Dünyada herkesin, maddi, manevi farklı bir ederi varken, neden sadece oy hakkında eşitlik var?
Çoğulcu demokrasiyle geçtikten sonra bu durum bize ne kattı, ileride neler katabilir?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dünyada herkesin, maddi, manevi farklı bir ederi varken, neden sadece oy hakkında eşitlik var?
Çoğulcu demokrasiyle geçtikten sonra bu durum bize ne kattı, ileride neler katabilir?

Herkesin oy kullanabilmesi demokratik bir hak ama herkesin verdiği oy gerçekten bilinçli mi yani burada asıl sorgulanan oy hakkının herkese verilmesi değil insanların yeterli bilgiye sahip olmadan karar vermesinin doğru olup olmadığı oy verirken bilinçli olmayı ne kadar sağlayabiliyoruz ya da herkes doğru bilgiye ulaşabiliyor mu ya Bir de şu da var herkesin aklı kendine de eğitimli olmak doğru bir tercih yaptığını da göstermez😅🤣😂
Evet tabiki egitim o yüzdenn durduruldu eksik yetersiz kısıtlı
Parayı da vermiyor eğitim almasınlar diye
Toplumdaki her birey oy kullansın diye çırpınıyor devlet ama bu bireylerin diğer (eğitim, sağlık, adalet, iş, aş vb) haklarına gelince sıra 🙈🙉🙊 oynuyor. Asıl sorun bu bence.
Birbirimizle didişmeyi bırakmadan asıl sorunlarımızı çözmemiz asla mümkün değil. Kime yarıyor bu çözümsüzlük?
aslında mantıklı değil. herkesin oy hakkı eşit olmamalı çünkü ülkenin geleceğini belirleyen kararlarla gram alakası olmayan, hayatında vergi ödememiş ya da ülkeye zerre katkısı olmamış insanla okumuş üretmiş insan aynı ağırlıkta oy veriyor. görseldeki çobanla filozof meselesi gibi, herkes kaptan olmaya çalışırsa gemi batar. toplumsal düzeni korumak için demokrasi şart ama bu haliyle adil değil.
Oy vermek patronu değiştirmez, sadece müdürü değiştirir.
Cevap
19Cevap
Mantıksız olan herkesin oyunun eşit sayılması.
Bence de mantıksız
Olmamalı 60-65 yaş üstünün oy hakkı olmamalı. Siyasete de girmemeliler. Mecliste de olmamalılar. Tunustaki seçim sistemi gelmeli. Üniversite mezunun oyu 1 oy olmalı. Her 4 ilkokul mezunun oyu 1 lise mezununa eşit olmalı 2 lise mezunun oyu 1 üniversite mezununa eşit olmalı.
Çoğunlukla olabilir.
Zamanında kadının birini "benim oyum dağdaki çobanla eşit mi" diye söyleminden dolayı linç etmiştik. Şimdi de haklılığını tartışıyoruz. İlginç dönemlerden geçiyoruz. Evet demokrasi ile yönetilen ülkelerde, her yurttaşın oyu eşittir. Ama bunun doğru bir uygulama olup olmadığı tartışılır.
Bir ara Japonyada lise mezunu olmayanlar oy kullanamaz diye bir haber çıkmıştı. Ne kadar doğru bilemem. Ama bilinçli seçmenle bilinçli olmayan seçmen arasında dağlar kadar fark var. Bunu özellikle ülkemizde coğrafi bölgelere göre dağılan oylardan görüyoruz.
Herkes Rizeli o zaman🙄
Cok zor olmus bu soru
Aslina bakarsak dünyada herkes ile eşit oldugun tek sahiplik insanin oy hakkı:)
Gerçeklerle bakınca Aysu Kayaci çobanın oyu ile benim oyum bir mi dediğin de kıyamet kopmuştu:))
açıkcası egitimli ve ülkeye ve halkına yararın olan kişiler sadece oy kullanma genç nüfus oyu gecerli olmalı yaşlı insanlar zaten ölüp gidicek 18 den 30 yas genç nüfusu sadece oy kullanmalı kendi cocuklarının gelecegini ve kendi gelecegini bu yaş aralıktaki kişiler daha iyi düşünür ona göre karar alırlar
Özellikle şu sitedeki beyni çürükleri gördükçe. Bu ülkede salgın gibi. Düşünme yok çöp gibiler bunların oyu ile benim oyum bir. Kötü yanı bunlara da insan diyolar bize de aynıyız🤣
bu sistem maalesef kötü. aysun kayacı çok haklıydı, sokak röportajlarında dünyadan haberi olmayanların nasıl ahkam kesip oy kullandığını görünce üzülüyor insan. eğitime göre oy oranlarının dağalımı yapılabilir.
