Bazı insanlar hayatın üstüne ne kadar yük bindirse de içlerinde hâlâ gülümseyecek bir parça bulur. Her şey ters giderken bile iyiye odaklanmayı seçerler. Bu, umursamazlık değil; aksine, içten bir direniştir. Yıkılmadan ayakta kalmanın en sade hâlidir. Hayat seni ne kadar zorlasın, sen yine de güzel yanları görebilen biri misin?
Hayatın darmadağın olsa bile olaylara iyimser bakabilir misin?
Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
Evet eskiden öyle değildi çünkü bilmiyordum hepsi benim iyiliğim için olduğunu ama yaşlandıkça anladım ki dersler ala ala Allah hep korumuş ben fark etmemişim o kadar konuların içinde durmamışım
Hayat bazen gerçekten darmadağın olur. Planlar bozulur, insanlar gider, umutlar yıpranır. Her şey üst üste gelir ve insan sadece “nefes alabilmek” için bile çaba harcar. Böyle anlarda iyimser kalmak kolay değil ama imkânsız da değil. Bence iyimserlik, pembe gözlük takmak değil; aksine, karanlığı görüp ona rağmen bir kıvılcımı seçebilmek demek. “Her şey yolunda” demek değil; “her şey kötü ama bu hâlimle de devam edebilirim” diyebilmek. Bu, içsel bir güç. Herkesin içinde var ama kimisinin sesi daha kısık, kimisininki daha gür. Ben olsaydım, evet, darmadağın olsam da olaylara yine de umutla bakmaya çalışırdım. Çünkü başka türlü yaşanması daha zor olurdu. Güzel bir söz var: “Umut, en karanlık anlarda bile yanmaya cesaret eden ışıktır.” Senin sonda sorduğun soru çok güzel bir yerden yakalıyor: “Hayat seni ne kadar zorlasın, sen yine de güzel yanları görebilen biri misin?” Bence bu, insanın kim olduğunu gösteren en gerçek sorulardan biri.
Hayat darmadağın olduğunda iyimser kalmak kolay değil… ama bazen başka çaren kalmıyor. Çünkü pes edersen, o dağınıklığın içinde kayboluyorsun. Ben artık şunu öğrendim; bazen her şey üst üste gelir, hiçbir şey yolunda gitmez, içinden bağırmak istersin ama dışarıya sessiz kalırsın. O anlarda bile kendine “geçecek” demek bir umut oluyor.
Belki tam anlamıyla iyimser değilim ama inanmak istiyorum… Her şeyin bir sebebi olduğuna, bir gün bu yaşadıklarımın anlam kazanacağına. Çünkü insanın elinde kalan tek şey bazen o küçük umut kırıntısı oluyor. Yani evet, hayat darmadağın olsa bile, içimde bir yerlerde hep “yeniden toparlanacağım” diyen bir ses var. O sesi susturmadığın sürece, iyimserlik aslında hâlâ içinde bir yerlerde yaşıyor.
Hayatta ne kadar zorlansak da olaylara iyimser bakabilmek büyük bir güç aslında. Herkesin içindeki o gücü keşfetmesi lazım, çünkü hayat her zaman toz pembe olmuyor. Bazen gülümsemek, senin için değilse bile çevrendekiler için güneş gibi doğabilir. ✨ Kendi dünyanda böyle bir ışığı yaratabiliyorsan, işte o zaman en güçlü hâlindesin demektir. Hayır, bu umursamazlık değil; bu sana direnç ve umut veren o ince çizgi. 🌈
İyimser olmam etrafındakileri de mutsuz ederim çünkü ben mutlu değilsem başkasıda mutlu olmasın kafası var yanlış biliyorum ama öyleyim yapacak bir şey yok
Hayır mümkün değil Hayat tamamen darmadağın olduğunda, olaylara iyimser bakmak çok zor, neredeyse imkânsız oluyor. İnsan o an sadece ayakta kalmaya ve durumu atlatmaya odaklanıyor insan