Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle, özel tıp merkezlerinde tıbbi gerekçe olmadan planlı sezaryen doğumlara izin verilmeyecek. Bu kararı destekliyor musunuz? Neden?

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle, özel tıp merkezlerinde tıbbi gerekçe olmadan planlı sezaryen doğumlara izin verilmeyecek. Bu kararı destekliyor musunuz? Neden?

Sezaryen doğum sadece gerekli durumlarda yapılması lazım fakat gerekli durum olmadığı halde sırf keyfen tercih edenlerde var doktorlarda daha kolay ve daha kazançlı diye tercih ediyor bunu sıkça. Ayrıca organ konusunda cerrahi olarakta sezaryen doğum büyük riskler taşımakta. Mecbur kalınmadıkça tercih edilmemesi gereken bir yöntem aslında insanlar neyini savunuyor anlamıyorum. İyileşme süreci bile 4-5 kat daha uzun, bir çok riskide beraberinde getiren bir durum.
Normal doğumu doktorlar saatler sürüyor diye istemiyor. Ameliyatlık pek durum olmadığı için getirisi azdır onlar adına.
Sezaryen ameliyat gib olduğu için getirisi yüksek ve kısa sürede doğum gerçekleşir. Hastane hastayı umursamaz burada çünkü enfeksiyon vb. kapma iltihap gibi durumları yaşama olasılığı var burada. Hastane para getirisine bakıyor.
Sağlık açısından gerekli olmadığı müddetçe sezaryen doğum yapmak hiç akıl mantığı iş değildir bu kişi sağlıklı düşünemiyordur çocuğu devlet tarafından el konulup devlet kontrolü altında büyütülmeli veya başka bir aileye evlatlık verilmelidir.
Hayır desteklemiyorum tabi ki de.. bence her kadının kendi kararı olmalıdır bu.. bunun dışında Anne Seçim Hakkı: Bazı anne adayları, psikolojik nedenlerle veya kişisel tercihleriyle sezaryen doğum yapmak isteyebilirler. Bu düzenleme, annelerin bu seçim hakkını kısıtlayabilir. Özellikle doğum kaygısı yüksek olan veya travmatik doğum öyküsü olan anneler için bu durum zorlayıcı olabilir. Tıbbi Gerekçelerin Belirlenmesindeki Belirsizlikler: "Tıbbi gerekçe" kavramının net bir şekilde tanımlanması ve uygulanması önemlidir. Bu konuda oluşabilecek belirsizlikler ve farklı yorumlar, hem doktorları hem de anne adaylarını zor durumda bırakabilir. Erişilebilirlik Sorunları: Eğer özel tıp merkezlerinde planlı sezaryenler zorlaşırsa, bu durum kamu hastanelerinde yoğunluğa yol açabilir ve anne adaylarının istedikleri kalitede hizmete erişimini zorlaştırabilir.
Doktor-Hasta İlişkisi: Kararın uygulanması sürecinde doktor ve hasta arasındaki güven ilişkisinin zedelenmemesine özen gösterilmelidir. Doktorların, tıbbi gerekçeleri anne adaylarına detaylı ve anlaşılır bir şekilde açıklaması önemlidir.
Psikolojik Değerlendirme Mekanizması: Anne adayının psikolojik olarak normal doğuma hazır olup olmadığını değerlendirecek mekanizmaların oluşturulması faydalı olabilir. Şiddetli doğum kaygısı olan anneler için psikolojik destek ve belki de belirli şartlarda planlı sezaryen imkanı sunulabilir.
Evli misiniz? Ve sezeryanin nasıl yapıldığı hakkında ayrıntılı bir bilginiz var mı? Normal doğumu desteklemek önemli ama sezeryana da bu kadar karışılmamalı. Bu seferde yasa dışı sezeryan yapılacak ya da kitabına uydurulacak her şey bu da merdivenalti tabirini ortaya çıkarabilir. . Normal doğum bebek ve anne sağlıklı olduğu sürece ikisinin de sonraki yaşamında sağlıklı olması için çok harika bir şey. Ancak bizde kadınlara doğum öncesi devlet eliyle hiç bir bilgilendirme yapılmıyor bilinç verilmiyordu. Masa basinda verilmiş ve sahaya etkisi olsa bile dediğim gibi milleti yasağa teşvik ediyor hem de zor bir şekilde
Cevap
14Cevap
Valla millet buna sırf muhalefet olmak için eleştiri yağdırıyor ama bir çok gelişmiş ülkede Amerika da dahil olmak üzere yıllardır var olan bir uygulama bu. Daha fazla para almak için sezaryen doğuma güzelleme yapan doktorlara inanıp sezaryeni savunan cahilleri görüyorum. Sezaryen normal doğumdan daha iyi diye öyle bir inandırmışlar ki kendilerini herkes delirmiş olmalı dedim bunlara şahit olunca. Bir normal, bir de sezaryen olmak üzere iki doğum yapmış bir kadın olarak diyorum ki sezaryen mecbur kalınmadıkça manyaklık tamamen. Biraz ayık olun ayık.
Kadınların nasıl ve ne şekilde doğuracağına kanun yoluyla müdahale edilmesini doğru bulmuyorum... Mesele sezaryen doğum ile üç çocuk yapılmasının riskli olmasından çıkıyor... Üreyin, çoğalın diyor ulu hakanımız padişahımız Recep Tayyip Erdoğan... "Üç yapın, beş yapın, İngiliz uşağı siyasal İslamcı AKP iktidarının yeni kölelere ihtiyacı var" diyor... Evli kadınların sokağa dökülüp, "nasıl doğuracağıma sen karar veremezsin" diye eylem yapmaları gerekir. "Sana ne ulan?" demeleri gerekir.