eğitime değer veren bir yönetim yapabilir :)
Mantıklı kimi cahil olup olmadigina biz mi karar vereceğiz
Herkes oyunu verir işine gelmeyen daha güçlü bir parti üretir ve kazanir hakkiyla gelir
Senin dedigini adaletli bir sekilde yapacak kim var?
Sen akıllısın oy verebilirsin
Bunun kafasi calismiyor oy vermesin sistemi olursa hepten karışır ortalik akilliya da deli derler koltuk için bu sefer
Herkesin eşit bir oyu olması daha mantıklı geliyor bu durumda
En azından eşit diğeri kimler tarafindan belirlenecek bu sıkıntı
Ben de anlıyorum fakat çözüm zor eğitim şart
Biz ne kadarız ki, bizden olan ne kadar olsun? Demokrasi insanların bulduğu en büyük yalan! Milyonlarca insan birilerini seçiyor ama kimin seçileceğine bir kaç kişi karar veriyor. Yani bir kişinin oyu milyonlarca oya denl geliyor zaten.🙂
Demokrasi ve eğitim kardeştir. Eğitimin olmadığı yerde demokrasinin anlamı yoktur.
Onun adı eğitim olmuyor zaten. Hipnoz filan diyebilirsin
Mantıksız. Bazıları ın oy hakkı olmamalı kişi başı maksimim 1 olması zaten olmadı gereken
Bence oy kullanma ehliyeti olmalı. Bunun için sağlık raporu (görme ruj sağlıgʻı vs.) adli sicil kaydı gibi şartlar olmalı. Ayrıca yurtdışında yaşayıp da 6 aydan veya 1 yıldan uzun süre Türkiye ile bağlantı kurmayanların oy kullanma hakkı gecici olarak dondurulmalı.
Aynen.
Adil bir seçim olacaksa herkes kullansın. Ama her gördüğüm vatandaş şikayetçi oylara bakıyorsun ülkenin yarısından fazlası şikayet ettiği x e veriyor.
Saçma , benim oyum 5-10 tane koyunun oyuna bedel olması lazım.
Aysun kayacının sözleri aklıma geldi kadın çok haklıymış
bana göre sadece filozoflar oy kullanmalı halk oy kullanınca gördük ne olduğunu
orasıda dopru ama filozof belgesi olarak dğeil yani geröekten iyi düşünen filozoflar oy vermesi gerekir ama o konuda haklısın
Aysun reis geldi aklıma 😂😂
Aslında bakarsan çoğu ülke çoğulcu demokrasi değil zaten. Ama kanunlara bakarsan öyle görünür
Pardon çoğunlukcu yazacaktim
Yani Türkiye'de kanunlara rağmen çoğunlukcu demokrasi uygulanıyor. Hayır demeyin çünkü herkes bunu görebiliyor. Rusya'da olduğu gibi. Ayrıca Trump da yapacağım diyor ama zor bence ABD'nin kanunları güçlü diktatörlere rağmen asla yenilmez
Çoğunlukcu da muhalefet partiler olmuyor. Atatürk dönemini örnek verebilirim. Ben sadece benzetme yaptım
Yani hükümet istediği kanunu koyabiliyor diyim
mesela şu an muhalefet partisi kalmadı gibi bir şey. Çoğunlukcuya benzemiyor mu 😀
Haklısın 👍
Mantıksız Bence IQ Seviyesi Olmalı
Başkanlık sistemü ve partiler kaldırılsın.
Yerine ne konulsun?
Muz
🍌 konusu ÇOKOMELLİ 🙌🤣
Evet mantıklı.
Aysun Kayacı haklıydı
Mantıkli
Mantıklı
Aynen yani
Mantıklı
Yanlış
Yazarsak başımıza iş gelebilir
Susalım