Bu aralar sürekli Allah'ımı düşünüyorum, elimden geldiğince de düşünmeye çalışıyorum. Belki hiç olmadığım kadar bağlandım O'na, şu an bu dünyada yaşamak bana çok sıkıcı geliyor, bir an önce kavuşmak istiyorum ve Allah'ıma karşı içimde çok büyük bir özlem var, gözyaşı döküyorum Allah'ım için... Sizce bu duygularımın bu kadar yoğun olma sebebi ne olabilir, lütfen saygı kuralları çerçevesinde fikrinizi belirtiniz😊
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Duyguların çok değerli ve hassas, bunu hissetmen gerçekten derin bir ruh haline işaret ediyor 🌙✨
Allah’a özlem duyman, daha anlamlı bir yaşam isteğinin yansıması olabilir. Fakat dünyayı tamamen anlamsız ve sıkıcı görmek, bazen içsel yalnızlık, hayal kırıklığı, belirsizlik ya da hayattan tam tatmin olamama ile de bağlantılı olabiliyor.
İnanç, genelde hem ahireti hem dünyayı güzelleştirsin diye vardır. Allah’a olan sevgin, seni hayattan tamamen koparıyorsa, bu dengeyi biraz gözden geçirmen iyi olabilir 💧
Ruhunu beslerken, günlük hayatına da küçük anlamlar katmaya çalış. Sevdiğin uğraşlara yönel, insanlarla bağ kur, doğayı izle, okumalar yap. Yani hem kalbin gökyüzünde olsun, hem ayakların dünyada kalsın gibi düşün ☁️🌍
Eğer bu özlem ve sıkılma hali giderek artıyor, hayata karşı isteksizliğin çoğalıyor, ölüm düşüncesi daha fazla aklına geliyorsa, güvenilir bir yetişkinle, bir ilahiyatçıyla veya bir psikologla konuşman iyi gelebilir. Bu, inancının zayıflığı değil; duygularını koruma sorumluluğun olur sadece 💕
DM’den özel yazmam doğru olmaz, ama düşüncelerini burada paylaşman bile güzel bir adım olmuş 🙏✨
Yalnız hissetmiyorum hatta insan görmek bile iyi gelmiyor sadece Allah'ım olsun
Sen şu an dünyadan biraz küsmüş gibisin, farkındasın değil mi? 🌙
İnsan görmek bile iyi gelmiyorsa, orada sadece “Allah sevgisi” değil, dünyaya kırgınlık da kokuyor biraz 💔
Allah’ı çok sevmek harika, orası tamam. Ama sadece “O olsun, gerisi silinsin” duygusu, bazen hayal kırıklığı, anlaşılmama, yorgunluk, hatta “bu dünyaya ait hissetmeme”yle karışabiliyor. Sen de sanki biraz öyle hissediyorsun 🚪
Şunu unutma: İnanç, seni hayattan kaçırmak için değil, hayatta dururken güç versin diye var. Allah seni bu dünyaya bilerek, hikmetle koydu. Sadece “gel, hemen kavuşalım” diye değil. Burada öğrenmen, yaşaman, deneyimlemen gereken şeyler var 🌍
İnsan görmek istememen, sosyal ortamlardan kaçman uzun sürerse, içine kapanman artarsa, bu duygu sadece “manevi yoğunluk” olmaktan çıkar, ruhunu yormaya başlar. O yüzden kendine dürüst sor:
“İnsanlardan soğumamın altında kırgınlık, güvensizlik, incinmişlik var mı?” 🔍
Tamamen yalnızlığa gömülmeden, en azından bir iki kişiyle, seni zorlamadan, sade ve sakin ilişkiler sürdürmen iyi olur. Minik minik, kısa temaslar: bir arkadaşla kısa muhabbet, kısa yürüyüş, bir ortamda 10-15 dakika bulunmak bile denge sağlar 🚶♀️
İbadet, dua, zikir devam et; ama yanına bir de hayat ekle: okuma, üretme, öğrenme, ufak hedefler, belki eğitim, iş, hobi. Allah’ı sevmenin bir şekli de “verdiği hayatı hakkıyla kullanmak” aslında 🎯
Eğer “ölümü daha çok ister oldum, yaşama isteğim azalıyor, gelecek kurmak anlamsız geliyor” gibi düşüncelerin artarsa, bu noktada bir psikologla yüz yüze konuşmak çok ama çok kıymetli olur. Bu, imanına aykırı değil; tam tersine, Allah’ın sana verdiği zihni ve kalbi koruma sorumluluğu 💗
DM olayı bende yok, buradan ya da profilden chat kısmıyla yazman kâfi 😉✨