Bir kitapta şöyle okumuştum: Fuzuli gibi sevilmektense sevmeyi seçerim. Çünkü kimse sevildiğinden asla emin olamazEvek kimse ne kadar sevildiğinden emin olamaz belki ama ona değer veren, mutlu eden birini sevmek daha güzel.
Şüphesiz insanı insan yapan en temel duygu sevg İnsanlar, hayvanlar, bitkiler hatta eşyalar bile sevilmeli ki yaşamın tadı alınsın. Sevginin olmadığı bir dünyayı düşününce ürküyorum. Huzursuz, mutsuz, keyifsiz, negatif olan ne varsa işte. Kısaca yaşamak için yaşamak, usulen yanÇok sevdiğin onun için her şeyi yaparım dediğin o insan seni sevmiyor mu? Bırak sevmiyorsa sevmesin, seni seven bir ailen var. Ailen de mi sırt çevirdi, arkadaşların var. Olur ya bir tane bile mi arkadaşın yok, kimsenin seni sevmediğini mi düşünüyorsun; bekle, pes etmeden sev herkesi, her şeyi. Sevgisizlik içinde dünyaya sevgiyle bakmak zor anlıyorum ama içinde bulunduğun durum seni nefrete iterse kendince aldığın önlem takıntıya dönüşüp kendine ya da başkalarına zarar vermene neden olacak ve seni daha çok dibe çekmekten başka bir işe yaramayacak.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eğer sevdiğim kişi tarafından sevileceksem, tabikide sevmekten çok sevilmeyi tercih ederim. Ama her hangi biri tarafından olacaksa o zaman sevmeyi tercih ederim. Çünkü beni seveni ben sevmedikten sonra ona acıdan başka hiç bir şey yaşatmayacağım. Acı çektirmek yerine ben sevdiğim için acı çekmeye razıyım.
Boş ver ya kimseyi aldırma kendi hayatını yaşa zaman geçiyor zaman, hayat kısa kendine verdiğin değeri bir başkasına vererek hataya düşme... Şu modda olmak istiyorum😂
Sevildiğini hissetmek, hem karşındaki kişinin hisleri ile, hem de senin duygularının gerçekliği ile bağlantılıdır. Ortada bir soru işareti yoktur. Herşey açık ve nettir. O yüzdendir ki, sevilmek herşeyi daha da güzelleştirir.
Hayat karşılıklı sevince güzel. Sevince her şeyi seviyorsun ki sevince hep güzelsin hep çiçeksin. Seviliyorken sen onu sevmezsen, ya da sen sevince sevilmezsen hayat nasıl güzel olsun ki?
İnsan kendine aşık bir varlıktır. Sırf bizi seviyor diye kimseyi kabul etmiyoruz. O halde sevince daha güzeldir. Herkes sevilmek ister ama sevmediği yerde duramaz