Evet.
Hayır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet, oluyor. Bazen insan durup neden böyle hissettiğini, neden böyle davrandığını sorguluyor. Bu kendini hırpalamak için değil, anlamak için. Hataları görmek, sınırları fark etmek, neyi istemediğini netleştirmek için gerekiyor. Kendini sorgulamak insanı küçültmüyor; doğru yapıldığında daha dengeli ve farkında biri hâline getiriyor.
Ömrümün 4,5 yılını ciddi anlamda sorgulayıp kendime yaptığım yanlışlardan dolayı çok kavga ettim. :) Velilik ile delilik çizgisi hamd olsun lehimize sonuçlandı.
Elbette gerekiyormuş. Olmaz derdim, oldu.
İmtihan oluyor sanırım bu da.
Evet, eskiden bunu çok yapardım.
Durup kendimi sorgulamak, neden böyle düşündüğümü, neden böyle davrandığımı anlamaya çalışmak bana doğal gelirdi.
Ama fark ettim ki son yıllarda bundan biraz uzaklaştım.
Belki yorulduğum için, belki de artik bazı soruların cevaplarını aramayı bıraktığım için.
Evet oluyor özellikle de dediğin gibi kendime haksızlık yaptığımda veya üzüldüğümde bunu çok sorguluyorum neden hala bunu yapmaya devam ediyorum diye...
Evet. 🌿
Ben çok yapıyorum bunu, hem de bazen gereğinden fazla 🙃 İçini acıtan o “kendi hakkımı yine ben yedim” fark edişini iyi biliyorum. Ama aslında bu sorgulamalar, kendine daha şefkatli davranmayı öğrenmen için önemli bir basamak. Soruyu sorman bile, artık eskisi gibi kendini harcamak istemediğinin işareti ✨
Cevap
17Cevap
Fazla sorgudan kafayı yiyordum kız sus sussa. Daha Yeni Yeni sakinledim🤭
Sorguladım geçen, yine ben haklı çıktım. Baktım sonuç değişmiyor konu kilit 😜😅
Evet oluyor. Bazen insanlara fazla hoşgörülü oluyoeum. Bana yapmaya çalıltıkları numaraları göeüyorum ama bozmuyorum. Bunu yapmasam iyiydi
Evet oluyor sonra diyorum böyle devam
hatam olduğunda sorgularım.
Oluyor ama sonu olmayan bir şey bu yaşayamadıklarımın düşüncesi ve ağırlığı. Sanki okyanusta kürek çekiyor ve karayı göremiyor gibi oluyorum. Ama sonra düşünüyorum rabbim ya en iyisi için bekletiyorsa diye. Mahzunluğum geçiyo.
İnsan umutları öldüğünde ölürmüş. ben daha ölmedim.
Belki inanmayacaksınız ama her günün sonunda kendimi sorguluyorum bir süredir
Ortalık zaten karmaşık durduk yere beynimi yakmak istemem :D
Çok fazla üzerinde durmam. Hatalardan hemen ders çıkarır yoluma devam ederim:)
Eh işte idare ediyoruz :D
Bazen kendimi çok Eleştiriyorum hatta kızıyorum sonra bunu biraz araştırdım psikolog diyor ki kendinizi eleştirmeyin arkanıza dönüp bakın ve yaptıklarınızdan gurur duyun.
Her zaman değil ama arada durum değerlendirmesi yapıyorum
Çoğu zaman sorgularım nerde hata yaptım neden böyle oldu vs
Çok uzun zamandır meğer ne kötü şeyler yapmışım ben
Durup mu ben, yürürken de sorguluyorum
Her gece uyku öncesi öz eleştirilerim
Evet her zaman
Sürekli yaparım kendimi bir hesaba çekerim
Bazen oluyor
Kendimi sorgulamayı bıraktım
Evet ama çok düşününce de boğuluyorum daralıyorum
Bi çok konuda sorguluyorum maalesef 👀
Evet bazen ne yaptım diyorum