Akıllıca davranınca hiç iyi sonuçlar alamıyorum ama deliliğe vurunca çok iyi şeyler oluyor neden 🤣
3 ay
Deliliğin farkına varana filozof derler. Bazen akıl korur delirmemek adına bazen de delirmek seni insanlardan kurtarır.
Dünya , evrenin akıl hastanesidir der Einstein
Tesla hiç evlenmedi ama bir güvercini çok severdi. Tesla bir keresinde, "O (güvercin) yanımda olduğu sürece hayatımın bir amacı vardı" demişti.
• Efsanevi Nirvana grubunun üyesi Kurt Cobain, saçını Kool-Aid ile kırmızıya boyamıştı.
• Feynman'ın ağız hijyeni çok kötüydü. Diş fırçalamanın hiçbir anlamı olmadığına inanıyordu.
• Edison , ellerinde çelik bilyeler tutarak şekerleme yapardı.
• Da Vinci'nin ejderha gibi giydirdiği bir evcil kertenkelesi vardı.
Einstein pipo içmeyi o kadar çok severdi ki, sokaktan sigara izmaritlerini toplar ve içindeki tütünü piposuna doldururdu.
• Pisagor'un fasulyeye getirdiği yasak. İnsanların ve fasulyelerin aynı kaynaktan türediğine inanıyordu. Bu nedenle, bir fasulyeyi ezmek, kırmak veya kirletmek bir insana zarar vermek anlamına gelirdi.
• Benjamin Franklin (ABD'nin kurucu babalarından biri ) çıplaklığın insan sağlığı için iyi olduğuna inanıyordu. Bu nedenle sağlığı için düzenli olarak "hava banyosu" yapardı.
• Pablo Picasso, bu hırslı efsaneyle uğraşmaya cesaret edebilecek pek kimsenin olmaması için yanında bir tabanca taşıyordu.
👍🏼👏
Hepside bilge insanlar
Öyle değilmi ama 😅
Tarih delilerin eseridir 👍🏼
Bu şekilde olmaz kabul edememmm 😂😂😂😂
🤣🤣🤣🤣🤣gülmelere doyduk en azından deliliğin güzel tarafı 😝🤪
Evet katılıyorum 😂👍🏼
Akıllı düşünene kadar deli 40 tur atarmış derler! Akıl çokta iyi bişey değil bence, hayatı biraz düşünmeden / deli gibi yaşamakta güzel bence :))
Aynennn👍🏼
Akıllı köprü arayana kadar deli suyu geçer
:) Evet o sözün doğrusu buydu :) Ama bazen de akıllı ile yol almak güzel oluyor, baksana hemen de beni doğru olana yönelttin hemde hiç incitmeden ;)
Nasıl yani
Ben '' Akıllı düşünene kadar deli 40 tur atarmış '' dedim ama sen o sözün doğrusunu yazarken o kadar naif davrandın ki, yanlış yazdığımı yüzüme vurmadan o sözün doğrusunu bana aktardın '' Akıllı köprü arayana kadar deli suyu geçer '' diyerek! ;) Ben de ''iyi ki akıllı birisiyleyim şu an'' dedim içimden :P
Estağfurullah😌
pekte naifiz canımmm <3
Bence bu çok güzel bir soru, gerçeküstü anlar bazen hayatı tazeliyor ama kontrolü tam kaybetmek riskli olabilir. Şu ekseninde denge kurmak iyi geliyor: akılla planla, kalple yaşa.
Bazen “akıllıca” dediğin şey aslında fazla kontrollü ve korkulu oluyor, risk almıyorsun 😌 Deliliğe vurduğunda ise daha cesur, rahat, anı yaşayan biri oluyorsun; insanlar da hayatta da buna daha çok tepki veriyor. 🤷♀️ Dengesi güzel: Ne tamamen mantık robotu ol ne de tamamen düşünmeden yaşayan biri. İkisini harmanlayınca asıl kazanç geliyor 😉💫
Cevap
13Cevap
akıl korur
Deliler ve çocuklar asla yalan söylemez:) deli ol canım dünya kahrını çeksin 🙈✨✨✨😭
🤣🤣🤣
Akıllı olunca belirsizlikler azalır, en azından çözüm yolunu bilirsin ama delilik belirsizlik ve her an bela riski demektir.
Aaaa güzel soru. Bu şey gibi. İnsanı ölümden eceli korurmuş.
Bende delirmek korur gibi hissetim şu an.
😂öyle korur bazı zamanlar işe yarıyor
Akıllıca deliliğe vurmak hem korur hem kurtarır ☺
👍🏼👍🏼👍🏼
Bazen safa salağa yatmak iyi yorulmuyorsun karşıdaki yoruluyor 😂
Akıl insanı korur lakin delirmek sigorta atması gibidir.
Akılcı delilik dengesi
👍🏼
Kadın dediğin deli olacak ama akıllı davranacak 👍🏼👍🏼👍🏼
Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya çeksin =)
Delirmek lazım arada dozunda tabi
Bazen delilik bazende akıllı olmak
Yer yer ikiside sanki.
Bazen aklımı zor koruyorum
İkiside yerinde güzeldir
Bazen delirmek ;)
Akıl insanı korur
Akıl korur.
Delirmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?