Sürekli mutlu olabileceğin bir simülasyon olsaydı katılır mıydın? Yoksa yaşamak acı tatlı her şeyi deneyimlemek mi isterdin... Delilik sorularına devam eheheh Her zamanki gibi anket yukarıdaki soru içindir...
Simülasyon
Acı ve tatlı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sürekli mutlu olmak mı? Yoksa acısı ve tatlısıyla bir hayat mı?
Sürekli mutlu olmayı deneyimlemediğim için net bir şey diyemeyeceğim zira yaşadığım mutlulukların değerini, acısını tattığım için biliyorum diyebilirim. Ben en azından öyle düşünüyorum. Şayet acıyı tatmamış olsaydım, mutlu olmanın ne olduğunu bilir miydim emin değilim bu noktada. Büyük ihtimalle bana monoton ve normal gelirdi bu. Ben ama hissetmeyi seviyorum 🧚♀️
Mutluluğuda iliklerime kadar hissetmek isterim. Yani acısıyla ve tatlısıyla bir hayat olsun.
Simülasyonda buna engel, o yüzden cevabım b) şıkkı.
2
22 Yorumla
Soran
3 ay
Tahmin ediyordum aslında ikinizinde benzer cevaplar vereceğini ehehe.. Evet aslında sürekli mutlu olmak , beyin bunu normalleştirebilir bu noktada haklısın...
Yapay olan mutluluk Matrix gibi çökmeye mahkumdur. Sürekli resetlemen gerekir zamanla uyumsuzluk gösterir.
Gercek olansa küçük bile olsa kök salar, zorlu koşullara direnir ve en önemlisi 🌼zamanla kusursuz şekilde uyumlanır, akar gider, yormaz, aşındırmaz, geliştirir.
Yapay bir mutluluk insanı huzursuz ederken içten içe, gerçek bir acı genelde en iyi öğretici olur.
O filmi hiç izlemedim biliyor musun hep kesitlerine denk geldim... Tam anlamıyla filme hakim değilim fakat dediğinde gelecek olursam haklısın..( izleyip unuttum mu bilemiyorum ama izlememiş varsayacağım )
Gerçek , geçekten aşındırmasaydı bizim gibiler olmazdı... Özelden veya özel olma durumundan bahsetmiyorum... Sıradan bir birey olmamaktan bahsediyorum zihinsel olarak...
Elbetteki her insan eşsizdir ve aynı anda sıradandır.. biyolojik benzerliğimiz olsada ve hatta zihinsel benzerliğimiz bile olsa bir şeyler bizi farklı kılıyor ya da bunu böyle hissetmemiz için bizi aldatıyor...
Onun dışında tabiki zamanla köksalar ve uyumlanır ona bir şey diyeceğim yok...
Ne varmış bizde? Kendi ihtiyaçlarımızı görüp, gülüp eğlenip hayatın tadını alabiliyoruz. Biz değil de başkaları bizim yaşadıklarımızı yaşasaydı onlar belki de hayatta bile kalamazlardı..
Bizden iyiler varsa her zaman daha kötü durumda olanlar da vardır bunu unutma..
Acı, acıtarak yaşamın değerini anlatan bir öğretici evet.
Bu acıları çekmeseydik ne sen Psigareşh olurdun, ne de ben önce zen sonra sofistike. Bakalım ileriki zamanlarda neler olup, nelere dönüşücez?
İyi dayanıyoruz he ehehe.. Evet kuzen muhakkak öyle bizden daima daha kötü ve iyi insanlar olcak geçen gün tesadüfen marie asberg ile ilgili bir yazı okumuştum... Kadın intih@r vakalarını araştırırken , intih edenlerin bedenlerinde omur ilik sıvısı alıyor ve bakıyorki bazılarında seratonin seviyesi çok düşük ve bazılarında düşük çıktığını görüyor... Çok düşük olanlar daha vahşi yöntemler seçiyor intih@r etmek için... yani evet sanırım ilk köprü bu oluyor... Sonra zaten seratonin destekli ilaçlar falan çıkıyor...
Yani demek istediğim gerçekten daha kötüleri var...
maalesef...
Hıhı öyle kuzen bizi biz yapan acılar olması beni üzsede umarım vakti gelince bunları bir kenara bırakabilecek cesarete sahip oluruz...
@Selinawoman
Bencede güzel anlattı...
Nası ya hadi beni anladımda (süpheli yani izleyip izlemediğim ) Sen nasıl izlemedin ehheeh
Yani ama bazıları kaldırmıyor anlattığım gibi... Umarım bu konuda gelişim kaydederim...
Yeni doğduğunda sürekli tek başına ve çıplak şekilde yoğun bakıma kapatan doktorlara özellikle "yaşar mı belli olmaz"diyen kardiyoloji doktoruna sövgülerimi iletiyorum tee buradan (10 yıl sonrasından)😂 Modern tıp şifayı çok yanlış şekilde arıyor özellikle doğumlar çok sıkıntılı geçiyor haliyle sonrasında bebekler de çok zorlanıyor dış dünyaya adapte olurken.
