Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Acı insanı iki yöne götürebilir. İçine kapanırsa sertleştirir, kalbi kalınlaştırır. Ama yüzleşip anlamaya çalışırsa empatiyi büyütür, başkasının yükünü daha iyi hissettirir. Mesele acının kendisi değil, onunla ne yaptığıdır. Doğru tutulursa olgunlaştırır, yanlış tutulursa uzaklaştırır.
1
2 Yorumla
Soran
4 ay
Elbette bu birazda bakış açısı ile alakalı... Anlıyorum..🙏
Çok sıradan bir soru: Acının iki kutbu vardır. Ya bizi alçakgönüllü kılar, direnç ve dayanıklılık yoluyla güçlendirir, hayatta kalma içgüdümüzü, derinliğimizi artırır ve paha biçilmez köprüler kurar; ya da başlangıçta nazik olan bir insanı sertleştirebileceği için bizi öfkeli ve acımasız yapar. Tüm bu gözlemlerden tek bir şeyi anlayabiliriz: Bu bir seçim meselesi. Gerçekten nerede duruyoruz? Daha insancıl olup bizi inciten şeylerden uzaklaşmak mı istiyoruz? Yoksa kendimizi insanlıktan çıkarıp, hedefsiz bir ok gibi her yere ateş edip yayını kaybedene kadar kendimizi tamamen izole etmek mi istiyoruz? İnsanlar kırılgandır; her zaman ayakta duramazlar, ancak ayakta durduklarında, bazen çektikleri acıya rağmen, önemli olan duruşlarıdır. İnsanlıklarını mı yoksa içsel ölümlerini mi seçiyorlar, onu kaybediyorlar?
1
2 Yorumla
Soran
4 ay
Öyle ya... Bakış açısı ve seçim meselesi he... Doğru , dediğiniz gibide olabilir... Her halükarda sıradan bir yorum değildi bu elinize sağlık 🙏
Hiç kırılmamış, acıyla tanışmamış bir kalp hamdır bana göre.
Tabi acıların kadını/ erkeği olmak da fazla 😂
Acıyı yaşamış ve iyileşmiş insanların ışıltısı bir başka oluyor 🤩
Acıyı tanımak, deneyimlemek insanın dünya görüşünü bile kökten değiştirir. Bazıları öfke ve nefreti sarar yarasına merhem diye, bazıları sevgiyi ve umudu 🌱🫂
Bazıları sertleşerek iyileştirir yarasını, bazıları yumuşayarak hayata karşı 💫
Dün arsadan bahsettim. Bugün biri benim adıma yatırımlık arsa bakmaya başladı. Yanlışlıkla arsa sahibi olabilirim 😂 Arabam da önünüzdeki ay kapıya gelecek ehehe
Kader bu defa ağlarını benim istediğim gibi örüyor gözüküyor. Ben doğru zamanda doğru tepkileri verdiğim için.
Zamanında benden esirgenen şeyler bir bir önüme seriliyor 🤓
Bence bu bakış açısına dayanan bir sonuç çıkartır ortaya yani acıyı gerçek ve kalıcı olarak gören bir insan - insanlıktan uzaklaşır. Bunun aksine acıyı geçici ve bir süreç olarak gören bir insan - insanı daha insancıl yapar.
Şimdi insan, insanlık nedir kısa kendi açılımımı söyleyeyim: İnsanı, insan yapan en önemli şeylerden birisi merhamet ve sevgidir 🌟
1
4 Yorumla
Soran
4 ay
Teşekkür ederim... Bence bu da çok güzel bir cevap olmuşki... Haklısın evet aslında çoğu şey bakış açımız ile şekilleniyor...
Herşeye rağmen içinde merhamet taşıyabiliyorsa belkide dediğin gibidir merhamet ve sevgi... Yinede bilemiyorum.. eline sağlık 🙏
Bence acı, tek başına ne iyi ne kötü; nasıl baş ettiğinle şekilleniyor 🌱 Bazı insanlar acıyla empatisi artmış, yumuşamış oluyor; bazıları ise kabuk bağlıyor, soğuyor, hatta acımasızlaşıyor.
Eğer acın seni başkalarının yarasını daha iyi anlamaya götürüyorsa, daha insancıl yapar 💔✨ Ama “bir daha asla incinmeyeceğim” diye tamamen duvar örersen, yavaş yavaş hissizleşebilirsin.
O yüzden ankette “Şöyleki”yi seçerdim, çünkü acının etkisi tamamen senin tutumuna bağlı 🎭
Bizi insanliktan cikarir. Bütün katiller zaten acisi var diye cinayet isliyor! Suclular acisi var diye kötülük yapiyor
1
6 Yorumla
Soran
4 ay
Ama yaptığı cinayetlere haklı bir sebeb değil ki bu... Seçip seçmeme şansı var... Fakat demek istediğinizi anladım ilk tepkimenin oluştuğu yer tamda orası..
Her zaman vardır bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum deniyeyim...
Birinin canına kastta bir seçimdir , yaralamakta öyledir... Hiçbir şey yapmamakta...
Bir katille empati yapmak istemiyorum.. fakat onu buna sürükleyen sebebler temelde yaşadıkları ve biriktirdikleridir... Çok nadiren olsa edwin gibi vakalar vardır... Onun içindir ki bir cocuk büyütmek oyun ya da , içgüdüsel bir şey olmamalıdır... Üremek bir başarı değildir... Esas başarı topluma ve en önemliside kendi ayakları üzerinde kalabilecek yararlı bir birey yetiştirmek... Hepimizin acıları var ve bi şekilde insanlığımızı korumaya çalışıyoruz...
Fakat insanlıktan çıktıktan sonra yapacağı seçim tamamiylen kontrol dışı bir şey değildir... İstek vardır onu engelleyen şeyler, ortadan kalkınca bu seçimi yapar (bence)
ha katılmayabilirsiniz... Saygı duyarım. Fikrinizide pek âlâ belirttiniz elinize sağlık. Teşekkür ederim