalık gibi hissediyorum kendimi onların yanında. Benim sohbetim sarmıyor onlar konuşuyor ben dinleyip gülüp geçiyorum
Cevap sahibi2 ayOlabilir herkese uyum saglayacaksin diye bir şey yok bazen sohbet tarzımız birbirimize uymaz.
Soran2 ayUymaz ama başka grup yok arkadaş yok
Cevap sahibi2 ayOlsun olmak zorunda değil anlasamiyorsaniz oldurmak için uğraşma
Soran2 ayKnk tek olmak olmuyor üniversitede ben ilk birkaç ay ne çektim. Heleki sınıfta yalnız olmak zor bisey illaki grup ödevi vs. oluyor
Cevap sahibi2 ayAnladım okulda başka sınıflardan birileri ile arkadaş ol o zaman sende
Soran2 ayBen ikinci öğretimim o yüzden çok denk gelmiyor
Cevap sahibi2 ayAnladım. Ya üniversitenin wp grubu falan yok mu oralara katıl. Bazen üniversitenin kendi wp grubu oluyor öğrencilerin kurduğu. Varsa oraya katil sohbet falan derken zamanla samimilesir arkadaş olursunuz
Soran2 ayDenk gelmedi. Birde kaç aydır fakültedeyiz. İnsanlar da konuşmasak da görüyoruz yüzleri falan çoğunluk beni özellikle sınıfımız sesssiz sakin, soğuk ve ciddi olarak görüyorlar ve bu ysiden kimsede yaklaşmak istemiyor pek
Cevap sahibi2 ayAnladım
Soran2 ayİnsanakeun bakışlaeindan da etkileniyorum ben kötü anlamda yani birileri bana bakınca anksiyetem tutuyor, oturuyorum veya birileri ile konuşuyorum bana bakıyorlar ister istemez geriliyorum
Cevap sahibi2 ayOkulun düzenlediği etkinlik ya da kutlama falan oluyor mu ya da gezi falan. Oralara gitsen
Soran2 ayGitmedim oraya da herkes arkadaşıyla gidet
Cevap sahibi2 ayAnladım. O kadar şey söyledim hepsine bir şey buldun aklıma başka bir şey de gelmiyor
Soran2 ayÖzür dilerim ama böyle
Gizli Üye(25-29)2 ayDostum ben de haftaya 25 olacam bende senin gribiyim. Arayıp soracak arkadaşım yok, kız arkadaşım yok.
01 Yorumla
Soran2 ayEvet ayniymisiz
Gizli Üye(18-24)2 ayKusura bakma da kuz arkadaşın nasıl olsun ki kızlar özgüvenli güçlü cesaretli çekingen olmayan erkekleri sever aksini iddia eden boş yapmasın.
01 Yorumla
Soran2 ayEvet kız da yok erkek çevre de yok bundan bahsettim.
Olabilir. Ben de sessiz biriyim. Tanıdıklarım yıllarca beni"açmaya" çalıştı. Herzaman çok konuşkan insanlarla iyi arkadaşlık ettim. Karakterim bu şekilde. Az çok çevrem de var. Bunda ne yanlışlık var.
03 Yorumla
Soran2 ayYanlış yok tabi
Soran2 ayUmarım
2 aySosyal topluluklara katilabilirsin
16 Yorumla
Soran2 aytoplulukları kaçırdım birde bizim üniversitede çok da aktif değil sanırım sınıfta bile kulübe üye olan pek yok akiflik yok.
- 2 ay
Sehir ne
Soran2 ayKonya
- 2 ay
Allah yardımcın olsun 😄
Soran2 ayŞehir gayet güzel aslında. Ben seviyorum
Soran2 ayAma safil yinede
Gizli Üye(25-29)2 ayboş ver yalnızlık güzel ben bireysel takiliyorum
14 Yorumla
Soran2 ayYalnızlığı tattım ama insan sosyal bir varlık. Kimsesiz zor
Cevap sahibi2 aySosyal medyadan bul
Cevap sahibi2 ayHemen bulusms ama
Soran2 ayYok ya ben sevmem öyle teşekkürler
Gizli Üye(30-35)2 aySpora salonuna git, kitap oku, sahilde yuru, hiç tanımadığın biri ile konuş.
