Dünyada herkesin, maddi, manevi farklı bir ederi varken, neden sadece oy hakkında eşitlik var?
Çoğulcu demokrasiyle geçtikten sonra bu durum bize ne kattı, ileride neler katabilir?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dünyada herkesin, maddi, manevi farklı bir ederi varken, neden sadece oy hakkında eşitlik var?
Çoğulcu demokrasiyle geçtikten sonra bu durum bize ne kattı, ileride neler katabilir?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Zamanında kadının birini "benim oyum dağdaki çobanla eşit mi" diye söyleminden dolayı linç etmiştik. Şimdi de haklılığını tartışıyoruz. İlginç dönemlerden geçiyoruz. Evet demokrasi ile yönetilen ülkelerde, her yurttaşın oyu eşittir. Ama bunun doğru bir uygulama olup olmadığı tartışılır.
Doğru olmadığını düşünüyorum. Her çözüm, her topluma fayda getirmez. Yaşadığımız gerçeklik, düşük profilli cahil çoğunluğun, azınlıktaki nitelikli insanlara olan tahakkümüdür.
Bir ara Japonyada lise mezunu olmayanlar oy kullanamaz diye bir haber çıkmıştı. Ne kadar doğru bilemem. Ama bilinçli seçmenle bilinçli olmayan seçmen arasında dağlar kadar fark var. Bunu özellikle ülkemizde coğrafi bölgelere göre dağılan oylardan görüyoruz.
Türkiye'de hemşehricilik bu konuda önemli bir detay. İnsanlar kendilerine yakın aidiyetleri olanları tercih ediyor
Herkes Rizeli o zaman🙄
Herkesin oy kullanabilmesi demokratik bir hak ama herkesin verdiği oy gerçekten bilinçli mi yani burada asıl sorgulanan oy hakkının herkese verilmesi değil insanların yeterli bilgiye sahip olmadan karar vermesinin doğru olup olmadığı oy verirken bilinçli olmayı ne kadar sağlayabiliyoruz ya da herkes doğru bilgiye ulaşabiliyor mu ya Bir de şu da var herkesin aklı kendine de eğitimli olmak doğru bir tercih yaptığını da göstermez😅🤣😂
Ülkeyi yöneten üst akıl, aslında bilinçli değil, cahil seçmen kitlesini istiyor olabilir mi?
Evet tabiki egitim o yüzdenn durduruldu eksik yetersiz kısıtlı
Aklı ve parası yeterli olanlar, doğru eğitime ulaşabiliyor. Diğerleri zamanı ve paralarını boşa harcıyor.
Parayı da vermiyor eğitim almasınlar diye
Çocuğunu hiç okula göndermesen, ya da MEB e bağlı olmayan bir yerde eğitim verdirmek istesen o da suç. Devlet illa ki çocukların beynine tecavüz edecek
Toplumdaki her birey oy kullansın diye çırpınıyor devlet ama bu bireylerin diğer (eğitim, sağlık, adalet, iş, aş vb) haklarına gelince sıra 🙈🙉🙊 oynuyor. Asıl sorun bu bence.
Haklısın. Ve bu düşünülmesi gereken bir şey.
Birbirimizle didişmeyi bırakmadan asıl sorunlarımızı çözmemiz asla mümkün değil. Kime yarıyor bu çözümsüzlük?
Topluma bu didişme gündemini sağlayanlar kimler diye düşünmek lazım. Ve tabi ki çözümsüzlük onların arzusu olur
bu sistem maalesef kötü. aysun kayacı çok haklıydı, sokak röportajlarında dünyadan haberi olmayanların nasıl ahkam kesip oy kullandığını görünce üzülüyor insan. eğitime göre oy oranlarının dağalımı yapılabilir.
Sence yöneten erk, bunu bilimsel ve adil olarak yapar mı?
eğitime değer veren bir yönetim yapabilir :)
Toplumun öyle bir yönetim seçebilecek kapasitesi yok. 💁
Mantıklı kimi cahil olup olmadigina biz mi karar vereceğiz
Herkes oyunu verir işine gelmeyen daha güçlü bir parti üretir ve kazanir hakkiyla gelir
Ama öbür dünya da dahil, sandık dışındaki her alanda insanlar, bir şekilde ölçülüp tartilarak, bir yerlere kabul ediliyorlar. Hayatımızı doğrudan ve en çok etkileyen devlet yönetimi seçerken, bunun yapılmaması uygun mu?
Senin dedigini adaletli bir sekilde yapacak kim var?
Sen akıllısın oy verebilirsin
Bunun kafasi calismiyor oy vermesin sistemi olursa hepten karışır ortalik akilliya da deli derler koltuk için bu sefer
Demokrasi ve eğitim kardeştir. Eğitimin olmadığı yerde demokrasinin anlamı yoktur.
Toplumu abtallaştırma amaçlı eğitim de, demokrasiye kardeş midir?
Mantıksız. Bazıları ın oy hakkı olmamalı kişi başı maksimim 1 olması zaten olmadı gereken
Buna kim, nasıl karar verecek?
Aysun reis geldi aklıma 😂😂
Aslında bakarsan çoğu ülke çoğulcu demokrasi değil zaten. Ama kanunlara bakarsan öyle görünür
Pardon çoğunlukcu yazacaktim
Biraz konuyu açarsanız daha iyi anlayabilirim
Yani Türkiye'de kanunlara rağmen çoğunlukcu demokrasi uygulanıyor. Hayır demeyin çünkü herkes bunu görebiliyor. Rusya'da olduğu gibi. Ayrıca Trump da yapacağım diyor ama zor bence ABD'nin kanunları güçlü diktatörlere rağmen asla yenilmez
Çoğunlukçu demokrasi nedir? Çoğulcu demokrasiden farkı ne?
Çoğunlukcu da muhalefet partiler olmuyor. Atatürk dönemini örnek verebilirim. Ben sadece benzetme yaptım
Yani hükümet istediği kanunu koyabiliyor diyim
Halk başa oynayan birkaç partiye destek verince zaten otomatikman iki partili sistem gibi oluyor ve diğer küçük muhalefet partilerinin şansı kalmıyor
Güçlü hükümet aslında normal bir toplumda işe yarayabilir ama bizde hükümet ne kadar güçlü olursan, halkın üstündeki ekonomik yük, o denli artıyor.
mesela şu an muhalefet partisi kalmadı gibi bir şey. Çoğunlukcuya benzemiyor mu 😀
Evet öyle. Ama zaten muhalefet dediklerimiz gerçek anlamda halka umut olabilecek bir muhalefet değillerdi.
Haklısın 👍
🤝🌸
Aysun kayacının sözleri aklıma geldi kadın çok haklıymış
Başkanlık sistemü ve partiler kaldırılsın.
Yerine ne konulsun?
Muz
🍌 konusu ÇOKOMELLİ 🙌🤣
Evet mantıklı.
Aysun Kayacı haklıydı
Yanlış
Yazarsak başımıza iş gelebilir
Susalım
Evet