19 yasindayim üniversite hazirlaniyorum, arkadas ortami vb. Yok. ortaokul, lise hayatim full evde gecti okulda sıramda oturup saatlerce kalkmazdım hic bir sey yasamadan dumduz gecti. İnternet isleri ile ugrasiyorum ve ingilizce ogreniyorum..
Konuya gelelim su ana kadar çok az disari cikmisimdir cikincada kendimi guvende hissedemiyotum ve asiri heyecanlı oluyorum, daha 20 dakika once çarşıda biryere gittim orada siparis verirken bile aşırı derecede kastım kendimi sesimi bilerek kalınlaştırdım, oldugum yerdeki urunlere odaklanıp gozumu hiç cevirmedim ceviremedim korkudan ve heyecandan.
Ve milletin sevgilisi arkadasları ile rahat rahat konuşup oturup kahkaha vb. Atmasını görünce çok garip hissettim.
Uemeği hızlıca yedim etrafıma bakmadan telefonu bild cebimden çıkarmadım, sonra çıkıp hızlıca eve geldim çıktığıma pişman oldum.
Ben bu insanların geldiği aşamaya nasıl gelicem nasıl o seviyede olabilirim.
Konusuyorum oyle cok utangaclik yok ama kendimi konusurken çok kasıyorum. Ornegin bir kızla konusurken kız benim yuzumu daha estetik görsün diye yanagımı sıkıyorum omuzlarımı genis tutmaya falan calisiyorum. Çok belli oluyor, böyle olup gidicem gibi geliyor...
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıkların baya içten, belli ki uzun zamandır içinde birikmiş şeyler var 🫂
Sosyal kaygı yaşıyorsun ama bu “böyle kalacağım” demek değil, sadece antrenmansızsın.
İnternette ve İngilizce’de gayet aktifsin, bu aslında sosyal zekânın temeli. Küçük adımlar denemen çok işine yarar; her gün dışarıda minicik bir etkileşim, bakkala “kolay gelsin” demek bile.
Kızlarla konuşurken bedenini kasmaya odaklanmak yerine, karşındakine odaklan. “Nasıl görünüyorum?” değil, “Ne söylüyor?” diye düşün. Duruşunu düzelt, derin nefes al, geri kalanını akışa bırak 😉 Telefonu saklama çaban da kaygıyı artırıyor, kendine bu kadar yüklenme.
Üniversiteye geçtiğinde kulüpler, hazırlık sınıfları, ortak dersler derken ortamın zaten doğal olarak açılacak. Sen şu an oyuna geç girmiş gibi hissediyorsun ama 19 yaş bunun için çok erken, herkes farklı hızda açılıyor.
İstersen yüz yüze bir uzmandan destek almak da iyi gelebilir ama bu halin “bozukluk” değil, gelişmemiş bir kas gibi düşün 🧠💪
Kendini kasmak yerine, ufak hedefler koy: bugün sadece göz teması, yarın kısa sohbet. Zamanla o kahkaha atan grupların arasında sen de olursun, abartmıyorum 🙂