06 Yorumla
Soran2 ayEn fazla bişey istemek için soruyorum sonra bitiyor spora ise daha gitmedim
Cevap sahibi2 aySpora basla
Soran2 ayinşALLAH
Soran2 ayorada olur mu
Cevap sahibi2 ayDüzenli gitmen lazım
Soran2 ayüniversiteye duzenli gidiyorum ama orada daha fazla insan var spor salonunun farkı ne
Herkes biraraya geldiğinde zaten bi laf yapmıyor herkes telefona bakıyor arkadas yapmak icin arkadasin olmasın gerçekten anlaştığın icin umarım bi arkadaşın olur fazlasi bi ise yaramıyor
01 Yorumla
Soran2 ayUmarım. Teşekkür ederim
2 aydur azcik ya kendini dibe attin iyice. dipten başka dip yok kalk ayağa canlan azcık kalk silkelen... kendini sev özguvenini topla
01 Yorumla
Soran2 ayÖyle ama her zaman yapamıyorum
Gizli Üye(25-29)2 ayrisk almadan vezi olamasin ben size baktikça sukur ediyorum yemin ederim yaşim 21 14 15 ilişkişm oldu 12 civari dostum var sosyal olmak zorundasin başka yolu yok atilgan olmalisin
03 Yorumla
Soran2 ay14-15 ilişki de fazla olmuş, ben o kadar istemem açıkçası. Onun dışındakiler için bi yolunu bulamadım
Cevap sahibi2 ayilişki sayisi senin sosyal oluşunla ilgili ben artik yeni insanlari etki altina almaya başladim kız erkek fark etmez adamlar bensiz cikmiyorlar bi yerlere hergun arayip gelmemi bile isteyenler var işin pratiği umursamaz iyi bir dinelyici olmaktan geçiyor
Soran2 ayBazıları da böyle evet
2 ayBende uşaka taşındım kimsem yok canım çok sıkılıyor
00 Yorumla
2 ayHiç canını sıkma herkes senin gibi
16 Yorumla
Soran2 ayHayır değil
- 2 ay
Onların paralarını yiyordur kızlar
Soran2 ayHayır parası yok, arkadaşlarımı biliyorum ama kendi hemcinsi hakkında böyle yazan bir görmek de şaşırttı beni doğrusu
- 2 ay
Ben olaya bakıyorum durum bu. Mutlaka onların bir özelliği olmak zorunda değil. Karşısındaki kadını gözünde çok büyütme
Soran2 ayTeşekkür ederim yorumun için. Ama ben sanırım kendimi tam da ifade edemedim eksik kaldı detayda. Hatta nasıl cümleye döksem bilemiyorum da.
Bence kitap oku
Gizli Üye(18-24)2 ayO 4 - 5 kişi içerisinde herkes kız mı ille de vardır 1 - 2 kız
12 Yorumla
Soran2 ayErkek grubu tamamen knk. Hiç görüştüğüm, düzenli veya aralıklı kız arkadaşım yoj
Soran2 ayOlmadı
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
2 ayfazla cevre iyi değil zaten, az oz insan iyidir..
15 Yorumla
Soran2 ayKnk yok ki ama nereye az. d
- 2 ay
hic mi yok 0 mı? eger memnun degilsen biraz atılgan olmaya calis, ortamlara, üni kulüplerine falan katil, konser veya etkinliklere git, okuldan sonra arkadaslarla aktiviteler yapabilirsiniz ortama daha cok acilirsin. eger su an ki hayatindan memnun değilsen yapman gereken tek şey senin elinde. daha fazla atilgan ve girişken olacaksin
Soran2 ayYa işte ben böyle sessiz sakin efendi dedikleri adamım. Karakterime oturmuş karakterim bu. Benim hayırlı ve iyi cevrem olsun istiyorum çok samimi olmasak da ara sıra görüşeyim konuşayım muhabbet edeyim istiyorum kızla erkeklerle özellikle ama kızla falan da olsun isterim.
