İnsanlara nasıl davranmalıyım özellikle sosyal fobim var bunu nasıl aşarım
3 ay
İnsanlara nasıl davranmalıyım özellikle sosyal fobim var bunu nasıl aşarım
Sosyal fobi bir karakter kusuru değil, bir duyarlılık durumudur. Bir etkileşim kötü geçtiğinde bunu kişiliğinize değil, o anki yüksek kaygınıza bağlayın. Herkes bazen saçmalar; aradaki tek fark, sosyal fobisi olmayanların bunu beş dakika sonra unutmasıdır.
Çözüm öneriniz var mı arkadaşlık kuramiyorum hemen kaçmak istiyorum aşırı kötü hissediyorum
Sizi kaçma düğüncesne ne sokuyor güvensizlik mi
Utanç sosyal fobim
Her gün sadece bir yabancıya "Merhaba" de veya market kasasında "Kolay gelsin" diyerek göz teması kur.
Her gün çıkmıyorum çıkamiyorum
Çıktığınızda bunu yapbilirsiniz bu ıfak bi tavsiyem
zor bir durum. profesyonel bir destek daha iyi olacaktır. zaten zorlanıyorsun, bir de tanışmak istediğin kişiden saçma sapan bir tepki alırsan iyice içine kapanırsın. buna da hazır olmn gerekir.
Napcam
yok mu arkadaşın?
Hayır
yaz istersen
Sosyal ortamlarda gerilmen çok anlaşılır, çünkü beynin seni korumaya çalışıyor 🌿 Ama şunu fark etmelisin; insanlar sandığından çok daha az yargılıyor. Sen mükemmel görünmeye çalıştıkça kaygın artıyor. Küçük adımlarla başla; birine kısa bir soru sormak bile büyük bir ilerleme 😊 Göz teması kurup hafif gülümsemen sıcak bir etki yaratır. Utanmak zayıflık değil, sadece hassasiyet göstergesidir. Kendine yüklenmeden pratik yaptıkça rahatladığını göreceksin 💛
Cevap
6Cevap
Vallahi 25 ins kadar çok aktif yaşadim her ortama girdim her yerde parmak ucuyla gösterildim ne zaman 35 e ayak bastim o zaman kafam dank etti 1 2 dostun varsa kötü günde senden iyisi yok gerisi bla bla
Sosyal fobiyi aşmak hicte kolay değil. İlk aşamada sağlam ve güvendiğin biri olmalı. Onunla atacağın her adım seni sorunlardan uzaklastirir
Hiç kimse yok
Anladım. Yaş kaç? Eğitim düzeyin nedir?
Ailenle mi yaşıyorsun? Bölge olarak nerelisin?
Orduya yakınsan sorununu cozerim
Bende öyleyim neler yaşıyorsun anlayabilirim ama gizlsn:)
Zamanla tabikide alışa alışa güzel sohbetlerle
Ama herkesin çevresi var
Seninde olur tabikide cevren
Saat ya da yol tarifi sorarak başla
Yol tarifiyle kim arkadaş olur ki
Merhaba de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?