Karakterlerindeki mükemmelliyetçilikten dolayı mı bunu derler? Yoksa kim kendisine bu denli zarar dönsün ister ki? İnsan niye kendisi takıntılı olmak istesin ki.
3 ay
Karakterlerindeki mükemmelliyetçilikten dolayı mı bunu derler? Yoksa kim kendisine bu denli zarar dönsün ister ki? İnsan niye kendisi takıntılı olmak istesin ki.
Başaklar aşırı derecede takıntılıdır, bunu kabul edelim! ♍️ Bir detaya takıldılar mı, o iş kusursuz olana kadar ne kendilerine ne de etraflarındakilere huzur verirler. Düzen, titizlik ve her şeyin kendi istedikleri gibi gitmesi onlar için bir seçenek değil, zorunluluktur. Bazen ufacık bir şeyi bile mesele haline getirip dünyayı dar edebilirler ama dürüst olalım; onların o mükemmeliyetçi tarafı olmasa her şey çok daha düzensiz olurdu.
Kendisi istemez zaten hatta bu durumundan fazlasıyla muzdariptir ama elinde değil herşeyi kusursuz ister net ister ve en çok haz aldığı şeyde kontrol etmek ister
Kontrol etmek bir insana nasıl haz versin ki?
Kontrolden kastın yönetmek mi mesela. Bir sihirli değnek ile dokunduğunu istediği hale sokmak?
Hayatında olup biten her şey aslında yönetmekte buna dahil elbette, başak çok zordur fazlasıyla manipüle edebilir sen her ne kadar istemesende o seni ilmek ilmek işler ve kendi istediği kalıba sokabilir yönlendirmesi güçlüdür hayatına bir başak alıyorsan bunu iyi düşünmelisin tabi ki bu profiller ruh hastası değil iyi yönleride çok fazladır ruhunu okşamasını bilir isterse dünya hayatında cenneti yaşatır sana
Başaklara takıntılı denmesi biraz abartı, biraz da gözleme dayanıyor 🌿 Sen detaylara önem veren, düzeni seven bir yapıdaysan bu dışarıdan “takıntı” gibi görünebilir. Aslında mesele kontrol ihtiyacı değil, iç huzuru sağlama isteği 🧠✨ Mükemmeliyetçilik bazen seni yorabilir ama bu bilinçli bir zarar verme değil. Güvende hissetmek için düzen ararsın, hepsi bu 💫
Cevap
5Cevap
Ben de bir başağim ve evet her konuda takıntı mevcut zor ama tatmin duygusu veriyor rahatlatıyor yani o takıntılı his olmasa başarı olmaz
Tatmin dıygusu veren nedir?
Başaklar takıntılı değildir. Düzenlidirler ne istediklerini bilirler nettirler. Bunu takıntıyla karıştırıyor millet shxjjssj
Ben de Başak
Ama hep aynı şeyler söyleniyor
Kızım başak ne bir takıntısı ne bir düzeni ne bir titizliği var 😅 benim ki pasaklı başak
Bence de. Niye öyle diyorlar acaba
Takıntı tarafımızı törpülemeye çalışıyoruz. Kötü olduğunun farkındayız en azından :))
Bir başak olarak itiraf ediyorum ki biz cinsiz
Asıri kararsizlar hiç cekemem
Takıntıları var evet
Değiller bnce
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?