Akıl sağlığını korumak icin ne yapılmalı?

Asker olduğum için senede sadece 45 gün (o da en fazla) ailemi ve sevdiklerimi görebiliyorum. Maddi olarak hiç bir sorunum yok ama sivil hayatla tek bağlantım elimdeki telefon yaşadığım mesleki sıkıntılar psikolojik olarak zaten yıpratıyor ve bunun üstüne sevdiğim kişinin ailesi askere kesinlikle kız vermem dedi 2 yıldır bu mesleğin içerisindeyim cok fazla dışarı çıkamadım gezemedim bunların üstüne sevgilim ve ailesinin yarattığı sorunlar baya derinden etkiliyor beni bir kere bile hic bir sevdigim arayıp bir teşekkür bile etmedi hâlbuki insanlara o kadar faydam dokunmasina rağmen. Herkes işi düşünce arıyor çıkarları için doğru düzgün insan iliskilerim olmuyor tek başıma amacsiz ve bos yasıyormuş gibi hissediyorum yeterince destek göremiyorum ben hep küçük şeylerle mutlu olmayı becerirdim cebimde 1 lira bile olmadığı zamanlarda mutluydum şimdi her yerim sivilce içerisinde sıkıntidan cok kilo verdim ve günde 2 paket sigara içiyorum. Uzakta olunca insanlarla telefondan bir süre konusabiliyorsunuz ozellikle sevgilimle yan yanayken cok iyi sorun yok ama uzaktayken aslan kesiliyor bana karşı tek yaşama sebebim en azından burada ölsem uğruna feda edecek bir şey için ölürüm diyerek kendimi teselli ediyorum. Kimseye anlatamadım bunlari etrafımda fazla insan kalmadı ailem harici. Akıl sağlığımı yitirmek üzereyim bazen mantıklı kararlar alamıyorum sinirlerim bozuluyor dengesizlesiyorum. Siz benim yerimde olsanız nasıl kendinizi mutlu ederdiniz?
Akıl sağlığını korumak icin ne yapılmalı?