Akraba bağlarım kopuk annemle babam da birbirlerinden nefret ediyor çok yalnızım dışlanmış hissediyorum tek başıma hiçbir şey yapamıyorum zaten hastayım depresyonum var ne yapmalıyım
3 ay
Akraba bağlarım kopuk annemle babam da birbirlerinden nefret ediyor çok yalnızım dışlanmış hissediyorum tek başıma hiçbir şey yapamıyorum zaten hastayım depresyonum var ne yapmalıyım
Aile bağlarının kopukluğu, depresyon ve yoğun yalnızlık hissiyle başa çıkmak için öncelikle bir uzmandan profesyonel destek almak (terapi) en kritik adımdır. Kendi kendinize "seçilmiş aile" (dostlar, hobi grupları) oluşturmaya çalışın, rutinler belirleyin, gönüllü işlere yönelin ve kendinize nezaketle yaklaşarak duygularınızı kabul edin.
Bunu çok istiyorum sadece aileme bağlı kalmayıp samimi bikac arkadaş edinmek istiyorum ama çok zorlanıyorum kimse beni ciddiye almıyor genelde
Yazdıkların çok ağır bir yalnızlık hissi taşıyor, bunu yaşarken güçlü görünmeye çalışmak da ekstra yorucu oluyor 💔 Sen aile içinde güvende ve ait hissetmek isterken kopukluk yaşamışsın, bu dışlanmışlık duygunu büyütmüş olabilir. Şu an en önemli şey, yalnızlığını tek başına taşımaya çalışma. Küçük bir sosyal temas bile iyi gelir; bir kurs, kısa yürüyüşler, destek grupları gibi 🌿 Ayrıca bir uzmandan düzenli destek alıyorsan sürece tutunman çok kıymetli. Sen sandığından daha dayanıklısın 🌸
Cevap
11Cevap
seni sevenleri bul
Aynı durumu bende yaşıyorum
Kimseye eyvallahım ihtiyacım yok benim
İşin çok zor böyle de hayyattn zevk almak zor
Ne yapmalıyım
Seninle sohbet etmek isterim
İdare edicen anca kendjne yeni hayat Kur'an'a kadad
Bol bol kişisel gelişim kitapları oku
Ben senin arkadaşın olurum
Kendine güven gücünü hisset