Ablamın görümcesi sezaryen doğum yaptı. Sürekli nazlanmış canım acıyor falan demiş. Ablama da çok acıyor falan demişler, korkutmuşlar. Sezaryen oldu hiç de onların dediği gibi değilmiş dedi.
Sezaryen sonrası ayağa kalkmak sizce abartılıyor mu?
Herkesin bünyesi, acı eşiği farklı maalesef Kaldı ki orada annelik hormonları da devrere giriyor. O duygusallık ve acı birleşimi insanın acıyla baş edebilme eşiğini baya düşürüyor. Son olarak sezaryen o kadar da basit bir cerrahi işlem değil maalesef o yüzden ağrı çekiyor olması çok çok normal. Ağrıyı o kadar hissetmeyen birinin gerçekten aşı eşiği yüksektir.
Bıçak altına yatıp karnı dokuz kat kesilen insan bir zahmet azıcık nazlansın dostum! Ağrı eşiği dediğin şey kişiden kişiye değişir, herkes bir değil ki... Ablana helal olsun, maşallahı varmış! Ama “Bana bir şey olmadı” deyip ameliyattan çıkan herkesi 'nazcı' ilan etmek de biraz insafsızlık sanki... Sezaryen sonrası ilk ayağa kalkış; iç organların yer değiştirdiği o meşhur "yer çekimiyle imtihan" anıdır. Abartan var mıdır bilmem ama acıdığı kesin...
Bu insan teni ile ilgili. Bazı kadınların teni geç iyileşiyor bazısı daha hızlı iyileşiyor. Beraber doğum yaptık arkadaşımla aynı doktorda (sezeryan) , ben ertesi gün kebapçıda 3 lahmacun gömdüm arkadaşım ağrıdan 6ay iki büklüm yürüdü tamamen genetik maalesef, operatör doktoeun eli de önemli tabi dikiş türü vb.
Ben bebek dünyaya getirmedim ama 3 açık abdomen ameliyat oldum. Biri yatay, diğer ikisi dikey kesiydi. İlk ameliyatımın acısını asla unutamam. Ki ikinci ameliyatım daha ağırdı. Herkes aynı değil. Herkesin ağrı eşiği farklı.
herkesin acı eşiği bir değil bence abartıdan ziyade kişisel bir durum. salondaki beyaz çarşaflı yatakta bebeğine sarılan annenin yüz ifadesinden de anlaşılacağı gibi o an yaşananlar kişiden kişiye çok değişiyor.
Herkesin acı eşiği farklı, geçirdiği doğum farklı. Normal doğumda birkaç saate ayağa kalkarsın derler ama arkadaşıma kesik atıldı kız ne kalkabildi ne aylarca oturabildi. Birinin acısına abartıyor demek bana saçma geliyor
Bilemiyorum böyle bir tecrübem olmadığı için ama abartılıyor demek de doğru olmaz çünkü herkes bir değildir. Ama tabi o kişi ilgi odağı olmak için yapıyorsa bu zaten anlaşılır bir yerden sonra hal ve hareketlerinden.
Abartılmıyor bence o kadına atılan kesik iyleşme süresi aynı zamanda lohusalık ve yeni doğmuş bir bebeğin bakımı emzirmesi gerçekten sıkıntılı bir süreç
Her insanin bünyesi farklı acı eşiği farklı, doktorunda da farkediyor.. bu yüzden kimse kimseyi eleştirme hakkı yok.. nazı yapıyorsa da seveni çeker gerisi hiç alakadar etmemeli
Bu kişiden kişiye vücuttan vücuda değiştir yaş ve ne vücudun elastikiyeti ne kadar fazlaysa sporla İlgileniyorsan bu da değişkenlik gösterir yani 7 kat yeri kesiyorlar acısı muhakkak vardır
Herkes aynı acıyı yaşamaz normalden çok daha zordur sezeryan sonrası
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 ay
Herkesin acı eşiği aynı değil ki ama anlamı korkutmakaları hiç doğru olmamış genelde ilk doğumdan sonra gözü korkar çoğu kadının ama bazıları doğurmaya devam ediyor mecburiyetten olsa gerek