2. de de aynı şeyleri yapamasınlar diye en baştan en sona tüm süreci kontrol altında tuttum rahmime düştüğü günden doğuma kadar ve daha normal bir geçiş evresi oldu sonrasında sonik hanım için iyi ki 🙏
Eğer bu hayatta bir şeylere üzülüp acı çekmezsek sürekli mutluluk diye bir şey de zaten olmaz. Çünkü kötü şeyler yaşamamış biri güzel şeylerin değerini ve güzelliğini anlayamaz. Dolayısıyla sürekli mutluluk illa ki mutsuzluğu doğurur. Bir laf var ya rahatlık batıyor diye. O hesap bir şey olacaktır mutlaka.
1
3 Yorumla
Soran
3 ay
Dediklerinizde haklısınız... elbette acıyı bilmeyen birisi mutluluğu nasıl bilir ki.. acıyı bilmeden mutluluğu yaşıyorsa şayet dediğinizin yaşaması kuvvetle muhtemel..
BehzatÇ dizisinde Eda komisere behzat " seninle mutlu olamayız biz " demişti, Eda komiser ise " Biz de mutlu olmayalım ne olacak , mutsuz olalım " demişti birlikte. Bence de böyle bir şey hayat ve aşk hep mutlu olamazsın mutsuzluğa da var mısın asıl mesele burada başlıyor.
1
9 Yorumla
Soran
3 ay
Güzel bir mesaja ve diyalog olmuş ehehe
Fakat ben yokum ya her ihtiyacının karşılaşılacağı bir simulasyonda bir dakika beklemem yani... Napacam mutsuz mutsuz : ) ben kotamı doldurduğumi düşünüyorum amaa bunu söyliyemiyorumda bir yanda tank ve tüfekle gelecek diye hayat...
Yani belirsizdi , mutlu olmak olasılığa ve bir kaç şeye bağlıydı... fakat simülasyon seni direkt mutlu ederdi bunu anlatmaya calışmıştım anlatamamışım..
Senin demek istediğini anlamıştım en başta... ben kendimi anlatamamıştım ona yanıyorum şu an ahahah
Bu soru aslında mutluluk anlayışını test ediyor 😊 Sürekli mutlu olduğun bir simülasyon kulağa cazip gelse de, senin gelişimini sağlayan şey acıyla yüzleşmen, kaybetmen, sabretmen. Gerçek hayatta hissettiğin o iniş çıkışlar karakterini derinleştirir. Ben anketten “Acı ve tatlı”yı seçerdim. Çünkü tatlının değerini, biraz acı tattığında daha iyi anlarsın 💛 Hayatın gerçekliği seni güçlü yapar.
Sürekli mutlu olduğum bir simülasyonu seçmezdim. Çünkü psikolojide de söylenir ya insan sadece hazla değil, anlamla da yaşar. Acı, kayıp, hayal kırıklığı gibi duygular olmasa sevinç de aynı değeri taşımazdı. İnsan ruhu biraz zıtlıklarla çalışıyor gölge olmadan ışığın kıymeti anlaşılamayacagi gibi...
1
1 Yorumla
Soran
3 ay
Evet sanırım dediğinizde haklısınız... Hele şurası çokta güzel oldu " insanın ruhu zıtlıklarla çalışıyor" güçlenme ya da doğru çalışması için bunun olması elzem ve çoğu birey mantıken bunu seçmeli...
Eğer çevremdekilerin de hep mutlu olduğu bir simülasyondaysam orası daha iyi. Ama herkes her şeyi ben yaşamıyorsam empati kuramam bağ kuramam anlayamam Onlar da beni anlayamaz. O nedenle onlarla aynı hayatta olayım
1
1 Yorumla
Soran
3 ay
Kabul etseler onlarıda alalım simülasyona ama illaki kabul etmeyecek olanlar olcak... Anlıyorum... Saygı duyarım 🙏
bence acısı ve tatlısıyla bir hayat. yani sürekli mutlu olmak simülasyonda olsa bile insan hayatı deneyimlemektense gerçek hayatı yaşamak isterim. acılarını tatlısıyla birlikte deneyimleyerek成長 etmek daha anlamlı geliyor bana
1
1 Yorumla
Soran
3 ay
E tabi , yani bakış açınıda anlıyorum kendince haklısında...
Hayat bir hevestir bence, sıkıntılala karlılarırız ve bu sıkıntıları atlatmak için çabalarız arada da mutlu ve huzurlu hissederiz ama sürekli mutlu olmaz bize ters bir kere mutlu olmaktan sıkılırız
1
1 Yorumla
Soran
3 ay
Ne güzel dediniz mutluluktan bile sıkılır insan dimi...
Hayatın anlamı nedir sizce? genel olarak değil biraz şahsınıza münasır bir soru... Genel olarak hayatın anlamını sormuyorum yani... Sizin hayatınızın anlamı ne yani nasıl anlatsam bilemedim lakin doğru anlayacağınıza inanıyorum