İçimdeki anarşi, düzen taklidi yapan korkulara çarpa çarpa büyüyor. Alay edemediklerim var; kutsal saydığım korkular, dokunamadığım yaralar. Bir gün duracağım. Koşmayı değil, kaçmayı bırakacağım.

İçimdeki anarşi, düzen taklidi yapan korkulara çarpa çarpa büyüyor. Alay edemediklerim var; kutsal saydığım korkular, dokunamadığım yaralar. Bir gün duracağım. Koşmayı değil, kaçmayı bırakacağım.

İnsan hiçbir yere hiçbir şeyden kaçamıyor. Hele ki kendinden... Hiç kacamiyor. İnsanın olmak istediği yer/kişi ile, olduğu yer/kişi arasındaki kavgası; yaşamak denilen şey insan için. Şairin de dediği gibi; "bir yaşamak suçu kaldı üzerimize"...
'Bileyim hangi suyun sakasıyım ya rabbelalemin,
tütmesi gereken ocak nerde?'
Hidayet senden olmazsa diayet neylesin Ya Rabb Arapça bilse de bu Cehl'e ayet neylesin Ya Rabb
Teşekkürler
Üzülerek, perperişan hâlde olduğumu söyleyerek, gözlerim dolu dolu, ruhen ve beden halsiz ve çökük hissederek, kafamın artık acıdan hiçbir şeyi kaldıramayışına, içten içe acıdan delirdiğimi, "Neden?" diye kendime sorduğumu, hak etmediğim şeyleri neden yaşadığımı, duygularımla neden oynandığını, neden bana rol yapıldığını, bir insanın bunu bana yapıp nasıl bu kadar vicdan azabı çekmeden rahat olduğunu, her şeye rağmen onu affetmek isteyen ama kendini yara bere içinde hapsolmuş beni, çıkmazdayım. Hayatım felç olmuş gibi. Saatler önce kendimden kaçmanın en iyi yol olduğunu anladım. Haftalardır canımın yandığından başlayamadığım Our Universe adlı bebekli diziye başladım. Kendi dünya'mdan uzaklaşmak istedim. Belki başkasının dünyasına bakarsam unuturdum. Kendimi unutmak istedim. O kadar çok istiyorum şu kafayı ve duyguları sıfırlamak.
Okurken hissettiğin bütün hisler gözümün önünden geçti ve direkt hissettim.
"Kendi dünya'mdan uzaklaşmak istedim. Belki başkasının dünyasına bakarsam unuturdum." o kadar anlaşılır o kadar doğru ki.
Bir gün her şey bitmiş olacak sadece yerini başka hislere, başka bir bize bırakacak. Bunu bil.
Teşekkür ederim uzun da olsa yorumumu okuyup acımı benimle paylaştığınız için 🥹.
Rica ederim. Her zaman içini dökmeni isterim.
Teşekkür ederim 🩷.
♥️
Denedim ve bunu başaramayacağımı fark edince durdum. Çünkü kaçmak istediğini gittiğin her yere götürüyorsan kaçındığın dışarıda değil içeridedir
Herkes kendinden kaçmaya çalışır.. bir dönem bir zaman bazilari tüm hayatı boyunca. Lakin korkularına yuzlestiginde var olanı olduğu gibi kabul ettiğinde.. gerçekten ne istediğini anladiginda ve onun için herşeyi bıraktığında mutlu olursun.. sonra geriye dönüp baktığında kaybettigin zamana üzülürsün..:))
Satırların çok şiirsel ama altındaki yorgunluk bayağı hissediliyor 💔 İçindeki anarşi aslında ölmemiş tarafın, iyi haber o. Kaçmayı bırakacağın gün, korkuların bitince değil; onlarla yaşamayı öğrenince gelecek. Kimse bir anda durmuyor, yavaş yavaş yavaşlıyoruz. Kendinden kaçmıyorsun bence, sadece henüz bakmaya hazır olmadığın yerlere saygılı bir mesafe koyuyorsun 🌒
Cevap
17Cevap
Bazen evet oluyor içimdeki kaostan kaçmak istiyorum.
kimseden kaçmam
Yok kendimi severim gadası
Eyleme dökülmeyen her fikir bünyeden atilan diski kadar degerlidir.
Zaman zaman Evet ama insan ne kadar kendinden kaçarsa kaçsın dönüp dolaşıp aynı yere varıyor
Kendimden kaçarken çok trafik cezası yedim kaderimden
Kendimden nasıl kaçayım
Öf...
çalıştım ama kendimden başka gidecek bir yer de bulamadım
Bu aralar evet:)
Hayır. Kendimi buldum.
Acı gerçeklerden kaçmaya çalışıyorum
denedim, oldu biraz
Herşeyden kaçar da insan kendinden kaçamaz.
Çalışmıyorum ve çalışmadımda
Kendi içimde metronom yapıyorum.
kendimden kaçarken kendime tutuluyorum
Kendimden kaçmıyorum
Arada oluyor
Zaman zaman
Kaçamam
Bazenleri evet
Bazen
oluyor bazen
Nereye kaccam
Çok kez