Ya arkadaş ''Bütün dünya bunu yasaklamış'' saçmalığını gerekçe olarak sunanlara anlam veremiyorum. Amerika oturup kendi b*kunu yese, ''Ya biz de yiyelim o halde'' mi diyeceksiniz?
Elbette normal doğum daha sağlıklı ancak çocuk anne ve babaya ait, vücut kadına ait. Size ne sezaryen mi doğurmuş, normal doğumla mı doğurmuş? Sizi ne alakadar ediyor ulan?
Siyasetçilerin el atmadığı bir şey kaldı mı? Kaldıysa bir yazı gönderelim, eksik kalanları söyleyelim de onlara da el atsınlar.
Seçim anne ve babaya aittir. İster kestirip aldırır, isterse normal doğurur. Bizi, siyaseti, gündemi alakadar etmez.
Saçma sapan bir karar. Ya millet yoksulluktan ölüyor diyoruz, ''Normal doğuracaksınız bebeleri'' diyorlar. Offff sabır!
Doğal doğum, kadın için de bebek için de daha sağlıklı ama başkalarının senin kendi bedeninle ne yapacağını söyleyebileceğini sanması hiç sağlıklı değil. Amerika'da son birkaç yıldır bu 'kadın bedenine karışabileceğini sanma' krizi vardı, nasılsa buraya da sıçramış anlaşılan. Ben kendimi bildim bileli çocuk yapmak istemedim ve yapanı da anlamıyorum ama bir devlet hangi hakla vatandaşına kendi çocuğunu nasıl doğuracağını söyler, inanın hiç anlamıyorum. CYBH'ler aldı başını gitti, kalitesiz beslenme yüzünden sağlıklı bebek sayısı yok denecek kadar az hale geldi, 'kaza kurşunu' çocuk sayısı arttıkça artıyor ama gel gör ki bunlara rağmen prezervatif kullanımını teşvik edip herkesin sağlığını düşünecekleri yerde, senin kendi bebeğini kendinden nasıl çıkartmanın uygun olacağını söylüyorlar sana. Nasıl bir zamanda yaşıyoruz biz ya…
Bir yandan doğum oranı düşük, artırmamız lazım diye politika üretmeye çalışıyorlar, diğer yandan insanların doğum şekline bile karışıyorlar. İnsanlar zaten çocuk sahibi olurken en az 10 bilinmeyenli bir denklemin içine giriyor, bunlar 11. parametreyi de biz koyalım diye uğraşıyorlar. Acaba ne yaptıklarını kendileri biliyor mu? Asıl sorulması gereken soru budur bence...
Normal olan normal doğum. Ama günümüzde ney normal ki? Hastalıklarla var olduk iyileşmeyle yok oluyoruz. Günümüzde hasta ve doktorun önemi kalmadı gibi medikalin önemi her geçen gün artmakta. Tedavi tedavi araçları insan ilişkilerinin yerine geçecek gibi. Tüp bebekler kolonlara ve DNA şifrelemeler hep bu yönde. Anne karar verse de anneyi yönlendiren medikaldir.
Hayır, bu kararı desteklemiyorum. Kadının nasıl doğuracağına ancak kendisi karar verebilir. Devletin ya da doktorların kadının bedeni üzerinde bu kadar söz hakkı olması, ataerkil kontrolün bir uzantısıdır. Tıbbi gerekçe olsun ya da olmasın, doğum şekli kadının kendi tercihidir. Gerçek sağlık politikası, kadını kısıtlamak değil, onu bilgilendirip özgür bırakmaktır.
Doğan cocuklara sahip cikamiolar
Kadın cinayetlerinin önüne gecemiolar
Nasl doguracagmiza burnunu sokuolar bn nasl istersem dogururum sanane yani sana mı dert oldu mk
Evet tüm dünya normal doğumundestekleyip yönlendiriken özel hastaneler para için gerek oşmasa da sezaryen yağıypr
Sezaryen gerekmedikçe yapılmamalı daha sonra kadınlarda daha çok sorun çıkıyor
Sağlık sorunu yoksa normal doğum olmalı. Ama dayatma olmamalı
Tabi ki herkes normal doğum yapmak ister ama istemeyen birine de zorla normal doğum yaptıramaz kimse.
Normal doğumun daha sağlıklı olduğunu savunup evet diyorum çünkü işi paraya döküyorlar vallahi
İsteyen kadın istediği gibi doğursun ama doğal doğum en iyisi onu da doktorlar bile söylüyor yani
Sezaryen doğum kişisel bir tercih olmalı, kadınlar ne hissettiklerini ve ne istediklerini bilebilir. Ama tabii, sağlık açısından da bazı önlemler alınması gerektiği kesin. Yine de, insanın kendi bedenine karar verme hakkı önemli.
Sağlıklı olan neyse o olsun.. annenin psikolojiside önemli
Normal doğum daha sağlıklı diyorlar ama tabii ki bence seçime bırakılmalı.
Doğum şeklime karışamazsin gibi büyük saçmalık çok az vardır. Bu bir kere çocuğa da zararlı.
Doğum şekli annenin tercihi olmalı.
Destekliyorum. Herhangi bir elzem durum yokken bir kadının hem kendi hem çocuğunun sağlığını riske atması mantıklı değil
Destekliyorum çünkü özel tıp merkezlerş dediğin yerin ameliyat ortamı müsait değikse yapmasınlar bebeğe de anneye de risk yani
Doğum şekline karışılması yanlış
Herşeye de maydanoz olmasalar olmuyo
Karışmadıkları bir bu kalmıştı o da oldu.
Şaka mı bu? Buna da mı karışacaklar yani
Normal doğumdan yanayım
Bi bu kalmıştı karışmadıkları
Doğru bir karar
Nasıl. olucak anlamadım biri yazabilirmi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?