Sınıftan arkadaş grubu edindim o da zar zor. Ortak arkadaş vesilesi ile grupta varım ama ha varlığım ha yokluğum, hissedilmiyorum, birşeyler konuşunca gülüp geçiyorum o kadar. Çok söz sahibi de olmuyorim- 2 ay
iste o zaman her sey sen de bitiyor, daha atilgan olmaya çalış. okulda ortamlara katil bol bol cevre edinirsin de, az cevre daha iyidir. herkesle arkadaslik kurulmaz dikkatli ol
Soran2 ayHekesle kurulmaz tabi evet ama ben konuşkan değilim ya mesela nasıl arkadaş ortamlarda bulunucam ne yapıcam ki
Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı. Yanii spors başla ona turun
06 Yorumla
Soran2 ayAnlamadım
Soran2 ayOrdaki arkadaşlık illaki olur mu çünkü üni gibi yerde bile çok iyi olmadı
Soran2 ayO başka mevzu tabi evet haklısın
Kişilik & Karakter konusunda 521 cevap paylaştı. Kendini gelistir
01 Yorumla
Soran2 ayTmam
Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı. Çevre edine bilirsiniz
01 Yorumla
Soran2 ayNasıl
hadi ordan en iyisi
03 Yorumla
Soran2 ayÇok da değil ama
Soran2 aySenin çevrendekiler evet sıkıntılı imiş. Allah yardımcın olsun inşallah iyi, hayırlı ve merhametli kimselerle arkadaşlık kurarsın.
Ama ben sanırım kendimi tam da ifade edemedim eksik kaldı detayda. Hatta nasıl cümleye döksem bilemiyorum da.
Ayy kafan rahat ne istiyorsun daha
01 Yorumla
Soran2 ayÖyle ama insan sosyal bir varlık illaki insansız zor
2 ayÇevreni değiştirmeye odaklan bence.
03 Yorumla
Soran2 ayÇevrem yok ki nesini değiştircem? Bir tane var sınıfta işte yeni edindim daha yeniyim
- 2 ay
Çevre diyorum dostum, lokasyon.. İnsanları ve yaşadığın yeri değiştirmenden bahsediyorum ki, zaten tanıdığın kişi çok fazla yoksa, gittiğin yerde arkadaş edinirsin. Daha iyi olur..
Soran2 ayÜni ortamında olmuyor, birde Kendi şehrimde hiç yok mesela
2 ayİş, uğraş edin.
01 Yorumla
Soran2 ayOkuyorum kral
Gizli Üye(36-45)2 ayKadin versiyonunum
15 Yorumla
Soran2 ayYaş doğru mu 30-35 yazıyor. Hiç mi değişmedi
Cevap sahibi2 ayHayir
Soran2 ayNolcak böyle halimiz
Cevap sahibi2 ayBilmiyorum ama insanlar cok acimasiz silik karakterlere acimiyo cevre
Soran2 ayKesinlikle öyle
Gizli Üye(18-24)2 ayÖzgüven eksikliği olabilir
015 Yorumla
Soran2 ayEvet bunun etkisi illaki vardır diye düşünüyorum
Cevap sahibi2 ayAşmalısın yoksa hayat çekilmez psikologa görün
Soran2 ayZor çekiliyor saten
Cevap sahibi2 ayEvde ailenin yanında da içe kapanık mısın
Soran2 ayGenelde herkese karşı evet
Cevap sahibi2 ayİstersen özelden yaz daha iyi anlatırsın
Soran2 ayAkşam yzsm olur mu şu anda ufak işim var
Cevap sahibi2 ayOlur
Soran2 ayTmmdir teşekkürler 🙏
Ama istersen bu yorumunu gizliye al, biri okursa benim yerime yazmasın:)
Soran2 ayBen akşam girince yazarim
Cevap sahibi2 ayGizledim
Soran2 ay🙏🙏
Soran2 ayGeldim
Cevap sahibi2 ayTamam
Soran2 ayİstek attım mesaj atılmıyormus yoksa
- Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026